PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hırsızlıga Karşı Ufak Bir çozum



o_yagmur
20 Ocak 2008, 15:32
Arkadaşlar sımdı sıze yeni deneyıpte faydasını gordugum bır degışıklıkten bahsedıcem bılmıyorum belkıde eskı motorcular bılıyordur motosıkletımde platın yok elektronık ateşleme var ve akunun + kutbundan çıkan ve otomatik ateşleme mekanızmasına elektrık yollayan kablo deponun hemen altından geçiyor ve ben tam deponun altında gorunmeyen el yordamıyla alttan açıp kapatacak şekılde bi tıktık dugme takdım şimdi anahtarı ustunde bıraksam bıle o dugmeden haberı olmayan biri (hırsız) motoru vurdursa bıle çalışmıyor. bakalım yorumunuz ne olcak..:silent:

erdincpolat
20 Ocak 2008, 15:35
güsel bir fikir benim motorda o dediğin yerde var mesela müsait yanii ama işte gelde yaptır ne zaman nasıl kime kaç para falan filan işte

o_yagmur
20 Ocak 2008, 15:47
hıç masrafıyok be dostum bı tıktık alıp kendın takıyon ha beceremessen bı elektrıkcıye gıt taktır en fazla 10m verırsın.

chopper-delisi
20 Ocak 2008, 15:51
onu bende yapmıştım çalınan motorumda vardı + koca birde kilit ama ne kilit var ortada me motor hadi motorumu çaldılar anlarımda kilidimide götürmüş hırsız bey:silent::queen:

Gökhan
20 Ocak 2008, 16:17
Hırsızlar çalıştırmakla ugraşmıyor. Direk yükleyip götürüyorlar .Onun için motoru bir yere sabitlemenin yolllarını bulman daha akıllıca olur.

entellektüel
20 Ocak 2008, 16:17
en iyisi disk kilidi...ayrıca hırsızlar motoru kapalı kasa kamyonete atıp götürüyorlar...ben motorumu köpeğmin yanına bırakıyorum...mahallenin köpeklerine de motorumun yanında yemek veriyorum... hayvanlar motorlara gıcık ama benimkine değiller...hırsız yanaştığında sanki yemeklerini çalacakmış gibi düşünüyorlar ...heh heh he...İki kere denediler bizimki ile mahallenin köpekleri püskürttü...bence en sağlamı motorunu bir köpeğin yanına bırak şaka bir yana istanbulda da eve yakın kapalı bir otoparkla anlaş...ayda 40 ytl ye bağlarsınız işi...korkulu rüya görmektense en iyisi ayda 40 ytl vermek...

scorp
20 Ocak 2008, 16:22
İmbolizer olmadna once arabalara yaparlardı bunu. Gizli kontak diyolardı. Ama motor calınmalarında cogunluklar kamyona, kamyonete atıp yapmıyolarmı ?

dynner
20 Ocak 2008, 17:47
Evet abi belki minimum seviyedeki calıcılar böylece çalıştıramazlar

o_yagmur
20 Ocak 2008, 17:55
DYNNER zaten onun için adamaklına çalma fıkrını otorttuysa zaten bırakmaz yakasını allemeder kallem eder çalar geçen yaz arkadaşın bırı motorunu evın onundekı dırege baglamış ama kilidi gerçekten iyi kiliy ökuz zencurunden yapmışlar iyi de bı kılıt takmış gece hırsız abı yanında bıjon getırmış arka teker dorekte gerısı yoktu yanı demek ıstedıgım bu kuçuk çaplı aslında ben arkadaşlar için yaptım onu gelen ya suraya bı gıdım buraya gıdım ben de dıkyom gıt çalıştırabılırsen gıt çalışmıyo bozuk hesabı yapıyom :) aramızda kalsın

kıllıtarkan
20 Ocak 2008, 17:58
güzel fikir ama motoru çalacak vatandaşlar direk paket yapmıyomu ve motoru çalıştırarak götürmeyi planlayan hırkıs arkakdaşlarımı daha önceden bi keşif yapacaklardır

digi_boy26
20 Ocak 2008, 18:15
bunu bende düşünmüştüm zamannda :)


selam arkadaşlar.ben motorsikletime elektrik emniyet anahtarı takmak istiyorum motosikletim kanuni rokko 150cc

elektrik kesici anahtar: bunu da motosikletimi uzun süreli bırakacağım zaman koltuk altına ya da öndeki torpidonun içinde emniyetiçin kontaga giden bi elektrik kesme düğmesi yapmak istiyorum.

Kendim yapabilirmiyim ? yapan arkadaşlardan öneriler. yoksa hiç uğraşmayıp kendi servisime ya da bi motorcuya mı gidiyim ? teşekkürler kazasız sürüşler dileriz...:cat:

ShowDown
20 Ocak 2008, 18:31
zaten motora binip kaçmıyorlar ki adamlar kamyona yükleyip kaçırıyo:pr:

o_yagmur
20 Ocak 2008, 18:37
digi_boy26 belkıde ben senden akıl aldım yaptım ama iyi oldu sen de yap

digi_boy26
20 Ocak 2008, 19:32
yapmcam yazın. bu aralar insanlar kaldırımda yüyüyemiyo buzdan :) alarm da takcam

Marv
20 Ocak 2008, 19:56
önlem almak iyidir tabiykide.kişi bu motoru çalmayı kafasına koymuşsa öyle veya böyle götürür.kısmetten çıkmasın önemli olan.paylaşım için teşekkürler.

byfurkan
20 Ocak 2008, 21:13
bence yararlı bişey.
çünkü hırsız onunla uğraşana kadar biraz zaman geçecektir ve bu zaman içerisinde birileri gelebilir veya vazgeçme ihtimali yüksek:cat:

başkentin_asi_pilotu
20 Ocak 2008, 23:57
Arkadaşım sistem mantıklı fakat ne kadar çalınan motor görsem tamamı bi anda iptal.... yani adamlar büyük ihtimal paket edip götürüyor... bu sebeple pek avantajı yok ama şu konuda iyi olur. örneğin çocuğunuzun yada arkadaşınızın motorunuzu kaçırmasını istemiyosanız avantaj. yine cebinizden anahtar çalınma durumlarında da avantaj fakat uygulamanın birinci sınıf olması lazım. aksi taktirde bir sollama durumunda veya sakat bi yerde motor stop edebilir.

asm
21 Ocak 2008, 00:19
Çalınan motorun çalıştırılarak götürüleceğini düşündüğümüzde iyi bir fikir ama bencede çalıştırarak götürmüyorlar hırsızlar çaldıkları motorları. Genede fikir için teşekkürler.


Geçtiğimiz yaz scooterımı iterek 2-3 km götürmüştüm(3 olma ihtimali fazla)

Dağ başında benzinim bittiği için itmiştim ve bir Allah'ın kulu " sen ne ediyon birader" dememişti.

Hadi ora köy gibi bir yerdi ama şehir içinde de 2 km ittirmiştim.(gene benzin almayı unutunca...) Gene bir kişi dememişti " ne yapıyorsun" diye.

Hoş gerçi "benzin bitti" desem bile ha,tamam,benzinlik şurada gibi cevaplar olurdu bana verilen cevaplar(gerçi kontak üstünde idi)

Velhasıl kelam kamyona falan gerek yok. Pekala iterek götürebiliyorsunuz şehrin göbeğinde!

Ama yinede aman siz siz olun tipini beğenmediğiniz her adama yaklaşıp sorgulamaya kalkmayın. Şüphelendiklerinizi polise bildirin.

AS_DOPER
21 Ocak 2008, 00:20
valla arkadaşlar otopark en iyisi
ben eskişehirdeyim evin karşısında espark var alış veriş merkezi 1000 araclık otoparkı var konuştum yöneticisiyle içinde pizzacılarda var zaten uygun bi yere cekiyom iyi bide kilitle bağlıyomher gün evden çıkarken bi yanına uğrayıp geciyom güvenlikleredee arada bi sigara tutuyom 2 muhabbet bağlıyom bakıyolar eger sizede yakın bi alışveriş merkezi varsa
geceleri kullanabilirsiniz anlayışla karşıyolar hele bu karda kışta :)

demirgursel
23 Ocak 2008, 01:41
bunu daha önce benim mz 251 i 97 de yeni aldığımda bi arkadaş yapmıştı.ama bence hırsızlığa pekte faydası olmaz

ARBETUS
23 Ocak 2008, 09:43
Motorumu akşamları eve sokuyorum gönül rahatlığıyla uyuyorum. :P

xhantos
23 Ocak 2008, 10:01
Hırsızlık olayı icin iyi bir önlem ama adı üstünde "hırsız" onuda çözer dostum ama yinede tedbiri elden bırakmamak lazım güzel bi fikir

zeda3000
23 Ocak 2008, 11:41
motorlar iki kisi ve kamyonet ile caliniyor en dogrusu motoru yerine sabitliyecek cozumler.