PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurtdışından KARGO ile Ürün Sipariş 100/300 Euro Sınırı



mete_han
19 Aralık 2007, 23:37
Arkadaşlar gümrükler genel müdürlüğünün linkine girdim bazı doğru bildiğimiz yanlışlar var onlarla alakalı bilgiler var...belki aydınlatıcı olabilir...




mesela yurtdışından kask aksesuar falan aldığınızda kargo yoluyla ŞİRKETTEN olursa sınır 100 euro diyor...kişi göndersinki HEDİYE STATÜSÜNE girsin...


ama gelen şey kişiden olursa hediye kategorisine giriyor sınır 300 Euroya çıkıyor..

HEDİYELİK EŞYADADA SINIR 300 EURO...

Hediyelik Eşyada Kaç EURO luk Muafiyet Uygulanır



Gerçek kıymeti 300 EURO’yu geçmeyen eşya için uygulanır. Eşyanın birden fazla kalemden oluşması halinde toplam değerinin 300 EURO’yu geçmemesi gerekir.



İki ya da daha fazla kalemden oluşan bir sevkiyatın toplam kıymetinin 300 EURO’yu aşması halinde, toplam değerin 300 EURO tutarındaki kısmı için muafiyet uygulanır.





yani bence ne alacaksanız bir ŞİRKETTEN gelmesi değilde KİŞİDEN gelmesine özen gösterin...EBAY buna uygun mesela...sıfırda alsanız 2.elde alsanız hep karşı tarafda bir gönderici ismi olsun...yani bir ŞİRKET size bişeyler yolluyorsa sipariş verirseniz sınırı düşük oluyor vergilendiriliyor...almaya gittiğinizde süpriz fiyatlar ek ödemeler çıkıyor buna dikkat edin...:cat:





Posta Yoluyla Gelen 100 EURO luk Eşya Muafiyeti Ne demektir?



Yurt dışından Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye mektupla veya posta paketi ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen ve gerçek kıymeti gönderim başına toplam 100 EURO’yu geçmeyen ve ticari miktar ve mahiyette olmayan her türlü eşya gümrük vergilerinden muaftır.



Vergileri Ödenmek Suretiyle Posta Yoluyla veya Yolcu Beraberinde Eşya Getirilebilir Mi?



Gümrük vergileri ödenmeksizin ithal edilebilecek toplam gerçek kıymeti 300 EURO’yu geçmeyen eşya saklı kalmak üzere, yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen ya da 18 ve daha yukarı yaştaki yolcuların beraberlerinde veya kendilerinden iki ay önceki veya altı ay sonraki süreler içerisinde gelip, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen ve her bir sevkiyat ya da yolcu başına kıymeti 1500 EURO’yu geçmeyen eşyadan sabit oranlı vergi tahsil edilir.



Bahsi geçen sabit oran, eşyanın kıymeti üzerinden %10 olarak uygulanır.



Sözü edilen limit dahilinde getirilen eşya;



a)Türkiye’deki kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen,



b)Yolcuların beraberlerinde getirdikleri,



c)Hediye edilmek üzere getirilen ya da gönderilen,



d)Kişinin şahsına veya ailesinin kullanımına mahsus,



e)Karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmamış olan,



f)Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen,

nitelikte olmalıdır.


http://www.gumrukler.gov.tr/www/Brosur/Yolcuislemleri.htm


YANİ GELEN EŞYANIZ İSİMDEN ŞAHISDAN GELİYORSA VERGİSİZLİK SINIRI 300 EURO...

ŞİRKETTEN GELİRSE VERGİSİZLİK SINIRI 100 EURO...

kıllıtarkan
20 Aralık 2007, 00:19
adamsın mete bişey demiyom :)

ozrace
20 Aralık 2007, 00:26
yani yurtdışından birinin göndermesi daha karlı.teşekürler abicim faydalı bir bilgi oldu aklımızda bulunsun:cat:

PIERzig
20 Aralık 2007, 00:33
Mete aga ucuz bi aksesuar siteside önerir misin :) Louis falan çok pahalıymış yahu :S

KID333
20 Aralık 2007, 00:57
topıcte açmıştım cewabını alamadım yurt dışına çıktık motor aldık vergisini ödeyerek ülkemize sokabiliyoruz değil mi ?

PIERzig
20 Aralık 2007, 01:30
topıcte açmıştım cewabını alamadım yurt dışına çıktık motor aldık vergisini ödeyerek ülkemize sokabiliyoruz değil mi ?
Tabiikide gümrük vergilerinin altından kalkabilecek misin :silent:

mete_han
20 Aralık 2007, 01:49
adamsın mete bişey demiyom :)


arkadaşım geyik yapma topikte...işine bak...:Phem ne dedin bugün kerester...delikanlı ol azcuk...bişi göstertcektim sana ama neyse...:bounce:


yani yurtdışından birinin göndermesi daha karlı.teşekürler abicim faydalı bir bilgi oldu aklımızda bulunsun:cat:

tabi buluncak...bulunsun diye paylaşıyoz...:P


Mete aga ucuz bi aksesuar siteside önerir misin :) Louis falan çok pahalıymış yahu :S

ayıpsın dostum hemen önereyim...

http://motors.listings.ebay.com/Manuals-Literature_Motorcycle-ATV_W0QQfclZ3QQfromZR12QQsacatZ34235QQsocmdZListin gItemList


en sağlamı ebay dır...motosiklete dair herşey burada...:P



topıcte açmıştım cewabını alamadım yurt dışına çıktık motor aldık vergisini ödeyerek ülkemize sokabiliyoruz değil mi ?


evet...ülkeye yabancı plakayla giriş yaptıktan sonra(şu an unuttum) maksimum 3 ay içinde ülkeden çıkış yapmak zorundasın...o süreyi aşmadan hemen Gümrük Müdürlüğüyle birlite Trafik tescile başvumalısın vs vs...detayları unuttum...1 araç ülkeye getirme hakkınvar zaten...gibi bişeyler hatırlıyorum...

hartoksi
20 Aralık 2007, 02:22
Tek kelime ile süpeeeeer. Sağolasın bilgiler için

efendy_iso
20 Aralık 2007, 08:43
yüromuzda yok, yurtdışında tanıdığımızda , gerçi bi aralar pamele anderson'la takılmıştım ama şimdi böyle bişey rica etmek ayıp olur:P

Kanka aklımızda bulunsun çok faydalı bi bilgi olmuş emeğine sağlık:rendeer:

ennginn
20 Aralık 2007, 09:16
A.Posta Yoluyla Gelen Hediyelik Eşya
Madde 32- 1) Yurt dışındaki gerçek kişiler tarafından Türkiye Gümrük Bölgesindeki gerçek kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen eşyanın ithali gümrük vergilerinden muaftır.
2) 1 inci fıkrada belirtilen muafiyet;
a) Ramazan (Şeker) ve Kurban bayramları ile yılbaşı ve noel münasebetiyle Türkiye’deki kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen,
b) Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen,
c) Şahsi, ailevi ve hediyelik eşya niteliğinde olan,
d) Karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmayan
eşya için uygulanır.
3) 32 nci maddede bahsi geçen muafiyet, 32 nci maddenin 2 nci fıkrasının (a) bendinde belirtilen olaylardan bir ay önce veya bir ay sonraki süreler içinde gönderilmiş veya Türkiye Gümrük Bölgesine girmiş eşya için uygulanır.



Gönderinin içinden fatura çıkmaması durumunda kıymet gümrükçe tespit edilir.
Dikkatli olunuz.Bazı alıcılar kıymeti düşük göstermek suretiyle getirmeye çalışabiliyorlar

Madde 41- 1) 39 ve 40 ıncı madde hükümleri çerçevesinde getirilen eşyanın toplam kıymetinin 1.500 EURO’yu aşması halinde, söz konusu eşyanın ithalinde ödenmesi gereken vergiler, yürürlükte bulunan esaslara göre tahakkuk ve tahsil edilir.
2) İthal konusu eşyanın kıymetinin tek başına 1.500 EURO’yu geçmesi halinde, bu eşyanın gümrük vergileri İthalat Rejimi Kararı ile belirlenen oranlara göre tahakkuk ve tahsil edilir.
3) 39 ve 40 ıncı madde hükümleri uyarınca eşyaya tek ve maktu bir tarife uygulamadan önce, beyan sahibi tek ve maktu bir tarife yerine ithalat vergilerinin uygulanmasını talep edebilir. Bu durumda, 29 ila 38 inci madde hükümleri saklı kalmak üzere tüm eşyaya ithalat vergileri tatbik edilmek suretiyle eşyanın ithaline izin verilir.
4) 39 ve 40 ıncı madde hükümleri çerçevesinde getirilen eşyanın vergi matrahının tespitinde esas alınacak kıymeti, ibraz edilen faturaya veya satış fişine göre belirlenir. Bu tür belge ibraz edilememesi veya ibraz edilen belgede kayıtlı kıymetin gümrük idaresince düşük bulunması halinde, eşyanın kıymeti idarece belirlenir.

Rigel
20 Aralık 2007, 11:26
Ben artık birçok şeyi eBay'den alıyorum. Fiyatı filan o kadar önemli değil. Küçük paketler, yani50-60 cm'den büyük olmayanların içeriğine bile bakılmadan adresinize geliyor. Fiyat filan da baktıkları yok bunlara. Eğer paket gerçekten büyükse gümrüğe takılıyor. O zaman da sizi gümrükteki postaneye çağırıyorlar. İşlemler son derece basit bir kere öğrendiniz mi, anında kavrıyorsunuz işi. Ödediğiniz vergiler ise sadece %18 KDV ve %4 gümrük vergisi. Yani Masrafınız yaklaşık %25'i geçmez. Örnekleyelim isterseniz: Bir teleskop getirdim bu yaz Amerika'dan. Amerika'da satış fiyatı 900 dolar. Türkiye'de 5 milyar lira. Oha yani di mi.. Nakliyesi vergisi gümrüğü filan bana 1400 dolar cıvarında maloldu. Bu teleskop için emniyetten izin yazısı filan da istediler. Ama herşey 1 haftada hallodu. Bu en zor getirttiğim maldı. Diğer basit mallar için en fazla 1 saat uğraşıp %25 cıvarında masraf yaparsanız, olay bakkaldan almak kadar kolay oluyor. Türk ithalatcılara kazıklanmayın. Bilginize..

mete_han
20 Aralık 2007, 11:46
. Türk ithalatcılara kazıklanmayın. Bilginize..


Abicim eski bir gümrükleme çalışanı olarak kalbim kırıldı valla...:pale:yani aldığımız komisyonları bilseydin şaşardın...Gayrettepede Boğaziçi Gümrükleme Havalimanı Kargo Deniz Limanı arasında mekik dokurduk...

KID333
20 Aralık 2007, 12:50
türkiye vatandaşı herhangi bir ülkede aldığı araca yurt dısında ruhsat ve plaka çıkartılabiliyor mu ki eğer çıkartabilirsek ruhsat ve plaka çıkardığımız aracı burda uzun süre kalıcak şekilde tescil ettirebiliyor muyuz peki?


Tabiikide gümrük vergilerinin altından kalkabilecek misin :silent:

gümrük wergisi 4000 ytl lik bir araç için ortalama ne kadar olabilir ki ?

ennginn
20 Aralık 2007, 15:52
Gerçek Kişiler Tarafından İthal Edilen
Kullanılmış Eşya
BİRİNCİ BÖLÜM
Kanuni İkametgahını Türkiye Gümrük Bölgesine Nakleden Gerçek Kişilere Ait Kullanılmış Motorlu veya Motorsuz Özel Kara Nakil Vasıtaları
Tasarruflu Yazılar 1
Madde 6- Kanuni ikametgahını Türkiye Gümrük Bölgesine kesin olarak nakleden gerçek kişilerin yurt dışında bulundukları ülkede adlarına kaydının yapıldığı yıl itibarıyla (kayıt ve model yılı dahil) 3 yıldan eski olmayan kullanılmış motorlu veya motorsuz özel kara nakil vasıtalarını 7 ila 13 üncü maddelerdeki hükümler çerçevesinde gümrük vergilerinden muaf olarak ithal etmelerine izin verilir.
Madde 7- Türkiye Gümrük Bölgesi dışında en az 24 ay ikamet ettikten sonra kanuni ikametgahlarını kesin olarak Türkiye’ye nakleden gerçek kişilere ait ve esas olarak sürücüsüyle birlikte 8 kişiden az insan taşıma amacına yönelik olarak üretilmiş otomobiller, steyşın arabalar ve yarış arabaları ile diğer özel taşıt araçları gümrük vergilerinden muaftır.
Yurt dışındaki milli veya milletlerarası kadrolara atanıp da bu görevlerinden dönen kamu görevlileri, kullanılmış motorlu veya motorsuz özel kara nakil vasıtalarını gümrük vergilerinden muaf olarak ithal edebilir. Bunlar için Türkiye Gümrük Bölgesi dışında en az 24 ay ikamet etme şartı aranmaz.
Madde 8- 1) Kişilerin muafiyetten istifade edebilmeleri için, motorlu veya motorsuz özel kara nakil vasıtalarının, ikametgahlarının naklinden önceki Türkiye’ye son giriş tarihinden en az 6 ay öncesinden beri yurt dışında bulundukları ülkede adlarına kayıtlı olması, adlarına kaydının yapıldığı yıl itibarıyla (kayıt ve model yılı dahil) 3 yıldan eski olmaması ve kullanılmış olması şarttır.
2) Motorlu veya motorsuz özel kara nakil vasıtası ithali aile ünitesine tanınır.
Madde 9- Muafen ithal edilmiş olan motorlu veya motorsuz özel kara nakil vasıtaları, serbest dolaşıma girdiği tarihten itibaren 12 ay geçmedikçe, gümrük idaresine bildirilmeden belli bir para karşılığı veya karşılıksız olarak ödünç verilemez, teminat olarak gösterilemez, kiralanamaz, devredilemez veya satılamaz.
Muafen ithalinden itibaren geçmesi gereken 12 aylık sürenin bitiminden önce ödünç verilen, teminat olarak gösterilen, kiralanan, devredilen veya satılan motorlu veya motorsuz özel kara nakil vasıtalarına ait gümrük vergileri, 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun 181 ila 194 üncü maddelerindeki esaslara göre tahsil olunur.

Diğer bir şekilde sıfır aracı getirmek için ayrıca sanayi bakanlığından ve ulaştırma bakanlığından izin almak gerekir.Şirketler gibi yani şahısı aşar

PIERzig
20 Aralık 2007, 16:12
gümrük wergisi 4000 ytl lik bir araç için ortalama ne kadar olabilir ki ?
Vergilendirme ile hiç birşey bilmiyorum valaa ama yurtdışından getireni duymuştum:cat:

KID333
20 Aralık 2007, 16:42
walla engin okuduklarımdan anladığım kadarıyla 0 bir araç getiremiyoruz verdiğin bilgiler için teşekkürü borç biliyorum, ama diyelim 3 senesini doldurmamış bi araç aldık kullanılmış olarak tatil olarak gittiğimiz warsayıyorum vergi vermek zorunda kalsak bile 4000 ytl lik bir araç için ne kadar vergi vermemiz gerekmekte acaba bunu bilen bi arkadaşımız yardımcı olabilirse çok sevinirim.

barrokas
20 Aralık 2007, 17:58
metehan bu konu iyi etmişsin ama,yurt dışından bişeylrt getirtmek çok zor,hele hele elektronik,motosiklet parçası,motosiklet imkansız nerdeyse


1. yurt dışından hasarlı yada sağlam yada düşük model araç getirebilmek için ihracat ve ithalat belgenin olması gerekli
2.100 300 euro sınırı bayram ve yılbaşına yakın zamanlarda geçerli,
3.şirket olayı için önerim satıcıyla anlaşıp göndereceği kolinin üzerine internet ve şirket ile alakalı hiçbişey yazmamasını rica etmek
4.kolinin üzerine hediye diye yazılmasını söylemek gümrükkkkte bi nebze yırtma açısından
5.bunlar uygulandığı halde gümrük memurları gelen koliyi açıyorlar ve içindekinin ne olduğuna bakıyorlar,eğer hediye edilemeyecek kanısına varırsa hemen internet araştırması yapıp o malın gerçek değeri üzerinden vergiyi bindiriyorlar



ama sakın vergisini öderim alırım diye sevinmeyelim,birazda gümrük memurunun insafına kalmış bi durum






biraz riskli bir iş,arkadaşım 2 çift ayakkabı aldı toplam tutar 89 dolardı lkain ürünü gümrükten çıkaramadı










Riske girmeyin derim

kolpa
20 Aralık 2007, 18:37
bugüne kadar ebayden fiyatları 90-170$ arası değişen 3 tane mont satın aldım. hiç sorun yaşamadım. 50$ kargo ödeyince paşalar gibi geliyor. dikkat edilmesi gereken nokta ürünün üzerindeki bütün etiketlerin çıkartılması, yollanırken şahıstan yollanması ve yollayan kişinin pakete hediye yada numune ürün yazması. ben her seferinde bunlara dikkat ediyorum ve sigorta için mali değerini ne olur ne olmaz diye 99$ yazmalarını istiyorum. bunlara dikkat ederseniz normal ürünlerde problem çıkmaz. ancak motor parçası gibi malzemeler alırken biraz daha sıkıntı yaşabilme ihtimaliniz var. tanımadıkları parçalar için tse den denklik belgesi gibi birşeyler istediklerini duymuştum modifiye krank mili ve piston getirten bi arkadaşımdan.

ennginn
20 Aralık 2007, 18:54
walla engin okuduklarımdan anladığım kadarıyla 0 bir araç getiremiyoruz verdiğin bilgiler için teşekkürü borç biliyorum, ama diyelim 3 senesini doldurmamış bi araç aldık kullanılmış olarak tatil olarak gittiğimiz warsayıyorum vergi vermek zorunda kalsak bile 4000 ytl lik bir araç için ne kadar vergi vermemiz gerekmekte acaba bunu bilen bi arkadaşımız yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Kanuni İkametgahını Türkiye Gümrük Bölgesine Nakleden Gerçek Kişilere Ait

madde 7 yi oku

Getiremessin bu sadece yurt dışında yaşayan ve dönen vatandaşlara verilen bir hak yani turist olarak gidildiğinde getirme şansın yok.yok.yok

SmirnouF
21 Aralık 2007, 00:14
topıcte açmıştım cewabını alamadım yurt dışına çıktık motor aldık vergisini ödeyerek ülkemize sokabiliyoruz değil mi ?

dostum,aslinda turkiyeye hersey sokmak serbesttir ama gumruk duvari denen bi olay vardir.bu olayda bazi maddelerin vergileri cok yuksektir,maliyeti Turkiyedeki maliyetinin ustune cikar ve bu sekil malin Turkiyeye sokulmasi engellenmis olur.
turkiyeye arac sokmaya gelirsek,ancak perme hakki olanlar Turkiyeye 1 defaya mahsus olmak uzere cok cuzzi miktarda vergilerle arac sokabilir,onun haricinde cok zor,zahmetli ve masrafli is.

KID333
22 Aralık 2007, 18:37
peki vazgeçtim gümrükte kalan malların açık arttırmayla satışı filan yapılıyor mu bu konu hakkında bi fikriniz war mı biraz alakasız bi soru oldu sanırım kusura bakmayın.

ennginn
22 Aralık 2007, 18:55
peki vazgeçtim gümrükte kalan malların açık arttırmayla satışı filan yapılıyor mu bu konu hakkında bi fikriniz war mı biraz alakasız bi soru oldu sanırım kusura bakmayın.

http://www.maliye.gov.tr/tasis/yeni/index.htm

sitede ilan ediliyor