PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaskın Koruman Yok Sana Selamda Yok...!!!



LaCiVerTSaRi
31 Ağustos 2005, 14:20
Merhabalar ,

Dün Arkadaşım sezginle (nick : Sezo) motorlarımızla çınarcığa gidip geldik. Gelirken feribotta Eczacı olan Faruk arkadaşımızla tanıştık yılların motorcusu olduğunu soyledi..Sohbet esnasında kaskın önemi korumanın önemini konusuyorduk ki şöyle çok güzel bir şey soyledi " Motorumla yolda giderken kasksızlara selam vermiyorum ve selamlarını almıyorum" bende bunu siteyle paylaşmak istedim...

Arkadaşlar bundan sonra Kaskı Koruması olmayana selam vermeyeceğim sizde vermeyin... :jocolor:

SEZO
31 Ağustos 2005, 14:25
Aynen yaşar kardeşim bundan sonra kasksızlara selam yok.Adamlar hiç birşey düşünmüyorlar kendini düsünmüyorsan aileni dostlarını düşün arkandan üzülecek insanları düşün..

"Kasklılara selam yollara devam"

Bedbin
31 Ağustos 2005, 14:55
doğru karar.. :thumleft:

Erhan Erdil
31 Ağustos 2005, 16:57
:cat: cok dogru bir davranış be nşimdiye kadar hiçbir kasksız surucuye selam vermedim. Destekliyorum :cat:

Demir73
31 Ağustos 2005, 17:00
Harika bende destekliyorum :cat:

Infaustus
31 Ağustos 2005, 17:02
Aynen katılıyorum. Zaten kasksız motor sürenleri motorcu olarak görmediğim için ilk günümden itibaren onlara devamlı selamsız geçerim. Yüzlerine bile bakmıyorum desem yeridir. Bazen e-5 de giderken kasksız sürücülerin yanından gecerken dönüp öküz öküz bakıyolar, ben de ne var açıkta bişi mi gordun der gibisinden bi bakış atıp onume donup gazlayıp gidiyorum. Kasklı olan bütün motorcular kardesimdir ama, gecen biri baya eski bir scooterla yanımda durdu bisiler sordu ışıklarda, konustuk ayak ustu. Sora kusura bakma abi, bizimki senin motorun yanına yakısmıyo yanında durdum ama dedi. Ben de boyle bir dusuncenin cok sacma oldugunu ve iki teker üzerindeki herkesin "insan gibi insan" olduğu sürece kardeşim oldugunu söyledim kendisine.. Neyse laf cok uzadı..

muvattali
31 Ağustos 2005, 17:05
Aslansın lacivertsarı, yoksa kanaryasın mı demeliydim?

Tamam, kasksızlara klasik selam (bip şeklinde olan) yok ama ben onlara sol elimle "baş baş" şeklinde selam vermeye karar verdim.

Ama diğer korumaları yok diye selam vermeyeceksek, selam verecek motorcuyu zor buluruz, ona göre..

(Pardon, yanlışlıkla lacicertsarı yazmışım, düzelttim)

Infaustus
31 Ağustos 2005, 17:13
kask bir koruma degildir arkadaslar bence, motorun bir parcasıdır. Mont, dizlik, çizme gibi deil.. Kafan patlarsa ölürsün, kolunu bacagını vurunca ölmüyorsun. Ayrıca trafiksel olarak da bir zorunluluktur kask takmak..

RUZGARSEVDALISI
31 Ağustos 2005, 17:19
ama arkadaşlar böyle düşünmeyin bence kask takmıyor diye selam verip alıycağın bi motorcu nerden bilebilecekki kask yüzünden selam vermediğini yada selamını almadığını bence hoş bişey değil bu benim şahsi fikrim tabiki zirzorp herkeze selam verilmez ama kaskı yok diyede selam vermemek yada almamak motorculara yakışmaz gibi geliyor bana saygılarımla :rendeer: :king:

ChatnoiR
31 Ağustos 2005, 17:59
RUZGARSEVDALISI, haklısın ve o zaman en güzel selam çeşidi muvattali arkadaşımız da dediği gibi "baş baş" selamı olacaktır :king:

ledo
31 Ağustos 2005, 18:35
[quote="muvattali"] ben onlara sol elimle "baş baş" şeklinde selam vermeye karar verdim.

harika bir fikir,
hatta biraz daha geliştirilip,sadece kask takmayanlara özel bir hatırlatma ve selam özelliğini birarada taşıyan bir şekile getirilebilir.

Zagor
31 Ağustos 2005, 18:47
:bounce: :bounce: :bounce:
" Motorumla yolda giderken kasksızlara selam vermiyorum ve selamlarını almıyorum"

danger0
31 Ağustos 2005, 18:49
Arkadaşlar benden de bi uyarı, yol çok müsait değilse kimseye selam vermeyin. karşıdan gelen motosikletliye selam vermek için uğraşırken kaza yapan çok oldu dikkatinize :cat:

serhat_fb
31 Ağustos 2005, 18:58
aslında kasksız sürene selam vermeyip geçeceğimize.durdurup kask nasihati yapmak daha doğru olmazmı?

muvattali
31 Ağustos 2005, 18:59
dangero çok haklı. Baş baş yapmak ne de olsa tek eli bırakmayı gerektiryor. Bunu ancak yol koşulları ve süratimiz uygunsa yapmayı öneririm, baş baş yaparken baş aşağı olmayalım di mi ama.. :queen:

serhat_fb'nin sorusuna bir arkadaşımın tanık olduğu bir şeyi anlatarak cevap vereyim:

Arkadaş Sapanca Gölü civarında motoruyla giderken servis yapan scooter sürücüsünü durdurup yolu tarif etmesini rica eder ve sonra dayanamayıp neden kask kullanmadığını sorar.

Cevap: Abi bize bişey olmaz, biz Sapancalıyız.
Soru: Peki sen hiç motosiklet kazası gördün mü?
Cevap: Tabi gördüm, arkadaşım yanımda öldü.

Bunun üzerine arkadaşım bir şey söyleyemeden yoluna devam eder.

Sapancalılar sakın alınmasın, Ertancığım senin de kulakların çınlasın.

batucan
31 Ağustos 2005, 19:35
takım uymuyo ama fikir uyuyo :wiinkk:

okulyolu
31 Ağustos 2005, 20:02
Herkes birer kırmızı kart hazırlasın kasksızlara onu çıkarıp gösterin.. Selam vermezseniz adam neden vermediğinizi anlamayacak ve kasıntı olmakla suçlayacaktır... :bounce: Kartı çıkarmak sizi sıkarsa o zaman kaskınızı işaret edebilir ve senin ki nerde diyebilirsiniz.. Hatta KASKSIZ MOTORA HAYIR deyip aynalara birer siyah kurdela bağlayabilirsiniz..

Barış Şuşut
31 Ağustos 2005, 20:13
danger0, +1 bırakın selamı ben arkamdan bas bas bağırılırken durmuyor devam ediyorum çok önemli bir şey varsa cep ten ulaşsın ne o yolun ortasında danalar gibi böğürmek ama ben kasklı kasksız ayrımı yapmam :bounce:

LaCiVerTSaRi
31 Ağustos 2005, 21:59
Arkadaşlar bence bir can bir candır...koruma hadi neyse ama kask cenk menderesin dediği gibi şart bu yüzden kask konusunda tepki yaratecek her etkinlikte varım ben usanmadan yanımda duran falan kask kafalılara anlatmaya çalışıyorum..bu yüzden destek bekliyorum değişik ve daha iyi öneriler her zaman kabulumdur. Dediğim gibi bir can bir candır sizde uyarın.

danger0
01 Eylül 2005, 00:23
Arkadaşlar bence bir can bir candır...koruma hadi neyse ama kask cenk menderesin dediği gibi şart bu yüzden kask konusunda tepki yaratecek her etkinlikte varım ben usanmadan yanımda duran falan kask kafalılara anlatmaya çalışıyorum..bu yüzden destek bekliyorum değişik ve daha iyi öneriler her zaman kabulumdur. Dediğim gibi bir can bir candır sizde uyarın.


Abicim adam kafasını korumak için kaskını takmıyor, senin tepkini mi takçak. Basmıyoki kafa. Bırakın hiç uğraşmayın derim.

ubaykal
01 Eylül 2005, 00:35
Ben de kasksızlara selam verip almıyordum. Motorcu adam kask kullanılacağını bilmeli. Başbaş yapıpta kendimi kask kullanmayan birisi için riske atamam.

JaNTi
01 Eylül 2005, 00:44
Herkese selam.Arkadaşlar bence Motor kullanırken selam vermek çok teklikeli.Altınızdakinin 100 kg'dan fazla,2 teker üzerinde dengede duran metal bir aksam oldugunu unutmayın.Bir anlık hakimiyet kontrolu büyük şeylere mal olabilir.Hem senin kafanda kask var onu görmemiş olabilirsin :cherry: Kask takan arkadaşlarımızada bir korna yeterli olacaktır bence.
Ayrıca bir arkadaş kask takmiyanları durdurup uyarmaktan bahsediodu,sakın haa!! bu ülke ayaklı dinamitlerle dolu...

ChatnoiR
01 Eylül 2005, 00:58
bas kornaya ötsün cik ciiiiikkkk :cat:

MeTaL
01 Eylül 2005, 10:03
Selam vermemeye bir yere kadar katılıyorum. Ama selam verilince almak lazım. Her ne olursa olsun selam verilince alınır ...

e_erdun
01 Eylül 2005, 10:11
kasksızlara bende sol elimle baş baş diye selam veriyodum ama bi gün birine öyle selam verdiğimde sana ne dedi seni ne ilgilendirir dedi beni şaşırttı :queen:

Metela
01 Eylül 2005, 11:09
ne kadar anlatırsanız anlatın kaskın önemini anlamak istemeyen anlamıyor, ancak ben her zaman kaskın önemini vurguluyorum takmayan tüm arkadaşlara, selam verilmiş verilmemiş asıl önemli olan bi arkadaş, bi yoldaş olarak tanıdığımız bütün motorcu arkadaşlara bu konunun önemini anlatmak hatta full korumalı olmanın önemini anlatmak, kendimiz de bu korumaları takmalıyız ki örnek olalım, ayrıca devlette görevini yapıp ağır cezalar vermeli yoksa bu iş sadece anlatmakla da çözülmez :silent:

Bandit
01 Eylül 2005, 11:37
Dostlar
kasksiz ve KORUMASİZ " bakin korumalarda cok onemli, extradan dizlik ve eldiven " kazalarda daha fazla yaralaniyorlar ve medyada yada kendi cevrelerin de kaza haberlerinin yayilmasiyla, yeni motora baslayacak arkadaslara ya da motora sempati duyanlara, dolayli yoldan da motorsiklet kullananlara zarar veriyorlar.
Bu nedenle kasksiz kazlari uyaralim kaz olmamalari icin, onlarida bizim camianin ornek motorcularindan yapalim.
Artik insanlar motorcu gorunce vah vah demesin vay vay desin di mi?
:king:

qeek23
01 Eylül 2005, 17:44
arkadaşlar selam vermemek güzel bir davranış şekli olabilir katılmamak elde değil.
bunlara bir şekilde hala motorcu olamdıklarını anlatmamız gerekmektedir.hadi kendilerini düşünmeyen bu şöför sanan arkadaşlar birde arkalarına birilerini almıyorlarmı bu kötü işte.çünkü her motorcunun bildiği gibi 2 kişi motor üzerinde daha kötü kullanıma yok açmaktadır.

aslında kasksız sürene selam vermeyip geçeceğimize.durdurup kask nasihati yapmak daha doğru olmazmı?

ben bir çok kez denedim fenerbahçeli kardeşim ama her zaman aldığım cevap muvattali arkadaşımızın duyduğu cevaplardan farklı olmadı.çözüm gene kurallara uymakla son bulur. :cat:

LaCiVerTSaRi
01 Eylül 2005, 17:49
qeek23, haklısın ama uyarmaya devam edelim elinde sonun dank edecektir. Bir can bir candır..Hem camiaya da prestij katacaktır kasklıların, motorcu gibi motorcuların çoğalması .... uygun şartlarda her yakaladığımı uyarıyorum bıkmadan usanmadan... eninde sonunda birilerini etkileyeceğimi biliyorum...

Herkese kazasız belasız sürüşler

race_inn
01 Eylül 2005, 18:03
Bencede dogru bi karar çünkü motor kazaların da kurtulma oranı çok düşük ama kask ın önemi cok büyük.... :) :) :)

qeek23
01 Eylül 2005, 18:05
LaCiVerTSaRi uyarmıyalım demiyorum yanlış anlaşılmasın uyaralım ehliyetsizleride,gündüz far yakmayanlarıda,sinyalsiz dönenleride,arabaların arkasından gidenleride her şekilde uyaralım bizim başımıza gelen hataları başkaları yapmasın. :cat:

LaCiVerTSaRi
01 Eylül 2005, 18:08
qeek23, Eyvallah kardeşim, dostum, arkadaşım :rendeer:

BURNER_18
01 Eylül 2005, 18:10
bende katılıyorum coooook dogru bır kakarar muhtesen kardeslerım :king: :king: :king: :king:

BURNER_18
01 Eylül 2005, 18:11
muhteşem kardeslerım yazıcaktım muhtesen olmus
:flower: :flower: :flower: