PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motora merhaba diyeceğim ama hangisi ile?



pixis
06 Ekim 2007, 06:41
Merhabalar forumunuza ve muhabbetinize yeni katılıyorum.

Motor almak gibi bir niyetim var. bütçem malesef 3000 ytl. O yüzdende 2. el alacağım. eğer sıkışırsam 1-2 milyarda kredi kullanıp alabiliirm.

Benim ilk başta hedefim bir honda cbr125 almaktı. halada aklım onda. ancak boy 1,82 kilo 78 olunca. motor biraz küçük gibi kaldı. Bununla birlikte cbr125 ile ilgili bir çok ayrıntılı uzun yol gezilerine ait yorumlar ve testler okudum. Ve hepside bana oldukça olumlu geldi. artçı ile motorun hiç zorlanmadığı. rampalarda devir ve hızda azalma olduğu ama bunun 90-100 km/saat aralığında sabitlendiği, düz yolda gezmek amacı ile çıktığınızda büyük abilerine ayak bağı olmadığı, onları takip edebildiği gibi yorumlar vardı. ayrıca hızlanma ve frenaj yeteneklerindende etkilendiklerini yazmışlar. (bunları yazanlar daha büyük motor kullananlarmış)

Motor alma fikrim gerçeğe yaklaştıkça internette kendime alternatiflerde buldum. tümü ile tarzları ve zevkleri farklı. açıkçası çok kararsız kaldım... işte burada sizlerden yardım istiyorum. alternatiflerim şunlar....

Suzuki marauder 250 : motor şekil olarak çok hoşuma gitti. nette hakkında çok yazı olmasına karşın, tutarlı pek fazla bilgi edinemedim. özellikle jinlun ile aynı fabrikadan çıkmasına karşın aralarındaki farkı belirten kimse yoktu. Ancak kullananalar oturuş pozisyonu, vibrasyon konusunda çok memnun olduklarını belirtmişler. motorla ilgili başka da bir eleştiri veya yorumda bulamadım. fren (jinlunda problem yaşayanlar varmış, aynı fabrikanın ürünü olunca insan ister istemez, takılıyor), amortisör (açıkçası amortisörün arnavut kaldırımlı yolda, çakıldaki performansını merak ediyorum) ve gidon (u dönme çapı gibi) hakkında hiç bir bilgi yoktu.

Jinlun marauder 250 : motor suzuki ile aynı, nette bulduğum bir yazıya göre (bu yazı sizin sitenizdeki bir yazıda olabilir, çok yazı okudum hatırlamıyorum), jinlun fabrikası suzikiye marauder motorlar için fason yapıyormuş. suzuki bu motorun patentini sonradan fabrikaya satmış. jinlun ile ayrıntılı yorumlara ulaştım suziki marauder'in aksine... motordan fiyat-performans olarak memnunlarmış. ancak frenlemede problem yaşanabiliyormuş... özellikle rampa aşağıda. bu yüzdende yakın mesafe takiplerindne kaçınmak gerekiyormuş. bir diğer hususda vibrasyonn fazla olmasındna şikayetçi olmuşlar. ben diğer motorlardaki vibrasyonu bilmediğim için, benim için pek bir şey anlam ifade etmiyor. ancak konforumu azaltacağı kesin. birde farlarının yetersiz olduğundan, mutlaka lambasının değiştirilmesi gerektiğini belirtmişler. hatta ek yapılabilinir denmiş. buda aküde problem yaratırmış. vibrasyon sonucunda gevşeyen vidalar ise bir başka konu olduğu belirtilmiş. ancak okuduğum kadarı ile tüm 500cc altı motorlar için gevşeme normal gibi. elde anahtar sıkacaz... birde motor için önemli aksamlar dışında kalan kısımlardaki civataların paslandığını belirtmişler.

sorun şu 2.el suzuki marauder ile jinlun marauder arasında 1/2 fiyat, artı 4-5 yıl yaş farkı var. eğer suzuki marauderde benzer sorunlar varsa jinlun almakda sakınca olmasa gerek sonucda ikisininde servisler aynı yerler.

suzuki ls 650 savage : bu motoru çok beğendim, yabancı sitelerde hakkında çok şeyler yazılmış. customları yapılmış. galiba ülkemizde pek değerini görememiş modellerden. Hakkında yazılanlar içersinde titireşimin fazla olması, ve artçı için rahatsız bir otoruş pozisyonunun olması belirtilmiş (neden olduğu belirtilmemiş) ancak motoru 1-2 forum yeni başlayanlar için önermiş. yabancı bazı sitelerdede yeni başlayanlara önerilen motorlar içersindeydi denebilir. bence eksi yanlarında biri yakıt tüketiminin fazla olması ama sağlam test verileri lazım. :))))


yamaha virago 535 : her markanın benzer modeli var gibi. buda yamahanınki... hakkında tüm yazılanlar hep güzel, "büyük ve ilk başlayanlar için zor olabilir"dışında negatif yazı bulamadım. kullananlar yada hala kullananlar hiç düşünmeden alınabilecek bir motor olarak belirtmişler. şekil olarak hoşşş :)))))


honda cbf 250 :valla honda cbf 500 için tüm forumlarda çok güzel yazılar yazılmış. hatta bazı kullanıcılar yukarıda yazdığım diğer motorlardan cbf500'e geçmişler ve kullanım rahatlığından bahsetmişler. zaten forumunuzdada çok güzel bir test vardııı onun hakkında. yazana buradan da teşekkür etmek istiyorum. bu tarz yazılar malesef çok fazla değildi. ancak 250'si hakkında pek bir net bilgi edinemedim. biraz ufak gibi gözüme geldi.(yanlış anlaşılmasın 250'si için diyorum.... fotooğrafdan kaynaklanıyor olabilir, gerçeğini hafta içi görmek için çaba harcayacağım)


yukarıdaki motorların fiyatları 2.el 2000ytl ile 5200ytl arasında değişiyor. tabiki daha pahalı olanlarıda var. :)))))

benim amacım motor zevkini konforu ile birlikte almak. her insnaın içinde adrenalin tutkusu ile gelen hız güdüsü vardır. ancak benim için öncelik değil.
motorun bağırmasını pek çok arkadaşın aksine istemiyorum. uzun yolda baş ağrısından başka bir şey olmayacaktır :D
ama motor kullandığım hissini verecek bir sesde olmalı. malesef bilgim az olunca nelere dikkat etmem gerektiğini pek bilmiyorum. ancak hepsinin lastik ebatlarından soğutma sistemlerine, frenlerinden amortisörlerine kadar herşeyini inceledim not aldım. ancak ham teknik veriler benim için bir şey ifade etmiyor :))))))

Siz ne yapardınız? Şimdiden teşekkür ederim
Behçet Yalçın
İzmir

ucanteneke5
06 Ekim 2007, 12:13
öncelikle aramıza hoş geldin.
tam bir tarz belirtmemişsin ama başlangıç için zanedersem cbf250 senin için iyi olur zamanla alışınca elden çıkarmasıda daha kolay hemde uzunbi süre seni tatmin edeceinden eminim şimdiden hayırlı olsun.
kazasız belasız sürüşler dilerim.

bybrut
06 Ekim 2007, 12:22
pixis ilk motorun mu olucak

KAYA018
06 Ekim 2007, 13:08
Al Bir Mct Bin Tepe Tepe :)

pixis
06 Ekim 2007, 20:31
pixis ilk motorun mu olucak

valla ilk motorum diyeceğim ama 7-8 yıl evvel bir pejo'm vardı :)


tarz olarak; ilk başta cbr 125 düşünüyordum. ancak forumlarda okuduklarım ile. cruiser'a çark ettim. açıkçası ls 650 çok hoşuma gitti. özellikle yabancı forumlarda gördüğüm custom ls 650'lere hayran kaldım. alabileceğim modeller anca 1995 filan gibi gözüküyor. ancak suzuki marauder 250 de ilgimi çekti. eğer jinlun marauder 250 deki aksaklıklar ondada gözükmüyor ise tercih edebilirim. kafama cbf 250 nin takılmasının nedeni ise siz motor ustadları... okadar öneriyorsunuzki kafam karıştı.

çin malı motor almayı pek düşünmüyorum. o yüzdende mct 250'i yukarıda yazmadım. :)

motopirate
06 Ekim 2007, 20:42
öncelikle aramıza hoşgeldin.
ikinici el cruiser düşünüyorsan eğer yamaha nın virago modelleri çok iyi duruyor bence.hem kalite hemde şıklık...bendede virago 250 kopyası bisan roadstar var.
şekil olarak 250 cc lerde 1 numara.egsozuda açtırdım helikopter gibi gidiyor makina.
ben sana virago öneririm.aşağıdaki link e bir göz at
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/36516-ikinci-el-intruder-ve-virago-bilgi.html