PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bunu başarabilen varmı ?



prot
10 Eylül 2007, 15:23
merhaba arkadaşlar bişeyi merak ediyorum min 5 yılo ve üzeri motor kullanıpta motoru daha duruken bile hiç düşürmemiş yada hiç kaza yapmamış olanınız varmı aranızda?eger var ise bunu nasıl başarmış (altın kuralları)Gerçi Tek teker arif motorcu olupta kaza yapmamak olmaz ufak tefekte olsa mutlaka olur der herzaman.Bu siteyiş yaklaşık 1 yıldır çok aktif olmasada takip ederim ama şu son 1 hafta içinde gerek başak sitelerde gerek bu sitede okudugum kaza ve ölüm haberlerinden sonra kask ve birkaç koruyucu ekipman alıcaktım.inanın hiç içimden gelmiyo ctesiden beride motorun brandasını bilşe açmadım:(

furkankoc
10 Eylül 2007, 15:33
ya bn daha 5 aydır kullanıyorum scooterimi 1 kere düşürdüm aslinda gözüm gibi bakarim ama 1 anlik minik bi ihmalden dolayi düşürdüm nedeni motoru birakip ayaklii açmayi unuttum kapiyi açmya gittim güm :queen: çok adice :salut:

mukefe
10 Eylül 2007, 15:40
Kaza yapip yapmamak bir ustalik gostergesinden cok bir sans olayi.Yani bu memlekette eger kaza yapmadan bir yerden bir yere ulasabildiysen,bu sansinin yaver gittigi anlamina geliyor.Hafta sonu Cavusbasi'nda dusmus bir motorcu gordum.Durup yardim ettim.Kendiside motorda sorunsuzdu.17 senedir motor kullaniyormus.Birsuru olay atlatmis.Sonucta motor bir ulasim araci.Illaki birsey olur olmaz diye birsey yok.Moralini bozma sen

mamudo
10 Eylül 2007, 15:48
mutlaka bişeyler olur benim mobilet vardı ben kaç defa düşürdüm 11 yaşındayken :D

Marlboro Man
10 Eylül 2007, 15:50
Valla yapacağınız km ve saat size tecrübeler kazandıracak.Bu pratikler sayesinde daha sağlıklı motor kullanacaksınız.Trafikte tecrübe edineceksiniz.Görünür olacaksınız kurallara uyacaksınız.Ve cesur olacaksınız.Yoksa o örtüyü hiç açamazsınız motorun üstünden.Kaza işini bilmem ama düşmeyen motorcu yoktur heralde.Nasıl düştüğünüz önemli.Ufak tefek kazalar herkesin başına gelir.

ozrace
10 Eylül 2007, 16:09
sen vurmasanda başkası gelip vuruyor merak etme.korkunun ecele faydası yok.motosikletide yatırma bence

arinrin
10 Eylül 2007, 16:14
Moralini bozmaya gerek yok. belkide motoru ulaşım aracı yerine keyif aracı olarak kullanmalısın. Mesela sadece haftasonu. İste o zaman anlarsın motora binebilmenin kıymetini...

prot
10 Eylül 2007, 16:20
şuan ekipman araştırması yaptıgım için zaten sabahları kullanıyorum erken saatlerde(buarad burada kaliteli ekipman almam mümkün degil heryerde çin malı iyi ekipmanlar istanbulda ama bir montu giymeden veya eldiveni takmadan nasıl sipariş vericem oda muamma? )kafam çok karıştı açıkcası.nerey baksam ölüm haberi piskolojim bozuldu resmen..


sen vurmasanda başkası gelip vuruyor merak etme.korkunun ecele faydası yok.

hocam süper moral verdin teşekürler

replicad
10 Eylül 2007, 16:33
Aprilia rs 50 yi yaklaşık 6 yıldır kullanıyorum suana kadar allah korusun hiç düşmedim bile ama bundan önceki motosikletlerimle kazalar yapmıştım.. Bu bence tecrübe ve şans işidir biraz. Ne zaman ne olacağı belli olmuyo sadece dikkat bazen işe yaramıyor..

Darth-Vader
10 Eylül 2007, 16:38
prot arkadaşım,
kaza yapıp yapmamak kendinde biliyorsundur ne ayıp,ne salaklık sadece şansla ve dikkatle alakalı.Motorda en çok kaza bana göre sırasıyla şunlardan oluyor.

1)Alkol
2)Dikkat Dağınıklığı
3)Dış etkenler/Trafik * * * (aha benim sorunum bu,karolsun arabalar :pr:)

emoO_1903
10 Eylül 2007, 16:38
olucagı warsa olur kardeşim...

THE_LANCET
10 Eylül 2007, 16:42
Bende çok düştüm giderken ama ALLAH a çok şükür her hengi bir araca çarpmadım genelde motoru aşırı yatırıp astiklerin yere tutunmaya çalışması ve tutunamasından dolayı oldu... :( Yani başaramadım ama bu tür şeyler insana tecrübe kazandırıyor tabii ölmez canın sağ kalırsa :)

demirgursel
10 Eylül 2007, 16:44
dostum bu memleketin yollarında kaza yapmadım diyen yalan söyler.idda edersede ben inanmıyorum.
ÇÜNKÜ=yollar maşallah kıbrıs haritası,sürücüler saygısız,hele iki tekere.adam çarpıyor durmuyor bile,bastığı gibi kayıp,kendi derdinemi yanacaksın,öküzün plakasınımı alacaksın.
sen yinede motordan şaşma,en güzeli bizim tarzımızdır(iki teker)
sağlıkla kal motoruna doya doya bin...:rendeer:

prot
10 Eylül 2007, 16:49
işin daha garip tarafı işiten sıkıldıgımda biraz deniz havası alayım diye balkona çıkarım ve sinirleirm bozulup içeri giriyorum.Nedeni ise altlarında scoterlarla denizden yeni çıkmış hatunları gördügümde(mayoyla biniyolar)R1lerin üzerinde şortla üstleri çıplak ayaklarda terlikler,3 kişi arka arkaya binmiş başka çocuklar(kafalrda emaneten duran tencere tası kasklarLA BAZEN HİÇBİRİNDE YOK).Bende burada kek gibi 600-700Euroluk güvenlik ekipmanlaırnı araştırıyorum??KARAR VERDİM BUNDAN BÖYEL NE YOUTUBE DA KAZA SEYREDİCEM NEDE KAZA TOPİCLERİNE BAKICAM!Ayrıca nekdar çok bilmeye-ogrenmeye çalıştıkça okadar hata payını görüyosun.derlerya bazen cahillik özgürlüktür diye!

E.Gülbeyaz
10 Eylül 2007, 17:36
ben bısıkletle cok dustum valla :P

prot
10 Eylül 2007, 17:58
Arkadaşlar güvenlikle alakalı yeni bir başlık açıp forumu kirletmemek adına bu hafta içind ekısmet olursa ALMAYI düşündügüm ekipmanlarla ilgili brikaç link veriyorum bu ürünlerle alakalı tavsiye ve önerliriniz benim için önemli ayırdıgım bütçe ile bunları alabiliyorum daha yüksegi için bir bütçem yok sizce uygunmudur?

KASK İÇİN:http://www.mototr.com/Default.aspx?_Args=CatSel%2c48
ELDİVEN İÇİN :(kv 1150 modeli ortadaki-soldaki)http://www.gencmoto.com/eldiven.html
MONT İÇİN :http://www.mototr.com/Default.aspx?_Args=CatSel%2c12

YUARDIMCI OLURSANIZ ÇOK MAKBULE GEÇECEK
TEŞEKKÜRLER..

racer25
10 Eylül 2007, 18:18
Son yaşadığım hırsızlık vakasına kadar 7 senedir motor tepesinden inmedim ondan öncesi de var motoru Nural Meriçtan ile öğrendim Burak Albayrak ve Barış Tok ile beraber geliştirdim kimler olduğuna yazmama gerek yok sanırım:).

Kazasız kullanıcı bulman zor olur önemli olan suçsuz kazalı bulman.Yani kazanın sebebi önemli,ben motordan 2 defa düştüm ilki viraj sonuna yakın bir dükkanın arap sabunuyla dükkanını yıkanması sonucu oldu ben düştükten hemen sonra trafiği beklerken aynı virajda 3 araba daha kaza yapmıştı,
2. si ise düz yolda seyir halinde giderken makasa giren bir mercedes in aniden sebepsiz yere frene yüklenmesi sonucu meydana geldi.Bu 2 kazada da istersen emeklemeye başladığın andan itibaren motor kullan kurtulabileceğin bir durum değil.

Ayrıca tecrübeli ve başarılı motorcu kazasız motorcudur diye bir şey yok bakınız...kenan,sinan,barış,tolga,arif vb,,,, daha sayar gider ve en önemlisi bu isimler sadece yarışta değil şehir içi de kaza yaşamışlardır..

prot
10 Eylül 2007, 18:36
2. si ise düz yolda seyir halinde giderken makasa giren bir mercedes in aniden sebepsiz yere frene yüklenmesi sonucu meydana geldi.
anladım peki bu yukarıdaki kazada sizdeki hasar nedir?(motordaki degil sizdeki(inşallah olmamıştırda pek mümkün gelmedi) )

Darth-Vader
10 Eylül 2007, 19:14
prot arkadaşım bana sözlerinden birazcık korkuyormuşsun gibi geliyor motora binmeye,motor açıkca söylüyorum Türkiye'de hadi TR'yide geçtim İstanbul'da tehlikeli buna kimse aksini söyleyemez.Her ne kadar iyi olursan ol,başka sürücülerin dangalaklığı yüzünden düşersin,düşmekten korkma,sadece gerekli ekipmanların yanında olsun ve sana birşey söyliyim ne işe kalkışırsan kalkış bir işten korktun mu sen kendin tetiklersin,trafikte aklına habire düşücem düşmücem diye sorular gelecek,kız arkadaşın gelcek,sağa sola bakıncan ama her ne olursa olsun yola odaklan ve dikkatini toparla.Kaza 1 anlık dikkatsizlik sonucu oluyor genelde.

prot
10 Eylül 2007, 19:30
Dart vader;valal korkmuyodum aslında ama şuan ne yalan soyliyim korkuyorum çok kaza haberi okudum 3-5 günde.Hatat benimkadar piskopat bisklet kullanda çok azdır.Motorumu aldıgım gün üstüne binip sürmeye başladım.Zaten üstüne oturunca herşey degişiyo ama oturana kadar 1000 tane şey aklımdan geçiyo.Bu pisikozdan kurtulmam lazım acilen .Abicim tam sigarayı bırakayım diye mücadele ederken bide motorla ugrasamam yani :))
şaka bitaraf yukarıda verdigim linklerle(ekipman secimi) yorumda yaparsanız valla çok iyi olucak..

SeRHaTeKiNci
10 Eylül 2007, 19:34
Motordan düşmeyen adama, motorcu demem ben.. :)
Çok şükür ben motorcuyum.. :P

Benim görüşüm şu, düşmekten korkmayacaksın ama düşmeyi bileceksin.. :cat:

satoyama
10 Eylül 2007, 19:48
12 yaşımdan beri kullanıyorum şimdiye kadar düşmedim bile şükürler olsun

prot
10 Eylül 2007, 22:49
12 yaşımdan beri kullanıyorum şimdiye kadar düşmedim bile şükürler olsun
aman maşallah diyelim allah nazardan saklasın

KaraVelioğlu
11 Eylül 2007, 00:12
allaha şükür sadece birkere çok küçük bi hızda oda yer gördüm oda ozaman 2001 di bws ydi malum lastik biraz küçük çukura girince çıkmadı küçük bi sıyrıkla atlattık ancak hiç kazayı aramadan kazaseni bula biliyosa elimize büyüteç alıp kazayı aramak niye
ben motordan korkuyorum arkadaş varmı lafı olan korktuğum için kazadan kaçmış oluyorum ben tevekkülümü yapıyorum kaza kader oda allahtan tabi :cat:

azzurdiablo
11 Eylül 2007, 06:41
SELAM benim eski motorumu kullanıyorsun.. kendi motoruna alışmışsındır tabii
ben topu topu 4 senedir motor kullanıyorum.. bence az bir süre daha hala acemiyim NEDEN?? ÇÜNKÜ SON MOTORUMU GEÇEN HAFTA ALDIIMM...

1- motorunu iyi tanı ve sınırlarını öğren
2- motor kullanmayı bizzat trafikte öğren
3-eğer araba kullanmayı biliyosan aynı kuraları uygulamaya çalışma
4- koruyucular kullan , sırasıyla; ( kask, eldiven, dizlik,dirseklik,bellik! )
5-dönüşler ve virajlarda dikkat et
6-hızlı gitme.. hem yakıt tasarrufu hemde emliyet için
7-kimseye güvenme!!! trafikte seninle binlerce insan araç kullanıyor.. bizler bunun bir parçasıyız ve bizim arabalar gibi bir kaportamız yok... KAPORTA BİZZAT BİZLERİZ.:)
8-SAKIN VE SAKIN ALKOLLÜ ARAÇ BAŞINA GEÇME.
9- VE EN SON OLARAK SANA BUNLARI NİYE YAZDIM BİR DÜŞÜN ???

BEN HİÇ KAZA YAPMADIM :) BELKİ UNUTTUĞUM ONLARCA KURALIM VAR KENDİ KURALINI KENDİN KOOYY!!!

eradnan
11 Eylül 2007, 09:10
motora binipte hiç kaza yapmadım demek askere gidipte hiç dayak yemedim demek gibi bi şey illaki düşülecek motordan yoksa motora binmenin tadı mı kalır işin zevki orda :P

prot
11 Eylül 2007, 10:42
Deneyim ve tecrübelerinizi benimle paylaştıgınız için heinize teker teker teşekkürederim saolun :) ilk sayfada birkaç linkler vermiştim güvenlik ekipmanları ile ilgiligi bu hafat spariş vermek istiyorum çünkji bunları almadıgım için motora binmiyorum bu ürünler hakkında düşüncelerinizde paylaşırsanız çok sevinirm belki aranızda alıp kullanan yada bilmediigm kötü yada iyi ozellikleri olnalar vardır
NOT: Eger verdigim linkler reklama giriyorsa site yoneticilerinden ricam uyarın kaldırayım

KASK İÇİN:http://www.mototr.com/Default.aspx?_Args=CatSel%2c48
ELDİVEN İÇİN :(kv 1150 modeli ortadaki-soldaki)http://www.gencmoto.com/eldiven.html
MONT İÇİN :http://www.mototr.com/Default.aspx?_Args=CatSel%2c12