PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kanuni Zebra 90cc



ozumsafa
31 Ağustos 2007, 11:10
Merhaba,
Kanuni zebra 90 cc kullanan var mı? Nasıldır? Sağlam mıdır? Kaç gider en fazla ? Biraz bilgi verirseniz memnun olurum.

MKH
31 Ağustos 2007, 14:37
ben pek beğenmedim sen en iyisi cross al o birazdaha sıhi:salut:

redrose
31 Ağustos 2007, 14:57
90 CC az gelebilir, 200CC' den başlasan keyif alırsın, ucuz bir 200CC motor bak kendine...

ozumsafa
31 Ağustos 2007, 19:44
OLay keyif değil , 200cc hiçbir motorda ucuz değil. Benim işimi görsün. Keyiflik yaşımda daha gelmedi 19 yaşımda keyif için motor almanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Ne bok oldukta hangi parayla keyif için alet alıyorum.Bi kendi paramı kazanmaya başlayayım bakalım ondan sonra. Benim öğrenmek istediğim sorunları var mı , 2 kişi rahat gider mi , hızı nasıl?

cakalaz
31 Ağustos 2007, 20:14
OLay keyif değil , 200cc hiçbir motorda ucuz değil. Benim işimi görsün. Keyiflik yaşımda daha gelmedi 19 yaşımda keyif için motor almanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Ne bok oldukta hangi parayla keyif için alet alıyorum.Bi kendi paramı kazanmaya başlayayım bakalım ondan sonra. Benim öğrenmek istediğim sorunları var mı , 2 kişi rahat gider mi , hızı nasıl?

Kullandığın kelimelere dikkat edersen sitede daha kalıcı olursun :farao:

aramıza hoşşgeldin :rendeer:

qwertyuıop
31 Ağustos 2007, 20:16
orrap nerelerde acepp :13::13::13:

Sato8
31 Ağustos 2007, 20:20
topice kilit gelir işalla

SmirnouF
31 Ağustos 2007, 20:39
Kullandığın kelimelere dikkat edersen sitede daha kalıcı olursun :farao:

aramıza hoşşgeldin :rendeer:

bu arkadaşımız daha forrap'ı Pro'yu ve tabiiki Bariş abiyi daha tanımıyo :queen::queen::queen:

ozumsafa
31 Ağustos 2007, 20:54
Sevgili arkadaşlar,

Sanıyorsunuz ki saygılı konuşmanın sınırlarını gözlüyorsunuz , halbuki yanılıyorsunuz. Yarı argo samimiyetin belirtisidir , yarı argodan rahatsız olmak üstelik argo kullananın kendisine dönükken , kompleks ve dikkat çekme isteği belirtisidir. Barış abi'yi tanımam elbette. Zaten Barış Abi'nin hayatımda yeri de yok tanımamın faydası da yok. Ha gerçekten ettiğim laf birine gitse , burda delikanlı gibi özür dilerdim. Ama çok pardon , site motorlarla ilgili konuşulmak için var ; piyasa yapmak için değil. Görüyorum sizleri, topiclerde motor dışında her şeyden bahsediyorsunuz. Birileri soru sormuş , ondan sonra biri birine laf atmış soru unutulmuş. Daha sonra topiğe girenlerin ise soru hiç umrunda değil. Hemen laf sokuşturma işlemlerine geçiyorlar. Bazen düşünüyorum Türkiye'ye Rosalinda mı ithal etti bu davranışları.
Ayrıca , siteniz hayati bir site değil. Bence kendinizi mason grubu gibi hissetmekten vazgeçip siteye daha fazla insan kazandıralım fikrine asılsanız daha iyi olur.
Son 4 post'un hiçbiri soruyla alakalı değil. Eğer ihtiyacı olan varsa ek bir account açayım , bir topiğe 3-4 ilgi çekici küfür yazayım isterseniz geri kalan forum hayatınızı orda geçirin. Ben de bu arada bu tarafta yardımcı olmak isteyen , bilgi sahibi arkadaşlarımızla beraber olayım. Sen orda kendine aptal demişsin , salak demişsin benim niye umrumda olsun. Önemli olan öğrenmek istediğin. Senin niye umrunda arkadaşım? Sana mı dedik? Ha şöyle olabilir ; birden 18 yaşında olduğunu , umrunda olmadan babanın parasını yediğini farkettin de rahatsız olduysan kusura bakma.Ha bu arada bu lafları kime dediğimide bilmiyorum söyliyeyim. Ben niklere bakmıyorum , bir tek yazılara bakıyorum. Neden? Çünkü önemli olan sorular , paylaşım.
Ek account konusu hala geçerli , isteyen private message atsın bana yardımcı olurum.
Şimdi ; zebra??

İyi çalışmalar...

Bu arada , siteyi umursayan arkadaşlar ; iğrenç ,berbat "bok" kelimesinden rahatsız olan arkadaşlar acaba virgül nokta kullanmayı deneyebilirler mi? Ha evet, bir de büyük harf vardı.Bilenler de kullansa belki o zaman insanlar "bok" kelimesine kafayı takabilirler. Nitekim , site sahibi muhakkak php kullanmayı biliyorsa Türkçe'yi de biliyordur.Kusura bakmayın.

Kolay gelsin.

BIYIKLI
31 Ağustos 2007, 21:40
Boşuna hırs yaptığın yazının sonunu getirmedim, gençlikte olur böyle şeyler delikanlılığına veriyorum tabi fakat yavaş yavaş yeni girdiğin topluluklarda nasıl davranman gerektiğini öğrenmelisin. Hoşgeldin, güzel bir başlangıçta karşılaşmak üzere güle güle. :king:

HULK
31 Ağustos 2007, 21:52
Merhaba genç adam ozumsafa hoşgeldin. Yazım tabiri ve içerik imla kurallarını bir kenara bırakıp Zebra 90'a dönelim... Bahsettiğin özelliklerden dolayı çok iyi düşündüğün bir motor... Çünkü 90 cc olması 50 km ile gittiğini göstermez, 80-90 km rahatlıkla yaparsın... Yarı oyomatik olması ve telli jant ve büyük teker olması seni motosiklet kullanma alışkanlığı ile geliştirecek. Taşıt vergisinin olmaması da cabası... Deposu dahil her tarafının plastik olması, çürüme ve düşme durumunda zrar görmemesi açısından daha dayanıklı yapıyor Zebra 90'ı... Arkasında bulunan yüklük kısmına, eğer bir oturma aparatı yaparsan 2 kişiyi bile çok rahat götürür... İlerde daha büyük cc tercih ettiğinde, en azından sana kolay adapte olmanı sağlayacak motosiklet özelliklerine sahip. Sen en iyisi en yakın Kanuni Bayiine gidip yakından incele... Fiyatı da çok çok makul... Servis ve yedek parça olayı da uygun... Hadi kolay gelsin...

Sato8
31 Ağustos 2007, 21:53
arkadaşım sen ne kadar ukela konuşuyosun yhaa. yhaa lütfen bu topic kitlensin kitlenmesede bidaha girmiyorum bu topice hiç kendimi sinire sokamıcam. iyi forumlar

MKH
31 Ağustos 2007, 22:14
topic malesef kitlen meli soruya yanıt verecek kimse çıkmadı :farao:

ozumsafa
31 Ağustos 2007, 22:37
Teşekkür ederim Hulk. Ya bir de kronik sorunları var falan demişlerdi bi site de tiger modelinide dahil ederek. Doğru mu , yani var mı böyle sorunları? Yoksa kanunide de mi şans oluyor iş =(
Ya bir de önceki tartışmayla ilgili ben konuyu kapattım sanıyordum ama nezaketen cevap verme ihtiyacı hissettim. Okudum yani yazdıklarınızı merak etmeyin. Abudik bir genç olarak bilgeliklere doğru süzüldüm. Ama gerçek saygıyı Hulk gösteriyor. Teşekkür ederim. Çünkü bütün mevzumuz neydi : Zebra....

harved
01 Eylül 2007, 00:07
Zebrayı babam kullanır,şehir içerisinde ufak,tefek işlerini halleder.Fakat bende yaz sezonunda epey kullandım,kim nederse desin bi eksiklik bulamadım kendi çapında,azyakar kalın,kalın tekerleri var.Ben suna sasıyorum zaten arkadaşlar 90cc motosikletten ne beklerler atla,deve değilki bu işini görür okadar,al tepe,tepe kullan güzel kardeşim tavsiye ederim,kendini geliştirir,tecrübeni arttırırsın.

ozumsafa
01 Eylül 2007, 21:41
Ya Mondial 100 ukh ile karşılaştırırsak ne dersiniz? Hangisi daha tercih edilir bir motor sizce.Teknik özelliklerine de dikkat ederseniz sevinirim.

teknikhoca
02 Eylül 2007, 00:57
Öncelikle hoşgeldin.

Bu motosiklet için daha önce yorumlar yazılmıştı. Ancak yerini hatırlamıyorum. Siteden aratılırsa sanırım sonuca ulaşılır.

Bu motor, Türkiye şartları için çok ideal bir motor ve kesinlikle "motosiklet" statüsünde bir motordur. Makine hacmi 90cc oluşu, ideal şehir içi ve kısa mesafe şehir dışı turlarda yeterli vergi avantajı ve yakıt ekonomisi sağlamaya yönelik bir motordur. motorun uzun oluşu, sürücünün nispeten ortada, yani ağırlık merkezinin ortada oluşu rahat bir kullanım sunarken, ikinci yolcununda sürücüyü sıkıştırması önlenmiş. Ayrıca, motorun alt yapısna bakılırsa, 125cc olan bir motorun piston çapı küçültülerek elde edilmiş bir makine olduğu (49.5mm strok var) gözlenebilir. Ayrıca yerli oluşu, yedek parça sıkıntısını da ortadan kaldırır.

Motosikletlerin en küçük (500cc) ve en yüksek (X cc) olanları aynı güvenlik ve kullanım tarzına sahiptir. Bu nedenle motosiklet alırken hiçbir cc'yi "bu motor nedir ki. zaten 90cc. Sürat yapmaz, basmaz, uçmaz" demeden, amacın doğrultusunda almalısın. 90cc oluşu, kullanımı hafife alınacak anlamına gelmez. Bence ne amaç için alacağın çok önemlidir.

Site ile ilgili yorum yapmak tabiki bana düşmez, sadece kişisel görüşümdür. Bu site benim için 2.5 yıldır üzerinde çalıştığım konuda bana ışık tutan, bilgiyi sırf paylaşabilmek için kendi adıma öğreti kazandıran, hatta, şu anda bu site sayesinde Adana ilinde bir ilk olan Kiremithane E.M.L.'si Motosiklet ustası yetiştirme eğitim programının temelidir. Bu sitede motor vardır, sevgi vardır, paylaşım vardır, geyik vardır, hırs vardır. bu sitedeyim, çünkü burada olanlarda da aynı duygular vardır. bu nedenle siteyi biraz daha inceleyip ona göre bakışını belirlemelisin.

solmyr
02 Eylül 2007, 01:11
OLay keyif değil , 200cc hiçbir motorda ucuz değil. Benim işimi görsün. Keyiflik yaşımda daha gelmedi 19 yaşımda keyif için motor almanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Ne bok oldukta hangi parayla keyif için alet alıyorum.Bi kendi paramı kazanmaya başlayayım bakalım ondan sonra. Benim öğrenmek istediğim sorunları var mı , 2 kişi rahat gider mi , hızı nasıl?

yaşım 17 bundan önce moped kullandım 70cc idi ama peugeot, en kaliteli moped bence, istediğin ucuz bi şeyse söliyim, 70cc motoru 750 km boyunca iki defa 30km üstüne çıktım, birinde 90 diğerinde 85 yaptım, şimdi motor 5250 km de ve şu an 180 kilo ile 10 derecelik yokuşu çıkıyorum ( 3 kişi ) canavar. alıntı için bi şey yazayım, okul kapandığından beri bi bahçede işe girdim motor sevdam yüzünden, geçen hafta dersane başladı bıraktım, tam 1000ytl kazandım, walide hanım saolsun 1000ytl verdi, yutr dışındaki kuzenim saolsun 1000euro yolladı, 10 gün sonra keyif için caracal200cc alacağım, 19 yaşında bi motor alacak olsaydım, şimdi almaz çalışır o yaşa gelince cbr125 alırdım, bu kadar karamsar düşünme 30 yaşından sonra şu an alacağın kadar zevk alamayabilirsin

(aile olunca motosiklet sevdası azalabilir.):wiinkk:

ozgurkurdas
16 Eylül 2009, 03:54
bendede var zebra. cc sine göre çok sağlam motordur. yani 2 kişiyi 1100 metrelik dağa çıkardı düşün yani daha sonra en fazla 100 gördüm oda biraz bayır aşağı. yani çekiş motoru birazda hız falan yapamazsın. frenlerin kampana olması kötü dik dağ yollarından aşağı inerken kitlenme yapıyor o kötü biraz. benzin göstergesi olmaması kötü. 8700 km'de şuan ve servise falanda gitmedi bu zamana kadar düşün yani okadar dağlara çıktım :P ama şu sıralar aküsünde sorun var hep ayak marşıyla çalıştırıyorum sanırım sadece aküsü bitti.

sysroot
16 Eylül 2009, 04:20
Boşuna hırs yaptığın yazının sonunu getirmedim, gençlikte olur böyle şeyler delikanlılığına veriyorum tabi fakat yavaş yavaş yeni girdiğin topluluklarda nasıl davranman gerektiğini öğrenmelisin. Hoşgeldin, güzel bir başlangıçta karşılaşmak üzere güle güle. :king:

Peki sen girdiğin topluluklarda nasıl davranman gerektiğini bildiğine eminmisin ? Yaşının olgunluğunda olduğuna eminmisin?

Arkadaşı tanımam etmem , ama dayanamadım iki kelime karalıyim dedim.

Arkadaş başkasına bir kötü laf etmemiş , "bok" kelimesini kendi için kullanmış ki burada daha kendi paramızı kazanmadan büyük hayaller kurmak bizim haddimiz değil deyip , aslında bir öğüt vermiş.

Forumda ne yapmaya çalışıyorsunuz yöneticilerin gözüne girmeyemi çalışıyorsunuz ? Yok ukala konuşuyorsun falan filan ;

Arkadaş çok doğru şeyler söylemiş.

"Bence kendinizi mason grubu gibi hissetmekten vazgeçip siteye daha fazla insan kazandıralım fikrine asılsanız daha iyi olur"

Laf sokuşturacağınıza insan kazanmaya bakın burada bir hata cezasız kalmaz yöneticiler ilgilenir sizin haddiniz değil insan yargılamak.

Burada "bok" kelimesi size kullanılıyor olsa haklısınız kendi kendine kullanıyor biraz argo kaçmış olabilir bunlar kötü sözlerse "şerefsiz" , "o adamı öldürmeli" tarzı şiddet içeren sözlerde forumun hiçbir bölümünde kullanılmaması gerekir.Lütfen terimleri birbirine karıştırmayalım.
Saygılarımla.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:20 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:19 AM ----------


Kullandığın kelimelere dikkat edersen sitede daha kalıcı olursun :farao:

aramıza hoşşgeldin :rendeer:

Lütfen ortamı gerici cümleler kurma yeni açılan bir konuya , sadece konuyla ilgili cevap .