PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Satış belgelerini saklama hk



ennginn
12 Ağustos 2007, 19:35
Mrh arkadaşlar.
1992 yılında bir araç sattım geçen pazar Malatya Emniyet Müdürlüğünden bir telefon adınıza kayıtlı olan araç park halinde uzun süredir duruyor gelin arabanızı alın dedi. Ne yapabileceğimi şaşırdım.Çünkü satış evraklarını 15 sene sakladıktan sonra bir ay evvel atmıştım. www.trafik.gov.tr den plakayı sorguladım benim aldığım tarih gözüküyor.Hemen pazartesi vergi dairesine gittim.Borcunun olup olmadığını anlamak üzere ancak memur sizin adınıza değil veremem dediğinde biraz sevindim.Ordan Bostancı trafik şubesine gittim.Dosyasını çıkartıp kimin adına kaydı olduğunu sordum.allahtan alan kayıt ettirmiş.Bilgisayardan düzeltecez dediler.

Siz siz olun sattığınız motorunuzun trafik bilgisayar kayıtlarını

http://www.trafik.gov.tr/IAS/IAS/wfAracBilgSorgulama.aspx

adresinden ve maliye kaydını

http://www.gib.gov.tr/index.php?id=40

buralardan kontrol edin. adınıza kayıtlı kalmasın, 15 yıl sonra sizden hesap sorar uykularınızı kaçırırlar

lojistik
12 Ağustos 2007, 21:07
bende hep düşünüyordum belgeyi saklayayımmı diye. Ama noter satışı olduğunda noterde bir kopyası durmuyormu? durmuyorsa noter o parayı neden alıyor?

babaçi
12 Ağustos 2007, 21:50
1999 yılında aldığım 2004 yılında sattığım arabamın her iki motorumun alım satım belgesini saklamaktayım noluur noolmaz

sılwes
12 Ağustos 2007, 22:55
valla saklmak lazım 25karakter.

iptaluyelik01
12 Ağustos 2007, 23:39
evet bir köşede durması en iyisi yapbir evrak çantasıı doldur tüm evrakları içine birşey lazım oldumu ordanm çıkar AHANDAAA DAPUUSUU diye göster :)

CERRAHI
12 Ağustos 2007, 23:49
ikinci elde noterden aldıgınız Satış evragını zaten ruhsatı üzerinize gecirirken emniyete veriyorsunuz. Elinizde olmasada o noterden veya o plakanın emniyetteki dosyasından rahatlıkla bulabilirsiniz.

ennginn
13 Ağustos 2007, 12:08
ikinci elde noterden aldıgınız Satış evragını zaten ruhsatı üzerinize gecirirken emniyete veriyorsunuz. Elinizde olmasada o noterden veya o plakanın emniyetteki dosyasından rahatlıkla bulabilirsiniz.

Aldığınızda değil sattığınızda saklamanız lazım veya emniyetten kontrol etmeniz lazım noter evrakları 5 veya 10 yıl saklıyor.sonra noterden bulamazsınız. Kanun gereği sattığınız motorun 1 ay içerisinde de trafik şube müdürlüğüne bildirme zorunluluğu var.Siz bildirmessiniz oda trafikten işlemini yapmassa sonuç ne olur acaba