PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor alsam mı? Almasam mı?



Lucas
24 Temmuz 2007, 14:14
Motor alsam mı, almasam mı?

Uzun süredir yukarıdaki soru kafamı kurcalıyor.
Motor ehliyetim olmasına rağmen hálá bir motosiklet alıp almamak konusunda kararsızım.
Arada bir arkadaşlarımın Vespa'sını kullandıkça hemen alayım diyorum.
Sonra, dün gazetelerde yer alan Doktor Ömer Uzma'nın ölümü gibi kaza haberleri geliyor, vazgeçiyorum.
Motosiklet kullanılması konusunda ne yazık ki her şey yanlış.
Ne otomobil sürücüleri motosikletlere karşı ne yapacaklarını biliyor ne de motor sürücüleri (özellikle de kuryeler) kurallara uyuyor.
O yüzden ileri sürüş tekniklerinde motor sürücülerine ilk kural olarak şu öğretilir:
Görünmez olduğunuzu düşünün.
Çünkü çoğu araç sürücüsü için gerçekten de öylesiniz.
Otomobil sürücüleri motorlar yokmuş gibi davranırlar.
Asla görüldüğünüzü düşünerek hareket etmeyin, hatta diğer sürücüyle göz göze gelmiş olsanız bile...
Hiç kolay bir şey değil, değil mi?
Görünmez olmaya karar verdiğim anda motorumu alacağım.
http://www.loadtr.com/k-80026-gazete.gif (http://www.loadtr.com/80026-gazete.htm)
Cengiz Semercioğlu'nun Hürriyet Gazetesi Kelebek ekindeki yazisindan alintidir.

kkorhann34
24 Temmuz 2007, 14:38
bence al derim ama sen kaza yapmassın bi dengesiz arabyla çarpar olan senin canına olur senin kararın...:cat:

tubis
24 Temmuz 2007, 14:39
Sokakta da yürümeyelim o zaman, kafamıza birinin balkonundan saksı da düşebilir...

Kemal
24 Temmuz 2007, 14:45
Zor bir soru cidden dikkate almaya değer. Bende motorumu satmak üzereyim neden yenisini almak için. Araba almak yerine neden yine motor. İnsan şuan rahat ofisinde otururken bunu yazabiliyor ancal 2 tekerin üstüne binince hemen cayıveriyor.

zenci
24 Temmuz 2007, 14:49
valla karar senin ama ölümün nerden nası gelcegi belli olmas yani şuçlu motosiklet deil bence

CERRAHI
24 Temmuz 2007, 14:51
Şöyle düşün birde ;

Bir insanın eceli hangi saatte ise o asla degismez vesilesi ise kimi zaman yolda yürürken kafasına düşen saksı kimi zaman bir deprem vs..vs...
Eger senin vesilen bu ise sen hiç sıkma canını bir gun artçı olurkende bunun üzerinde verirsin son nefesini.
Ben buna inanırım ve bunu söylerim. Neden herkes motosiklet üzerinde ölmüyor.
Neden herkesin gönlüne motosiklet sevdasını koymuyor yüce yaratan ?
Bu demek degildirki buna her binenin eceli bunun üzerindedir.
Kimisinin eceline bindigi sey kimisinin ise hayat buldugu sey..
Değişir bu takdiri ilahi Bunu bilemeyiz. Biz sadece, eger buna bineceksek adam gibi yani korumalar tam ve dikkatli sürerek binmeliyiz.
Sen tedbiri al tevekkülü Allah (c.c.) bırak gerisi boş.

temhadal150RE
24 Temmuz 2007, 14:57
Arkadaşlar motosiklet alayım mı? Yoksa almayayım mı? Diye sormanın hiç bir anlamı yok. Arkadaşımız dishy'in söylediği gibi sokakta yürürken balkondan kafamıza saksıda düşebilirir. Bem biliyorum çünkü geçen seneler içerisinde işe gitmek üzere yola çıktığım sırada yolum üzerindeki bir binanın üçüncü kat balkonunudan üzerime doğru bir ekmek bıçağı omuzumun yanından geçip yere çakılmıştı ve balkondaki kadın bana ( Afedersiniz yanlışlıkla oldu )diye birşeyler söylüyordu. Kısacası kaderinizde varsa ne yaparsanız yapın engellemeye çalıştığınız şey mutlaka olacaktır.

yürekçe
24 Temmuz 2007, 14:59
eğer kararsızsan o şeyi tam istemiyorsun demektir ki, gerçekten istediğine inanana kadar beklemelisin. bu sadece motosiklet değil, her konuda geçerlidir bence. aksi halde her seferinde hala karasızlık içinde olacak ve kötü bir olayla karşılaştığında "KEŞKE" diyeceksindir. "KEŞKE" zor bir kelimedir....

Bineksiliköfte
24 Temmuz 2007, 15:17
Cengiz Semercioglu' ndan alinti yapilmis, yani cevabim da dolayisiyla ona gitmis oluyor...

Sakin ALMA...........

Nedenini görüyorsunuz...Istedigin kadar bilincli kullan, korumalarini tak nafile...Sonucta insanin kendi hayatini riske etmesi gibi bir lüksü olamaz...Hele de coluk cocugu, esi falan varsa yani sorumlulugu üzerinde olan kisiler varsa durum daha da ciddi...

Türkiye , motor sürmek icin elverisli bir ülke degil. (Keyif alarak sürmeyi kastediyorum, korku icinde degil ). Bir cok sürücü, daha dogrusu bunlara sürücü dahi denmez ya , henüz motor olayini kavrayabilmis degiller..Daha uzun yillar gecmesi lazim. Son günlerdeki olaylardan etkilenerek ben de bu isi birakmaya karar verdim.

Diger yazilanlarda bir bakima dogru, yani insan Allah'a sigindiktan sonra basina ne zaman ne gelir belli olmaz, kaderden öteye gidilmez. Lakin en ufak kazada bile , tekerlekli sandalyeye mahkum olma riski olan birseyin " Hobby " olamayacagina inanmaya basladim..

zenci
24 Temmuz 2007, 15:18
ölcek olduktan sora arabaylada ölünür

Lucas
24 Temmuz 2007, 15:22
Arkadaslar kendisine yazdiginiz yorumlardan bir kacini ornek vererek mail yolladim.. Konunun linkini de belirttim.. Tamamen kendi ki$isel goru$udur, saygi duymak lazim bence. Hakli oldugu cok $ey var aslinda..

Bineksiliköfte
24 Temmuz 2007, 15:30
Arkadaslar tabiki öldükten sonra arabayla da ölünür ama söyle düsünün...DD bir yazisinda yazmisti , bircok trafik kazasindan sonra araba icindekiler disari ciktiktan sonra söyle bir üstünü basini silkeleyip hayatina devam ediyor genellikle yani cok büyük carpismalari saymazsak. Ama motor kazasindan sonra durum cok daha kötü , arabada hafif hasar varken dahi motor sürücüsü komalik olabiliyor..

LegendHE
24 Temmuz 2007, 15:32
Senin biliceğin iş biz ne kadar al yada alma desekte son kararı sen vericeksin bir çok insan motorsiklet üstünde hayatını kaybediyorda arabalarda otobüslerde kaybeden yokmu tamam motorsiklet denilen makina diğer araçlardan katkat tehlikeli olabilir ama bu kullanmıycağımız anlamına gelmez.Diğer sürücüler kavrayamamış olabilir bu yüzden sen ben motor kullanmazsak yollardaki motor sayısı artmasa nasıl kavrıycaklar.Eğer onların kavramasını beklersek kimse motora binemez.

cemal yortanlı
24 Temmuz 2007, 16:59
Şöyle düşün birde ;

Bir insanın eceli hangi saatte ise o asla degismez vesilesi ise kimi zaman yolda yürürken kafasına düşen saksı kimi zaman bir deprem vs..vs...
Eger senin vesilen bu ise sen hiç sıkma canını bir gun artçı olurkende bunun üzerinde verirsin son nefesini.
Ben buna inanırım ve bunu söylerim. Neden herkes motosiklet üzerinde ölmüyor.
Neden herkesin gönlüne motosiklet sevdasını koymuyor yüce yaratan ?
Bu demek degildirki buna her binenin eceli bunun üzerindedir.
Kimisinin eceline bindigi sey kimisinin ise hayat buldugu sey..
Değişir bu takdiri ilahi Bunu bilemeyiz. Biz sadece, eger buna bineceksek adam gibi yani korumalar tam ve dikkatli sürerek binmeliyiz.
Sen tedbiri al tevekkülü Allah (c.c.) bırak gerisi boş.cerrahi hakkını helal et yazına ekleyecek fazla birşey bulamadığım için senden alıntı yaptım..aynen katılıyor ve öylede iman ediyorum..sevgilerimle

İNFERNO
24 Temmuz 2007, 17:47
Kardeş haklısın motoru hesaba almıyorlar bende ceza olarak motoru bağırtırıyorum geceleri rahat yok ara sıra insafa geliyom ama:)

Marlboro Man
24 Temmuz 2007, 18:23
Şimdi Allah evet herşeyi yazmış.Herşeyi biliyor.Ama birde ek olarak beyin vermiş bize.Bunu çok iyi kullanmak gerek diye düşünüyorum.Bakın bir laf vardır.İnsanları silahlar öldürmez katiller öldürür diye.Motosiklette böyle.Gerçekten tehlikeli ama bir okadarda keyifli.Ne yazıldıysa olur diye değil hep dikkatli hep akıllı binmemiz gerek.ha tabi bunlardan sonra katılıyorum ne yazılmışsa o olur.Ama ilaveten bir gerçek var.Eğer motor sahibi iseniz motor sahibi olmayanlara göre daha fazla bir RİSK altındasınız.Bu durumda hayat size ait.İstediğiniz gibi yaşarsınız.Yanlız en üstteki köşe yazarı arkadaşa biri anlatmalı.Görünmez değil görünür olduğu zaman motor sahibi olmayı denesin.

ERDEM860
24 Temmuz 2007, 19:37
KardeŞler Şerİdİnde Gİttİkten Sonra Adam Akilli Takildiktan Sonra Allah Hepİmİzİ Korur Ama Araya Gİreyİm,,, Şu Aradan GeÇerİm,, Şurda Kizlar Var Tek Teker Yapip Arabanin Yanindan Geceyİm,,, Bİ Patİ Çektİreyİm Dersen İŞler O Zaman Sarpa Sarar Kİ Gecen GÜn Ölen Doktora Ben Hİc ÜzÜlmedİm ÇÜnkÜ Emnİyet Şerİdİnde AŞiri Hiz YapmiŞ. Hiz ÖlÜmÜn Habercİsİdİr. DÜzgÜn Gİdİpde Hİc Kazasiz YaŞayan ArkadaŞim Etrafimda ÇooooooookÇa Var. Sİz Kendİnİzİ GÜvene Alin GÜvenlİ SÜrÜŞ Yapin Gerİsİ Takdİr-İ İlahİİİİ

SÜrÇÜ Lİsan Ettİysem Affola
Herkese Kazasiz Belasiz SÜrÜŞler

FAHRETTİN METİN
24 Temmuz 2007, 19:48
herşeye nede olsa bir çare war ama öLüme bi çare yok eğer ecelin kapını çalmışsa elden bi fayda gelmiyor:bounce:

black_dog_rr
24 Temmuz 2007, 20:10
ecel geliyorum demez azrayil canın alımaya geliyorum demez yürürkene düşersin kafanı çarparsın beyin kanaması geçirirsin ne oldu öldün üst geçiten yürürken bir kuş çarpar sana dengeyi kayıp edersin aşağa düşersin ecel bu nerde nasıl ne şekilde ister özel durumda ister arkadaşlarla isdersende aylenle
azrayil geldimi kimse alamaz seni elinden :) :salut:

R3N
24 Temmuz 2007, 20:16
üzerinde iken "evet binerken ölebilirim" diyemiyorsan alma :)

bart1969
24 Temmuz 2007, 20:49
arkadaşım bunca yazılanı tek tek okurmusun bilemiyorum.ama lütfen benimkini oku:
ben 35 yaşında ve tam 2 ay önce düştüm seninle düştüğüm bu yola.senle tek farkımız şu:
ben almak almamak ikileminde artık alma kararı vermiş idim.o aralar bir arkadaştan kazalı ve yarı otamatik,üstelik olkdukça problemli bir bisan scooter buldum.onu ustaya tamire götürürken lırmızıda durmayıp arkadan sıkıştıran minibüsden kaçarken önüme çıkan otomobile vurmamak için motoru yan yatırdım.
bu beni vaz geçirtmedi.çünki ben bu işe ne olursa olsun karar vermiştim.bu kaza bana motorun ve motorculuğun ne olduğunu görmemde ilk ışık oldu.
trafikteki herşey motor için tehlikedir.havada uçan kuştan yerdeki çakıla,10 metrede top oynayan çocuktan orta şeritte giden minibüsüne.
bu stresle baş edebileceğine inanıyor isen motor al.yok bu stre bana uymaz diyorsan sakın ama sakın bulaşma.
örneğin geçen gün55-60 la giderken yayanın biri yola bir atlladı ki 10 metreyi 3 saniyede aldı,ben vurmaktan korna sayesinde milimler kala kurtuldum.
stres sana göreyse motor al,yok stressiz hobi istiyorum dersen git balık tut.