PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motosikletten düşmeyeniniz var mı?



Sayfa : [1] 2

cagrimozbek
21 Haziran 2007, 19:10
Selam arkadaslar;

Ilk mesajimi birkac ay once "tanisma" bolumune yazarak kendimi tanitmistim. Simdi de ilk konumu aciyorum :)

Acaba birkac yil, ya da ornek olarak yaklasik on bin km. ve daha fazla motor tecrubesine sahip, ancak bu sure zarfinda motordan hic dusmemis, veya motoru yatirmamis arkadasimiz var midir?
Motora uzun zaman binen kimle konustuysam mutlaka birgun motordan dusecegimi, bunun gayet normal birsey oldugunu soyledi. Ben henuz hic dusmedim, motoru dahi yatirmadim. Dolayisi ile icimde hep "bir gun duser miyim acaba" sorusu ve korkusu mevcut. Bu nedenle de motorlari genellikle - yavas degil ama - limitlere cok da yaklasmadan ve kaza riskini azaltmaya calisarak kullanmaya cabaliyorum.

2005 yilinda BWS ile basladigim motosiklet gecmisim su an kullandigim X-Max ile surmekte, toplamda 18.000 km kadar kullanmisligim var yaklasik. Yakin zamanda almak istedigim motor ise cbf600. Yalniz bu sure zarfinda sahsima ait olmayan VFR, TA, V-Strom, TDM 900, F800-F650 (Borusan testi :) ) gibi motorlari da deneme firsatim oldu. Ustelik boyum da yaklasik 168 cm. Ne kadar alakalidir bilmem, ancak otomobil kullanmaya yaklasik 12 yasinda basladim ve bir sure ileri suruculukle de ilgilendim. Su an yasim 28.

"Mutlaka dusersin" tezi sizce de - bence oldugu gibi - fazla mi iddiali veya ne kadar dogru? Ne dersiniz? Tabii ki cevabi cok net olmayan bir soru; sonucta kimsenin bilemeyecegi birsey, yine de dusuncelerinizi ogrenmek istedim...

Hepinize kazasiz surusler...

C.Ozbek

torento_1987
21 Haziran 2007, 19:35
ben 2005 yılından beri kullanıyorum 9000 km oldu benimde çok düşer gibi olduğum oldu ama hiç düşmedim .. ne diyelim ''ALLAH DÜŞÜRMESİN''

mavimerdiven
21 Haziran 2007, 19:42
Merhaba arkadaşım sanırım sen şanslı kesimdensin? Bu zamana kadar hiç düşmemiş olman bundan sonra da hiç düşmeyeceğin anlamına gelmez:) Mutlaka bir gün düşersin sen düşmesen bile seni düşürürler hele Bu ülke yollarının, trafiğinin insanının durumunu düşününce işimiz çok daha zorlaşıyor. Ama büyüklerimiz hep derdi zamanında düşmeyen motor, düşmeyen motorcu olmaz... Ben son iki sene de 2 kere asfaltı öptüm ikisinde de salaklığımdan değil yolun azizliğinden düştüm. Biz motorcuların kaderi de bu düşe kalka büyüyoruz. Allah büyük kaza göstermesin.

ozkansava
21 Haziran 2007, 20:04
Allah düşürmesin.Niye düşesin ki? bazıları düşmekten yakınır bazıları düşmemekten.:queen::queen::queen:
Bende hiç düşmedim.Uçtummmmm:mrgreen:

tubis
21 Haziran 2007, 20:14
sahsima ait olmayan VFR, transalp, V-Strom, TDM 900, F800-F650 (Borusan testi :) ) gibi motorlari da deneme firsatim oldu. Ustelik boyum da yaklasik 168 cm.

Transalpi nasıl kullanacaksın diye soranlara dikkat çekmek istedim, benim boyum 1,70 cm :)

Gelelim soruna, etrafımda sayamayacağım derecede motorcu var sadece bir kişi tanıyorum hiç düşmemiş olan :wiinkk:
Ben de düştüm (mü denir ona bilmem :mrgreen: bacağım kırıldı :) )

Kazasız sürüşler :rendeer:

blackhawk06
21 Haziran 2007, 20:14
shadow 600 ilk motorum 2 yıl 7 aydır kullanıyorum 5000 in biraz üzerinde km yaptım allaha şükürler olsun henüz düşmedim(inşallah ne ben ne de başka biri düşmez) ama tehlike atlattım tabiki bizleri araçtan saymayan magandalar yüzünden...

cagrimozbek
21 Haziran 2007, 21:04
[QUOTE=dishy;716308]Transalpi nasıl kullanacaksın diye soranlara dikkat çekmek istedim, benim boyum 1,70 cm :)

NEONCU
21 Haziran 2007, 21:16
Arkadaşlar ben demekki sizler kadar tecrübe kazanamadım ama çalışıyorum.Ama denildiği gibi illaki bi sebep olabiliyor.Mesela bir sabah işe gidiyorum kırmızıda durdum tak yandan sinyal vermeden birtane hundai kamyonet soldan bi vurdu direk yere uçuş,düşerken sağ ayağımı kurtaramadım çatlak var.Tam iki hafta oldu hala geçmedi acısı.Ayağımın acısı değilde adamın sözleri hiç aklımdan çıkmıyor,valla bilader ben seni görmedim sağ yola girecektimde.Neyse masraflar karşılığı anlaştık işlem tamam.Allah kazasız belasız sürüşler.Zaten yeni öğrenmeye çalışıyorum buda ilk tecrübe oldu.

genieril
21 Haziran 2007, 21:19
bende 4000km dir sürüyorum.. 2 kere düşme tehlikesi atlattım Allah korudu ki birinde askalsın bi yayaya çarpacaktım... (ilki benim hatam viraja cok hızlı girmişim donemedim Allahtan yan yoldaki araba farketip durdu, ikincisinde dolmuş sıkıstırdı yoldan cıktım kayarak 6-7mt gittim yaya zıplayarak kaçmasa arkadan beline sağ gidon çarpacaktı) Allah hepimizi korusun artık daha cok dikkatliyim.

Herkeze kazasız sürüşler inşallah...

cagrimozbek
21 Haziran 2007, 21:19
[QUOTE=dishy;716308]Transalpi nasıl kullanacaksın diye soranlara dikkat çekmek istedim, benim boyum 1,70 cm :


Dishy, tabii ki kullanabilirsin, anormal birsey degil ki bu. Motoru bacaginla kullanmiyorsun sonucta. Ustelik TA o mesajda saydigim motorlarin en rahati ya da basiti idi F650'den sonra. Hatta hicbirinde zorlanmadim. Sadece yurume hizindaki dik yokus donuslerinde motoru asagi tarafa (ayaginin yere daha uzak oldugu tarafa) fazla yatirmaman, on freni cok dikkatli kullanman ve biraz tecrube yetecektir. Ama sunu da atlamaman lazim, benimle yaklasik ayni boya sahip olup da KTM 990 gibi koskoca endurolari trafikte tereyagindan kil ceker gibi kullananlar da var. Yani birebir boy karsilastirmasi cok da gecerli degil...Aklima gelmisken, V-Strom'da topcase var iken artci pege basarak binmeye calistiginda oldukca zorlanmistim; bu duruma da dikkat etmen gerekli. Neyse sen al Transalip'i de is topcase var iken artci almaya kalsin :) (Bu motoru cok istedigini biliyorum gecmis forumlardan, yanlis anlama sakin...

ark.lar deminki "yapamadigim" alinti icin ozur dilerim. Dedim ya ilk mesjim diye... Kusura bakmayin :)

HRC
21 Haziran 2007, 21:43
ilk motosikletimle 500uncu kmde düştüm, aşşağı doğru meyillenip yukarı çıkan, 180 derecelik hergün geçtiğim viraja çok yavaş girdiğim halde motosiklet kaydı ve düştüm, korumalar vardı sadece dizim hafif sıyrıldı. sonradan öğrendimki o yolda bi çok motosikletli düşmüş bence herkes kaza yapar ama önemli olan bu kazalardan pay çıkarmak ve butür olaylarda insanın kendini eleştirebilmesi gerek

xnode
21 Haziran 2007, 21:48
18 yıldır motor kullanırım hamd-u senâ olsun hiç düşmedim.
Sadece 5 sene kadar önce birinin artçısı iken yaptığı bir hatadan dolayı beni de düşürdü. :jocolor:

cagrimozbek
21 Haziran 2007, 21:50
Insallah 28 sene daha hic dusmezsiniz...

yürekçe
21 Haziran 2007, 22:25
korkunun ölüme çarsei yoktur...

mavimerdiven
21 Haziran 2007, 22:32
18 yıldır motor kullanırım hamd-u senâ olsun hiç düşmedim.
Sadece 5 sene kadar önce birinin artçısı iken yaptığı bir hatadan dolayı beni de düşürdü. :jocolor:

Ee.... Düşmüşsün işte... Sonuçta motosikletten düşmüşsün ha sen kullanmışsın ha başkası :) Allah Sonsuza kadar düşmemeyi nasip eder İnşallah... Hangimiz düşersek düşelim hepimizin yüreği cızz eder.

berkforce
21 Haziran 2007, 22:33
hiç düşmedim diyen olmaz düşmeyene mani bulunmaz. sendeledim demeyen çıkmaz..

chopperrider
21 Haziran 2007, 22:34
benim motosiklet tecrübem henüz bi kaç bin kilometre ile sınırlı. onlarda da doğal olarak maksimum hacim 250cc.

ben de şükür bu başlangıç aşamasında düşmedim ve kaza yapmadım.

ama öte yandan otomobil tecrübem tam hesaplamadım ama sahip olduğum arabaları sattığım kilometrelerini şöyle bi hesaplayınca yaklaşık 100 bine yaklaşmışım. bu süre içinde 3 kez kaza yaptım çok şükür onlarda çok ufak temaslardı ve hiçbirinde de ben kusurlu değildim.

ama motorda olsa en ufak kaza bile ağır sonuçlar doğurabiliyo.
kimsenin ağır kaza geçirmemesini dilemekten başka yapacak bi şey yok maalesef.

denizcimuzaffer
21 Haziran 2007, 22:45
Düşmedim, düşmemeliyim:pale:
Arkamda hep eşim var, asla korkak biri olmadım ancak, bu işi iyi bilenleri takip ettim hep:cat: Bu ikinci motorum ve heralde 30 000 Km yapmışımdır bugüne kadar. Şimdi yeniden refresh eğitimi alacağım. :cat:
Öğretim her zaman yetmiyor, iyi bilenlerle Eğitim Tekrarlamak önemli bence.
Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim:rendeer:

cakalaz
21 Haziran 2007, 22:51
Ben de düşenler arasındayım :) Kanuni PoPCoRN SCooter ımdan düşmüştüm ilk aldığım zamanlarda :) ama bişi olmamışştı :)

mkirdal
21 Haziran 2007, 22:57
"Her motorcu muhakkak düşer" lafından dolayı 3 senedir ne zaman düşecem diye stresle yaşadım. Taaki Nisan ayında düşene kadar :) . Bu düşüşten sonra müthiş rahatladım ve artık düşme stresim kalmadı. Önemli olan en hasarsız şekilde düşmek ve bundan ders çıkarmak. Benim çıkardığım ders virajda dönerken ani gaz açmamak ve kesinlikle korumalı kıyafetler kullanmak. Eğer korumalı montum, eldivenlerim ve dizliklerim olmasaydı bayağı hasar alırdım. Zira kazanın izleri montumda, eldivenlerimde ve dizliğimde hala duruyor. Kaldı ki benim düşüşüm alçak düşüş denen en tehlikesiz düşüştü.

Herşeye rağmen yine de çok dikkat edilirse uzun yıllar düşmeden motora binilebilir diye düşünüyorum. Moralini bozma :wiinkk:

ucanteneke5
21 Haziran 2007, 23:09
arkadaşım motordan illaki düşecen veya düşmicen diye bişey yok sen tedbirini al sonrasını kimse bilemez ben 8 yaşından beri biniyorum çok düştüm kazada yaptım ve toplasan belkide 700.000km.fazla yapmışımdır ama bu işte ben superim diyemessin çünkü bazen öyle bi düşüyonki kendin bile gülmekten ölürsün ben nasın böyle yapıştım ya diyerek.ben 1996dan 2005e kadar iki MZ eskittim ve ilkinle 180.000km.yaptım ve nerden baksan 10 kere düştüm ama 99da ikincisini aldım ve iki yılda 120.000km.yaptım ve geçen sene satana kadar brak düşmeyi motoru hiç yere deidirmedim yani diyeceim sen tedbiri elden bırakma ve rahat kulan gerisini boşver.
herkeze kazasız belasız sürüşler.:cat:

ironeagle
21 Haziran 2007, 23:13
Arkadaşlar tek bişey diyeceğim " DÜŞMEMİŞ MOTORCU YOKTUR, DÜŞECEK MOTORCU VARDIR "

xnode
21 Haziran 2007, 23:21
Ee.... Düşmüşsün işte... Sonuçta motosikletten düşmüşsün ha sen kullanmışsın ha başkası :) Allah Sonsuza kadar düşmemeyi nasip eder İnşallah... Hangimiz düşersek düşelim hepimizin yüreği cızz eder.

Bu mantığa göre, motosikletin üzerine oturmuş olan bir kimse otomatik olarak motorcu olur. ::koop::

28enes28
21 Haziran 2007, 23:22
katılıyorum hem dusmek ıyıdır ona gore deneyım kazanırsın ve o sekılde bır daha dusmessın :cat:

ylmzzz
21 Haziran 2007, 23:34
Sen elinden geleni yap kurallara uy düşmeme zaten şansa kalır artık. Sen uyarsın herşeye gelir birisi düşürür ayrı mesele. Fakat 60km/h ile girilecek viraja 80-90 limitleri zorlayarak girersen bu şans değil. Motordan kesin düşülür diye bişey yok. Türkiye şartlarında limitleri zorlamak zaten büyük risk. Viraja yatıyorsunuz bi bakmışınız mıcır var yolun ortada. Doğru tarlaya. Dikkatli kullanın limitleri zorlamayın derim.

nitrious81
21 Haziran 2007, 23:43
Evet arkadasında dedıgı gıbı 2 tıp motorcu vardır Dusmus olanlar ve henuz dusmemıs olanlar :) Ben sahsen 2 kere kaza yaptım 2 sınde de onume araba kırdı ne aynaya baktı ne sınyal verdı h.y..nlar.

çağman
21 Haziran 2007, 23:56
ben 12 yaşımdan beri kullanıyorum 4 kaza yaptım hep ucuz yırttım sonuncusu birkaç hafta önce limitlerimi zorladığım için yaptım kör bi viraja 90km hızla girdim bi baktım arka teker ön tekeri geçiyo..:) ama şunu söyleyebilirim ki düşmenin kötü tarafları olduğu kadar bir de yararlı tarafı var o d eşi benzeri bulunmaz bi tecrübe yaşıyosunuz... allah hiç bi kimseye ciddi kaza vermesin

kıllıtarkan
22 Haziran 2007, 00:33
ben hiç düşmedim çünkü motosikletim olmadı
sadece ehliyet alırken eğitim sırasında kullandım onda da düşmedim
başlangıç için iyidir herhalde :)

tubis
22 Haziran 2007, 14:45
Dishy, tabii ki kullanabilirsin, anormal birsey degil ki bu. Motoru bacaginla kullanmiyorsun sonucta. Ustelik TA o mesajda saydigim motorlarin en rahati ya da basiti idi F650'den sonra. Hatta hicbirinde zorlanmadim. Sadece yurume hizindaki dik yokus donuslerinde motoru asagi tarafa (ayaginin yere daha uzak oldugu tarafa) fazla yatirmaman, on freni cok dikkatli kullanman ve biraz tecrube yetecektir. Ama sunu da atlamaman lazim, benimle yaklasik ayni boya sahip olup da KTM 990 gibi koskoca endurolari trafikte tereyagindan kil ceker gibi kullananlar da var. Yani birebir boy karsilastirmasi cok da gecerli degil...Aklima gelmisken, V-Strom'da topcase var iken artci pege basarak binmeye calistiginda oldukca zorlanmistim; bu duruma da dikkat etmen gerekli. Neyse sen al Transalip'i de is topcase var iken artci almaya kalsin :) (Bu motoru cok istedigini biliyorum gecmis forumlardan, yanlis anlama sakin...

ark.lar deminki "yapamadigim" alinti icin ozur dilerim. Dedim ya ilk mesjim diye... Kusura bakmayin :)

Hatun olunca sürekli aynı soruyla karşılaşıyorsun, beni anlaman imkansız gibi bişey yani :) Sürekli aynı soru ; " Boyun kaç? " Teşekkür ederim yorumun için, bir gün TA sahibi olacağım :) :wiinkk:

Starsailor
22 Haziran 2007, 15:22
Düşmedim ,düşmeyi de düşünmüyorum:cherry:

scuba
22 Haziran 2007, 15:27
valla ben kadıkoy de tramvay yolunada dustum kadıkoyde cıvarında oturan kısılere ıbret olsun tramvay yolundan uzak durun
bı kerede arabanın onume anı cıkmasından dolayı yerın mıcır olmasıyla berber fren kıtlenmesıyle dusmustum ama ne yalan soyleyeyım her dusus bana bı ders nıtelıgındeydı:cat:
onemlı olanda bu zaten bence

SilentScream
22 Haziran 2007, 15:32
20 senelik motosiklet tecrübesi olan bi abim şöyle demişti : "motordan düşmeyen motorcu yoktur , düşecek motorcu vardır" , ben zaten düştüm , ama düşmek cidden insanı motor konusunda olgunlaştırıyor , allah kaza bela vermesin , herkes düşer sonuçta...

chopper-delisi
22 Haziran 2007, 15:47
iki tip motorcu var kaza yapan ve yapacak olan ben kaza yapanlardanım sanırım 4 oldu :)

mabel
22 Haziran 2007, 15:49
toplam 20 bin km motosiklet tecrübem var, hiç düşmemiştim. geçen gün asfaltla ilk kucaklaşmamı gerçekleştirdim. anne kucağına pek benzemiyordu.

emredvm
22 Haziran 2007, 15:56
Düştünüz mü ne demek ya... düşmez miyiz:) Nasıl düşüleceğini, düşerken ne yapman gerektiğini antayım sana istersen nasıl birşey olduğunu merak ediyorsun madem.En önemli kural düşeceğini anladığın anda motorun düşmesini beklemeden kendin yatırmak daha az hasar alacağını düşündüğün tarafa.İkinci önemli kural düşeceğini kesin anladıktan sonra motoru dengede tutayım diye uğraşma, motora bakma-yola ve etrafa bak.En en önemli kural ise düştüğün anda motoru bırak, motordan sıyrıl bir şekilde, kesinlikle elciklerden tutup sürüklenme, olan olmuş zaten bırak motor bir yana gitsin sen öbür yana, yoksa sürüklenirsin motorla.
Düştüğün zaman ilk önce ellerin temas eder ve ciddi yaralanabilir.Bu yüzden eldiven giymek önemlidir.İkinci olarak dizlerin temas eder hatta bi yrlarin kırılabilir, diz kapağın çatlayabilir, kırılabilir ki tamiri zordur :) dizlik önemli.Üçüncü olarak kask çok önemli.Bir seferinde kafam yerde 8-10 defa basketbol topu gibi sekmişti, kask Vemar'dı, hala kullanıyorum :) (kafamı da, kaskı da)..Bunların dışında düşmenin de bi zevki vardır.Adrenalin tavana vurur o sırada, müthiş bir duygu.Güzel mi değil mi tartışılır ama başka türlü yaşayamayacağın bi duygu.Her düşüş de tecrübe olur tabi, bir dahakine daha az hasar alırsın genelde.Bu arada motorun yatması, düşmek ayrı birşey; arabaya yada bariyere falan patlamak ayrı birşey.Zaten maalesef ki patlayan arkadaşlar bir daha bu tecrübelerini değerlendirecek fırsatı pek bulamıyorlar genelde.
Düşme konusunu cross yapan arkadaşlara yöneltsen daha farklı cevaplar alırsın.Motoru limitlerde kullananlar vardır, bir de seyahat için kullananlar vardır.Cross yapan biri illa ki düşer, hemen de kalkar devam eder :) Ama chopper kullananların asfalta 2.80 uzanması pek estetik bir olay olmadığı gibi düşenlerin sayısı da pek fazla değildir.

caner_37
22 Haziran 2007, 15:56
ben hiç motoru yatırmadım sadece araba ile buluşturdum:)

zion1
22 Haziran 2007, 16:04
3 yıl önce birkere düstüm oda arkadan bir fire:bounce:n sesi duymamla etrafımdakilerin kaskımı çıkarmaya çalışıyor olmalarıyla bir oldu ama allah kimseye kaza bela vermesin gercekten hayatım bir film şeridiymiş.ve kast takmasaydım neyse magandalara aman dikkat

emredvm
22 Haziran 2007, 16:12
3 yıl önce birkere düstüm oda arkadan bir fire:bounce:n sesi duymamla etrafımdakilerin kaskımı çıkarmaya çalışıyor olmalarıyla bir oldu ama allah kimseye kaza bela vermesin gercekten hayatım bir film şeridiymiş.ve kast takmasaydım neyse magandalara aman dikkat

Kaza yapan birinin asla kaskı çıkarılmaya çalışılmamalıdır!!!

Kask bazen kişinin kırılmış olan kafatasını tutan tek şey olabilir.Kaskın parçaları beyine saplanmış olabilir, boyun omurları kırılmış yada zedelenmiş olabilir ki kaskı zorlayarak çıkarırken ölüme sebebiyet verilebilir.Kişinin durumu çok ağırsa kask kafasında hiç oynatılmadan ambulans beklenir yada hastaneye götürülür.Kaskını kendisi çıkaracak kadar bilinci yerinde değilse zaten durumu pek parlak değil demektir.Siz siz olun ASLA kaza yapmış birinin kaskını çıkarmaya çalışmayın, herkese de bunu izah edip yapmamaları konusunda eğitici olun.

zion1
22 Haziran 2007, 16:24
sagol dostum ama anlık bir bilic kaybı saniyeler icinde oldu bitti haklısın ama bizim millete mi amlatıyosun bunu egitim şarrrt:cherry: neyseki en ufak bir cizik bile almadım ama bayram sabahıydı üstüm başım biraz yırtıldı o kadar birde ayaga kalktım kendimi yokladım bişeyim olmadıgına kananat getirdim ama en az 20 kişi elledi beni bir an gelen giden abi bişeyin varmı deyip şöyle bir yok luyodu ne utanc verici yaw

ersal
22 Haziran 2007, 16:26
Arkadaşlar merhaba
Motosikleti alalı yaklaşık 2 yıl oldu biraz çekingenlik birazda vakit azlığında binemedim sonra geçen eylülde bmw rider da eğitim aldım fakat 15 gün öncesine kadar binemedim. 15 gün önce bir arkadaş eşliğinde nihayet bindim ve müthiş zevk aldım.geçen hafta sonu tam evden çıkarken henüz birinci vitesteyken hafif rampa olan bir virajda inerken kendi hatamdan dolayı düştüm ve sağ elimin baş parmağınıda ufak bir kırık oldu.Şimdi kırığımın geçmesini ve motoruma binmeyi özlemle bekliyorum. Düşene kadar, düşmekten korkuyordum.
Düşnce motorunuzu özlüyorsunuz.Kimsenin motordan düşmemesi dileğiyle

redrose
22 Haziran 2007, 16:30
Yavaş ve dikkatli giderek en azından düşme riskini azaltabiliriz ....

zion1
22 Haziran 2007, 16:31
geçmiş olsun aman dikkat deyim birdaha düşmezsin umarım

ozbaha
22 Haziran 2007, 16:42
ben daha çiçeğiburnunda (toplam 3 günlük )bir motorcuyum daha şimdiden ne zaman düşeceğimi merak eder oldum ama inşallah olmaz böyle durumlar nede olsa ardımızda bizi bekleyen eşim ve biricik oğlum var:)

kimi
22 Haziran 2007, 18:34
Allah'a şükür daha değil. Olmasın da zaten...

ozrace
22 Haziran 2007, 18:59
benim ilk motorum yaklaşık 2 ay oldu ve 3000 km ye geldi.Allah ıma çok şükür hiç düşmedim.geçen gün düşer gibi oldum ama ayaklarımın sağlamlığı sayesinde tuttum motoru.yani ne motor nede ben düşmedim.Aman aman Allah göstermesin :mrgreen:

bestamik19
23 Haziran 2007, 00:43
yakın zamanda başlayan motor hayatımdan şuana kadar düşme tehlikesi geçirmekle birlikte yaptığım sadakalardan olması gerek daha düşmedim çok şükür.

movistar
23 Haziran 2007, 00:58
her motor kullanıcısı düşecek diye bi kaide yoktur diye düşünüyorum.düşmeyi beklemek, nasıl düşerim diye beklemek, merak etmekte biraz tuhaf olur..dikkatsizlik ve aşırı hız davetiye çıkartır.

ucanteneke5
23 Haziran 2007, 01:08
Düşmedim ,düşmeyi de düşünmüyorum:cherry:

arkadaşlar en doğrusu bu işte motora binibte nezaman düşerim diye düşünen varsa hiç binmeyin daha iyi motora binen iyibi motorcu düşeceini hiç bizaman aklına getirmez sadece motorla bütünleşin ve keyfini çıkarın.

harved
23 Haziran 2007, 06:33
23 yıldır Motosiklet kullanıyorum,Allaha sükürler olsun seyir halinde düşmedim.

Fakat bandit 600S imden durduğum yerde sağ ayağımı kaldırıma basmak isterken kaldırımın kenarına basıp kayması neticesinde sağ tarafa yattım tabiki motosiklet te üstüme sonuç kırık bir sağ bacak

Motosikletten düşmemek ve ya düşmek önemli değil,önemli olan bilinçli olmak tedbirli olmak ve dikkatinizi hiçbir zaman yitirmemektir.

agokce
23 Haziran 2007, 09:22
Ben de çok yeni sayılırım. 3000 km.deyim. Bilenleri dinlemeyip Yamaha 650 Dragstar ile başladım.Şimdiye kadar düşmedim,Neden ? çünkü aşırı temkinli ve olabildiğince dikkatli kullanmaya çalışıyorum, ayrıca tüm motosiklet sitelerindeki nasıl düştüm abi forumlarını okuyorum. Bu forumlardaki kaza sebebpleri yapılmaması gerekenler konusunda çok uyarıcı oluyor.:silent: Fakat yollardaki sorunlar ve trafik magndalarından dolayı ne yazıkki hiç düşülmeyecğim anlamına gelmiyor. Dikkatimi çeken bir şey de sanırım İstanbulda trafik magandası diğer şehirlerden daha çok.:farao: