PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorlu Taşıtlar Vergisi



SPEC0PS
02 Haziran 2007, 01:51
Arkadaşlar ben gecen internetten motorumu sorguladım vergi için ve bısey farketım motorumu sıfır almıstım motomax dan 22/08/2006 trafik cıkıslı sorgulamada hıc bir verginin odenmedıgı gözukuyor normalmı ?

Araç sahıbı 1/2 arkadaşa sordum 2006 nın 2. vergisinin aldıgın yerin odemesi gerektiğini soylediler. Hatta ben odenmedıgını soyleyınce şaşırdılar cunkı ruhsat verilmez diyorlar o şekilde araca.

Sizlerın motorlarda vergi olayı nasıldı sıfır araçlarda ?

alp_tunay
02 Haziran 2007, 02:39
Ödemen gerek...Aracı sıfır da alsan vergi senin..Satıcıyı bağlamaz....Satıcı satar, emniyet üstüne kaydını yapar....Vergi dairesi sana borç kaydeder....

terra nova
02 Haziran 2007, 03:30
Sıfır otomobil alırsanız anahtar teslim fiyat dendiğinde içinde bulunulan dönemin MTV'si ve plaka masrafları da vardır. (Emin değilim ama bunun için yasal bir düzenleme de var galiba, anahtar teslim fiyat dışında fiyat deklare edemezsiniz gibi. Perakende satışta KDV hariç fiyat verilemeyeceği örneğinde olduğu gibi) Ama motor işinde adet farklı. Dolayısıyla motor işine yeni girenlerin kavramakta zorlandığı bir konu. Sonuç Alp_Tunay'ın dediği gibi.

SPEC0PS
03 Haziran 2007, 01:14
Hmm sağolun arkadaşlar cevaplarınız için.

İHTİYAR
03 Haziran 2007, 01:47
Motorlu taşıtlar kullanıcıya yani perakende satışta tüm vergi harç vs kesilerek-dahil edilerek yekün faturalandırılır.Bunun üzerine,trafik tescil işlemlerini ister alıcı ister satıcı yapsın farketmez.Siz vergiyi satıcıya ödersiniz o sizin adınıza yatırır.
Aynen cep telefonu alırken sizden tüm vergiler dahil bir fiyat tahsil edilir onun gibi.