Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi hız normal?



Sayfa : 1 [2]

songokhu
21 Nisan 2007, 21:54
Otobanda Hiz Siniri OTOMOBİLLERDE
157 KardeŞŞŞ

EVET MOTOSİKLETLER
YERLEŞİM YERİ İÇİNDE 66
YERLEŞİM YERİ DIŞINDA 92
OTOYOLDA 105 KM HIZ ARKADAŞLAR EMNİYETTEN ALINMIŞTIR..:cat:

Kaynak yokmu abi kaynak 1........................25

fevri
22 Nisan 2007, 20:06
Arkadaşlar kanuni limitler var ama otobandan otobana da fark var. İstanbul'da şehir içinden geçen kalabalık otobanlarda birçok sapak bulunmakta, bu tip yollarda en sağ şeritte çok yavaş ilerlemek elbette ki tehlike yaratabilir. Bu gibi yollarda trafiğin akışına ayak uydurmak gerekiyor. Ayrıca 80 km ortalama süratle giden bi motoskletin ihtiyaç anında 130-140 lara rahatça ulaşabilecek güçte olması gerekiyor.

Bununla beraber daha sakin, şehirler arası otoyollarda 70-80 km hızların kimseye zararı dokunmaz. Kamyon rüzgarı ve türbülans filan bence yüksek süratten daha tahlikeli değil. Bunlar sürati seven arkadaşların hüsnü kuruntusu gibi....

Neden derseniz; motosiklette yüksek hızda yürüyen aksamdaki herhangi bir aksaklığın (zincir kopması, tekere dolanması, vidaların gevşemesi, lastik patlaması vs.vs.vs...) yaratacağı sorun hayati olabilir.

crazyrider
22 Nisan 2007, 20:58
a vagrant dogru soyluyorsun ya arkadaslar sız ehlıyetı nasıl aldınız otobanda alt hız lımıtı 40 tır yoksa ben ehlıyetımı aldıktan sonra yukseldımı bu lımıt :silent:

aytskal
23 Nisan 2007, 16:18
İzmirde 140 km gibi sürat aralığında seyrederken aniden önünüze kıran şoförler, bu motorun markası neymiş diye merak eden ve dibinize kadar giren sürücü arkadaşlar,motosikletlerle yarışma komleksi edinmiş araçlar,çocuklar tarafından yola atılmış ve öndeki araçlar nedeniyle farketmenizin zor olduğu iri taşlar,virajlarda 30 yaşında dizellerden yollara akmış mazot ve değişik petrol türevleri,100 km hızla ilerlenilen sözde önlemi alınmış (5 mt önüne şerit çekilmiş)yolda çalışma yapılırken şeridin ortasına bırakılmış ve kocaman bir kum yığını;amortisörleri kıracak kadar derinleşmiş otoban çukurları ve anlamsız yükseltiler,hatta bağlantı yolunu kaçırıp otobanda en sol şeritten geri geri gelen kural tanımaz cahil sürücülerle karşılaşmanız son derece kuvvetle muhtemeldir.
Ben bunların tümünü yaşadım o yüzden eklemek istedim...

buzzy
23 Nisan 2007, 17:45
Merhaba

Tecrübelerime dayanarak akan trafiğin 10km/h üstünde hızda seyretmek motosikletçi için çok daha güvenli. Özellikle hızlı akan bir trafikte güvenli diye yavaş seyretmek sonunuzu hazırlayabilir. Araçların motosikletçilere saygısız ve sabırsız davranmaları sebebiyle tehlikeli hareketler yapmaları sonucu acı sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Genel olarak tavsiyem ise kara yolu 100'ü geçmeyin otobanda da 120 en fazla. Her zaman uyanık olmakta fayda var.

Görüşmek üzere. yolunuz açık olsun.

evet bencede doğrusu bu olmalı Bir yerlerde okumuştum motorsiklette seyrederken akan trafiğin % 10 u kadar hızlı olunmasında fayda var diye nedeni ise yolda arkadaki trafikten fazla etkilenmemek daha çok ön trafiğe odaklanmak ne olursa olsun eğer çok yavaş gidersen devamlı aynaya bakma ihtiyacı oluyor sürücünün

KAYA018
23 Nisan 2007, 18:34
Arkadaslar Surat Felakettir Ben 60 La Dustum Yaklasik 30 M Suruklendim Gerisini Siz Dusunun Allaha Sukur Bisey Olmadi Bide 140 La Dustugunuzu Dusunun Durum Vahim Onun Icin Makul Limit 70-80 Zorlamadan Hayirli Yolculuklar