PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Suçlu Kim? Uzman Sorusu...



sertacım
10 Nisan 2007, 23:51
arkadaşlar,geçenlerde bir kaza geçirdim.caddede giderken dötyola yaklaştım ama ışık kontrolü yok yani sağa sola bakarak geçmek lazım,neyse durdum önümde bir tempra var soluna geçtim o devam etti bende sollamak amacıyla devam ettim tam geçerken sola kırmazmı,baktım altına girecem yada yatacam devam ettim ama motorun ayaklığı arabanın sol ön tampona geçti ve tampon yerinden çıktı veya kırıldı vel hasıl biz başladık adamla tartışmaya tamponumu kırdın ver bakalım 300 kağıt. vermedim tabiyki ama mesele o değil acaba bu durumda suçlu kim, haklı olduğumu sanıyorum ama sorgulama ihtiyacı hissettim.sizin yorumunuz nedir..http://img297.imageshack.us/img297/4295/goruntu006ch1.th.jpg (http://img297.imageshack.us/my.php?image=goruntu006ch1.jpg)

mevlutgs
10 Nisan 2007, 23:54
bana göre haklı değilsiniz neden derseniz çünkü sollama yapmışsınız sollama sonucu oluşan bir kaza

praetorian
10 Nisan 2007, 23:55
kavsak olan yerde sanırım sollama olmaz
yada onun serıdıne gırdıgın ıcın donerken suclu sen sayılıyosun
ama emın degılım..

Prometheus
10 Nisan 2007, 23:55
Kavşakların 100 metre yakınından itibaren sollama yasağı vardır. Bu durumda suçlu sensin gibi görünüyor.

150 metre de olabilir bu, rakama emin değilim tam. Bu arada Özgür'le aynı anda yazmışız :P

kraljames
10 Nisan 2007, 23:58
Olay trafiğe intikal etti mi peki?

arifa_07
10 Nisan 2007, 23:59
öncelikle geçmiş olsun abi. ne yazık ki bu ülke de motorcular önemsenmiyor böyle oluncada bu türlü olaylar da baştan haksız durum da sayılıyoruz hep bizden bekliyorlar dikkat etmemizi ama biz karşı tarafın hareketini nasıl önceden bilebiliriz ki. kontrolsuz kavşağa girmeden önce arabanın kararını verip o yöne sinyalini belirtmesi gerekir ki sen de ona göre hazırlamalısın geçiş şeklini...
hakkını iyi ki aramışsın vermemişsin parayı belki adam parayı ödeyince biraz daha akıllanır....

praetorian
10 Nisan 2007, 23:59
:)
aynı sekılde bende kazamsı bısı yapmıstım
dustugumde bıle adamdan ozur dılemıstım adam benden ozur dılerken


ben 100 metre dıye hatırlıorum pro bu arada

MOTOSIKLET KULLANIYORUZ DIYE HER SEFERINDE HAKLI OLUCAGIMIZ DIYE BI KURAL YOK
UNUTMAYIN BUNU
SOLLAMA YAPILMAYAN YERDE SOLLAMA YAPARSAK BOLE KAZALAR OLABILIR
tekrar gecmıs olsun..

Prometheus
11 Nisan 2007, 00:02
Bir kavşağa yaklaşırken şehir içinde 30, dışında ise 150 metre mesafede geçme yapılamaz. Bu mesafeler, kavşaklara yaklaşırken devamlı çizgilerin başlamış olduğu uzaklıklardır. Kavşaklara yaklaşırken güvenlik ve kapasite nedenleriyle böyle bir kısıtlama getirilmiştir. Daha belli mesafelerde bu yasaklamalar getirildiğine göre, kavşak içerisinde geçme yapmak ise mümkün değildir. Demiryolu geçitlerine yaklaşırken veya üzerinde sollama yapılmamalıdır.


Sollamanın yasak olduğu yerler:

1-Sollama yapmanın trafik işareti ile yasaklandığı yerler,
2-Görüşü kısıtlayan tepe üstlerine ya da virajlara yaklaşırken,
3-Yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken,
4-Kavşaklarda ve kavşaklara yaklaşırken,
5-Demiryolu geçitlerinde ve buralara yaklaşırken,
6-İki yönlü ve iki şeritli köprü ve tünellerde.

İşte budur :) 150 imiş :)

İHTİYAR
11 Nisan 2007, 00:03
bana göre haklı değilsiniz neden derseniz çünkü sollama yapmışsınız sollama sonucu oluşan bir kaza


kavsak olan yerde sanırım sollama olmaz
yada onun serıdıne gırdıgın ıcın donerken suclu sen sayılıyosun
ama emın degılım..
:cat:
Kesinlikle kavşak ve kesişim noktalarında geçiş işlemi(sollama)yapılmaz.:wiinkk:
Bu küçük kazadan maddi olarak kazançlı çıkmışsınız ama görüyorum ki esas paha biçilmez değere sahip olan tecrübeyi cebinize hala koymamışsınız.:wiinkk:

Size tavsiyem en yakın terzide pantalonunuza büyükçe bir cep diktirmenizdir. :bounce:

praetorian
11 Nisan 2007, 00:03
100 alamamıstım zaten trafıkten:D

sertacım
11 Nisan 2007, 00:13
arkadaşlar ben olayı iyice açayım... dörtyola geldim durdum devam etti bende ettim doğru gidecekken adam sola kırdı sinyal filan yok hadi onu geçtim insan bi aynaya bakmazmı? o aynaların amacı ne. neyse ben tamponun kırıldığını gördüm ama dikkat etseydi diye düşünerek durmadım(hatalıyım) neyse adam kornaya basarak peşimden gelip küüt diye arkadan bana vurmazmı tabi ben kaldırıma uçtum neyse el ve ayak çizildi tabi karizmayla beraber. o niye kaçtın diyor ben bana nasıl vurursun diye tartışırken polis geldi ama asayiş neyse polislerde anlayışlı çıktı ben olayı anlattım oda anlattı ve ikimizinde suçlu olduğunu söyledi.bu arada arkadaş sürekli 200-300 ytl masrafı olduğunu ve vermezsem karakolluk olacağımızı söylüyor..bende sen benim hayatıma kastettin bede senden şikayetciyim dedim sonunda baktıki olmayacak tamam ben vazgeçtim dedi öyle olunca bende vazgeçtim ama iyimi yaptım bilmiyorum. ayrıca bu arkadaşın kendiside motor kullanıcısıymış..

Prometheus
11 Nisan 2007, 00:16
İyi yapmışsın. Rüşvet veren haklı çıkıyor genelde. :) Babam arabayla bir kaza yaptı, polisler sen haklısın dediler. Pazartesi gel raporu al dediler. Raporu bir aldı, 8'de 5 babama yıkmışlar. Karşı taraf, pazartesi demelerine rağmen kazadan 1 saat sonra gitmiş çünkü karakola :)

teknikhoca
12 Nisan 2007, 00:44
Dostum geçmiş olsun.

Türkiye'de daha ayakkabısına boya süremeyen insanların araç sürmesini beklemek zaten çok yanlış bir uygulamadır.

İnsan hayatı, toplumsal saygı birçok kural veya kanundan üstündür. Şahsen hatalı olabilir, veya trafik kuralını ihlal edebilirsin. Adam trafik polisini çağırır. Anlatır durumu, yasalar kanunlar neyse yerine getirilir. Ancak insan sıfatına koyamadığım canlının, birde sana arkadan çarpması bırak insanlığı, canlılığa sığmayan bir davranış biçimidir.

Hazmedemiyoruz dostum. Ne yazıkki, bilgisizliğimizi, cahilliğimiz hazmedemiyoruz. Kullandığımız araçla, çevreye, sorumlu olduğumuzu kabullenemiyoruz. Ben adanada yaşıyorum. Hayatımda Ankara, İstanbul, İzmit, Sivas ve Çorumda yaşama fırsatı buldum. Ama böylesi bir şehir görmedim. İnsanlar (pardon varlıklar) mekanik gereçleri sadece bir yerden bir yere hareket ettirmekten başka bir şey yapmıyorlar. İnanılmaz hızlı veya trafiği felç edecek şekilde, sinyal, stop ayna olmaksızın sadece demir yığınlarının yer değiştirmesi esnasında içerisinde bulunuyorlar o kadar. Size yeşil yanarken birisi önünüze atladı. Siz fren yaptınız, kaza yapıyordunuz (veya atlattınız. Allah kimseye göstermesin) Bu sizi kanunlar karşısında hakılı gösteren bir unsur olabilir (kanundaki boşluklar yardımıyla) Ancak sizin bir kere yaya geçidine yaklaşırken birisinin önünüze atlama ihtimalini göz önünde bulundurarak daha dikkatli geçmeniz gerekirken, sadece şekil bazında kanunlara sığınmak insanlık onuruna aykırıdır dostum.

Unutmayalım, motorcu diğer kişilerin de hatalarını görüp, ona göre önlem almak zorundadır. Bu nedenle büyük geçmiş olsun diyorum.

Olayı hukuken incelersek, bence sen adamı (arabanın sol tarafında oturan canlıyı kastediyorum) :pr: sollamamışsın. Sen kavşaktan 100 metre içerisinde bu olayı yaşasaydın doğru haksızdın. Ancak ikinizde kavşak içerisindesiniz. İkinizde yönünüzü kavşağa gelmeden belirlemişsiniz. Bu nedenle işaret vermeden şerit değiştiren araba bana göre suçludur. O zaman tüm kavşaklara gelirken arabaların ip gibi birbiri ardına dizilmeleri gerekirdi.

Ayrıca,

Sana arkadan çarpan adamı belkide ben daha önce şikayet etmediğim için sana çarpma cesaretini gösterdi. Sende şikayet etmeyerek, belkide bir başka motorcuya aynı insanlık dışı hareketi yapacaktır.

Lütfen... Başımıza gelen tüm olayları geçiştirmeyelim. Bizlere yapılan yanlışlıkları lütfen ilgili mercilere şikayet edelim. Bir sonraki kurban biz olmayalım

sertacım
13 Nisan 2007, 00:42
sevgili teknik hocam üstadım,bir konu ancak bu kadar güzel ve net bir şekilde yorumlanabilirdi elinize ve yüreğinize sağlık. ben aslında o insan görünümlü hayvana haddini bildirirdim,amma o anki psikolojiyle inanın ne yaptığımın farkında değildim.tek bildiğim ben hatalı olabilirim ama sonu böyle olmamalıydı.ve ne yazıkki istanbul denen bu büyük köyde yaşam tarzı böyle bizde en az zararla yaşamaya çalışıyoruz....