PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : taksiciler



KID333
04 Nisan 2007, 23:16
merhaba arkadaşlar 21 yaşında öğrenci gayet mülayim bi insanım gerçi sinirlendiğim zamanlar hariç, bundan yaklasık 2 yada 3 ay once motorumu aldım ehlıyetımı alana kadar da bekledım yaklasık bı ıkı haftadır beşiktaşta yaşayan bi insan olarak motorumu surmeye çalışıyorum.Sürmeye çalışıyorum çünkü taksiciler sağolsun bi haftada yaklaşık beş yada altı kez kaza tehlikesi atlattım.Birinde nerdeyse yere düşüdom yarısı özür dileyerek geçiştirmeye çalıştı bazılarıda yaptıklarının bile farkında olmadan ne yaptımki dedi, motoru alma nedenlerimin en önemlilierinden birisini oluşturan anlam veremediğim belediye otobüsü şoförleriyle tartışmak olduğunuda düşününce yanlış mı yaptımda aldım diye düşünmekten kendimi alamıyorum.Kask takmayı eksık etmeden korumalıklı kıyafetler giymeden binmeyi ihmal etmiyorum hatta çok ii sürdüğümü düşünmediğim için 50 yi 60 geçmeyi bile düşünmüyorum ama ya birileri taksicilere trafikte araç nasıl kullanılmalı eğitim vermeli yada bizim gibi trafike takılıp kalmak istemeyen insanların motorları elinden alınmalı çünkü can güvenliğimin tehlikede olduğunu ciddi anlamda düşünüyorum. Ki şunuda düşünmeden edemiyorum ya bi gün kafam bi şeye feci bozuksa ve herhangi bi taksi yine benim can güvenliğimi tehlikeye düşürücü bi harekette bulunursa kendimi ciddi bi şekilde kavga etme eğiliminden nası koruyacağım neyse çok konuştum galiba sadece sizlerle paylaşmak istedim

babaçi
04 Nisan 2007, 23:25
kardeş mümkün olduğunca beladan uzak dur.birine kafa tutarsın ve haklısındırda ama bi bakmışın 10 kişi olmuşlar baş edemezsin.yani belki 10 kişiyle baş edersinde gerisi ne olacak.sadece taksiciler değil diğer araç sürücüleride bazen çok umursamaz oluyor.tavsiye yanında NATO bulundur:cat:

adosonic
04 Nisan 2007, 23:27
Arkadaş sonuna kadar hak veriyorum sana bende aktif ve yeni bir kullanıcıyım.. genel de anadolu tarafındayım ama karşıda da bulunurum..

ve bahsettiğin gibi taksicilerden muzdaribim herkes gibi.. ben hiç yaklaşmamayı ve çok temkinli kullanmayı tercih ediyorum..
o bölgede en rahat kullandığım zaman ise beşiktaş ortaköy arası haftasonu durmuş trafikte arada ki şerit boşluğunda yavaş ve dikkatli bir şekilde ilerlemek acayip hoşuma gidiyor :) tabi karşıdan otobus gelmediği sürece :mrgreen:

SuSpect
04 Nisan 2007, 23:30
Dostum şehiriçinde acaip dikkat etmen gerekli, eğer motorun yeteri derecede ses çıkartmıyorsa (600cc ve üstüne takılan abartı egzoslar) osaman bol bol korna kullanacaksın, ben şehiriçinde kornayı eksik etmem. Her taksiye, dolmuşa,minibuse hatta acemi oldugunu fark ettigim normal araç şöforlerine kısacası herkese korna basarımki benı gorsunler, benı gorunce zati üstüme kırmazlar.

Yani tek yapacagın bol bol SESLİ uyarı, kendini hissettir, bende burdyım de.

rainboss
04 Nisan 2007, 23:33
Şahsi görüşüm;

İstanbul'un tarfik problemindeki 1 numaralı sorun taksiler, 2 numaralı sorun sarı dolmuş ve minibüsler, 3 numaralı sorun halk otobüsleri.

ozkansava
04 Nisan 2007, 23:40
Vallahi bilmiyorum ama kısmet olursa bundan sonra alacağım motora öyle bir abartı takacağımki 10 km den sesi duyacaklar inanın.Sinirlerim had safhada.Yanlarından geçtiğimde yürekleri hoplayacak ne oluyoruz diye ahtım var.Allah nasip eder inşaallah güzel bir makina.

KID333
04 Nisan 2007, 23:44
bazen uyarma imkanı bırakmadan olmadık yerden cıkıyorlar ama yanından geçtim bugun kabataşta takisici bi abinin yanından ki korna çalarakta belirtim kendimi aynadan gördüğünede eminim üstüme sürdü arkamda da artçım war düşmekten we kaza yapmaktan zor kurtulduk durdum sen napıoyosun dedim napıoyomusum dedı şaka gibi cewaplara maruz kalıyoruz bide döwsen yaşı olmuş 50 60 dövülmez söwsen sövülmez kaza yapmadığımıza şükredip dewam ediyoruz ama böle giderse pek uzun sürmciek gibi ewdekileri zar zor ikna etmişiz zaten en ufak bi kaza geçirsem elimden alcaklar diye de korkuyorum hayırlısı demekten başkada çare bulamıyorum

Toqi
04 Nisan 2007, 23:51
Scooter kullanıyorsan seni araçdan saymaz bizim şoförler bunu bil çok kıyıda köşede gitmemeye çalış seni görmezler korkmadan sür bırak onlar senden çekinsin acelen yoksa normal araç şeridinden pıtı pıtı git felan gibi

babaçi
04 Nisan 2007, 23:57
Scooter kullanıyorsan seni araçdan saymaz bizim şoförler bunu bil çok kıyıda köşede gitmemeye çalış seni görmezler korkmadan sür bırak onlar senden çekinsin acelen yoksa normal araç şeridinden pıtı pıtı git felan gibi

bir otomobilmişsin gibi şeritte yer kapla :cat:

arifa_07
05 Nisan 2007, 00:02
valla kardeşim seni dinlerken aklıma benim de başıma gelenler geldi aynı durumdan şikayetçiyim.(tek fark taksi yerine dolmuşlar)şikayetçiyim diyorum ama kimsede bizi dinlemiyor bi çözüm üretmiyor. biz bu devlete o kadar vergi veriyoruz, motor u alırken motor a vergi veriyoruz ama gel gör ki ne bizim ne de motor un güvenliğini sağlıyabiliyor devletimiz. sen yine de beladan uzak durmaya çalış. ne de olsa senin can güvenliğin için sonuçta bence bu canımıza kast eden adamlar laftan da anlamazlar bu benim görüşüm ama yine de kavga çözüm olmuyor hangi birini değiştirebilirsin ki..bence çözümü en başta aramak lazım...

KID333
05 Nisan 2007, 00:10
walla scoterım olsa aralardan kacarım dıcem otomobıl gıbı seridin ortasında duruyorum mümkün olduğunca aralardan geçmiyorum keewayin supershadowuyla aynı model motorum war, sesi yeterince çıkmıyo heraldeki farketmiyolar yada etmek istemiyolar

derra
05 Nisan 2007, 00:54
taksiciler ne sinyal veririler nede YOL HERYER ONLARA ait sanıyolar,bence tecrübe kazanmadan trafiğin yoğun olduğu yerlere çıkmamanızı tavsiye ederim.tecrübe edinmekk istiyorsanız cumartesi ve pazar sabahları yollar genelde boş oluyor.en güsel fırsat derim:)

~~immigrant~~
05 Nisan 2007, 09:28
Her gün Sarıyer Beşiktaş Maçka arası yolu en yoğun olduğu zamanlarda kullanıyorum. . .
İnanın kasıtlı yapanları bide bunu marifetmiş gibi anlatanları var. Bi gün bindiğim bi taksici kasıtlı olarak üstüne sürdüklerini trafikte istemediklerini söyledi . .10 dakka içinde abimizin kuryelerden illallah ettiğini anladım o yüzdende sevmiyomuş motosikletleri. .
Ben hep şeridi kaplar en ortasında giderim ona rağmen büyükdere cadesinde benle aynı şeridi paylaşmaya çalışan bir sürü armuta rastlarım. . .
Tartışma konusuna gelince kafanda kaskın altında motorun varsa arkadaşım serseri muamelesi görüosun ben bir iki kez yaşadım kimse motorlunun yanında olmuyor. . .

siyahlimuzin
05 Nisan 2007, 09:57
bayan olarak taksiciye kafa tutmam gerekioken siz düşünün memleketin halini :pr:

SuSpect
05 Nisan 2007, 10:24
Eğer vücudcu olsaydım, inanın bana pislik yapan taxici,dolmuşcu,minibüscü artık ne kullanıyorsa, önüne geçer dururum (ezecek değilya oda duracak mecvuren çarparsa ekmek tenkesinden olur) aşağı indiririm önce ona güselce motosiklet nedir, nasıl durur, vs. anlatırım sonra en ufacık ters hareketinde ağzını burnunu dağıtırım ve atlar motoruma giderim (yakalayabiliyorsa bravo) birdahada akıllanır, yapmaz.

Ama böyle biri olmadığım için olabildigince uzak dururum eğer uzak duracak durumda değilsem polislik olay yaratırım ;)

Arkadaşlar unutmayın size pislik yapan bu taxici,dolmuşcu,minibüscü lerin altındaki araçlar ekmek kazandıkları araçlardır, bu insanlar polislik olay olmasından kaçınırlar veya kaza yapmaktan ama kazaya davetiye cıkaracak herturlu pislikde bu kişilerde. Yani siz kendinizi trafikde işi bilen biri gibi gösterirseniz sizden uzak duruyorlar.

kozalak
05 Nisan 2007, 10:42
valla benı sıkıstıran dolmuş yada taksıcıleri.(genelde dolmuşlar ve halk otobuslerıne denk gelıyorum.)bende otobuse bınıp turlarken eğer denk gelırse o adam aynısını bende ona yapıyorum.üstünede havalı kornaya basıyorum adam sağ kaldırıma cıkmayı göze alıyo artık.ne yapayım baska adamların yüzüne karşı söğüyorsun gülüp geçiyo..

Meliss
05 Nisan 2007, 10:48
Ahhh,, hep hayalimde böyle tipleri tekme tokat dövmek vardır... kavgayı, özellikle ağız dalaşını çok seviyorum :D hakedene, hakettiğini vereceksin..

cobalt
05 Nisan 2007, 11:33
aklımda guzel bi sistem var mekanıkcı arkadasla ayak ustu konustuk olabileceğini soyledı eğer yapabılırsek burdan herkese planlarını dagıtırım :)

godfather
05 Nisan 2007, 15:20
arkadaşlar öyleleri varki sırf marifet olsun diye oyleleri varki cahillikten bazılarıda harbiden gormediginden yapiyor.

marifet olsun diye yapanlara diyecek sozum yok nato kafa nato mermer ben onları insan statusune bile koymuyorum açıkçası.t şeklinde kavşakta adamın önünde ana yolda gidiyorum herif onunden geçerken gazlıyor benim egzoza dokunduruyor motorum kıç atıyor zor kurtarıyorum napıyorsun amca deyince sırıtıyor

cahil olanlar eğitilebilir diyorum benim başıma yakın zamanda gelen bir olay taksiye bindiğimde yokuş aşağı motoru yatırıp döenen motorcuyu yandan sıkıştırıyor taksici abi dedim ne yapıyorsun delirdnmi? dedi yol boş ortalamış gidiyor (yol tek şerit) dedim abi o motosiklet dönerken ne hızlanabilir ne yavaşlayabilir adam sen sıkıştırınca frene dokunsaydı altımıza almıştık . dedi bilmiyordum sonra ileride ışıklarda motorcudan özür diledi.bu gibileri eğitimle kurtarılabilir.

ilk maddede söylediklerim yani pişkinlere yapılacak güzel birşey geliyor aklıma ama anarşiklikten ban yerm söylersem :) bu tipler bizi halen cehennem meleği zannetmiyormu(kötü ünü açıskından) bizde onlara bir kolaylık yapalım zannetmesin gerçekten öyle olalım :) zuahahha gruplar halinde gezip taksicilerin önünü keselim camlarını indirelim :) (ama şaka yapıyorum ona göre)

~~immigrant~~
05 Nisan 2007, 15:25
yawas yawas aynı fikre bende geliyorum madem trafikte efndi olsakda bu adamlar altındaki 2 tonluk aletlerle canımıza kastedio, motosikletlide onlar için nası tehlikeli olur bi öğrensinler diyorum açıkçası

SuSpect
05 Nisan 2007, 16:03
Tek çözüm inip döveceksin.

derwish
05 Nisan 2007, 16:05
şiddet şiddeti doğurur arkadaşlar ilk önce bunu kanıksayalım
ben birine dalayım o bana dalsın böyle olmaz
laf ile insanlık yolu ile sorunlarınızı çözmeye çalışın
bilin ki karşınızdaki de insandır ve arada bir insan olduğunu hatırlatmak gerekir...

paylasimciturk
05 Nisan 2007, 16:26
bnm için sorun olmuyo :P önüme doru geliyosa bende yanına gaza bir anda yüklenerek üstüne doru bi kapıyom yanından geçiyom heh

SuSpect
05 Nisan 2007, 16:29
Falla benım gözüm kara yaw, ne yapabilirki diyip üstüme üstüme geliyorsa bende onun üstüne üstüne gidiyorum.

ini dövüceksin dedim ama şimdiye kadar hiç böyle bişi yapmadım ve yapma taraftarıda değilim.

redrose
05 Nisan 2007, 16:56
Trafik Beşiktaş'ta FECİ, belkide en zor motora binilecek yer...

csaltuk
05 Nisan 2007, 17:41
Evet tezinde haklısın ama taksiciler ve dolmuşculardan uzak dur.haklıda olsan haksız duruma düşersin tartaklandığında yanına kar kalır.