PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şeytanın bacağını kırmak için geliyorum



roadrunner
01 Nisan 2007, 20:56
7 kez dünya şampiyonu olan Rossi, ikinci olabildiği İstanbul Park'ı sevmiyor. Ancak 22 Nisan'da İstanbul'daki yarışta ilk birinciliğini almak istiyor.


http://img443.imageshack.us/img443/3842/10e36268b1e9fb4a95a815evf4.jpg (http://imageshack.us)

Geçen yıl 29 Nisan'daki yarışta Valentino ile görüşmemizde İstanbul' un iyi bir pist olduğunu fakat kendisinin çok sevmediğini bize anlatmıştı. Hatta 100'üncü yarışını (o zaman 99 birinciliği vardı) İstanbul'da kazanmak istediğini de belirtmişti. Şimdi size o günkü konuşmamız ile ilgili bazı küçük notları tekrar vermek istiyorum. Bu yıl sezona fırtına gibi giren ve 45 puanla birinci durumda olan Rossi, üçüncü ayak İstanbul yarışını bu kez kazanmak istiyor. "İstanbul'da kazanmak istiyorum" diyen Rossi, İstanbul Part ile ilgili olarak ilginç değerlendirmelerde bulunuyor. Pist ile ilgili dördüncü ve beşinci virajın MotoGP için çok dar olduğundan söz eden Rossi, bundan dolayı yarışmanın çok zor olduğunu ve pek eğlenceli olmadığını söylüyor. Özellikle son bölümdeki virajlar hariç pistin geri kalanının çok iyi olduğunu ama bu son bölümdeki dördüncü ve beşinci miki mouse (sanırız burada Mickey Mouse'un kuyruğunun S biçiminde olmasından dolayı benzetme yapıyor) virajı benzetmesi ile problemli olduğundan söz ediyor. Bu yüzden İstanbul Park'ın favori pisti olmadığını söylüyor ve ekliyor: "Arka taraftaki 5. vites virajı bana göre MotoGP şampiyonasındaki en iyi virajlardan biri. Ancak pistin diğer kesimleri bana göre değil." Yarış başladıktan sonra tamamıyla konsantrasyonunu piste verdiğini söyleyen Rossi, yarış sırasında kendisini bir kuşa benzetiyor. Rossi "Pist üzerinde virajdan viraja geziniyorum. Tüm pisti kafamda planlıyorum. Böylece hata yapmamak ve en iyi zamanı yapmak için kendimi yarışa hazırlıyorum" diyor.

Hızlı araçları severim

Yarış dışındaki meraklarında yine hızlı araçların olduğunu söyleyen Rossi, otomobil kullanmayı sevdiğini söylüyor. Birçok otomobili olduğunu söyleyen Rossi, bunlar içinde en favori aracını BMW M3 olarak görüyor. BMW'nin çok güçlü, arkadan çekişi ile çok iyi bir sürüş keyfi verdiğini de sözlerine ekliyor. Futbola olan ilgisinden de bahseden Rossi "Ben büyük bir Inter taraftarıyım. Asla kazanamıyoruz ama biz çok iyi bir takımız. Bu arada bir dönem orada oynayan Türk oyuncuları çok beğeniyordum. Özellikle Emre'yi... Onu bırakmaları bence iyi olmadı. Bence gençlere önem verilmeli" diyerek sözlerini tamamlıyor.