PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İZMİR'de Motor gaspeden hırsız yakalanmış.



İHTİYAR
01 Nisan 2007, 17:52
İzmirli arkadaşlar bu konuda bilginiz varmı.
Bu mikropların arındırılması işi kimin,herhalde doktorların değil.

http://www.sabah.com.tr/gun101.html

http://img59.imageshack.us/img59/1516/h305rs305ztz9.jpg (http://imageshack.us)

İzmir'de, poliste 19 suçtan kaydı bulunan 21 yaşındaki Eyüp Akkoyunlu, bir hafta önce arkadaşıyla birlikte sürücüsünü döverek bir motosikleti gasp etti. Aşırı hız yaptığı motosikletle bir evin kapısına çarpan Akkoyunlu, kendilerine tepki gösteren evin sahibini de dövdü. Ardından motosikleti ateşe verip kaçan Akkoyunlu, daha sonra teslim oldu. Ancak iki zanlı tarafından dövülenler şikâyetçi olmadı. Savcı, zanlıları "Yağma, darp, kasten mala zarar vermek ve hırsızlık" suçlarından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ne sevk etti. Ama Mahkeme Başkanı Hasan Mesut İlhan, iki zanlıyı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

AYDEMİR
01 Nisan 2007, 18:28
daha neler olamaz böyle birsey bumu adalet yarın yıne yapar aynısını bunları icerden cıkasrmamak lazim

sonix
01 Nisan 2007, 18:46
böyle mikroplar yakalanıyor sonra görüldüğü üzere serberst bırakılıyor. vatandaşın yargıya olan güveni kalmıyor artık.

tecavüz,darp,şiddet,kapkaç vs. olaylar bu yüzden artıyor.Suçu işle 1-2 ay yat sonra çık.adamlar buna güvenip suç işliyor.Cezalar çok az çok az..

prelude
01 Nisan 2007, 18:49
motoru gasp edilen kişi bu adamı dövseydi mutlaka içeri atarlardı,

songokhu
01 Nisan 2007, 19:25
motoru gasp edilen kişi bu adamı dövseydi mutlaka içeri atarlardı,

+1
birde para cezası sen kimsinde hırsıza karşı koyuyorsun

bur-k@
01 Nisan 2007, 19:31
bu adamı yakalıcaklardı bir güzel sopayı basıcaktı yunuslar sonra da dere keneranı bırakacaklardı hatta halkapınar a atıcaktı ki kendine gelsin pislik ; pislik içinde yaşamaya mahkumdur..
şikayet etmeyenleri de kınıyorum....

Juniors
01 Nisan 2007, 19:34
Bölelerini Allah ıslah etsin elleri kırılsın ki yapamasın.

TuğrulÖzbek
01 Nisan 2007, 19:57
adam işi biliyor o kadar haltı yedikten sonra kendi teslim oluyor CMUK için yanında avukatla savcılığa teslim olunca karakollarda vatandaş muamelesi görmüyor.
işin ilginci dayak yiyenler korkularından şikateçi olmuyorlar. kanunlar kimi koruyor bunu bir daha sormak gerekir

alp_tunay
01 Nisan 2007, 21:13
Motorun çalınmış,Dövülmüşün, sonrada yakılmış...Neden davacı olmaz ki bu insanlar...

aydinsen
01 Nisan 2007, 21:23
işte mafya nasıl oluşuyor? insanlar adaletin olmadığı yerde kendi adaletlerini kendi yapar. Yakında texas a döner.

TuğrulÖzbek
01 Nisan 2007, 21:24
alp_tunay sanırım aşağıdaki açıklama yeterli olur


İzmir'de, poliste 19 suçtan kaydı bulunan 21 yaşındaki Eyüp Akkoyunlu, bir hafta önce arkadaşıyla birlikte sürücüsünü döverek bir motosikleti gasp etti. Aşırı hız yaptığı motosikletle bir evin kapısına çarpan Akkoyunlu, kendilerine tepki gösteren evin sahibini de dövdü. Ardından motosikleti ateşe verip kaçan Akkoyunlu, daha sonra teslim oldu. Ancak iki zanlı tarafından dövülenler şikâyetçi olmadı. Savcı, zanlıları "Yağma, darp, kasten mala zarar vermek ve hırsızlık" suçlarından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ne sevk etti. Ama Mahkeme Başkanı Hasan Mesut İlhan, iki zanlıyı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

rainboss
01 Nisan 2007, 22:02
Utanmaz rezil insan müsvetteleri bunlar.

Allah bilidği gibi yapsın hepsini.

marten1907
01 Nisan 2007, 22:03
Anayasanın 9.maddesine göre,yargı etkisi bağımsız mahkemelerce kullanılır :queen: ne bagımsılıgı be bu kadar adaletsiz bi olay olamaz simdi aynı olayı ben yapayım kaç yıl yatarız :pr: allah bilir

st_erdogan
01 Nisan 2007, 22:03
Motorun çalınmış,Dövülmüşün, sonrada yakılmış...Neden davacı olmaz ki bu insanlar...
Daha sonra başıma bela olmasın diye tabii ki. Belli olmaz bu itlerin sağı solu. Adaletin olan olayları ve gazete haberlerini ihbar kabul edip kamu davası açması lazım ama. Adalet de beş para etmez olmuş bu ülkede. Umarım burayı okuyan hakimler savcılar var da mesleklerinin insanların gözünde bu kadar değersiz olduğunu anlayıp harekete geçerler. Yoksa daha çook canlar yanacak canım ülkemde.

ender99108
01 Nisan 2007, 22:11
arkadaşlar,goruyorsunuz polis çalışıyor ama suçüstü yapılan binlerce suçlu,savcılık tarafından mahkemeye intikal ettirilmeden serbest bırakılıyor,polise para yedirtemeyip soluğu savcılıkta alanlar ne hikmetse orada rahatça serbest kalıyorlar.ben bizzat karakolda yakalanıp polise 30000 ytl rüşvet teklif eden,suçüstü yakalanan hırsızı gözlerimle gördüm.kaçışı yoktu ve yatacaktı.nöb.savcıyı aradı ve ağzına geleni saydı "niye gelmiyorsun ..."şeklinde.polis tarafından bir de rüşvet teklif etmekten işlem gördü.malesef bu tür olaylara rastlanıyor.işini hakkı ile yapanların sayısının artması temennimiz.

motobuscu
02 Nisan 2007, 19:32
Adamın şeklinde hayır yok at hırsızı gibi . Ayrıca vatandaşlarımızda tam bir aptal, Aziz NESİN ölmeden evvel görmüş bu aptallıkları. Hiç anlamıyorum dinimizde bile kendini savunmakla ilgili hükümler var ki bu olayın insacıllıkla alakası yok ! kötüye şerefli davranmanın sonu hayırla bitmeyecektir. Bu aşşağılık adam toplum için bir tehtit.

yunusxy
02 Nisan 2007, 19:44
ne biçim adalet bu yaa bu adam dışarı salıverilirmi?? :pr: :pr:

hayaletfilo
02 Nisan 2007, 19:55
ya sen çalış didin binbir güçlükleri aş motor kendine en büyük hevesini gerçekleştir; böle aşğılık herifler seni gasp etsin allahlarından bulur inşallh çünkü yargı sistemimizin bi halt yiyeceği yok

gittardando
02 Nisan 2007, 23:36
Abi, haber hangi gazetedeydi bilmiyorum ama bu adam çıkışta kendisini serbest bırakan hakimin laptopunu çalmış, geri alınmış içeri :queen:

a vagrant
02 Nisan 2007, 23:53
bu herifi bana versinler.ya da ikimizi bir odaya kapatsınlar.nasıl adam dövülürmüş göstereyim ona ben.

TuğrulÖzbek
03 Nisan 2007, 00:16
bankadan çuvalla para çıkardığı kamera ile tespit edilen kişinin 1 yıl hapis yatmadığı ülkenin adalet sisteminin yaptıklarına hala şaşıyorsanız daha ne diyim.
kuralların hala kişiye özel olduğunu öğrenemedik.
adalet sistemi için çok eleştirecek nokta var fakat sistem kendisinin eleştirilmesinden hoşlanmıyor.
sadece şunu söyleyeyim George Owel in 1984 kitabını okuyun oradaki ülke yerine yaşadığınız yeri koyun anlayacaksınız

KIRMIZIKAHvE
03 Nisan 2007, 01:12
uçurun kafasını diyecem ama nerde bizde o adalet...

ylmzzz
03 Nisan 2007, 04:01
1000 hapishane yapacağımıza 1 okul yapsaydık zamanında bunlar olmazdı. Eğitimli , aklı başında, düzgün bir ailesi olan bir kişinin bunların yüzde 1 ini yapması bile imkansız.

Gerçi okullarda bile şiddet uygulayan hocalar var. Bunlar mı eğitim vericek. Herşey ailede bitiyor bana göre. Türk aile yapısının dünyada eşi yoktur. Bu aile yapısına uyan insanlardan hiç kötü şey çıkmaz.

Adı geçen şahıs da kesin evden kaçmış, ailevi sorunları olan birisidir.

EĞİTİM ŞART!!!

harved
03 Nisan 2007, 09:41
Arkadaşlar yaşı artık kemale ermiş olanlarımız bilirler,hatta hala kıyıda köşede kalmış eski mahalle bekçilerimiz vardır,geceleri yaya devriye gezerlerdi sokaklarda düdük öttürdümü geç saatlerde sokaklardaki bu tipler kaçacak delik ararlardı,bekçi amcaların önünde ceket ilikler saygıda kusur etmezdi kimse.

Olay çok basit aslında CUMUK ve avrupa uyum yasaları deyip yasa koyucuların çıkardıkları bu yasalar bu soysuzlara cesaret veriyor.Yapacağımı yaparım nasıl olsa ya serbest kalacak yada 3 ay yatıp çıkacak.

Ben size daha 2 hafta önce başıma gelen bir olayı anlatayımda, anlayın ne kadar aciz kaldığımızı bu yasalar karşısında
Gündüz saat 13:15 sularında sahıs evimin kapısını açmaya çalışırken komşum tarafından suç üstü yakalınıyor ve karakola teslim ediliyor,bana haber verildi ve karakola davet edildim,gittiğimde vatandaş bacak bacak üstüne atmış çay içip ifade veriyor,Jandarma astsb bana şikayetçi olup olmadığımı sordu sorması bile garibime gitti tabiiki şikayetçiyim dediğimde malum sahıs hiddetle ayağa kalkıp '' SENİN AMACIN NE ? SEN NEYAPMAK İSTİYORSUN ? '' dediğin de küçük dilimi yutacaktım kendimi bir an suçlu hissettim adamlar okadar pişkin pişkin konuşuyorlarki inanın insan hayret ediyor.
herneyse komsumun ve benim ifadelerimiz alındı bahçeye hava alıp bi sigara içelim dedik odadan çıktımızda malum şahıs ortalıklarda yoktu jandarmalara nerde olduğunu sorduğumda savcıya telefon edildiğini ve onun talimatıyla suç oluşmadığı için,tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını öğrendim,şaşkınlığım bin kat daha arttı siz istediğiniz kadar şikayetçi olun bağırın çağırın mağdur olun bir önemi yok adam bizden önce işini bitirmiş ve karakoldan ayrılmıştı Kanunlar bu şekilde arkadaşlar yapacak şeylerde sınırlı zaten.
Kanunların bu şekilde uygulandığı başka bir dünya ülkesi varmı gerçekten merak ediyorum,bu şekilde uygulanmayada devam edildiği sürece de ne benim ne de diğer insanlrımızın kanunlara ve kurallara güveni kalmıyor,bu yüzdendirki artık herkez kendi kanun ve kurallarının uygulayaıcısı ve savunucusu olup cezayı kendi verme yolunu seçiyor,bende bundan sonra kendi mi bu şekilde müdefa etme kararı aldım yapacak başka bir şey bulamıyorum çünkü

zafer80
03 Nisan 2007, 10:23
s.a. bundan 15 20 yıl öncesinde bu tür olayları halkda çözerdi bi olay olduğunda o mahalleden hatrı sayılır abiler çıkar şuçu işleyenleri mahhellenin ortasında bi temiz döverdi ve o mahalle mimlenir birdaha kimse orda pislik çıkarmazdı tabiii maalesef artık toplumumuzda bana dokunmayan yılan misali bi anlayış sözkonusu..... ne enikonu komşuluk nede dayanışma denen bişey kalmadı ortada..sonuç ise malum zatennn.

rayjay
03 Nisan 2007, 16:22
hakim savcilar napsin yasa yapici kurum meclis olduktan sonra!
uzulerek soyluyorum suclu biziz arkadaslar, ozellestirmeye gelince yasa cikarip catir cutur mal satan, ceza yasalarini da tereyagina cevirip halkin soyulup sogana cevrilmesine misafir sanatci mantigiyla bakan bu hukumeti malesef halkimiz (biz) iktidara getirdik :pr:

adrenalinci_35
04 Nisan 2007, 13:18
+1
birde para cezası sen kimsinde hırsıza karşı koyuyorsun

Katılıyorum hırsızlar daha güvenli ama ben buldumu iyibi sopayla temizlerim ormana atarım yallaaa:@:)

delidumur
04 Nisan 2007, 13:53
Mahkemelerin verdikleri bu salak kararlar yüzünden madur olan hep kimler yazmaya gerek yok.


motoru gasp edilen kişi bu adamı dövseydi mutlaka içeri atarlardı,
GİTTARDANDO yazıyı yazdıktan sonra senin yazıyı gördüm.Bak allahdan başka bişiy istesem olacakmış ha hahhahahaaaa:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :P


Abi, haber hangi gazetedeydi bilmiyorum ama bu adam çıkışta kendisini serbest bırakan hakimin laptopunu çalmış, geri alınmış içeri

yukarıda fazlasıyla yazılmış ama gaspçıyı sen dövsen daha çok ceza alırsın.Gaspçılar kanunu herkezden iyi bildiklerinden ama en önemlisi nasıl işlediğini bildiklerinden bunları yapıyorlar.Ha allah belalarını versin.İnşallah bu gaspçılar yasama yürütme yargının yargı kısmına dadanırlarda görevli kişiler kıllarını kıpırdatıralr daha mantıklı kararlar verirler.

MrCool
04 Nisan 2007, 15:10
Kanunların bu şekilde uygulandığı başka bir dünya ülkesi varmı gerçekten merak ediyorum,bu şekilde uygulanmayada devam edildiği sürece de ne benim ne de diğer insanlrımızın kanunlara ve kurallara güveni kalmıyor,bu yüzdendirki artık herkez kendi kanun ve kurallarının uygulayaıcısı ve savunucusu olup cezayı kendi verme yolunu seçiyor,bende bundan sonra kendi mi bu şekilde müdefa etme kararı aldım yapacak başka bir şey bulamıyorum çünkü

Meşru müdafaaya girmesi için adamı yatak odandayken darp etmen lazım. Bunun dışında hep bir miktar suçlu çıkarsın. Cep telefonun da önceden kapalı olması lazım, çoğu suçluların yerlerini bu yöntemle buluyorlar. Herde kamera var, sokak sokak seni takip ederler. Bence "kendin halletme" işini boşver. Adama ceza vereceğim diye kendi hayatını altüst edersin. Cezaevinde bir de bitch olmak var! Çıkınca iş de bulamazsın. Değmez.

tkalfaoglu
04 Nisan 2007, 16:31
Genelde olan şey, böyle bir davalık olay olunca bu "delikanlı" nın mahallesindeki ne kadar sap varsa gelip "kendi gençlerini korumak için" madur un kapısına dayanırlar, karşısında 20 kişiyi gören tırsar davadan çekilir. :(

cobalt
04 Nisan 2007, 17:29
niye içerde besliyosun kı sal dışarı tekrarında asarım de ve dediğini yap izmir meydanında sallandır ibret olur hiç olmaz sa ,ama bir şans tanı

Gabe
04 Nisan 2007, 17:38
bu yaratıklar için herkes guzel seyler soylemiş ama ben mrcool'un "Cezaevinde bir de bitch olmak var!" lafına takıldım. amerika değil burası, burada bitch'lik müessesi oyle direk olmuyor...

MrCool
04 Nisan 2007, 23:20
bu yaratıklar için herkes guzel seyler soylemiş ama ben mrcool'un "Cezaevinde bir de bitch olmak var!" lafına takıldım. amerika değil burası, burada bitch'lik müessesi oyle direk olmuyor...

Ben de tam detaylı olarak bilmiyorum ama bahsettiğim olayı en azından rahatsız etmeden anlayan anlasın diye benzer bir kavram kullanayım dedim. Senin de dediğin gibi burada başka türlü oluyordur, ama bir şekilde de oluyordur herhalde. Hiç yoktur diyemeyiz. Parlak ve genç biri oraya girince sağlam çıkma şansı nedir acaba? Kesin bilgim yok ama ben pek yüksek ihtimal vermiyorum. :)

Gökhan
04 Nisan 2007, 23:39
Ama Mahkeme Başkanı Hasan Mesut İlhan, iki zanlıyı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

ben böyle başkanınnnnnnnnnn:pr:

bu ülkede niye mafya olmasınkiiiiiiii. adalet sisteminin çalışmadığı yerde sivil vatandaş adaleti sağlamaya kalkıyor. bu beklenen ve dogal bir olay...

şimdi olay benim başıma gelse adam böyle serbest bırakılsa bende 3-5 kişi ile o adamın vucudunda sağlam kemik bırakmasam ne olur. tabiki mafta olurum. bir mafta olmak buakadar kolay.

bu adalet sistemi insanı yoldan çıkarır...