PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte beraber soyunduğum ekip / Ayşe Şule Bilgiç



Erhan Erdil
21 Şubat 2007, 10:22
http://www.motosiklet.net/images/ayse8tx.jpg

Eveeet... İki haftadır şu motosiklet dergisi işini, şöyle ballandıra ballandıra anlatmamak için zor tutuyorum kendimi. Oh nihayet anlatıp rahatlayacağım. Pek çoğunuzun bildiği üzere bundan 4 sene önce, motosiklet sevdasına fena halde tutulmuş, iflah olmaz bir motor sever olarak bu sayfalardan sizlerle buluşmaya başladım. İlk günden beri gösterdiğiniz yoğun ilgi ve alakanız sayesinde küçük bir köşeden kocaman bir motosiklet sayfasına kadar tırmandı Rüzgarın Kızı.

Ama ben dahil motosiklet sevdalıları hayatları boyunca hep daha iyisini, daha çoğunu, daha güzelini ister ya, siz de benden senelerdir bir şey istiyordunuz. Motosiklet Dergisi! Durdum, durdum ve buyurun bakalım yaptım. Yepyeni, gıcır gıcır, eğlenceli bir dergi olması adına elimizden geleni ardına koymadık. Allah’ın izni ile martta sizlerin elinde olacak. Şimdi ben de tir tir titreyerek, dergiyi elinize aldıktan, okuduktan sonra, sizlerden gelecek yorumları bekliyorum. Aslında beğeneceğinizden hiç şüphem yok. Çünkü fotoğrafçısından grafikerine kadar tamamı motorcu olan bir ekip tarafından hazırlandı her sayfası. Adı mı ne? Aaaaaaaa... Vallaha onu söylemem! O da bir sonraki haftaya kalsın. Ama şunu söylemeliyim ki içinde moto, motosiklet geçmeyen, benim için duygusal bir yanı olan, elbette Türkçe bir isim.

Dergi çıkarmak işi epeyce zor, eğlenceli, uykusuz gecesi bol bir işmiş. Baskıya birkaç gün kaldığı şu günlerde inanın kalbim bir kuşunki gibi çarpıyor. Neyse gelelim geçen hafta tanıştıracağımı söylediğim ekibime.



http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2915058.jpg

Mustafa Bilgiç: Onu zaten Rüzgarın Kızı okuyucuları yakından tanır. Mustafa hani size zaman zaman anlattığım, zaman zaman da yaptığı testleri ve yazılarını yayınladığım, motor sevdalısı ağabeyim. Zaten bu sayfalarda yazdıklarına verdiğiniz tepkiler onu ve yazılarını çok beğendiğini söylüyordu. Bir de dergide yazdıkların görün. Ne diyeyim benden sonra motorcu olsa da, döktürdü vallaha. Derginin ofis süresinde aramızda en soğuk kanlı duran, bizim tüm paniğimize rağmen gözlerini bile ağır çekim kırpıp açan ’Rüzgarın Oğlu’, motosikletin üstündeyken evrim geçiriyor adeta. Her şey ağır çekimden çıkıp, ileriye sarma tuşuna basmışsın gibi oluyor motora bindiğinde.

Deniz Üstündağ: İşte size bir motor manyağı daha. Onu da çok tesadüfi bir şekilde Allah çıkardı karşımıza. Deniz motor konusunda henüz daha kat edeceğim çok yol var deyip temkinli yakılanlardan ama, İstanbul Park testimizde dişlerinin nasıl da uzadığına hepimiz canlı canlı şahit olduk. Deniz Dergimizde göreceğiniz fotoğrafların büyük bir çoğunluğunun sahibi. Yani o bizim moturcu fotoğrafçımız.


Barkın Bayoğlu: Barkın dergimizin 256 sayfalarının editörü. Kendine has tavrı ve tarzı ile bizi kendine müptela eden Barkın’ın yaptığı testleri ve yorumlarını çok beğeneceksiniz. Ayrıca Barkın da arıza bir adam. Hani pekala x firmanın genel müdürü ile hasbelkader karşılaşmış da tatlı bir sohbet başlamışken aniden celallenip, "Hadi canım büyük firmayım diye bıdı bıdı etme, sen de şu yılda, bilmem ne modelinin amortisörlerini, şu marka diye söyleyip oysa Çin’den alıp bize kakalamıyor muydun?" diyebilecek kadar piyasa ve motor bilgisine sahip. Bir de harbiden genel müdür filan tanımaz doğru bildiğini oracıkta söyleyiverir. O yüzden pek ortalığa çıkarmıyoruz kendisini.

Hakan Erman: Hakan bizim en pasaklımız. Yaptığı sayfaların adından belli. Çamur Dünyası. Hakan’ı günlük kıyafetleri ile gün içinde görseniz kırk yıl düşünseniz böyle sakin mizaçlı, durgun bile sayılabilecek bir karakterin, çılgınca motor kullanabildiğine inanasınız gelmez. Mustafa gibi Hakan da 2Teker tepesinde dişleri uzayıp, karakter değiştirenlerden. Hani ikisini de motordan uzakta gördüğünüzde ağızlarından; "Nasıl biniyorlar şu aletlere, olacak iş değil, aklım almıyor" kelimeleri çıkacak gibi gelir insana. Hakan yol dışında kullanılan motorlar ve yol dışında motosiklet kullanımı sayfalarımızın editörü. Kendisi aynı zamanda EMOK eğitmenlerinden.

Tuğçe Demirağ: Tuğçe aramızdaki en yeni motor sevdalısı. Henüz sevdasının çok farkında olmasa da, aramıza ilk geldiği günle şu an arasında dağlar kadar fark olduğunu biz görebiliyoruz. Fotoğraftaki haline baksanıza, yok yok Tuğçe’yi Fazer ile motora başlattığımızı düşünmeyin, o benim motorumun yanında çekilmiş bir fotoğraf sadece. Tuğçe bizim görsel tasarımlarımızı ve sayfalarımızı yapıyor. Bu kadar çok delinin arasında hepimizle ayrı ayrı uğraşıp, bir başlayınca 2 saat süren motor muhabbetlerimize bile katlanarak, dergiyi baskıya bir hafta kala bir forma daha artırmamızı da sineye çekip, "Deli bunlar ne yapsalar yeri" diyerek son güne kadar yılmadı.

Alper Özünver: Alper benim Rüzgarın Kızı okuyucularımdan biri aslında. Onunla şu moto-kuryeler hakkında yazdığım yazılar sayesinde tanıştık. Şimdi ise dergimizdeki Moto-Kurye sayfalarımıza danışmanlık yapıyor. Alper halka fiilen bir kurye firmasında kurye operatörü olarak çalışıyor. Dergiye çağırdığımızda bizim gibi delileri görünce bir süre şaşırdığı her halinden anlaşılıyordu, ama kısa sürede ekibe uyum gösterdi ve bizlerden biri oldu.

2007 kehanetleri

2007 tüm motosiklet firmaları için enteresan bir yıl olacak. 2007 bazı firmalar için bu işin sonu, bazı firmalar içinse büyük fırsatlar sunacak. İster kale alın ister almayın birazdan okuyacaklarınız tamamen benim kehanetlerim. Hımmm... Küremde motosiklet sektörü için öyle aman aman parlak bir yıl görmüyorum. Ancak bir iki firma için hayatlarının dönüm noktası olacağını da görmüyorum desem yalan olur. Peki, isterseniz küremde gördüğüm markalardan başlayayım kehanetlere...

Kawasaki: Tüm dünyada efsane olan bu marka ne yazık ki ülkemizde uzunca bir süre distribütör firma tarafından mundar edildi. Bu yıldan sonra akıllarını başlarına devşirecekler gibi görünüyor. 2007’ye iddialı yeni modellerle girecek olan Kawasaki’nin bu yıl en çok satan motoru Versys modeli olacak.

Kanuni: 2007 Kanuni için çok umutlu yıllardan biri olacak gibi görünüyor. Ay aya ay bak ne görüyorum. Kız vallaha gördüm işte bak. Şurada duruyor. Sektörün tüm çalkantılarından abandone olmadan çıkmayı başaran Kanuni’ye bu yıl hayırlı bir kısmet çıkacak. Huyu huyuna suyu suyuna uygun bu kısmetle Kanuni, ilerleyen aylarda düğün yapacak gibi görünüyor.

Yamaha: Yamaha Türkiye’de bu kadar çok sevilen bir marka olmasına rağmen, test motoru konusunda tüm motorcular 2007’de de şikayet etmeye devam edecek gibi görünüyor. Satış rakamlarında bir miktar iyileşme olacak diyebilirim. 2007’nin en iddialı modeli R1 ile de hepimizin yüreğini yakmaya devam edecek.

BMW: BMW her daim kendi özel kitlesine sahip, ’snop’ bir marka olarak 2007’de de severleri ile güzel ilişkiler içinde olmaya devam edecek. 2007’de BMW’yi gece gezmelerinde, aktivitelerde, eğlenceli organizasyonlarda sık sık göreceğiz diyor kürem.

Mondial: Mondial, 2005 ve 2006 da aldığı pazar liderliğini bu sene de elinde tutmak için epey çaba sarf edecek. 2007’de üretime geçecekleri söylemleri de devam edecek. Motosikletlerindeki işçiliğe ve parça kalitesine daha çok önem vermesi konusunda kararlar alacak olan Mondial’in fiyatları da geçen seneye oranla artacak. Liderliği kimseye kaptırmayacak gibi görünüyor.

Motoran: Aaaaa... Bak Motoran diye bir firma görüyorum küremde. Bu adamlar neredeydi yahu bu güne kadar. Allah Allaaaah! Vallaha çok güzel niyetlerle, çok güzel bir motivasyon ile geliyor bu firma. 2 sene içinde büyük işler yapmaları pek muhtemel. Şimdilik montaj bantları ile başlayan İzmir kökenli firma zamanla üretime dönük bir kimliğe bürünmeyi planlıyor söyleyeyim.

Honda: Honda Türkiye’de sosyal yanı en kuvvetli marka, motosiklet konusunda. Bu yıl satışlarında bir miktar azalmalar olacağını görüyorum ancak bu köklü firmanın adı yıl boyunca yaptıkları pek çok organizasyon ile motosiklet sevdalılarının diline dolacağa benziyor. Özellikle bu yıl yapmayı planladıkları motosiklet yarışları organizasyonu çok ses getirecek diyor kürem.

Ramsey: Ooooo... Zor zamanlar geçirdiği söylenen hatta hakkında ’iflas etti, edecek’ diye dedikodular dolanan Ramsey, 2006’yı pazar liderinin hemen peşinde, ciddi satış rakamları ile kapatmıştı. Bu yıl Ramsey üstündeki ölü toprağını atacak ve silkinip yeni bir atılım içine gireceğe benziyor. Hatta ay dur kız bak şurda ne var? Evet evet, Ramsey bu sene estetik operasyon geçirecek ve yakın bir zamanda yepyeni yüzü ile motosiklet sevdalılarının karşısına çıkacağa benziyor. Ahy kürem nasıl kıpraştı. Vallaha Ramsey bu seneye iddialı gireceğe benziyor. Demedi demeyin.

Suzuki: Suzuki vallaha bu sene yine kendi kabuğunda kendi yarattığı Suzuki pazarı içinde yuvarlanmaya devam edecek. Bu sene sanki Honda ve Yamaha kardeşlerine özenecek ve sanki böyle şu ana kadar Türkiye pazarında olmayan scooterler filan getirecek gibi görünüyor.

Ayşe Şule BİLGİÇ
ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.

richy
21 Şubat 2007, 11:30
Ramsey: Ooooo... Zor zamanlar geçirdiği söylenen hatta hakkında ’iflas etti, edecek’ diye dedikodular dolanan Ramsey, 2006’yı pazar liderinin hemen peşinde, ciddi satış rakamları ile kapatmıştı. Bu yıl Ramsey üstündeki ölü toprağını atacak ve silkinip yeni bir atılım içine gireceğe benziyor. Hatta ay dur kız bak şurda ne var? Evet evet, Ramsey bu sene estetik operasyon geçirecek ve yakın bir zamanda yepyeni yüzü ile motosiklet sevdalılarının karşısına çıkacağa benziyor. Ahy kürem nasıl kıpraştı. Vallaha Ramsey bu seneye iddialı gireceğe benziyor. Demedi demeyin.

Ramsey gömlek markası benim bildiğim kadarıyla. Eski bir Ramzey kullanıcısı olarak, Ayşe Şule'nin olaya bu kadar fransız olmasına çok şaşırdım.

rayjay
21 Şubat 2007, 11:39
"snop" degil snob ayrica :)

ogz_r1
21 Şubat 2007, 11:48
ekip hayalet gibi çıkmış.

ledo
21 Şubat 2007, 12:02
Bayılıyorum bu kıza doğrusu....

Koskoca Hürriyet gazetesini, şahsi "Billboard" u gibi kullanıyor. Tabii bilemiyorum. Belki de, dergi Doğan grubunundur.

İşin komik tarafı, derginin reklamını yaptığı yetmiyormuş gibi, bir de dergisine reklam veren firmaları da "2007 falı" adı altında gazete sütunlarına taşımış. :)

En komik bulduğum da, birilerinin sürekli "A.Ş.B. yaptığı sayfalar ile motosikletçilerin sesini duyuruyor" demesi....

Not: bu arada gerçek bir motosiklet yazısı okumak isterseniz, aynı ekde başka bir yazarın, Kanuni'nin yeni enduro ve cross motorları ile ilgili yazısı var !

DARKDIAMOND
21 Şubat 2007, 12:15
Fal olayı yazıyı biraz,mmm!... ne desem? ::blusssh:

mes
21 Şubat 2007, 12:47
kusura bakmayın ben hiç başarılı bulmuyorum.Kim ilan verirse onun haberini yapıyor...Piyasada yaygın kullanılan motorların hiç haberi çıkmıyor.Varsa yoksa birkaç firma hepsi o.Biz motorcular böyle büyük bir sayfada çok daha güzel ve yararlı haberler testler vs okumak istiyoruz.Birkaç sene önce Rauf Gerz'in Akşam gazetesinde hazırladığı motosiklet sayfası müthiş güzeldi ancak kısa sürdü...Ne diyelim inşallah motor dergisinde bu yazdıklarımız göz ardı edilmez ve dergi uzun ömürlü olur.:)

Gürkan Anbarlı
21 Şubat 2007, 13:23
Not: bu arada gerçek bir motosiklet yazısı okumak isterseniz, aynı ekde başka bir yazarın, Kanuni'nin yeni enduro ve cross motorları ile ilgili yazısı var !

Bende ilk o habere dikkat kesildim, adını yazmamışlar ama yazıda "Kanuni firmasının, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Ömerli’de düzenlediği ATV testine katılmıştım" demiş, o haberi yapan Eyüp SERBEST 'ti, kendisi bunu okursa eğer ki mutlaka okuyacaktır (:cherry: ) Oto Yaşam 'da kendisini daha çok görmek isteriz :cat:

İlgili haberin linki;
http://www.motosiklet.net/forum/yeni-model/28115-ilk-turk-mali-enduroyla-karaburun-da-kum-savasi.html

aytskal
21 Şubat 2007, 16:59
Aslında söylenilebilecek çok fazla bir şeyde yok popüler dünya işte magazinsel yaklaşımlar çok daha ön planda yer alıyor.Sanırım bizleri Kıraçla olan evliliğinden ziyade motosiklet konusunda olan yorumları ilgilendiriyor bu şekilde yapan gerçek motorcuları çok daha fazla bu platformlarda görmek dileğiyle...
Eyüp Serbest ve diğerleri daha çok desteği hakkediyorlar...Burada bizlerede düşen görevler var unutmamak lazım...

CenkKeskin
21 Şubat 2007, 17:24
sanki derginin adı 2TEKER miş gibi geliyo bana :bounce:

cobalt
21 Şubat 2007, 17:30
hmmm falda hyo cıkmamışş almasakmı acaba?

diverrider
22 Şubat 2007, 00:03
ama olay şu ki her hafta okutuyor sevgili arkadaşımız
ve ayrıca fotoğra güzel. kahretsin bu hafta gazeteyi de elime alamadım :)

JaNTi
22 Şubat 2007, 01:12
Ayse ŞuLe nin ekibi öyLe büyük çapta bir dergi için çok çok ufak.Hem dergide çalışacak ekibin dergicilik konusundaki background u ne kadar iyi ona hiç deginmemiş.Motor sürmek iLe dergi çıkarmak arasında dagLar kadar fark var !!!

ice300
22 Şubat 2007, 02:01
Dergicilikte bence en akıllıca olayı motor-on yaptı, (yabancı dergilerle anlaştı, birebir çeviriyor doğru dürüst testleri.) Dergileri testler için alan birisi olarak bende Ayşe Şule nin dergisinden pek ümitli değilim...

patriote
22 Şubat 2007, 03:17
Ayse ŞuLe nin ekibi öyLe büyük çapta bir dergi için çok çok ufak.Hem dergide çalışacak ekibin dergicilik konusundaki background u ne kadar iyi ona hiç deginmemiş.Motor sürmek iLe dergi çıkarmak arasında dagLar kadar fark var !!!

AŞB'nin abisi Mustafa Bilgiç motosiklet konusunda Türkiye'de benim diyene taş çıkartacak bilgi birikimine sahip bir insandır.
Yazdığı yazılar da bir solukta okunur.
Onun tek başına çıkarttığı bir dergi bile piyasadakilerden aşağı kalite olmaz.



Dergicilikte bence en akıllıca olayı motor-on yaptı, (yabancı dergilerle anlaştı, birebir çeviriyor doğru dürüst testleri.) Dergileri testler için alan birisi olarak bende Ayşe Şule nin dergisinden pek ümitli değilim...

Yabancı dergilerden bire bir çevirme yapmanın adı dergicilik değildir. Çeviri yapıp yerli bir dergi gibi satacağına birebir çevirip aynı isimle sat.
Türkiye gerçekleri ile avrupa gerçeklerinin aynı olmadığını da unutmayalım.
Avrupada bir derginin
"alın 10 yıl arkanıza bakmayın"
dediği bir motoru ülkemizde bir yıl sonra çöpe atabilirsiniz.

Bence dergi çıksın sonra tartışalım.

Muzzyer
22 Şubat 2007, 19:22
bence de motor on en iyisini yaptı bike dergisinin testlerini yayınlıyor bilgi alabiliyoruz yoksa çin motorları ile testler yapılıyor bende motor-on dergisinin kaçırmıyorum

ice300
23 Şubat 2007, 19:10
Yabancı dergilerden bire bir çevirme yapmanın adı dergicilik değildir. Çeviri yapıp yerli bir dergi gibi satacağına birebir çevirip aynı isimle sat.
Türkiye gerçekleri ile avrupa gerçeklerinin aynı olmadığını da unutmayalım.
Avrupada bir derginin
"alın 10 yıl arkanıza bakmayın"
dediği bir motoru ülkemizde bir yıl sonra çöpe atabilirsiniz.

Bence dergi çıksın sonra tartışalım.[/QUOTE]

Türkiye şartları değil kullanım şekli; kalitesi kanıtlanmış bir motoru çöpe attırır. Dergiciliği sadece çeviriyle sınırlandırmıyorlar, (çeviriyi her motosiklet dergisi yapıyor) , derginin kendi yazarlarıda var ve güncel. Yeni çıkacak dergiyi merakla bekliyorum ama belirttiğim gibi pek ümitli değilim (kendi beklentilerim açısından) .

TuğrulÖzbek
24 Şubat 2007, 21:46
çeviri dergi yapmaması yerinde olmuş. bazı yabancı büyük dergiler kendi isimleri ile piyasaya bu şekilde girip sonra anlaşmayı yenilemeyerek kendi ekipleri ile dergilerini satmanın yoluna bakıyorlar.
en güzel dergi çıkışında karar vermek olur.
A.Ş.B ye yel değirmenleri ile savaşında başarılar dilerim

mete_han
24 Şubat 2007, 22:09
Bayılıyorum bu kıza doğrusu....

Koskoca Hürriyet gazetesini, şahsi "Billboard" u gibi kullanıyor. Tabii bilemiyorum. Belki de, dergi Doğan grubunundur.

İşin komik tarafı, derginin reklamını yaptığı yetmiyormuş gibi, bir de dergisine reklam veren firmaları da "2007 falı" adı altında gazete sütunlarına taşımış. :)

En komik bulduğum da, birilerinin sürekli "A.Ş.B. yaptığı sayfalar ile motosikletçilerin sesini duyuruyor" demesi....

Not: bu arada gerçek bir motosiklet yazısı okumak isterseniz, aynı ekde başka bir yazarın, Kanuni'nin yeni enduro ve cross motorları ile ilgili yazısı var !



Peki biz neden site olarak bu işin içindeyiz abicim sence...Medyadaki tek umudumuz...kurtarıcımız Ayşe ablamız mı...:)

serdar23_Bilgem
24 Şubat 2007, 22:43
İyi de dikkat çekmek için soyunma kelimesini kullanmak zorunda mıydın cancağızım ?

Ayıp oluyor, bir bayan olarak sen bunu yaparsan artık... Erkeklerin zaaflarından istifade etmeye gerek olmamalı.

ledo
24 Şubat 2007, 23:21
Peki biz neden site olarak bu işin içindeyiz abicim sence...Medyadaki tek umudumuz...kurtarıcımız Ayşe ablamız mı...:)

Metehan,

soruyu anlayamadım ! biraz açarmısın lütfen ?

alp_tunay
24 Şubat 2007, 23:24
Eveeet... İki haftadır şu motosiklet dergisi işini, şöyle ballandıra ballandıra anlatmamak için zor tutuyorum kendimi. Oh nihayet anlatıp rahatlayacağım. Pek çoğunuzun bildiği üzere bundan 4 sene önce, motosiklet sevdasına fena halde tutulmuş, iflah olmaz bir motor sever olarak bu sayfalardan sizlerle buluşmaya başladım. İlk günden beri gösterdiğiniz yoğun ilgi ve alakanız sayesinde küçük bir köşeden kocaman bir motosiklet sayfasına kadar tırmandı Rüzgarın Kızı.




İyide ben hiç görmedim sizi...Sitemize hiç teşrif etmediniz....Gezilerde yoksunuz etkinliklerde duymuyoruz....

Sadece konuşuyormuyuz?.....

mete_han
25 Şubat 2007, 01:16
Metehan,

soruyu anlayamadım ! biraz açarmısın lütfen ?

abi şimdi bu hatunun motor sevgisine saygımız var...bizden biri sonucta...biz mt.net olarak neden bu hanımın yazılarını paylaşma gereği duyuyoruz...sitemizle bağlantısı ne ola ki...yani yazılı basındaki en güclü kalem olduğundanmıdır...yada en büyük medya grubunda bir köşesi olduğu için bizde bu paylaşımlara giriyoruz...Bu yazıların buraya alıntı yapılması nedeni nedir acaba sence...

ledo
25 Şubat 2007, 01:33
Bu yazıların buraya alıntı yapılması nedeni nedir acaba sence...

Tahminimce Erhan'ın bu bayana karşı bir sempatisi var :cherry:

Ben başka bir açıklama bulamıyorum.

Gerçi MT yi takip eden tüm forumlarda da sanki bu yazıları yayınlamak, forum olmanın bir kuralıymış gibi aynen devam ediyor.

mete_han
25 Şubat 2007, 01:50
Tahminimce Erhan'ın bu bayana karşı bir sempatisi var :cherry:

Ben başka bir açıklama bulamıyorum.

Gerçi MT yi takip eden tüm forumlarda da sanki bu yazıları yayınlamak, forum olmanın bir kuralıymış gibi aynen devam ediyor.

bencede artık bir tabu olmuş...ne katkısı ne paylaşımı var...Doğan grubundan maaşınıda tıkır tıkır alıyor...sağdan soldan(bknz Ramzey..:P ) da eşantiyon topluyor...2007 de Remzi abi atak yapıcakmış...dalga geçiyor bizimle valla ya...yani bastır parayı reklaamaaa tamamda Remzi abinin AR-GE si varmıymış...hiç sordumu acaba...


bizede tıpş tıpş okumak kalıyor...Ben oto yaşamda zaten takip ediyorum...mesele bu sitede neden köşesi olduğunda...


bence bu hatun okuyordur bu köşeleri be abi...yani içimden bir ses bunları söylüyor...belki bir nickle aramızdada olabilir...


yani ne kadar umrundayız Ayşe Bacının orası muamma işte.....:)

alp_tunay
25 Şubat 2007, 02:06
....... diye gizli bir üye var...Bu sakın o olmasın?...Okuyodur sanırım...Ama neden katılımının oladığını merak etmemek elde diil....

Hem artık evli sanırım kıraçla....Ya da evlenmek üzere....Belki vakit bulamıyordur?...

speet34
25 Şubat 2007, 02:27
Ya isim vermişde sanırım Hyosung u tanımıyor? Tanımadığına göre pek bilgili gibi gelmedi bana! :) Öyle ama! :)

ledo
25 Şubat 2007, 10:32
....... diye gizli bir üye var.

Yahu bu adamı o kadar popüler etmeye gerek yok. Kendisi abuk sabuk yazışıp dikkat çekmeye çalışan bir vatandaşdı ve forumdan atıldı...

R3N
25 Şubat 2007, 10:36
ayşe şulenin bundan sonraki yazı başlığını tahmin etmece oynayalım mı

"İLK KEZ SOYUNUYORUZ" benim tahminim

:P



Suzuki: Suzuki vallaha bu sene yine kendi kabuğunda kendi yarattığı Suzuki pazarı içinde yuvarlanmaya devam edecek. Bu sene sanki Honda ve Yamaha kardeşlerine özenecek ve sanki böyle şu ana kadar Türkiye pazarında olmayan scooterler filan getirecek gibi görünüyor.

Ayşe Şule BİLGİÇ
ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.

bir de bu yorum nasıl bir yorumdur :cherry:
bir benzerini de naçizane kendim yapmak istiyorum..
walla bu sene işte suzuki iç güveysinden hallice bir şekilde pazarda bir o yana bir bu yana gidip gelecek gibi görünüyor. üç vakte kadar konsept b-king satışa çıkabilecek sanki böle skutır da satacak sanki evet skutırda satacak gibi görünüyor..

güzel yazdım .. evet :queen:

alp_tunay
26 Şubat 2007, 01:59
Yahu bu adamı o kadar popüler etmeye gerek yok. Kendisi abuk sabuk yazışıp dikkat çekmeye çalışan bir vatandaşdı ve forumdan atıldı...

Bunu sen biliyorsun ama ben bilmiyordum..Yeni öğrendim....Çeşitli tahminler vardı ama....

Öğrenmiş olduk sağol....:rendeer: :rendeer:

ilnapoli
26 Şubat 2007, 02:30
çeviri dergi yapmaması yerinde olmuş. bazı yabancı büyük dergiler kendi isimleri ile piyasaya bu şekilde girip sonra anlaşmayı yenilemeyerek kendi ekipleri ile dergilerini satmanın yoluna bakıyorlar.
en güzel dergi çıkışında karar vermek olur.
A.Ş.B ye yel değirmenleri ile savaşında başarılar dilerim

belki çeviri yapmaması, yapamayışındandır... dergicilik bizim ülkemizde henüz çok gelişmiş bir sektör değil.. şu an türkiye'nin en iyi otomobil dergileri, otohaber, autoshow, auto motor sport ve autocar hepsinde bir sürü çeviri var...

çeviriye kötüymüş, yanlışmış veya tembellikmiş gibi bakmamak lazım. dünyanın en iyi motosiklet dergilerindeki konuların türkçeye çevrilip yayınlanmasının nesi yanlış olsun ki? bizim hakkımız yok mu bike dergisindeki testleri, karşılaştırmaları okumaya. bike belki de dünyanın en iyisi dedğil mi..

neyse, ayşe şule bilgiç belki de yabancı bir dergiyle "henüz" bir lisans antlaşması yapamadığından dergi yüzde 100 yerlidir. hem türkiye'de motosiklet sektörü ne kadar ileriki siz bir dergiyi uzun yıllar tamamı yerli yapabileceksiniz.. bir süre sonra test motosikleti kalmayacak alacak. peki o zaman ne olacak.. bu işler çok kolay değil. bu kısıtlı imkanlarla iyi dergi yapmak istiyorsanız içerisine yabancı dergilerden destek almakz zorundasınız. çünkü sizin yapamadığınız bir çok şeyi yabancılar yapıyor...

intercom
26 Şubat 2007, 03:32
PEH beee....

motosikleti sevenler bir araya gelmiş kendi aralaında anlaşmış ve de dergi cikartiyorlarmiş.. ne güzel, alıp bakalım diyeceğimize elli bin polemiğe girmişiniz!!!!

devam arkadaşlar devam edin. yazıp konuşanlar yapıyor siz de yazıp konuşun fakat yapıcı olucağına kıran, bozan, eleşiren olun!
pes doğrsu.

zeda3000
26 Şubat 2007, 10:20
Basin sektoru ile biraz icli oldugum icin soyleyim tum yazilan kose yazilarindan tutunda her yorum dusundugunuz kadar tarafsiz degil. Cogu satin aliniyor yada firmalar sponsor oluyor ve onlardan boyle bahis ediliyor.O yuzden benim icin 0 inandiricilik degerindedir bu tip yazilar.

alp_tunay
26 Şubat 2007, 19:07
Basin sektoru ile biraz icli oldugum icin soyleyim tum yazilan kose yazilarindan tutunda her yorum dusundugunuz kadar tarafsiz degil. Cogu satin aliniyor yada firmalar sponsor oluyor ve onlardan boyle bahis ediliyor.O yuzden benim icin 0 inandiricilik degerindedir bu tip yazilar.


Nedense benimde ilgimi çekmiyor....Okumuyorum ki inanayım.....:cat:

mete_han
26 Şubat 2007, 21:15
PEH beee....

motosikleti sevenler bir araya gelmiş kendi aralaında anlaşmış ve de dergi cikartiyorlarmiş.. ne güzel, alıp bakalım diyeceğimize elli bin polemiğe girmişiniz!!!!

devam arkadaşlar devam edin. yazıp konuşanlar yapıyor siz de yazıp konuşun fakat yapıcı olucağına kıran, bozan, eleşiren olun!
pes doğrsu.

hem dergiyi alırım hem eleştiririm...ben ve/veya biz eleştirsek dergimi çıkmayacak...veya görüşlerimiz bu denli önemli olsaydı şu asitenin bir üyesi Ayşe Hanım olmazmıydı sence...Tr nin en çok tıklanan motoforumunda veya MD de ne yazık ki katılımcı değil...bunun mantıklı bir açıklaması varmı sence...nezaket babında merhaba bile dese ortamda saygı görürdü bence...Ayşe sence teknik veya felsefi açıdan motosiklet sektörünün temsilcisi olabilirmi...2007 falında RAMZEY muhabbetini gördün...ver gülüm keten helva...tamam oyunu kurallarına göre oynuyor...ama HONDA ve YAMAHA yetkilileriyle bir röpörtaj yapmışmı...Neden 400 lük 250 lik enduro getirmiyorsunuz diye sormuşmu...SUZUKI ye bu ne biçim satış stratejisi demişmi...sadece geyik..makara kukara...ay canım şekerim muhabbeti...


ama pardon 2007 RAMZEY(Remzi Abi) yılı olacak...pardon sen haklı çıktın...:P

ha bu arada motosikleti seviyoruz diye Ayşe Şule Bilgiçide sevmek zorundamıyız dostum...

alp_tunay
26 Şubat 2007, 21:33
PEH beee....

motosikleti sevenler bir araya gelmiş kendi aralaında anlaşmış ve de dergi cikartiyorlarmiş.. ne güzel, alıp bakalım diyeceğimize elli bin polemiğe girmişiniz!!!!

devam arkadaşlar devam edin. yazıp konuşanlar yapıyor siz de yazıp konuşun fakat yapıcı olucağına kıran, bozan, eleşiren olun!
pes doğrsu.


Yazarken biraz düşünerek yazmak lazım....Motorsikleti sevenler bir araya gelmiş ama sevdiğini nerden bileyim?....Katılımı yokki hiç bir şeye...Sadece yazmayla motorcu olunmuyor....

Kendini göstermeli guruplara konuşmalara katılmalı ki dergisi ilgi görsün...Ben neye dayanıp neyi baz alıp okuyacağım açıklarmısın?...

Kırıcı diiliz bunu bikere açıklayım sana...Kimseye almayın bu tu kaka demedi kimse...Ama yapıcı olmamız için tanımamız lazım değilmi?...

ryangt
27 Şubat 2007, 03:30
mart sayısının içerğini şuraya yazsam ağzınızın salyaları akar... A.Ş.B ile tanışırız,2 yada 3 defa görüşmüşlüğümüz var-samimiyetim yok,dolayısıyla onu savunmuyorum ama şu kadarını söleyeyim: Bu dergi TR'deki en iyi dergi olacak,hatta diğerleriyle kıyaslanmayacak bile..Ben çok güveniyorum bu dergiye ve A.Ş.B'ninde içtenliğine inanıyorum,tanımadan önce belki bende 'çıkarı olduklarına peşkeş çekermi?' diye düşünürdüm kendi kendime,ancak tanıştıktan sonra gördümki öle birşeye maddi olarak hiç ihtiyacı yok,manevi olarak ise hiç ama HİÇ ihtiyacı yok...


Millet olarak huyumuz mudur nedir?Merakla beklenilen iyi bir şey hakkında atıp tutmak yada beğenilen birini-birşeyi 'ha o mu? ben beeenmiyoom onuu yaa' diyerek kendi beğenisi üstün tutmuş gibi göstermekle ego tatmini yaşamayı seviyoruz.Destek yerine köstek oluyoruz.Hangi gazeteci yarım sayfa ötv'nin faişliğini duyurdu?

Herneyse dediğim gibi A.Ş.B ile 2-3 görüşmenin ötesinde bir samimiyetim yoktur.Onun avukatı değilim,ama tanımadığınız insanların hakkında-özellikle bayanların hakkında'yok çıkar ilişki-yok bilmemne' hoş bişi değil. Ha yazısını beğenmiyorsundur,efendice sölersin çekilirsin,zaten öle diyenlere değil bu yazım.

Herneyse uzatmamayayım