PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuşadasında Kask Takmak Yasak Mı?



batucan
29 Haziran 2005, 20:51
bu gün kuşadasındaydım. her taraf scooter kaynıyor ciddiyim kafanızı çevirdiğinizde scooter göremeyeceğiniz yer yok!!Ama sorun kask ve plaka!!Her on motorun 6sında plaka var!Asıl olay ise hiç bir motorda kask yok!!
Evet asıl sorum sevgili polis arkadaşlar bunları görmüyor mu?

Sheyhzade
29 Haziran 2005, 21:06
ben aLanyada gördüğüm bi oLayI aktarayIm sana , her 10 motordan 10u pLakaLI fakat orda da kask takma zorunluluğu yokhtu , sadece geceLeri taktırıoLardI , gündüz çok sIcak oLduğu için + nem de ekLenince pişer insan normaL oLarak.

powerbyaydin
29 Haziran 2005, 21:23
polisler bazı olayları görmezden gelmese örneğin sende motor süremezsin ehliyetin yok, onlara bişey demiyorum hatda herkezin aksine tebrik ediyorum adamlar gerçek görevini yapınca düşman oluyoruz ama görmemezden gelincede en iyi onlar dimi

Infaustus
29 Haziran 2005, 21:26
Ben pek sevmiyorum polisleri ne yalan soyliyim. Belki de bu dusunceme gorevlerini kotuye kullanan bir cok polise tanık olmuş olmam olabilir.

matraks
29 Haziran 2005, 21:27
gündüz çok sıcak olduğundan dolayı kask takmamak bence saçmalık :farao: (tamam kask takmak istemeyebilir insan belki ama boyle komik nedenler bulmaması lazım ) cenkmenderes bazen polisleri bende istemiyorum ehliyetsiz oldugum için belki ama bazende allahtan polis var yoksa burlarda durulmaz vb. gibi seyler dediğimiz olmuyormu??

banro
29 Haziran 2005, 21:29
Sıcak falan hikaye arkadaşlar.Kafasına değer veren kask takar.

powerbyaydin
29 Haziran 2005, 22:33
banro +1
fulface harici bence yarım kaskta lazım sıcak bölgeler için

just_life
29 Haziran 2005, 23:10
Polis görevini yapmıyor sadece. Kask takmak emniyete kemeri gibi zorunludur.

Barış Şuşut
29 Haziran 2005, 23:18
arkadaşlar bizi geçin motorlu polisler(trafik , yunus)lar dahi kask takmıyor inanmazsanız resimlerini çeker gönderirim
:king:

batucan
30 Haziran 2005, 01:47
birincisi kask takmak isteyen gider yazın takılabilcek bir kask alır takar!!italyada adamlar vespaların tepesinde gayet kasklarını takıyorlar.
ikincisi BBRR, o resimleri bize değil emniyete gönder :mrgreen:
ya bi de asıl kafama taktığım plaka olayı!! bunlar vergi vermeden nasıl gezer?ikincisi motorları çalındığında naparlar?
powerbyaydin, polisleri geçtim bu insanların koricak beyinleride mi yok?eskiden bende takmıyodum daha doğrusu geçen yaz takmadım.şimdi takıyorum ve rahatsız olmuyorum!
aydın abi hatta kendimi kaskla daha emniyette hisedip daha rahat sürüyorum

powerbyaydin
01 Temmuz 2005, 20:47
tamam bendede ehliyet yok ama kendimizi düşünmüyorsak polis niye bizi düşündün ama unutmayın her zaman söyledim kaskın önemini önümdeki kazayı görünce anladım ve bazen takmayınca kendimi çok rahatsız hissediyorum

ZIPKIN
31 Temmuz 2005, 01:14
Adamlar hava sıcak diye kask takmıyor (nasıl bahaneyse), ya o polis napsın bütün gün sıcağın alnında görev yapıyor.

Barış Şuşut
31 Temmuz 2005, 01:24
böyle saçma şey olurmu polis sıcağın altındada bizim motorlarda klimamı var bizde aynı sıcağın altındayız

ZIPKIN
31 Temmuz 2005, 01:26
böyle saçma şey olurmu polis sıcağın altındada bizim motorlarda klimamı var bizde aynı sıcağın altındayız
Kliman yok ama daha uzun yıllar yaşaması gereken bir canın var, kask tak, takmayanı uyar. Motorsiklet etiğine yakışıyor mu senin yaptığın. :jocolor:

Barış Şuşut
31 Temmuz 2005, 01:39
ZIPKIN sen tak gülüm biz kimseye takma demiyoz zaten sadece saçma sapan takmama bahanelerine takılıyoz o kadar :bounce:

Kaan
31 Temmuz 2005, 01:47
antalyada kask takmaz kımse motorda cok nadir durdururlar

Barış Şuşut
31 Temmuz 2005, 02:10
bütün avrupada kask takılmaması düşünülemez kasksız 20 m gidemezsin
ama ne hikmetse italyada millet kasksız kullanır yunanistandada aynı durum mevcuttur bu acaba akdenizlilere özgü bir durummu diye merak ederim hep :cherry:

chilly
31 Temmuz 2005, 02:18
arkadaşlar olay doğru kask takmak yasak değil ama sıcak bahanesiyle marmaris ve kuşadasu-ında kask takılmıyor. aMA gerçekten çok sıcak. Bende takmıyorum Ama bu geçerli bir sebep mi derseniz değil fakat yarım kask bile kullanılacak gibi değil .

nokta
31 Temmuz 2005, 02:40
"kask taksan kasıcak takmasak güneş kafana gececek" yahu arabada canı koruyan emliyet kemeri motorda haytının devam etmesi sask'kın hikmeti... yaz için delikli sask yapsınlar öyle yarım kask korumaz ceneni burdunun kemiğini yüzün dagıldıgında toparlanması çok zor olur... evet evet sask ka özel tasarımla her yerinden hava alacak şekilde minik delikler açılsın ruzğarın serinligi kafamıza işlesin... bunun da bahanesi
" kafayı üşütmeyeyim diye takmıyorum abiii" olur eminim..

ice300
31 Temmuz 2005, 18:16
Kusadasında kask takmak tabiki yasak değil ama motorlu insanların büyük bir çoğunluğu araçlarını iş için (pazara, markete gitmek; bişeyler bırakmak) kullandığından kaska gerek duymuyor.. O bir yana ben şimdiye kadar adada BMW kullanan trafik polislerini kış haricinde (oda bir iki kez) hiç kasklı görmedim.. Adam örnek olacağı yerde kaskı arkada bir elinde telsiz dolanıp duruyor.. Yunuslar ara sıra takıyor.. Kuşadasındaki her 3 araçtan 1 si motosiklet veya scooter. Polis ceza kesmeye başlasa durduğu 5 kişiden 4 üne ehliyet içinde ceza yazar... Siz düşünün..

kurt_kapani_mos
31 Temmuz 2005, 18:28
batucan a aynen katılıyorum... abi adamların koruyacak beyinleri de miyok.... salak mı bu insanlar!!!! abi onu bunu bilmem gideceğim yer 500mt de olsa yaz da olsa kış da olsa asla kaskımı takmadan koruyucu montumu giymeden vs. yola çıkmam... şehir içi şehir dışı fark etmez abi... herşeyden önce güvenlik derim ben...
bazı tatil yörelerinde durum gerçekten de böyle arkadaşlar... adam 10 tane motor almış kiralıyor.... ne plaka ne iş yeri açma belgesi....
polis meselesine gelince gerçekten çok duyarsız davranıyorlar.... bir akşamüstü yolda giderken polis beni çevirdi... saçmalığa bakın beni çevirme nedeni hava tam olarak kararmadan farları yakmammış..... iyi hadi beni çevirdin böyle plakasız kasksız insanları hiç mi görmüyorsun.... diyecek söz bile bulamıyorum....... :jocolor: :jocolor: :jocolor: