PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tulum + & -



-s3L1m-
12 Kasım 2006, 22:18
Arkadaşlar önümüzdeki aylarda ilk motorumu (ss) alacak biri olaraktan korumalı elbiseler, kasklar vs. yani giyim kuşam üzerine biraz araştırma yapıyorum. Aklıma takılan sorulardan birisi; tulum mu yoksa mont+pantolon+dizlik vs. mi? Tulumdan kastım şu yarışçıların fln giydiği tek parça korumalıklı elbise. Şimdi tulumun faydaları zararları neler? Neden çook az kişide tulum görüyorum da herkes mont+kot pantolon :) ikilisiyle dolaşıyo (altında R1 olan elemanlar dahi)? Tulumun içine ince bir pantolon ve tişört giyilemiyor mu? Nedir tulumu bu kadar az kullanılan yapan? Rahatlığının yanında koruma açısından tulum giymek parça parça giyinmeye nazaran çok daha iyi koruma sağlamaz mı? vs.vs.vs. bu ve bu tarz konularda aydınlatırsanız beni çok sevinirim...

Saygılar,

BeYfa
12 Kasım 2006, 22:24
bencede mantıklısı tulum;)

xxxxx
12 Kasım 2006, 22:28
rüzgarın kızında okumuştum tuvalet molasında zor oluyormuş galiba:cherry:

-s3L1m-
12 Kasım 2006, 22:28
Biraz da sebebini açıklasan da biz de öğrensek neden mantıklısı tulum!? =)

Marlboro Man
12 Kasım 2006, 22:56
Babacan valla çok yanlış bi açıklama olacak ama bu kadar güzel montlar,korumalar vs varken caddede tulum giysen millet bi tarafıyla güler.Bende biliyorum mükemmel bir koruma ama gülmem diyen yalan söyler.:pr:

MrCool
12 Kasım 2006, 23:57
Selim, yanlış mı anladım, ilk motorun bir SS mi olacak yoksa ilk SS motorunu mu alacaksın?
Kaç cc almayı planlıyorsun?

Sabah-akşam işe gidip gelmek için kullanacaksan tulum iyi olabilir. Kot ve kazağın üzerine tek hamlede geçirirsin, varınca da tek hamlede soyunursun. Soyununca giyeceğin ceketini veya kabanını da sırt çantasında falan taşırsın artık. Ancak arkadaşlarla buluşmaya gittiğinde pastaneye veya sinemaya tulumla girmeyi düşünüyorsan çok ilgi çekersin. Montla gezmek hoşuma gidiyorken tulumla gezmek beni rahatsız eder.

http://www.aerostich.com/catalog/US/Roadcrafter-Two-Piece-Jacket-and-Pants-p-17138.html linkinde günlük elbisenin üzerine giyebileceğin bir tulum tanıtılıyor. Diğerleri de bu sayfada: http://www.aerostich.com/home.php?cat=248

trasher
13 Kasım 2006, 00:07
burda free catalog gönderiyolarmış istedim bakalım göndericekler mi 15 güne kadar gelmessi lazım...


valla tulum banada mantıklı gelmiyo ama dogru olanı bu olabilir bizim yaptığımızda yanlış değil tabiiki... ben bellik mont eldiven takıp öyle gezmeye çıkıyorum uzun yolda ise buna ek dizlik bot tercih ediyorum. Tulum kışın daha mantıklı geliyor bana ama işe gidiyosan yaptıgın işinde uygun olması lazım gömlek giysen kırışır pantolanda aynen öle oyüzden tulum sadece kışın oda rahat bir meslek sahibiysen diorum...

watercolours
13 Kasım 2006, 00:09
Tulum kullanılmıyor, bunun sebebi fonksiyonellik tabii ki. Özel bir açıklaması yok, mantık bunu söylüyor. Kot+mont giyersen motoru park ettikten sonra çarşıya pazara gidebilirsin. Tulumla sürersen motoru park ettikten sonra tulumla dolaşmaya kalkarsan millet sana uzaylıymış gibi bakar. Tulum giyenlere bakarsan bu kişilerin çoğunlukla motora atlayıp tur atmak ve sonra eve dönmek için motora binerken giydiğini görürsün.

-s3L1m-
13 Kasım 2006, 00:26
Yanlış mı anladım, ilk motorun bir SS mi olacak yoksa ilk SS motorunu mu alacaksın?
Kaç cc almayı planlıyorsun?

Sabah-akşam işe gidip gelmek için kullanacaksan tulum iyi olabilir. Kot ve kazağın üzerine tek hamlede geçirirsin, varınca da tek hamlede soyunursun. Soyununca giyeceğin ceketini veya kabanını da sırt çantasında falan taşırsın artık. Ancak arkadaşlarla buluşmaya gittiğinde pastaneye veya sinemaya tulumla girmeyi düşünüyorsan çok ilgi çekersin. Montla gezmek hoşuma gidiyorken tulumla gezmek beni rahatsız eder.

http://www.aerostich.com/catalog/US/Roadcrafter-Two-Piece-Jacket-and-Pants-p-17138.html linkinde günlük elbisenin üzerine giyebileceğin bir tulum tanıtılıyor. Diğerleri de bu sayfada: http://www.aerostich.com/home.php?cat=248


Öncelikle ilk motorum olacak evet ve supersport tarzı olacak, ve cbr 600f olacak, inşallah diyelim tabiki. Şimdi birçok arkadaş hobaa napıon sen alma o motoru hede hödö dicek o yüzden sormasan hiç sölememeyi düşünüyodum motoru sadece spor tulumlar hakkında sormak içn belirtmiştim motorun ss olacağını. Tabi alma o motoru diyebilecek herkese teşekkürler benim iyiliğimi düşündükleri için. Fakat nie 600f alıyosun sorusuna cevabım biraz uzunca =), o yüzden okumak isteyen bir alttaki paragrafa devam etsin, istemeyen son paragrafa geçsin...

"İlk motora bindiğiniz an" adlı topicte yazmıştım buraya copy paste ediyorum, bir nevi neden büyük motor aldığımı açıklıyor.
"Neden bilmem bir dönem aniden delirdim ve motor hastası oluverdim, hemen a-2 ehliyete başvurdum, gelişim sürücü kursunun salı pazarı meydanında 125kymco larına bindim ve ilk motor tecrübemdi, henüz daha debriyaj-fren-vites nerde bilmiyordum tam olarak, ordaki arkadaş araba kullanıp kullanmadığımı sordu kullanıyorum dedim, "şurdaki debriyaj, şu fren, şu vites hadi eyw" dedi, 1 kere dahi motoru stop etmeden çok rahat kullanmaya başladım, aradan 10dk geçti motor sarmamaya başladı artık motorun ivmelenmesini ölçmeye başlamıştım, neys max 30-45 dklık ilk motor tecrübemin ardından benim bu kdr rahat kullandığımı gören arkadaş motorların birini bana verdi ve kadıköy trafiğine çıktım :queen: Daha üstüne çkalı 1 saat olmadan o çilekeş kadıköy trafiğinde motor kullanıyordum. Tabi benim özgüvenimi doruklara çıkardı bu olay :wiinkk: Bir sonraki hafta gittiğimde ise yani motora 2. binişimde kukalar getirmişler, arka arkaya 10 tane fln kukayı arasından ancak şu küçük scooterlarla geçilebilecek kadar az yer bırakarak dizen ve aralarından slolom yapmaya çalışan eğitimci arkadaşı görünce herhalde biz çalışalım diye koydu sandım ve bir nebze daha büyük olan vitesli kymco ile başladım sloloma, gayet rahat yapıyordum, yaptım yaptım sıkıldım, eğitimci arkadaşa sordum sınavda da böyle mi olacak dedim ve verdiği cevap şuydu "yok canım, sınavda 3-4 kuka oluyor ve araları çok daha açık oluyor, bunları ben kendim slolom yapmak için dizdim" :queen: tekrar göğsüm kabardı içten içe :wiinkk: raba kullanmayı da çok rahat öğrenmiştim, bana hep "önce 2. el bi araba al onu vurur kırarsın öğrenirsin iyice kullanmayı sonra güzel bi tane alırsın" derlerdi çevremdekiler, fakat kendime güvendim ve peder sağolsun sıfır bi focus aldı, henüz hiçbir kazam olmadı ve çevremdeki herkes harika kullanıyorsun diyor. Bunu neden yazdın ki diyeceksiniz, bütün bunları yaşadıktan sonra ilk motor olarak cbr600f almaya karar verdim, yani 600cclerin en dengelisi, en rahatı ve en az agrasifi. Gene herkes "o motor büyük sen bi 125cc al vur kır o motoru öğren sonra büyüt" diyor, ben gene kendime güveniyor, kesinlikle riske girmeyeceğimi biliyor ve bildiğimi okumayı düşünüyorum." (bu arada eklemeyi unutmuşum bu iki tecrübemden başka motora binmişliğim yok fakat deli bisiklet sürerdim :P )
ps: 600f o küçük kymco'ya benzemez demeyin biliyorum benzemediğini, zaten bu yüzden herşeye rağmen cbr 600f cilerin toplandığı bir topicte özetle "600f ile ders veren, kullanmaya-denemeye imkan sağlayan bir yer" var mı yok mu bunu sordum fakat cvp yok tabiki =)

Asıl konuya dönecek olursak ben motoru %95 yazın kullanıcam ve öğrenciyim, bharda falan okula gider gelirim (sabancı üniversitesi, yani temden taa tuzlaya =)), yazın arkadaşlarla buluşmaya oraya buraya giderim, bu durumda tulum giyilse mesela sinemaya gittim diyelim yanımda bi sırt çantası taşısam içime ince bi pantolon tarzı bişi üstüme de tişört giymiş olsam tulumu-kaskı çıkarıp atsam çantaya bu şekilde idare edilemez mi? Nasılsa montu da elimde taşıcam yaz günü...???

cankan
13 Kasım 2006, 00:31
Tulum giyenlere bakarsan bu kişilerin çoğunlukla motora atlayıp tur atmak ve sonra eve dönmek için motora binerken giydiğini görürsün.
katılıyorum. çarşıya pazara çıkarken tulum giyersen epey bir gülünç duruma düşersin. ancak turumu atıp eve dönerim diyenlerdensen bence tulum 10 numara.

watercolours
13 Kasım 2006, 00:55
yazın arkadaşlarla buluşmaya oraya buraya giderim, bu durumda tulum giyilse mesela sinemaya gittim diyelim yanımda bi sırt çantası taşısam içime ince bi pantolon tarzı bişi üstüme de tişört giymiş olsam tulumu-kaskı çıkarıp atsam çantaya bu şekilde idare edilemez mi? Nasılsa montu da elimde taşıcam yaz günü...???

Bu sorunun cevabı sana bağlı, çünkü çantayı taşıyacak olan sensin. Taşırım gocunmam diyorsan tulum al. Çanta değil, yelek bile taşımayı sevmem dersen alma. Bu tamamen senin seçimine bağlı, sorduğun soruya bizim vereceğimiz cevapların bir katkısı olmaz? Mesela ben tulum falan çıkaramam orada burada, belki sen çıkarabilirsin. Benim tercihime göre hareket etmeyeceksin, değil mi?

-s3L1m-
13 Kasım 2006, 01:01
Bu sorunun cevabı sana bağlı, çünkü çantayı taşıyacak olan sensin. Taşırım gocunmam diyorsan tulum al. Çanta değil, yelek bile taşımayı sevmem dersen alma. Bu tamamen senin seçimine bağlı, niye bize soruyorsun ki?

Anlatamadım sanırım demek istediğimi, benim aklımda yukarıda belirttiğim gibi sırtımda çanta taşıyarak kaskı ve tulumu çıkarıp içine atma gibi bir düşünce vardı. Aklıma gelmeyen, düşünemediğim bir tarafı varsa diye size de kendi düşümcemi belirttim. Çanta taşımak elbette bana kalmış birşey fakat benim merak ettiğim nokta tulum ile diğer parçalı giysilerin karşılaştırılması. Sonuçta buluşmaya gittiğimde elimde mutlaka bir mont, kask vs. taşımam gereken birşey olacak ya işte madem öyle neden kimse tulum giymiyor benim bilmediğim bir zorluğu mu var die mrk ettim. Ayrıca "Çanta değil, yelek bile taşımayı sevmem dersen alma" demek sanırım hiçbir koruma giymeden git böylece bişey taşımazsın demek oluyor!? Umarım yanlış anlamışımdır...

watercolours
13 Kasım 2006, 01:15
Senin için değil ama böyle düşünen zihniyet de var ne yazık ki. Dediğim gibi, sen de düşünrsen farkedeceksin ki çoğu kişi için gideceği yerde tulumu çıkarmak tercih edilmeyen bir seçenek. Bunun için çoğunlukla kullanılmıyor. Yoksa kaliteli bir tulumun yerini hiçbirşey tutamaz.

-s3L1m-
13 Kasım 2006, 01:15
Sanırım biraz karıştı konu, özetle sorumu tekrarliyim izninizle, şimdi 2 durum var kendi çapımda düşündüğüm kadarıyla;
1) Mont + pantolon veya dizlik + kast + eldiven + belki bellik vs....
2) Tulum + kask + eldiven
İki durumda da bir yaz günü sinemaya veya arkadaşlarınızla takılmaya gittiğinizi düşünün, ikisinde de elinizde taşımanız gerekecek eşyalar olacak mutlaka. Buna rağmen 1. şıkkı seçenlerin sayısı 2. şıkkı seçenlerin 375209542 katı. NEDEN?
Giyip çıkarması mı zor tulumu? çok mu terletiyo 1. şıkka nazaran? karizmayı mı zedeliyo? rahatsız mı? nedir problem!?!? neden tulum tercih etmiyor millet? Gidip tulum alır da düşünemediğim zorluklar çıkarırsa diye soruyorum bu soruları...

Saygılar...


Senin için değil ama böyle düşünen zihniyet de var ne yazık ki. Dediğim gibi, sen de düşünrsen farkedeceksin ki çoğu kişi için gideceği yerde tulumu çıkarmak tercih edilmeyen bir seçenek. Bunun için çoğunlukla kullanılmıyor. Yoksa kaliteli bir tulumun yerini hiçbirşey tutamaz.

Giyip çıkarmak sorunlu oluyor diyorsun yani mont-dizlik vs. nazaran, tşkler...

watercolours
13 Kasım 2006, 01:23
Selim, şu açıdan bak.

Birincisi... İnsanlar yolun ortasında kaskını ve eldivenini çıkaran birisini görürse yadırgamaz. Keza dizlik için de öyle. Yani bunları uluorta çıkarabilirsin. Ama birisi tulumu uluorta çıkarmaya kalktğında bütün gözler ona dikilir. Öyle rahat rahat insan içinde çıkaramazsın.

İkincisi... Tulumsuz gidiyorsun. Korumlarını çıkardın. Elinde ne var? Kask, eldivenler ve mont. Tulumla gittiğini farzet. Üstünü çıkardın. Elinde ne var? Kask, eldivenler, tulum. Tulum dediğimiz üst ve alt bedeni örter ve dolayısıyla sadece monta göre hem daha ağır, hem daha hacimli olur. Yani hem taşıman gereken ağırlık, hem de hacim artacaktır.

Ek olarak... Ben tulum almaya kalksam siyah tulum alırım ama üreticiler canlı renklerde tulumlar üretiyorlar sürekli. Pist üstünde renkli tulumlar ne kadar güzel gözükse de caddede güzel eşittir siyahtır :). Onun için, kolay çıkarma imkanım olsa bile siyah tulum olmadığı için siyah tulum almam.

kabuto
13 Kasım 2006, 01:31
selim kardesime katiliyorum burasi forum arkadaslar insanlar merak ettiklerini yada sormak istedikelrini paylasmak icin buralara uye oluyolar motor kullanirken ruzgardan bazi arkadaslar kafalarini usutmusler galiba forumun amacinin ne oldugunun farkinda degiller

-s3L1m-
13 Kasım 2006, 01:35
Selim, şu açıdan bak.

Birincisi... İnsanlar yolun ortasında kaskını ve eldivenini çıkaran birisini görürse yadırgamaz. Keza dizlik için de öyle. Yani bunları uluorta çıkarabilirsin. Ama birisi tulumu uluorta çıkarmaya kalktğında bütün gözler ona dikilir. Öyle rahat rahat insan içinde çıkaramazsın.

İkincisi... Tulumsuz gidiyorsun. Korumlarını çıkardın. Elinde ne var? Kask, eldivenler ve mont. Tulumla gittiğini farzet. Üstünü çıkardın. Elinde ne var? Kask, eldivenler, tulum. Tulum dediğimiz üst ve alt bedeni örter ve dolayısıyla sadece monta göre hem daha ağır, hem daha hacimli olur. Yani hem taşıman gereken ağırlık, hem de hacim artacaktır.

Ek olarak... Ben tulum almaya kalksam siyah tulum alırım ama üreticiler canlı renklerde tulumlar üretiyorlar sürekli. Pist üstünde renkli tulumlar ne kadar güzel gözükse de caddede güzel eşittir siyahtır :). Onun için, kolay çıkarma imkanım olsa bile siyah tulum olmadığı için siyah tulum almam.

Peki bir de sen şu açıdan bak :) ;
1.sinde haklı olabilirsin, fakat içine elbise giymişsen tulum çıkartmanın çok da "anaa şuna bak ulu orta tulumu çıkartıyo yuh ayı" gibi sonuçlar doğuracağını sanmıyorum ama bu tartışılır tabi =)
2.sine öncelikle dizliği de ekleyelim. sonracıma elinde kask+mont+dizlik+eldiven varken dolaşılmaz muhtemelen bunlar bir çantaya atılır. Yani çantayı her halukarda getiricem yanımda öyle düşünelim. Bu durumda tulum ile diğerlerinin farkı kalmıyo çantada taşıcam nasılsa :D
3.sü de, Siyah tulum olmaz olur mu yaaau, birçok kez adının geçtiğini gördüm burda o yüzden ben de söyleyem, mototal'de var gözüküyo valla şundan :wiinkk: http://www.mototal.com.tr/images/clover_1955_nn.jpg :queen:

MrCool
13 Kasım 2006, 01:37
Mont zaten yazlık montsa ve hava da +30 C değilse bir yerden bir yere yürürken montu çıkarmayabilirim. Delikli (fileli mont) hiç terletmiyor gibi bir şey. Kışlık mont ise zaten kapalı bir yere oturmadığım sürece çıkartmama gerek yok. Bir tek elime bir kask alacağım; çünkü kaskı bir çanta gibi kullanacağım. İçine fotoğraf makinemi, küçük dizliklerimi, biryantinli saçlarım kaska değmesin diye kafama bağladığım bandanamı, eldivenlerimi ve güneş gözlüğümü koyabiliyorum. Gideceğim yere göre dizlik giyiyorum. Taşımak sorun değilse büyük dizliklerimi (daha çok uzun yol için) kullanıyorum. Bazen büyük dizliklerimi de kaskın içinde ucundan çıkacak şekilde taşıdığım oluyor. Altta dizliklerime bakabilirisin:
http://img484.imageshack.us/img484/3958/dizliklervm0.jpg (http://imageshack.us)

watercolours
13 Kasım 2006, 02:03
Hmm, evet dizlikleri unutmuşum. Selim, tabii ki de içinde kıyafet olduğu için tulumu çıkarırken ahlaka aykırı görüntü oluşturmayacaksın ama ben kimsenin bakmayacağını sanmıyorum. Bir de o montta kırmızı ve beyaz bölgeler var.
MrCool, senin kaska sığan dizlik dediğini ben dirseklik diye biliyorum. Bir yanlışın olmasın?

MrCool
13 Kasım 2006, 09:22
watercolours,
Bisiklet ve paten gibi sporlar için satılan yerlerde paket halinde 4 parça (2 dirseklik+2 dizlik) oluyor. Dirseklikleri daha küçük boyutta. Dirseklikleri de normal mont giydiğim zaman kullanıyorum. Hiç yoktan iyidir diye kullanıyorum, yoksa ben de farkındayım çok yeterli olmayacaklarını.:)

cakalaz
13 Kasım 2006, 13:00
TuLuM u görünce Kemençe nin kusen i tulum sandımdı wallaa :)

-s3L1m-
13 Kasım 2006, 14:31
Şöyle bir sonuç çıkarsam tasdik eder misiniz?;
-Tulum şehir içi dolaşmak için deildir
-Rahat edemezsin, yorar (özellikle içine birşey giyersen)
-Çok terletir
-Giyip çıkarmak, diğer ekipmanlara nazaran daha zahmetlidir

Peki şöyle mi tavsiye ediyorsunuz yazın ve şehir içi dolaşmak için;
-Yazlık, ince, tekstil ceket (örn : http://www.mototal.com.tr/clover_texceket.asp)
-Yazlı, ince, tekstil pantolon (örn : gene yukardaki sayfada en altta)

Tulum yerine yazın şehir içinde bunları giymek çok daha mantıklı diyorunuz yani..? Peki sorsam, mesela bu linkteki gibi ürünler koruma için yeterli mi? Yani hiç elime almışlığım da yok, dolayısıyla bilmiyorum tam, bunların sırtında,dirseklerinde,dizlerinde vs. korumalıklar var mı? Çünkü yoksa eğer ne işe yarar ki bunlar! Tuluma nazaran muhtemelen çok daha az bir koruma sağlıyordur!?

MrCool
13 Kasım 2006, 17:20
Ben daha bir de bunlara benzer göğüs ve sırt koruması alacağım. Bunları da normal mont veya kaban altına giyeceğim. Tabii bunları kullanırken dirseklik ve dizlik de takmayı ihmal etmeyeceğim.

http://www.motorcycle-superstore.com/item.aspx?style=15817

ve

http://www.denniskirk.com/denniskirk/b2c/product_images/e/2/7/600pix/e27010230.jpg

Korumayı yaşamına göre arttırmak sana kalmış. Ben hobi için yaptığım için spor gibi düşünüyorum ve giyebileceğim maksimum koruma adetini kullanmaya çalışıyorum.

Selim, sana özelden mesaj attım, sana ulaşıp ulaşmadığını anlayamadım. Bana yine özel mesajdan cevap verirsen sevinirim.

-s3L1m-
13 Kasım 2006, 18:41
MrCool, bir türlü özelden msg atamadım sana, nedense hata verip duruyor çözemedim ben de sebebini, senin için sorun olmayacaksa burdan yazabilirim düşüncelerimi, veyahut hasanselimb@hotmail.com msnden de konuşabiliriz musait olduğun zaman, sen bilirsin...

patriote
13 Kasım 2006, 19:14
Hem tulum hemde mont kullanıyorum. Bu nedenle her ikisini de kendimce nasıl kullandığımı anlatayım belki sana yardımcı olur.
Tulum altına pantolon gömlek giymezsen rahatsız edici değil. Hatta kendini daha iyi hissetmeni sağlar. Fakat benim dikkatini çekmek istediğim noktalar başka...
Motosikleti bir pistte kullanacaksan tulum al. Zaten tulumun yoksa piste sokmazlar. En azından burada sistem böyle. Evime yakın bir pist var. Arada sırada kiralıyorum. Tam koruma olmadan giremiyorsun. Bu nedenle tüm ekipmanları satın almak zorunda kaldım.
Bazen gidip gelirken tulum ve diğer aparatları evde giyip gidiyorum. Pistte bir sorun olmuyor ama şehir içine gelince hiç iyi olmuyor. Bir yerde durup bir kahve içeyim diye düşünüyorsun, üstündeki kıyafetle herkesin ilgi odağı oluveriyorsun. Ayrıca suport bir motosiklet kullanıyorsan görüntün kışkırtıcı oluyor. Birden bire etrafında seninle yarışmak isteyen motosiklet ve arabalar görüyorsun.
Motosikleti işe, okula ve benzeri yerlere giderken kullanacaksan pantolon ve mont kombinasyonunu öneririm.İlla kot pantolon giymek zorunda değilsin. Kaldıki havanın soğuk gittiği bu günlerde motosiklet kullanacaksan kot pantolon hiç iyi bir tercih olmaz ona göre... Altına külotlu çorap giyersen o başka tabii.:mrgreen: Fakat bacakların açılırda çorap görünürse karizma battal olur benden söylemesi.
Normal günlerde pantolon ve mont kombinasyonunu tercih ediyorum. Şehir içerisinde fazla riskli motosiklet kullanmama ve genellikle avrupalı sürücüler motosikletlere son derece medeni ve dikkatli davrandıkları halde yine de bot-dizlik-kask ve montumu sürekli giyiyorum. Bel ve dirsekler için koruma montumda mevcut olduğu için bunları ayrıca kullanmıyorum.
Fakat uzun yol yapacaksam, yada motosikletle gezmeye çıkmışsam mutlaka tulum giyiyorum. Böyle kendimi daha rahat hissediyorum.
Benim tavsiyem imkanın varsa her iki seçeneğide gerçekleştir. Motosikletinle kudurmak istediğinde tulum, normal günlerde diğer kıyafetleri giyersin.

-s3L1m-
13 Kasım 2006, 21:01
http://www.motorcycle-superstore.com/item.aspx?style=15817

ve

http://www.denniskirk.com/denniskirk/b2c/product_images/e/2/7/600pix/e27010230.jpg



Abi bunlardan varsa türkiyede ben de kaçırmam ya kesin alırım, hem kullanımı rahattır hem de süper koruma sağlar. Yalnız işte dizlik, dirseklik gibi parçaları öyle elbisemin, pantolonumun üstüne takmak kesinlikle şahsi olarak hoşlanmadığım ve malesef pek güvenmediğim bir tarz. Tulum tam istediğimi karşılıyordu koruma açısından fakat kullanılabilirliği sorun çıkarttı. Şimdi yazlık elbiselere bakıyorum onlar da kullanılabilirlik açısından çok iyi, çok rahat fakat koruması pek tatmin edici değil gözüküyor. Bikaç msg önce linklerini verdiğim örnek yazlık montlar mesela, bu tarz elbiseleri kullanan arkadaşlar ne diyorsunuz sizce yeterli mi o elbiselerin korumaları??

MrCool
13 Kasım 2006, 21:46
MrCool, bir türlü özelden msg atamadım sana, nedense hata verip duruyor çözemedim ben de sebebini, senin için sorun olmayacaksa burdan yazabilirim düşüncelerimi, veyahut hasanselimb@hotmail.com msnden de konuşabiliriz musait olduğun zaman, sen bilirsin...

Sana gönderdiğim mesajı okuyabildin mi? Mutlaka oku. Bazı linkler vardı.

watercolours
13 Kasım 2006, 22:28
Selim, tabii ki gidip yazın ince tekstil ceket al demiyoruz. Alacağın mont tekstil de olsa, deri de olsa korumalı olsun. Böylece sırtlık ve dirseklik takmaktan kurtarırısın. Pantolona gelince tercihen motor pantolonu kullan. Ama burada da motosiklet pantolonlarının resmen "Ben motosiklet pantolonuyum" diye bağırma özellikleri var ki tulum giy daha iyi. Icon'un kot pantolon tarzında motosiklet pantolonu var, motomax'e bir sor istersen.

cakalaz
14 Kasım 2006, 15:09
:mrgreen: Boş wer be kankaa... shoort la binmek en iisi :mrgreen: