PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kanuni'den Yeni Fabrika



Sayfa : [1] 2

olcaytoshow
09 Ekim 2006, 14:23
arkadaşlar adamlar bu habere göre yeni fabrikalarını açmış olmalılar.avrupaya bile ihracaat yapacaklarmış.bu türkiyede motosiklet adına güzel bir gelişme
haberi veriyorum şimdi

Motosikletin hızı Avrupa’ya ulaştı


Motosiklet pazarındaki hızlı büyüme pek çoğumuzun dikkatinden kaçmıyor. Daha önce alışık olmadığımız kadar farklı görünümde iki tekerlekli model (iki teker lafın gelişi; 3 hatta dört tekerlekli modellerin sayısı hiç de az değil), yine alışık olmadığımız yoğunlukta yollara çıkıyor. Modern görünümlü, uygun fiyatlı, şehir içi kullanıma uygun scooter tipi modeller bu büyümenin lokomotifini oluşturuyor. Şehirde olduğu kadar köylerde, kasabalarda bile aynı modelleri görmek mümkün. Hızlı yaygınlaşmanın temelinde ise şüphesiz Çin’den sağlanan ürünler var. Çin motosikleti ortalama bir maaşla çalışan insanların bile kısa sürede ödeyebileceği fiyatlardan alıcı buluyor. Yani bir otomobile ulaşması uzun yıllar sürecek birisi için motosiklet ‘iyi bir başlangıç’ oluyor. Pazarın cazibesi birçok girişimcinin de bu alana yönelmesini sağladı. Ancak otomotivin diğer alanlarında olduğu gibi motosiklette de ‘uzun süreli ve kalıcı’ düşünenlerin gelecekte var olma şansı daha fazla. Çünkü ürünler arasında çok önemli farklar yok; bu noktada satış konusundaki tecrübe, satış sonrası servis ve yedek parça desteği önem kazanıyor.

Alman MZ markasını ve fabrikasını satın alarak 12 yıl önce Türkiye’ye taşıyan Kuralkan Grubu, sahip olduğu Kanuni markasıyla motosiklet pazarında geçen yıl ikinci sırada yer aldı. Uzun yıllardan beri yerli üretim yapan şirket iç pazarın büyümesinden olumlu etkilenirken Avrupa’dan gelen fason üretim taleplerini karşılamak için şimdi yeni fabrika kuruyor. İstanbul Dudullu’daki mevcut fabrikayla birlikte Türkiye’nin en büyük motosiklet üretim tesislerine sahip olacak Kuralkan Grubu, araştırma geliştirme üzerinde yoğunlaşarak yerli üretim kalitesinin de artmasını planlıyor.

Ekim ayında açılacak olan yeni motosiklet fabrikası 65 bin metrekare kapalı alan üzerine kuruluyor. Mevcut fabrikanın yetersiz kalmasıyla geçen yıl alınan yatırım kararı 26 milyon dolara hayata geçecek. Sabiha Gökçen Havaalanı yakınında kurulan fabrikanın günde 300 motosiklet üretmesi ve tam kapasite çalıştığında 400 kişiye istihdam oluşturması hedefleniyor. Ayrıca bir otomobil fabrikasında olduğu gibi fabrika bünyesinde; eğitim pisti, sürüş test alanı, depolama, montaj, dökümhaneler, dişli üretim ünitesi ve çok detaylı incelemelerin yapılabileceği bir laboratuar yer alıyor.

Kanuni markasıyla onlarca farklı ürünün üretileceği fabrikada Avrupalı üreticiler için de üretim yapılacak. Kuralkan Grubu’yla bugüne kadar üretim için üç Avrupalı firma ile görüşme yapılmış. Biri İtalyan, ikisi Fransız motosiklet şirketi olan bu firmalarla anlaşma sağlanması halinde Avrupa’ya Türkiye’den ilk kez motosiklet gidiyor olacak. Bilindiği gibi üretim maliyetleri nedeniyle motosiklet üretiminde Çin, Tayvan, Doğu Bloku ülkeleri başı çekiyor ve Avrupalı üreticiler ya fabrikalarını bu ülkelere kaydırıyor ya da fason olarak bazı modellerini bu ülkelerde ürettirip Avrupa’da pazara sunuyor.

Kanuni Motor Satış ve Pazarlama Müdürü Sait Orhan, fason üretimle ilgili söz konusu firmalarla görüşmelerin son noktaya ulaştığını ve fabrikanın faaliyete başlamasıyla birlikte üretimin gündeme geleceğini söylüyor. Kanuni markasıyla elektrikli bisikletten, scooter’a dört tekerlekli ATV’lerden spor amaçlı modellere, farklı birçok motosikleti pazara sunduklarını belirten Orhan, yeni tesislerle birlikte farklı yeni modelleri de üretmeye başlayacaklarını dile getiriyor. m.taslicali@zaman.com.tr



27.08.2006

ZAMAN

okanogur
09 Ekim 2006, 15:26
yani şimdi kanuni kendi motorlarını kendilerimi üretiyor anlamına geliyor.

ben şahsen kanuni ismini duyunca bile midemi bulanmasına yetiyor. ben tanıdığım birçok kişiye kanuni markasını kötülüyorum. benim başıma geldi siz yanmayın diye.

kuşu altın kafese koysan yine kuş misali.

bu firma adam olmaz milleti kazıklamaya devam eder.

MASTER OF THE ROAD
09 Ekim 2006, 20:39
ne alakası var çinden getirip burdan ihracmı edecek burda üretim yapılmıyoki avrupada aptal deyildir herhalde burdan fiyatı katlanmış şekilde alacağına çinden daha ucuza alır

Jazzbass
09 Ekim 2006, 20:45
Benim duyduğum okuduğum bildiğim ise kanuni avrupa ve uzakdoğu mallarının fasonluğunu yapma amacı güdüyor ilk olarak. Ama bilmem kendileri motor üretirmi? Tamamı türk malı olan bir motor üretirmi? Ne derece başarılı olur?
Birde servis durumu var tabi.. Kendi yurdumuzun yatırıncısına destek olmak gerek ama kaliteli ve idealist bir şirket profili çizmeleri gerekiyor ilk baş ve buna bizi inandırmaları..

fedos
10 Ekim 2006, 00:15
alman mz kalitesi ile başlayıp piyasa da yeni oluşum çinlilerle rekabet etmeye çalışmaları firmanın imaj konusunda nasıl bir yol aldığını gösteriyor.eminim bir çoğu benim gibi yıllar önce mz e hayranlıkla bakıp alamamış ve yıllar sonra çinliler sayesinde bir motor sahibi olmuşuzdur.
Demek istediğim ya kaliteli ürün yapıp satarsın(ucuz maldan sonra hedef olursun), ya da piyasa malı satıp onlarla rekabet edersin.

desperadost
10 Ekim 2006, 00:22
yani şimdi kanuni kendi motorlarını kendilerimi üretiyor anlamına geliyor.

ben şahsen kanuni ismini duyunca bile midemi bulanmasına yetiyor. ben tanıdığım birçok kişiye kanuni markasını kötülüyorum. benim başıma geldi siz yanmayın diye.

kuşu altın kafese koysan yine kuş misali.

bu firma adam olmaz milleti kazıklamaya devam eder.ağzına sağlık biz yandık başkaları yanmasın hele servis lafı duymak istemiyorum.....

mete_han
10 Ekim 2006, 00:27
Allah KANUNİ' nin iniş takımlarına zeval vermesinn...Malum hep uçuştalar...

Hepsi Uça(u)k Mühendisi...:P

serdar23_Bilgem
10 Ekim 2006, 00:43
Futbolda nasıl ki büyük kulüplerde yerli antronöre tahammül edemiyorsak, burada da yerli Kanuni ismine tahammül edemiyoruz galiba. Her motosiklette şikayet edilecek bir nokta olur. Bunu böyle genellemenin, firmayı kötülemenin alemi yok.Tiger kullanıyorum motosikletten de servisten de memnunum. Bir üst modeli çıkarırlarsa yine Kanuni alacağım.

desperadost
10 Ekim 2006, 00:52
bir zamanlar herkeze tavsiye ettiğim hatta mod lardan birine (ismi lazım değil )aldırdığım kanuni hehehe gülüyorum sadece.....

mete_han
10 Ekim 2006, 00:58
Hop burda duralım brother...Öyle yerli yabancı muhabbeti olmaz burada...İyi mal kötü mal muhabbeti vardır...Peki Çin yabancı...Niye boklayalım...E çinde kötü Kanunide kötü...Bobcat150 hariç modelleri 5 kuruş etmez açık ve net...Kimse gocunmasın...


Bak senin Tıgerdan şikayetci biri var başka bir siteden alıntı mesaj...

nicki KINGOFRIDER...kendisi benim kankamdır...İkamet Bursa...


mesaj tarihi...01-10-2006, 17:33

DİŞlİyİ Kirdim

--------------------------------------------------------------------------------

evet arkadaşlar bu gün tigerın arka dişlideki saplama cıvataları 4 kez kırıldı,
ulen ne günahım vardı benim de bu motoru aldım be ama aslında güzel motor yani yolda bırakması dışında süper bile diyebitirim,acaba 5 kez nerde kırıcam , 5 kez kırdığı anda bu motoru parçalamazsam bende fırat diilim


saygılar


http://www.motovirus.com/forum/showthread.php?t=3785


varmı itirazın buna...Tesadüfmü...Kanuni hussarı hiç sorma ...


5 kez dişli kıran bir TIGER....

BIYIKLI
10 Ekim 2006, 01:01
Bu işe yeni girmiş geleceği belli olmayan geçici markalardan alacağıma Kanuni markasını alırım. Üstelik tanıdığım insanlar kalitesini yeni yetme Çinlilerden üstün tutuyorlar. Umarım yeni fabrikalarından tüm parçalarını kendileri ürettikleri yeni tasarımlar çıkartırlar ve başarılı olurlar. Fakat varsa müşteri memnuniyetsizliği hepimiz eleştirelim gereğini yapalım.

desperadost
10 Ekim 2006, 01:48
yeni fabrikaya gideriz rahat olun arkadaşlar :) anlatırız derdimizi ya tabiii
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=16888
bunuda ekleyeyim...akalteke'den alıntı.. 28-06-2006, 09:15 AM
Fabrikada görüşemessek fuarı bekleriz sorun değil. Elmi yaman beymi yaman belli olur çekeriz motorları yanyana yaptıkları arızaları ve kanuninin tavrınıda dövizlerle yazarız çekeriz parka gelen okusun giden okusun.

olcaytoshow
14 Ekim 2006, 15:49
vay be millet hep saymış.biz belki önyargıları kırılır dedık tam tersi oldu

piriyatel
14 Ekim 2006, 16:04
Bu yaşınma yüzünden kanuni fabrikası 2 aydır servislerine parça yollamıyor.

alp_tunay
14 Ekim 2006, 18:59
Zaten öyle olur. Elin çinlisini taklit edeceklerine alman mz le ortak çalışsalar daha az kar ederler yaaa....

El çıkar aya kanuni çıkar çine...
Mz e itibar kaybettirdikleri yeter artık....
Adını da deiştirsin madem... kanuching-ni olsun...:queen: :queen: :queen:

BİSANCI_42
14 Ekim 2006, 19:18
valla ne desem piyasadaki çinilere bakılırsa kanuni sözde kendine güveniyor ama gerçekler acılığını he zaman ortaya koyuyor net olarak aynıb.....k çinin en iyisinin allah belasını versin

piriyatel
15 Ekim 2006, 12:34
Ben 8 aydır kanuni Racer200 kullanıyorum memnunum çinden 1 adım önde kıyaslama

AccoLaDe
25 Ekim 2006, 22:11
bence kanuninin serwis ağını tamamen değiştirmesi lazım..Tek kelimeyle berbatlar.. bence onlar at arabasıyla uğraşsınlar daha iyi..

desperadost
26 Ekim 2006, 02:19
bence kanuninin serwis ağını tamamen değiştirmesi lazım..Tek kelimeyle berbatlar.. bence onlar at arabasıyla uğraşsınlar daha iyi..ne denirki 10 10 10 ağzına sağlık:)

alp_tunay
26 Ekim 2006, 15:58
bence kanuninin serwis ağını tamamen değiştirmesi lazım..Tek kelimeyle berbatlar.. bence onlar at arabasıyla uğraşsınlar daha iyi..


Sadece servis ağınımı? Zihniyetin deişmesi lazım...Kendi ülkesinin markası olması lazım.... Onun bunun takliti diiil....

Sadece montaj yapılan yer ne zamandır fabrika oluyo....ffabrika benim bildiğim üretim yapılan yer... Ne üretiyolar? sadece birleştiriyolar......:farao:

machp
26 Ekim 2006, 17:00
hem servisi hem kalitesi tamamen berbat. yukarıdaki bi forumda arkadas bobcat haric demis. iste o bobcat ben de bir seneden beri var ayrıca 2 arkadasım da bobcat sahibi. 20000km yaptım. bakımlarını zamanında eksiksiz yaptırdım. once ıssız bir yolda bobin soketinin gevsek olmasından dolayı kablo cıkdı. 100 ytl nakliye. sonra 3 ay sonra krank mili kırıldı. ki krank mili asla kırılmaması lazım servis parcaladı. baktımki krank milinin yanaklarının dibine radyus vermemisler yani keskin kose birakmislar(kendim mak muh um) yani son derece normal 15 gun sonra egzost alttan yarıldı. buraya kadar nakliye haric garantiye soktum. simdi yerine yenisi takılan egzost yine alttan yarılmış vaziyette. krank mili tekrar kırıldı 10 gun once. bi daha kanuni mi. uzerine para vermeleri lazım. verdigim parayı da helal etmiyorum o firmaya. o 2 arkadasa gelince onların da krank milleri kırıldı. simdi bekliyolar...

johnny_rook
27 Ekim 2006, 15:28
fabrika yerine montaj atölyesi desek daha doğru olur bence,
kalite olayına gelince, istenirse yapılır, elin Çinlisinden daha kötü mal yapamayız herhalde, ama hazırı varken gerek duymuyoruz milletçe........

zeda3000
27 Ekim 2006, 15:47
MZ satin aldiniz diyorsunuz MZ web sitesinde boyle bir bilgi yok ve artik MZ 1000 cc race uretiyor. Bence sadece belli modellerin patentini almistir. Yanlis bilgi olmasi. Yoksa o racingler buraya herkezden evel gelirdi

alp_tunay
27 Ekim 2006, 16:40
sadece 251 301 modellerini yapıyordu..Diğer mzleri nerde ve nasıl yapacak...Adamlar aşmışlar artık 1000 lik makine bile yapıyolar. Türkiye de en yüksek cc li makina zannedersem 90 yılında 350 ile jawa adı altında üretildi..Ondan sonra mz 301 cc ile girdi..Varmı başka hatırlamadığım yüksek cc li motor??... Hala kanuni adı altında genelde ticari üretimlere ağırlık veriyolar... Zevk ve eğlence motorları daha geride kalıyor..

Burak927
27 Ekim 2006, 16:52
bence çin mallarından kat kat iyi kanuni bazı modelleri çin malı ama yinede ötekilerden iyidir.

erodesign
27 Ekim 2006, 17:56
bence çin mallarından kat kat iyi kanuni bazı modelleri çin malı ama yinede ötekilerden iyidir.

irdelemek istedigim iki konu var.

1- Hala insanları kandırıyolar, kanuni;yerli malı yurdun malı, herkes bunu kullanmalı diye... yalan... kanuni marka motosikletler(Bobcat dahil) Çin malıdır... şimdi bazı arkadaslar diyecek ki yok canım çin değil tayvan... bende diyecegim ki önemli olan üretim yeri değil kalite...

bkz:krank mili kırılan bobcat'ler...


2- madem çin malını satıyosunuz neden fiyatları mondial yada asyamotor gibi makul tutmuyorsunuz?

kıllıtarkan
27 Ekim 2006, 19:08
Valla ben şuan motor kullanmıyorum ama asla kanuni almam çünkü gördüğüm bütün kanunilerden tıkırtı benzeri sesler geliyo imkansız almam

zeda3000
27 Ekim 2006, 19:54
Erodesign soyledigin sey ne kadar dogru aslinda. Kanuni yerli uretim yapiyorum savunmasi ile tum ithal edilen motorlardan (Ozelikle Cin) anti damping vergisinin alinmasini istedi. Kanunin tum motorlari da Cin mali ve sadece basit bir prosedur ile burda mililestiriyor. Ramzey ve Kanuni devlete agliyor ve cin mallarina karsi boykot yapiyorlar , ama gelin gorunki kendi motorlarida cinden geliyor. Yerli uretim diye bir kandirmaca icindeler. Benim icin kanuni ister ise afrikadan getirsin ama gidipte baskasinin malini karalama icine girmesi bayagi yanlis heleki ayni mali satar iken

erodesign
27 Ekim 2006, 21:50
Erodesign soyledigin sey ne kadar dogru aslinda. Kanuni yerli uretim yapiyorum savunmasi ile tum ithal edilen motorlardan (Ozelikle Cin) anti damping vergisinin alinmasini istedi. Kanunin tum motorlari da Cin mali ve sadece basit bir prosedur ile burda mililestiriyor. Ramzey ve Kanuni devlete agliyor ve cin mallarina karsi boykot yapiyorlar , ama gelin gorunki kendi motorlarida cinden geliyor. Yerli uretim diye bir kandirmaca icindeler. Benim icin kanuni ister ise afrikadan getirsin ama gidipte baskasinin malini karalama icine girmesi bayagi yanlis heleki ayni mali satar iken

zeda3000 gecen yıl kanuni hussar satın almıştım (sıfır) (almaz olaydım) 2000 km'e kullandım, 1000 km'si servise gide gele yapıldı... etrafımdaki arkadaslar hafta sonu sahile daga kıra bayıra gezmeye giderdi ben servise... kac defa yolda kaldım sayısını unuttum.. bütün saçmalıklarını bildiğim bi markanın hala savunuluyor olmasına dayanamıyorum sadece... hepsi bu... senin de tespitin için teşekkür ederim..

firtina110
27 Ekim 2006, 21:56
yapmayın arkadaşlar.kanunui gerçekten güzel motor toplayan! bir marka.parçalarını fabrikada topluyorlar en azından kontrolde ediliyor.

benim motoru servis kendi toplamış motorun bütün civatları yerdeydi daha ikinci günde!

kanuni 125 commuter kullanan arkadaşım 20000 km yol yaptı daha gidiyor.bu paraya bu kadarı bile yeter!

ama bakım yapmazsan gerektiği gibi kullanmazsan; hor kullanırsan yağına suyuna bakmazsan kanuni değil honda hatta bmw olsa dağılır gidder!:cyclopsan

alp_tunay
28 Ekim 2006, 02:00
yapmayın arkadaşlar.kanunui gerçekten güzel motor toplayan! bir marka.parçalarını fabrikada topluyorlar en azından kontrolde ediliyor.

benim motoru servis kendi toplamış motorun bütün civatları yerdeydi daha ikinci günde!

kanuni 125 commuter kullanan arkadaşım 20000 km yol yaptı daha gidiyor.bu paraya bu kadarı bile yeter!

ama bakım yapmazsan gerektiği gibi kullanmazsan; hor kullanırsan yağına suyuna bakmazsan kanuni değil honda hatta bmw olsa dağılır gidder!:cyclopsan


Keşke senin motoru toplatırken acele ettirmeseydin yavaş yavaş toplasalardı...:queen: :queen: :queen:

DOKAR (RR)
28 Ekim 2006, 16:41
Arkadaşlar bazı modelleri çinden iyi demişler fakat şu ana kadar tüm modelleri çindi yani kanuni türkiyenin en eski italatçısı idi fakat bunu çok ayuka çıkarmadan yaptığı için senelerce milleti söğüşledi taki potansiyeli fark edip diğer firmalar bu işe başlayana kadar.ve bu senenin sonuna doğru gene yapacağını yaptı kendisi gibi birkaç firmayla birlikte yerli üretime başlayacağını beyan edince hükümet yerli üretimi ve yurt içindeki istihtamı korumak amacıyla anti damping vergisi getirdi buda 300-400 dolar civarındadır,kaldıki kanuninin 2007 yılında üretim yapacağı 3 modeldir bu kendi açıklamasıdır,geri kalan modeller yanlız montajdır.anlayacağınız 2007 de ithal bir motoru 400 dolar pahalıya alırsanız üzülmeyin koç gibi bir yerli üreticiniz var.NOT. yerli üreticiler anti damping vergisinden muaftır.

AccoLaDe
28 Ekim 2006, 19:17
erodesign kardeşim krank mili kırılan kaçtane bobcat biliyosun?? gerçekten sorumla ilgilenirsen sewinirim..

firtina110
28 Ekim 2006, 22:13
ben motorun toplandığı sırada orada değildim!

adam bisiklet tamircisi ama motor topluyor kaba taslak! ondan sonra motor dökülüyor.masusmu yapıyır bu servisler ne iştir anlamadım:

benim servisi bir görseniz; adam kapalı kutu! işini yapar tek kelime etmeden motoru sana verir.bakarsın yapılmamış ertesi gün bi daha orhan usta bi daha bak şuna falan!

adama zorla iş yaptırıyoruz.açıkçası ne kadar ekmek o kadar köfte diyor orhan usta.adapazarı yıldız ticaret orhan çekemez ustam seni seviyorum yinede!

en azından 30 ytl'ye elektrikli çalıştırmayı yaptırdım.60 ytl'ye eksantrik zincirini değiştirdi.motor takırdıyordu valla!

gerçi aynı zinciri taktığınıda görmedim değil orhan usta! ama bir dişliyi değiştirmiş onu gösterdi:) olsun motor canavar gibi gitsin yeter!


saygılarımla ve sevgilerimle

serdar23_Bilgem
28 Ekim 2006, 22:43
Kuralkan grubu servisleri için bir standart oluşturmalı, gerekirse bunun için o ildeki ilgili kişilere maddi destek vermeli.

Elazığ'da Zülfü DAL iyi bir insan,iyi bir usta; motosikleti aldıktan sonra kendisini tanıdım.Bir opel kullanıcısı olarak benzeri bir servis yapılanması beklerken dükkanını görünce hayal kırıklığına uğradım.Böyle iyi ustalara destek vermeli, standardını oluşturmalı Kuralkan grubu.Çünkü servis, o firmanın imajıdır, müşteri ile arasındaki bağıdır, herşeyidir.

deer_152
28 Ekim 2006, 22:47
önemli olan fabrika yapmak degil sana güvenip senin ürününü alan kişilere eksiksiz bi şekilde hizmet verebilmektir...
genede bir şeyler degişmeyecekse anlayışta bir kaç fabrika daha yapsanız ne fayda

jumper
28 Ekim 2006, 23:21
Daha önce Hussar125 im vardı ve amortisörü sertti,30dk gidince ağrı yapıyordu!Tekerleri en ufak ıslaklıkta kayıyordu ve bir tanıdığa satıp daha konforlu diye Tiger aldım!

Şimdi Hussarımı en az 5 farklı kişi kullanırken görüyorum ve hala tık demiyor!Taş gibi sağlam çıktı alet!!!:cat:
Ben de kafamı taşlara vurasım geliyor.:pr: Çok sağlam ve sorunsuz aletti ve de belkide bana öylesi düşmüştü!
Yazık oldu!:salut:

BİSANCI_42
10 Aralık 2006, 14:53
selam kardeşlerim kanuni hakaten istanbul tuzlada fabrika açmış ve bu fabrika günlük 300 adet üretime geçmiş ve okuduğuma göre tamamı yerli üretim parçaları varmış açıkçası kendi üretip parçayı kendisi takıyormuş bunu öğrenince sevindim bide yedek parça sitesine girdim parçalarda şaka maka bayağı ucuz ör:bi piston 15 lira bi silindir 85 lira gibi buna göre kanuni tam yerli üretim olduğuna göre kalitesi sizce arttımı ki? 150-c kanuni chopper modelini bi arkadaş alacak bana sordu ben motosiklet kullandığım için sizce arkadaşım alsa çinlilerle kıyaslasak kalite olarak nasıldır ??bence birazdaha dayanıklı gibi geliyor fazla kesin karar alamadığım için size sormak istedim kanuni şimdi kalitelimi yoksa çinlilerle kıyas edilebilecekmi? kullananlar bilenler varsa bana bi cevap versin sağlammı yoksa çinliler gibi mi??:silent: :silent: :silent: :silent: :cat:

TuğrulÖzbek
10 Aralık 2006, 15:50
kanuni bir kaç modeli dışında dışarıdan getiriyor diye biliyorum. MZ fabrikasını aldıktan sonra seyhan modelini yerli olarak üretiyordu. diğer modelleri çinde fason yapılıyor gibi

olcaytoshow
14 Aralık 2006, 00:26
şu fabrikayı kurduktan sonra yeniçıkacak modelleri bekle bence.yeni fabrikayla daha iyi motorlar çıkabilir

TuğrulÖzbek
14 Aralık 2006, 00:32
bekleyelim. inşallah beklediğimize değer motor çıkarırlar:cat:

erodesign
14 Aralık 2006, 10:01
Bence bekleme.. hatta ilgilenme bile...benim başım yandı seninki yanmasın...

TuğrulÖzbek
15 Aralık 2006, 10:18
japon ve italyan markaları yerine yerli bir markanın yerli üretimi yapılan bir modelini almayı her zaman düşünürüm. alma kararımı etkileyen tek şey malzeme kalitesi olur. aynı kalite çin üretimi japon motor yerine yerli bir motor alınır. alınsın ki o zaman dışa bağımlı olmaktan kurtulalım. tabi yerli motor üreticisi olduğunu iddia edenler bu iddialarını ispat etme zahmetinde bulunurarsa. geçen gün kanuni 150 cc atv şasisinde gatey çin malı olduğu yazıyor. kanuni üretim bölümü böyle üretimi Türkiyede yapılabilecek bir motoru buradaki fabrikalarında üretemiyorlarda yazık diyorum.
Yerli üreticiler üretmiyorlarsa bir zahmet anti damping diye ortalığı karıştırmasınlar. işlerini yapmayıp bir de yaygara koparmaları yavuz hırsız ile evsahibi ilişkisine benzemekte. artık bunun herkes farkına varıyor. 1960 lı yıllardaki gibi gözü kapalı değiliz. sadece aşırı bilgiden yanlış bilenler olabiliyor. tabi buna bende dahilim. (aşırı bilgi = enformasyon)

beto_977
15 Aralık 2006, 10:32
Adamlar nabsın kardeşim bide şu açıdan bakın, Çinde bir işçi aylık 30 - 50 dolarla çalışır bide cumartesi pazarıda yoktur ve günde sadece 8 saat çalışmaz.
Devlet elektrik, su, vergi almıyor ( sadece gümrükte vergi var oda az ) hammadde ucuz. Madalyonun öbür yüzü Türkiye ( Yanlış anlamayın kanuni açısından bakıyorum ) Burada bir işçi askeri ücretli bile olsa en az 500 ytl maaş ve sigorta var ( Allah askeri ücretliye yardım etsin ) Elektrik öder, hammadde pahalı, Vergiler zaten malum.

Yukarıda saydığım koşullara göre kanuniyi taktir etmemiz bile gerekiyor elbette bu piyasada rekabet edebilmek için dinamo olarak tabir edebileceğimiz çin motorlarınıda satacak rekabet çok çetin çin motorlarını satmassa kendi üretim yapacak finans sıkıntısına girer.

Kanuninin burada 2.000. ytl ye mal ettiği motoru çinde fevkalade 1.000. ytl ve hatta altına bile mal edebilir.

Aslında şu anda satılan en pahalı çinlinin çin satışları 600 $ civarıdır saygılar.

esattuncer
15 Aralık 2006, 11:32
walla kardeşim ne diiim
kanuni zaten ucuzdu
eger senin dediğin gibi parcaalar o kadar ucuzsa demekii çinden daha kotu yere yaptırıodur
çünkü aynı parcayı çinde daha ucuza mal eder
ben zannetmiyorum kanuninin burda yaptıracagına adam salakmıda daha ucuzu warken turkiye de imal etmeye kalksın

sordugun soruyada gelince benim ilk motorum kanuniydi ve cok boqtandı
markayı kotuluyorum cunku o kotulenmeyi hak etti
motorun her tarafı dagılıodu yaww
yolda kasis ve ya cukur var bi giriom patt catt!!!! sagı solu catlıo
allahtan sattıkta kurtulduk
ben tavsiye etmem kanuniyi:farao:

okanogur
15 Aralık 2006, 12:09
arkadaşlar kanuniden benim başım yandı sizinde yanmasın.

türk malı falan hikaye adamlar. seni düşünmüyorlar kendi ceplerini düşünüyorlar.

adamlarda garanti diye birşey yok. sakın olaki böyle bir hatay düşmeyin.

benden söylemesi.

Şahsen bedava verseler almam.
Kazasız sürüşler dilerim.

esattuncer
15 Aralık 2006, 12:28
okanogur sana katılıom :cat: :cat: :cat:

TuğrulÖzbek
15 Aralık 2006, 15:07
hiç bir şey üretmetelim herşeyi dışarıdan üretmeden tüketelim. en son kendimizi tüketene kadar.
honda ve yamaha üretim yapıp dışar açıldıklarında tel maşa değilmiydi. şirket olarak kurumsallaşıp müşteri odaklı çalışmaya başladıklarında başarıya ulaşmadılar mı?
peki neden yerli markalar bunu yapamazlar. tabiki yapamazlar birincisi doğulu tacir kurnazlığı yaparız. ikincisi kalitede belirli bir standartı yakalayamayız. bunların olmasını istiyorum. olumlu düşünüyorum. lakin kanuni ya da başka bir motor üreticisi olduğunu iddia eden yüksek mevkide olup bizim gibi halk ile ilgilenmeyen sistemleri olduğu sürece de onlar ile alışveriş yapmayı düşünmüyorum. gayet çin malı alıp yalnız başıma kalmayı tercih ediyorum.
yerli üretici olduğunu söyleyen firmalar kusura bakmasınlar ama onların bu bir günlük düşünmeleri yüzünden çok şeyler kaybediyoruz.

LiderVolkan
16 Aralık 2006, 11:36
2007 YENİ MODEL KANUNİLER...

KANUNİ CARACAL 200 güçlendirilmiş motor çelik jant çift egzoz el ve ayak marşı rahat kullanım ergonomik sele geniş ayaklık sisy bar.

ENDURO 200 ön ve arka güçlü disk frenler rahat kullanım güçlü ve esnek amortisörler arka bagaj demiri.

ATV 300 dijital gösterge güçlü motor nikelajlı jantlar soğutucu fan senkonize fren sistemi 4 ileri 1 geri vites.

STORM 150 arka çift amortisör katalitik konvektörlü egzoz arka bagaj demiri geniş ve rahat sele ön disk fren şık gösterge paneli gizli kontak aerodinamik ön siperlik.

ROKKO 150 geniş torpido güçlü motor tubeless lastik dörtlü ikaz lambası kask askısı ön disk fren.

CROSS 250 güçlendirilmiş motor yüksek tork dijital gösterge ön arka disk fren off road lastikler.

BRETON 125 güçlü motor mükemmel aydınlatma arka bagaj demiri direksiyon kilidi ekonomik yakıt tüketimi.

www.lideroto.com.tr

hunter4848
19 Aralık 2006, 10:36
Evet arkadaşlar ENDURO 200 modelini sitesinde gördüm iyi bir motora benziyor gören kullanan burada deneyimlerini paylaşır umarım.