PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : insan motor kullanmaktan nezle olur mu?her gun burnum tıkalı



skunk
20 Mayıs 2005, 15:06
Abi olayı çözemiyorum. acık kaskta kapalı kaskta, ne takarsam takim aksamları burnum tıkanıyor. rüzgardan diorum diildir heralde, sadece bana mı oluyor yoksa bahar alerjisi falan mı aceba? daraldım devamlı burun damlasından. zaten acık kaskta azımda burnumda sinek patlamasındanda bıktım..

Kawasaki
20 Mayıs 2005, 15:12
aynısını bende yaşıyorum. her akşam hemde
ama bi çözüm buldum.
eczaneye gidiyosun 'iliadin' isimli burun spreyi aliyosun.
akşam yatarken sıkıyosun ikitane kafanı arkaya yatırıyon 30 saniye bekliyon işlem tamam
hiçbir yan etkisi yok sadece benim gibi alerjili bi adamsan iki hapşurursun en fazla
hersaatte kullanabilirisn. ne zaman tıkanırsa o an kullan gece gündüz.
süper rahat edicen güven bana :)

emoak
20 Mayıs 2005, 15:17
Dostlar burun damlaları/spreyleri doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Üstelik bu kullanım gerekli görülen süreyi aşmamalıdır. Nerden mi biliyorum; eski kız arkadaşım ve dayımda resmen bağımlılık yapmış durumda bu olay. O an için rahat nefes almanızı sağlıyor ama belli bir süre kullanmayı sürdürünce artık spreysiz nefes alamaz hale geliyorsunuz. Sakın sizde öyle olmayın, haftada bir sprey almaya gidersiniz, söylemedi demeyin!!!

Sevgiler...

skunk
20 Mayıs 2005, 15:24
biliyorum yaaa.. banada doktor soylemişti bagamlılık yapar diye. bende nostil kullanıodum iliadin'e dondum ama abi ilaç ilaçtır. hergun hergun kesin zararı vardır.

Kawasaki
20 Mayıs 2005, 18:19
ben dikkat ettim kaskı iyice kapatırsam tıkanma olmuyo. ama çok dandik bi kaskım var yedek duruyo bazan onu kullanıyom ne kadar kapatırsam kapatayım heryerinden hava alıyo o da tıkıyo
spreyi iki senedir kullanıyom henuz bagımlılık yapmadı
eger yüzümü iyi kapatırsam sorun yaşamıyom
bide benimki en cok nisan mayıs haziran aylarında oluyo

ODUNCU
20 Mayıs 2005, 18:30
Valla ayıptır söylemesi bende bol akıntılı sinüzit var. Yanımda hep bir kaç paket selpak taşırım. Tabi gezerkende aradabi durup filtre temizligi yapmak gerekiyor. Yani grup gezerken düşünsenize "niye durdun". Sinek ler içinde şu öne takılan camlar çok işe yarıyor.

Infaustus
20 Mayıs 2005, 18:42
oduncu ben haziranda jinlunumu aldıgım zaman kimilerinin yaptıgı gibi on camı cıkartmayı dusunmuyorum. senin de soyledigine bakılırsa gercekten faydalı bir arac gibi gorunuyor. Hem ruzgarı keser hem sinek, taş vs gibi malzemeler suratına patlamaz heralde bu sayede..

rXLover
20 Mayıs 2005, 21:39
evet benzer sorun bende de var.. bi ara nezle olmuştım etkisi geçti ama akıntı devam edio.. motordan herhalde.. bi geçmedi gitti.. (abi bu ne iğrenç bi konu oldu yau :cherry: ) alıştım artık.. bi zihnisinir procesi yaparım herhalde..

misal: huniye flex bağlantı yapulıp burna monte edilir, hunin açık ucu ise arkada kalacak şekilde sırta sabitlenir.. artçı yokken tabii.. (böüüüww)

endurance
20 Mayıs 2005, 22:25
ıslak kafayla :queen: binilirse anında nezle yapıyor :rendeer:

murat_by
21 Mayıs 2005, 00:24
bende devamlı nezle oluyorum geçenlerde bizim salak arkadaş kaskı çaldırmış kaskıda yeni almıştım anasını satayım 2 gündür yedekteki önü tamamen açık dandini bi kaskla biniyorum ve gene nezle oldum şu anda burnum tıkalı ölüyorum

21 Mayıs 2005, 02:03
Burun spreylerini gelişi güzel kullanmayın. Uzun zamandır kullanıyorum demeyin. İyiliğiniz için üşenmeyin herhangi bir doktora sorun. Size zararlarını anlatacaktır.

danger0
21 Mayıs 2005, 21:04
Arkadaşlar size şöyle bişey önerebilirim.

http://www.louis.de/shop/img250/20564900_360_05.JPG

powerbyaydin
21 Mayıs 2005, 21:13
peki onu nerden temin edicez onuda söyler misin?
bence mantıklı mertin dediği olay

safrane
21 Mayıs 2005, 23:48
yalnız olmamamı öğrenmek hoşuma gitti :) Kışın da kullandığım için motosikletten inip sıcak yere geldiğim anda burnum akıyor, yazın da sıcak basıp vizörü açarsam aynısı oluyor :(

Infaustus
22 Mayıs 2005, 20:59
danger hoca.. resmini koydugun malzemeyi nerden temin edebiliriz ve fiyatları nasıl ?

danger0
22 Mayıs 2005, 22:15
http://www.louis.de/?partner=katpdf&topic=artnr&artnr=20564900 ben louis.de den bakmıştım, ama burdada 10 euro fazlasıdır muhtemelen. Kızıltoprakta bi de sirkecideki motorcularda vardır.

Infaustus
23 Mayıs 2005, 01:55
kullanım olarak pratikmi acaba ? takması cıkarması kolay mı mesela ? ayrIca nefes alıp verme, terletme durumları nasıldır ? Kullanan arkadaslar varsa tecrubelerini paylasabilirlerse bizlere yardımcı olmus olurlar..

skunk
23 Mayıs 2005, 15:13
su boyunluk tavsiyesi için saolun arkadaşlar ama bende coğu motorcu gibi daralan bi insanın ki kask bile boğuyo :pr: onu hiç kullanamam.
aslında su illiadin ya da nostilin zararı varmı birimiz doktora sorsak hallolucak.
bide ben her gun bakkala çakkala kadar kullandığım için motoru bana eziyetlerden eziyet beğen adlı yarışma programı olur..

explorer
23 Mayıs 2005, 15:24
arkadaşlar kötü bir haberim var ancak hepiniz sinüzit olmuşsunuz. kaskı takınca zaten kafanız az veya çok terliyor. eğer bu terin üzerine rüzgar yemişseniz büyük ihtimalle sinüzit olmuşsunuzdur. dolayısıyla burun spreyleri ile bu işi çözemezsiniz. kaldı ki burun spreylerini 3-5 günden fazla kullanmamak gerekiyor. sadece bağımlılık yaratma olayı değil. bildiğim kadarı ile içerdiği maddeler bir süre sonra yan etkilerini gösteriyor. çok detaylı bilmiyorum gerçi. ben burun spreyi yerine burnunuzu açmak rahat nefes alabilmeniz için DENİZ SUYU öneriyorum. eczanelerde sprey olarak satılıyor ve zararı yok.

son olarak da çözüm için doktora gitmeniz iyi olur. geçmiş olsun.

skunk
23 Mayıs 2005, 15:35
doğru kardeş harbiden deniz suyu diye bişey vardı, ondan almak lazım. gerçi çok etkili diil ama idare etcez artık.
hatırlattın saolsın.. :cat:

moturmotur
12 Eylül 2013, 03:35
konu bayağı eski ama yinede faydalı bir şey paylaşayım dedim bugün burnum tıkandı 2 si birden sanki burnumun yerinde odun var 1 gram oksijen burnuma girmiyor gece uyuyamadım hongıra hıngıra milleti uyandırdım annem sefer tasına su koydu kaynattı üstünede biraz kuru papatya attı buharı koklayacamda burun kütük gibi çekemiyom nefes son bi gayretle iyi bi hıngırdım tek nefeslik bi çektim papatya kokusunu o an iğne deliği gibi burnumun açıldığını hissettim ondan sonra yavaş yavaş açtım tabi bu arada babam uyandı sövdü biraz bende tek burunla idare ediyorum bunada şükür uzun lafın kısası suyu kaynattıkdan sonra kuru papatyayı kaynar suya atıp buharı çekerseniz sorun halloluyor hemde doğal

Karlıyollar
12 Eylül 2013, 12:03
Bir yöntemde ben söyliyim anneannem küççükken yaptırırdı :D
Tencere gibi herhangi bir şeyin içine su doldurup kaynatıyoruz sonra içine viks atıp tencerenin üstünden kokluyoruz burnunuz kısa süre içinde açılıyor lakin yan etkisi varmı bilmiyorum :)

fofer
12 Eylül 2013, 12:17
Aynen viks nefes yollarını açmada birebirdir. Rahmetli babam sürekli olarak tekrarlardı.
Burun damlası kullanmayın derim, yada en azından doktor tavsiyesi alın. Yoksa 5 gün kullanılması gereken damlayı
"iyi geldi, çok rahat nefes alabiliyorum" diyerek 2 hafta kullanırsanız kıkırdağınızda benim gibi kalıcı hasar bırakırsınız.

sodalimon
12 Eylül 2013, 12:17
Bir yöntemde ben söyliyim anneannem küççükken yaptırırdı :D
Tencere gibi herhangi bir şeyin içine su doldurup kaynatıyoruz sonra içine viks atıp tencerenin üstünden kokluyoruz burnunuz kısa süre içinde açılıyor lakin yan etkisi varmı bilmiyorum :)

Sizin dediğinizi babam çocukluğumda çok yapardı bana, hastalanıp da tıkandığımda. Çok da güzel açar. Buğuseptil de işe yarar, bu arada...

Bisiklet turlarında burun deliklerimin altına sürerdim viksi, bayağı iyi geliyordu. İçindeki kamfor yanlış anımsamıyorsam kılcalların genişlemesini sağlıyordu.

Bir de, her türlü vücut açıklığının kendine has bir florası ve pH değeri var. Bunlara yabancı sıvıların çok sık zerkedilmesi (eskiden çok kullanılırmış her türlü temizlik için) pek önerilmez benim bildiğim.

Yoksa cadı doktor işi çözümler çok...
Tuzlu su çekmek v.s. gibi geçici çözümler var.
Kalıcı çözümler de var.
Örneğin, yazın fazla deniz yapamadıysam (dalamadıysam) kışın sinüslerimden çok çektiğim için, sezonu bitmeden acı kavun toplar, suyunu suyla seyreltip burnuma uygular ve kafamı açarım :P (çok zararlı buluyor doktorlar. Ayrıca benden duyup da denemeyin, allerjik bünyeniz varsa öldürme riski dahi var. Ateş de yapabilir. Zaten bir hafta o mukoza tahrişini yaşayıp envai çeşit artığı boşaltmakla uğraşıyorsunuz -bkz. ultra extrem nezle :P Çok da can yakar, ıztırabı çoktur, sonra rahatı da... Hem yapma deyip hem de reklam böyle oluyor sanırım).

scooboy
12 Eylül 2013, 13:09
ben dikkat ettim kaskı iyice kapatırsam tıkanma olmuyo. ama çok dandik bi kaskım var yedek duruyo bazan onu kullanıyom ne kadar kapatırsam kapatayım heryerinden hava alıyo o da tıkıyo
spreyi iki senedir kullanıyom henuz bagımlılık yapmadı
eger yüzümü iyi kapatırsam sorun yaşamıyom
bide benimki en cok nisan mayıs haziran aylarında oluyo

Kardeş ne kadar zaman sonra bağımlılık yapmasını bekliyordun. :)
Şaka bir tarafa bende de aynı sorun var ama ben kesin sinüzitim...