PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ilk kazami atlattim



e-rider
07 Ekim 2006, 00:49
Merhaba, bugun ilk kazami atlattim,

Tali yoldan ana yola ciktim, kavsaktan sonra 30 mt kadar cift ondan sonra tek seride dusen bir yol. Burada trafik soldan aktigi ve yollar yetersiz oldugu icin araclar sag seritte agir agir ilerliyordu, ben de sol seritten ilerleyerek cikisa dogru hafif hizlanarak gitmekteydim (hata 1?), birden yanina yaklastigim aracin onunden bir cocuk firladi ve yolu gecti, gazi kestim ancak hemen arkasindan 3 cocuk daha kosarak yola firlayinca on frene asildim, aniden durdum ve eylemsizlik geregi ben ve motor yere dustuk, arka frene bastigimi hatirlamiyorum sanirim dusmemin sebebi bu oldu(hata 2?). Motor da sag yanina devrildi sag ayna biraz yamuldu, onun disinda bir iki kucuk cizik...

Motoru kullanmaya yeni basladim, burada giyim malzemesi bulmak zor ve pahali oldugundan alisverisimi bayramda Turkiye'ye gidince yapmayi planliyorum, ancak bir kez olsun kasksiz binmedim. Hala devam eden bu sicaklarda t-shirt, sandalet, capri seklinde olan giyimimi motorsiklet kullanmaya basladiktan sonra degistirerek mumkun oldugunca koruyucu seyler giymeye dikkat eder oldum. Kask, kislik bot, uzun pacali ve kalin pantalonlar, mont veya hirka ile mutlaka giyimimi destekliyorum. Insana boyle giyinmek garip geliyor evet ama ornegin sicak diye elime eldiven giymemis olsaydim, eldivenin derisinin uzerindeki cizikler simdi benim elimde olacakti. Kask, Eldiven, Pantalon, hirka ve hizimin dusuk olmasi, kazayi dizimde ufak bir cizik ve omuzumdaki kucuk bir ezik ile atlatmami sagladi yoksa bu kadar kucuk bir devrilmeden bile epey buyuk bir yara ile cikmak hic zor degilmis.

Benim kaza yapmamdan ote asil beni korkutan ve sasirtan ise arabalarin arasindan boyle firlayarak karsiya gecen cocuklarin basinda onlarin yoldan guvenle gecmesinden sorumlu olan bir bayanin bulunmasi idi. Ancak her ne hikmetse bayan ancak ben devrildikten ve ayaga kalktiktan sonra ortaya cikti ve bana bagirmaya basladi. Tabii insanlarin motor kullananlari dogrudan hiz duskunu, dikkatsiz, zararli vs. gorduklerini biliyorum, cevap verme geregi duymadim, benim asil ilgilendigim icinde bulundugum durumun kontrolunu saglamakti, daha once okudugum yazilardan ve yaptigim alistirmalardan biri daha ise yaradi, motoru nasil kaldirmam gerektigini hatirladim ve kolayca kaldirdim, iki kez stop ettikten sonra hemen calisti, ilerideki bir marketin otoparkina cekip her yanini kontrol ettim, normalde kullanidigim sag ayna yamuldugu icin sol taraftaki aynayi ayarlayarak yoluma devam ettim, tamircime ugrayip motoru ona da kisaca gosterdikten sonra dikkatli olmanin bir sonu olmadigini hatirlayarak daha dikkatli olmam gerektigine bir kez daha inandim.

Bu arada kaza yaptiktan ve ya motor dustukten sonra yola devam etmeden once kontrol edilmesi gereken seyler nelerdir? Bununla ilgili bir konu basligi var mi forumda?

Hepinize dikkatli ve guvenli surusler diliyorum.