PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Debriyaj balatası tasa kanal açıyor



Mehmet Işık
19 Şubat 2024, 14:44
Kawasaki Z250SL motorsikletim var. Yaklaşık bir ay önce debriyaj sıyırdı motorum. Ustaya verdik. Parça beklemesi falan derken motor toplandı fakat bu sefer balatalar debriyaj tasına iz yapmaya başladı. Ustanın dediğine göre, tasın kenarları temizlendikten sonra toplayıp bir iki km binse dahi balatalar kenarlara yine kanal açmaya başlıyormuş. Arka fren biraz tutma yapıyordu, arka fren sistemi komple değişti. Usta bundan yaptığını söylemişti. Arka frenin tutması çözülmüş fakat sorun hala devam ediyor. Kendisi de bi çözüm bulamadığını söyledi. Bir fikri olup da yazan olursa çok müteşekkir olurum.

Ustanın emin olduğu şeyler:

-debriyaj yayları sağlam

-zemberekler(başka bi usta baksın demişti, ne olduğunu bilmiyorum) sağlam

-parça kawasaki orjinal parçası, uyumlu



Eğer ki bi fikri olan varsa lütfen yazın, her fikir değerlidir.

Okan Sinan Ocan
19 Şubat 2024, 14:50
2005-2010 model K serisi BMW ler bunu yanlis yag kullanildiginda veya gec yag degisimi yapildiginda yaparlar . Kawasaki icin de ayni durum olabilir. Ne alakasi var demeyin o modellerde kullanilan motor Kawasaki tasarimidir.

tommygun
19 Şubat 2024, 15:03
Yaylar sağlam gözüküyordur ama acaba olması gereken değerlerde değil mi?

Mehmet Işık
21 Şubat 2024, 00:09
Bugün tekrar konuştum ustayla. Bir bilene danışmış o da. Eski tamirci olup da şimdi kawasaki parça distribütörlüğü yapan birisine. Bu debriyaj tasının arkasında dişlinin orada pimler, bilyeler ve yaylar varmış dediğine göre. Oradaki parçalar işlevlerini yerine getirmediği için böyle bir durum oluyormuş. Bahsettiği adam tası komple söküp götürmüş, yaptırır yollarım demiş. Eğer bu şekilde çözülürse sorunun kaynağı onlardır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:07 ----------

Bende olduğu süre çok değil, bir kere yağ değişimi yaptım zaten aldıktan sonra. Motul 5100 10-40 kullandım. Önceki sahibi hep servis bakımlarını yaptırmış fakat yağ değişimi için başka birşey yaptı mı bilmiyorum.