PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni motor heyecanı



PoRt
14 Ocak 2024, 18:14
Arkadaşlar selamlar uzun bir aradan sonra yaklaşık 10 yıl tekrardan bir motor alma heyecanına girdim. Tabi uzun süredir hiç takip etmedigim için şuan hiçbir fikrim yok
En son gsxf750 ve gsxr600 kullandım
Şimdi tekrardan bir motor alma istegim var ama model olarak kararsızım
Yamaha xsr 700 tracer 700 honda nc 750 ducati multistrada v2 moto guzzi v7 yamaha r7 gibi modeller üzerinde duruyorum.
Amacım sadece hafta sonları keyif için kısa geziler yapmak siz olsanız ne tercih edersiniz yada önericeginiz bir model varsa duymak isterim

Okan Sinan Ocan
14 Ocak 2024, 19:07
Merhaba,

Artcili kullanacaksaniz , XSR700 , NC750 ve R7 de artciniz cok rahat edemeyecektir (1,50 boyunda ve 45 kilo agirliginda degilse tabi :) )

Uzun bir ara verdiginize göre Multistrada ile araniza bir iki sezon ve motor koymak güvenli olacaktir. Geriye sadece Tracer ve Motoguzzi kalmakta. Motoguzzi kült bir motor olmakla beraber (benim secimim MG olurdu) Yedek parca ve servis imkanlarina baktigimizda Tracer iyi bir secim gibi.

Tabi bunlar tamamen benim kisisel tercihlerim , sadece size bir fikir vermesi acisindan paylastim.

Sevgilerimle

PoRt
14 Ocak 2024, 19:55
Teşekkür ederim ilginiz için aslında bende ilk motor almaya karar verdigimde mt25 gibi bir motor ile başlamaya karar vermiştim ama sonra bu tarz görselde iddalı bir modeldense sakşn kullanıma uygun cafe racer tarzı bir motor bakayım dedim aklıma en cok yatan motor xsr700 oldu tasarım olarak tabi
Genelde tek kullanıcam max uzun yol seviyem 150-200 km gecmeyecek cok nadiren yazlık yerde cocuk ile gezerim muhtemelen eşim hiç binmez�� harici olarak istanbul içi sadece gezme amaçlı ayda max 2 yada 3 kere kullanacagım keyif alacagım bir motor aslında cok hızlı yada agresif bişey istemiyorum işin gercegi

tommygun
14 Ocak 2024, 20:17
Seçtiğiniz her motor güzel ama Moto Guzzi V7 bence güzel ve klas bir seçim olurdu.

Cyan
14 Ocak 2024, 20:24
Seçtiğiniz her motor güzel ama Moto Guzzi V7 bence güzel ve klas bir seçim olurdu.

Katılıyorum +1

PoRt
14 Ocak 2024, 20:35
Evet bende cok beyendim ama testlerini izleyince herkezin ortak görüşü çok titreşim olduğu yönünde olmuş birtek o düşündürüyor ama gidip canlı görmekte fayda var

xtrafrozen
15 Ocak 2024, 00:29
Alırken, satarken, kullanırken üzmeyecek Tracer'dan yana kullanıyorum ben de oyumu.. Öncesinde elbette kapalı alanda hakimiyet eğitimi almanız gerekecek.

PoRt
15 Ocak 2024, 01:43
Teşekkürler kesinlikle ileriyi düşünerek almakta lazım sonuç olarak insan herşeyden oldugu gibi severek aldığı motordanda birgün sıkılacak.Evet oncesinde bir hatırlama eğitimi şart olucak zaten

tommygun
15 Ocak 2024, 03:37
Evet bende cok beyendim ama testlerini izleyince herkezin ortak görüşü çok titreşim olduğu yönünde olmuş birtek o düşündürüyor ama gidip canlı görmekte fayda var

Ben bir yarım saat V7 sürdüm, rölantide garip bir şekilde titriyor ama yola çıkınca o titreşimi hissetmiyorsunuz. Titreşim dediğim de öyle tek silindir gibi elleri uyuşturan tarzda değil. Bir de makine yüksek devir çevirmiyor, Nc gibi erkenden kesiciye giriyor. Titreşimden rahatsız olmazsınız ama önceki motorlarınızda yüksek devir çevirmeye alışmışsanız bu V7'deki erken kesiciye girme durumu size çok tuhaf gelebilir.

Beto87
15 Ocak 2024, 09:33
R7'yi kafadan eleyin bence görüntü güzel ama sadece tork var motorda o görüntünün hakkını veremiyor. Ki oturuş pozisyonu da yorar sizi ara verdiğiniz için. Xsr klas motordur düşünülebilir. Tracer da ha keza güzeldir ve servise ve yedek parçaya erişimi kolaydır. V7 hakkında bilgim yok o yüzden yorum yapamayacağım.

killingroad
15 Ocak 2024, 12:07
Evet bende cok beyendim ama testlerini izleyince herkezin ortak görüşü çok titreşim olduğu yönünde olmuş birtek o düşündürüyor ama gidip canlı görmekte fayda var

Nasıl bir çok titreşimmiş o yahu? Ben hiç öyle dert edilecek bir titreşim gözlemlemedim. Evet rölantide sallanıyor motor da o başka bir şey, giderken bir titreşim yok. Bunu sürmeden karar vermek zor, kimi insan nefret de edebilir zaten çok spesifik bir tarzı var motorun.

Biraz ne istediğin konusuna kafa yorman lazım gibime geliyor. NC750'dan R7'ye bir yelpaze var, arada Guzzi V7 ve Multi V2 görünüyor =)

Sadece keyif amaçlı gezecek ve o gezmeleri uzun tutmayacaksan ve tek olacaksan V7 çok tatlı bir motor. Artçım ile gezeceğim, sadece haftasonu dedik ama çıkıp 500km de çevirebiliriz diyorsan Multistrada V2 alabliyorken diğer motorlara bakmanın bir anlamı kalmıyor.

R7 için de geçerli senaryolar var ama bunu isteyen birisi NC Multi falan bakmazdı diye düşünüyorum =)

Alpbatur
15 Ocak 2024, 12:19
Haftasonları keyif için arada artçılı geziler için listenizde ki en uygun motor Ducati Multistrada V2 görünüyor. O listeye ek olarak yerinizde olsam Honda Africa, Transalp yada Triumph Tiger 900 gt düşünür, Moto Guzzi işine filan hiç girmezdim. Moto Guzzi genelde herkesin beğendiği ama kimsenin almadığı bir motor bana göre.

Mallaca
15 Ocak 2024, 13:26
Ben Ducati 950S kullanıyorum. Ducati V2 ile aynı motor. Elektronik olarak GS 1250 yi aratmıyor, yok yok. Viraj çizgisi mükemmel. Gücü ve torku çok iyi. Quick shifter 2.500 devirde tıkır tıkır işliyor. Bir çok motorda 5 bin devri görmen lazım yumuşak bir vites geçişi için. Bakım 15 binde bir.

Sadece alt devirlerde (2.500 devir ve altı)biraz vuruntu ,titreşim hissedersin. Mesela 2. vitestesin hızın 25 lere düştü. Gazı açtığında bir kaç sn ye gar gar vuruntu gelir. Devrin biraz yükselince altından kaçmak ister, bırak beni ben gideceğim diye. Dezmotronik motorlarda böyledir. İki günde alışıyorsun. Hiç bir sıkıntı yaşamıyorum.

Gerçekten o güç, o viraj çizgisi, o elektronikler insanı mest ediyor.

Dezmo bakımı derler.. Şöyle düşün, NC 750 de 6 binde balıma gidiyorsun, ducati de 15 binde. 30 Bin dezmo ya girdiğinde sen ikinci defa servise gidiyorsun, NC 750 5. defa. Aslında her motorda dezmo gibi bakım vardır. Ducati bu işi çok ciddiye alıyor. Bu nedenle dezmo yu kafana takma.

Velhasılı Ducati V2 alırsan çok memnun kalırsın.

PoRt
15 Ocak 2024, 13:45
Cevaplar için çok teşekkürler yelpazeyi geniş tutmamdaki amaç tarz olarak alabilecegim yada kullanabilecegim model olarak belirttim mesela chopper yada scooter gibi bir niyetim yok anlamında idi. R7 içinde tracer ve xsr ile aynı motor ve daha once kullandıgım bir tarz oldugu içim ekledim listeye sadece. Uzun yol yapacagıma cok ihtimal vermiyorum ama ben ilk alırkende hız yapmam diyordum sonucta binince hersey degisiyor:) en mantıklısı touring hafif enduro tarzı gibi gözüküyor demekki ama v7 ve xsr da tarasım olarak eskiden hiç beyenmesemde şimdi çok ilgimi cekiyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:38 ----------

Aslında açkafamdakş sorulara tam bir yanıt olmus sadece ducati bundan 10 sene once herkezin uzak durdugu ve kimsenin kimseye tavsiye etmedigi bir motordu:) ama suan işler degişmiş anladıgım kadarı ile. Bende bütçemi eger buna yetiştirirsem ilk tercihim v2 gibi gözüküyor.

Mallaca
15 Ocak 2024, 15:48
[/COLOR]Aslında açkafamdakş sorulara tam bir yanıt olmus sadece ducati bundan 10 sene once herkezin uzak durdugu ve kimsenin kimseye tavsiye etmedigi bir motordu:) ama suan işler degişmiş anladıgım kadarı ile. Bende bütçemi eger buna yetiştirirsem ilk tercihim v2 gibi gözüküyor.[/QUOTE]

Bursa' nın en aktif gezi grubu üyesiyim. Geçen yıl yaz başından bu yana 5 veya 6 arkadaş aldık Ducati' yi. Birimiz aldı, sonra biz denedik, test ettik ve gerçekten beğendik.

Bir yıl oldu alalı. Geçen sene Yunanistan seyahatine ve Türkiye de toplam 13 bin km kullandım. Benden görüp iki arkadaş daha aldı. Karar sizin tabi. Atak, güçlü, viraj çizgisi mükemmel olan bir alet. Yunus polislerinin eğitmeni arkadaşım da bir ay olmadı V2 alalı. ikinci eli de bay baya açıldı. Sonuçta artı ve eksilerini alt alta koyduğunuzda bana artıları daha ağır basıyor. Turnig ve hafif enduro için mükemmel.