PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzun ve zayıf olma problemi



Saffetsen
30 Eylül 2023, 16:16
Arkadaşlar merhaba, ben 1.92 boyunda ancak 70 kiloyum, evet zarganayım 😂 Kilo alma gibi bi durum maalesef söz konusu olmuyor sanırım genetik 1. Derece akrabalarımdan zayıf olmayan yok. Benim problemim bu vücut ölçülerinde koruma ekipmanı bulma sorunu. Motosiklet montu bulamıyorum, kollarım çok uzun, kollarıma ve belime denk gelecek şekilde olan montlar xxl beden montlar, ve benden 2 tane girer montlara. Korumalı montlara daraltma işlemi yapılması pahalı ve pek sağlıklı değil diye düşünüyorum, benim aklıma şöyle bir şey geliyor. Kaliteli bir body armor alsam, darbelere dayanıklı ancak sürtünmelere dayanıklı değil diye biliyorum bunun için de body armorun üstüne deri bir motosiklet montu alsam nasıl olur? Üstüme alacağım mont bol olsa da olur sonuçta koruma işini body armorla halletmiş olacağım, bu şekilde sağlıklı bir koruma elde edebilir miyim? Şimdiden teşekkürler.

Nikkfurie
30 Eylül 2023, 17:19
Merhaba , Motobike Jean markasına ulaş belki yardımcı olabilirler yani mevcut modelleri modifiye edebilirler , onlardan satın aldığımız aramid takviyeli pantolonun belini daraltmışlardı..

Saffetsen
01 Ekim 2023, 00:04
Böyle bir hizmetleri varsa çok güzel düşünülmüş, teşekkür ederim

espresso
01 Ekim 2023, 00:55
ben de uzun ve sayıf ve göbekliyim. Yani kollarım falan zayıf ama yaş ve bol biradan dolayı göbek var, montu giyiyorum, boyu uyan bu sefer kolları bol geliyor dirsek korumaları tam oturmuyor, ya da dar olanı giyiyiorum bu sefer göbek yüzünden önü kapanmıyor, hasanpaşa'daki mağazaları gezip 3-4 saat mont denemiştim alırken, sorna şansa bir markanın bir modeli uydu da onu aldım.

mağazaları gezip denemk lazım. montların çoğu sanki halkın tamamı atletik ve kolları bol kaslı kalınmış gibi üretilmiş.

R4DON
01 Ekim 2023, 02:29
Korumalar satın alınıp normal montun içine diktirilebilir. Ya da dışarıdan bağlanan korumalık alınabilir. Tabi günlük montun malzemesi sürtünmeye ne kadar dayanıklı olur tartışılır ama sanıyorum daha hesaplıya gelecektir.

Saffetsen
02 Ekim 2023, 18:02
Teşekkürler arkadaşlar, ben görev gereği Antalya'da bulunuyorum. Buralarda gidip deneyebileceğim ekipman çeşidi bol bir mağaza var mı acaba? En olmadı ölçüye göre daraltıp yollayan veya o ölçüde diken bir firma bulmam gerekecek pahalı da olsa güvenlik önemli korumalar oturmazsa sorun olacak çünkü, herhangi normal bir monta da diktiremiyorım çünkü normal montlarda boyu kurtaracak şekilde olduğunda bedenime oversize oluyor

tommygun
02 Ekim 2023, 18:07
Vücut ölçüleriniz gerçekten değişik ve sıkıntılı. Muhtemelen kendi bedeninize uygun mont, pantolon bulamayacaksınız.

Tulum kullanmayı deneyebilirsiniz. İzmir'de Torchsuits diye bir firma var, sahibinin esnaflığı çok iyi. Beden ölçünüzü veriyorsunuz, ona göre tulum dikiyor. Yazlık ve kışlık 2 farklı model var. Biraz tuzlu olacaktır ama en azından bedeninize tam uyan bir tulumunuz olacaktır. Web sitesinin linkini aşağı bırakıyorum, umarım işinize yarar.

http://www.torchsuits.com

Saffetsen
06 Ekim 2023, 22:58
Çok teşekkür ediyorum, böyle bir imkan olması çok iyi. Mecbur tulum bakacağım o zaman