PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : R25 peglere vuran titreşim



eudorias
14 Eylül 2023, 10:01
Selam arkadaşlar eski kasa r25 sahibiyim 55.000 de motorum ağır bakımları için servise verdim, buji ,avare dişlisi yağ,hava su değişti almaya gittiğimde debriyaj tası mı kavrama mı yamukmuş düzelttik dediler zincirin çok salıkmış gerdik dediler bende teşekkür edip test turu attım ama böyle ışıklarda durmak için yavaşlarken peg e inanılmaz bir ağırlık ve titreşim hissetim sanki teker dönmekte zorlanıyor gibi döndüm geldim. Zincirdendir dediler az gevşettiler ama gene tur attım ağırlık hissi azalsa hatta yok olsada titreşim fena halde var ağır bakım öncesinde yoktu. Usta kendi bindi 5 dk turladı dedi herhangi bir sorun yok motorun çok iyi mt25 ve r25lerde kronik bu titreşim makinede sorun yok dedi. Benim de çevremde r25 kullanan yok mekanik bilgim olmadığından ustanın ne söylediğini kabul etmek zorunda kaldım. Dün akşam başka bir r25 e bindim titreşim yoktu benim km lerdeydi makina o arkadaş ben söytlemeden abi senin peglere çok titreşim geliyor dedi. Ben zincire vermiştim eskimiş diye bu ay yeni zincir değiştirdim dişliyle birlikte ama o halde bile normal olmadığını anladım. Acaba debriyaj tası ile ilgili bu düzeltme vs mi sorun yarattı acaba sorun ne olabilir sizce ?

tommygun
14 Eylül 2023, 10:04
Lastiklerinizin balansında problem olabilir. Aynı zamanda eski, kötü ve yıpranmış lastiklerin de titreşimin hissedilmesini arttırdığını okumuştum.

eudorias
14 Eylül 2023, 10:09
lastiklerim bitik değişmesi acilen şart kullanmıyorum çok motoru şuan lastik bakıyorum ama servis öncesi ve sonrası bu kadar titreşim çat diye olmaz ki hocam değil mi ?

tommygun
14 Eylül 2023, 10:11
Yok olmaz, servis öncesi ve sonrası bu kadar fark varsa ne olmuşsa serviste olmuştur.

espresso
14 Eylül 2023, 10:39
Hangi yamaha servisine gittiniz?