PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Titan Es Cafe Racer projesi.



hasanerenbyk
03 Eylül 2023, 23:39
Merhaba değerli forum üyeleri aranızdaki belki en genç üyelerden birisi olarak kısıtlı bütçem ile ailemin karşı çıkmalarına rağmen aldığım 2005 model Honda Titan Es motorumu Cafe Racer yapmak için kollarımı sıvadım. Motoru piyasasından ucuza aldığım için seviniyordum fakat motor yağını boşalttığım kaptaki metal çarpma sesi ile kendime geldim ve bütün sevincim büyük bir sıkıntılı duruma dönüştü. Ustam motoru açmamız gerektiğini ve içeride önemli bir parçanın kırılmış olabileceğini söyledi. Ve motoru alalı daha 1 gün olmuştu ben sadece yağ değiştirmek için girdiğim dükkandan yoğun masraflar ile ayrılma eşiğindeydim. Ailemle tartışarak geçirdiğim 2 gün sonrası bir kaç motorcu tanıdığımızın araya girmesi ile motor bloğunun tamamen açılmasına karar verdik. Motoru açtığımız zaman hiç bir sorun gözükmüyordu fakat sağ blokta yağ pompasının hemen altındaki yaklaşık 1mm'lik kırıklık ustamın dikkatini çekti. Bu durumdan hemen sonra düz Titan sağ bloğu aldım fakat Titan modellerinde ayak marşı olmasına karşın Es modellerinde olmaması sebebiyle ölçüler uymuyordu ve parçayı iade etmemiz gerekti. Bu hüsranın ardından Es modelinin parçasının çok kıt olduğunu öğrenme dönemim başlamış oldu. Yaklaşık 3 gün boyunca gece gündüz demeden motor bloğu aradım belki onlarca dolandırıcı ile pazarlık yaptım ve hatta birisine nerdeyse yüksek miktarda bir para kaptıracaktım fakat en son konuştuğum kişi ile kapıda ödeme kargo ile anlaştık, kendisi 2-3 gün içerisinde kargola'yacağını söyledi şuan motoru kapatmak için sağ bloğu bekliyoruz. Bende bu süreçte hem dershane hem de okulum olmasına rağmen boş zamanlarımı değerlendirmek için işin kozmetik kısmına geçtim. Şimdi sizlere bir kaç soru soracağım:

1-Benzin deposunda göçükler var, araba kaporta ustaları bakar mı?

2-Boya durumundan memnun değilim kaplama ile aynı renk kaplatmayı düşünüyorum tecrübesi olan var mı?

3-Plastik olarak 2 farklı ayrı parçanın birleşiminden oluşan orijinal kuyruğu hangi şekilde tek parça bir kuyrukmuş gibi gösterebilirim?

İyi forumlar vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

Sadistic
04 Eylül 2023, 18:15
Titan es şasi boru tipi olmadigi icin duzgun durmayacaktir. Duz titan veya deluxe daha uygun bu is icin. Şasiyi istediginiz gibi yapmaniz cok zor olur.

tomass
05 Eylül 2023, 00:37
Eğer motosikleti cafe racer’a çevirmek istiyorsanız bence eski depo ile uğraşmayın.
Eğer düzelttirmek isterseniz kaportacı yapabilir ama uğraşmak istemeyebilir :)
Genelde Titan depoları alt kısımdan çürüyor zaten.
Düzelttirmeye çalışırken elinizde kalma ihtimali olabilir.
Orijinal depo yerine daha köşeli ve daha düz bir depo kullanırsanız daha şık olur.
Örnek olarak, Jawa 350ts deposu bulabilirseniz güzel olur.
Ondan sonra da arkadaki plastik kuyruğu tamamen çıkarıp deponun bitim yerine göre farklı bir sele ayarlarsanız istediğiniz görüntüyü elde edersinİz diye düşünüyorum.