PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : B sınıfı ehliyet ile motosiklet kullanımı için eğitim şartı



admin
30 Ağustos 2023, 16:32
B sınıfı ehliyet ile 125 CC motor kullanılır mı sorusu, bir önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yapmış olduğu açıklamalar çerçevesinde merak konusu olmuştu. Bir süredir merak konusu olan B sınıfı ehliyet ile motosiklet kullanımı konusuna yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya noktayı koydu. Bakan Yerlikaya, 125 CC altı motosiklet kullanımı için eğitim şartı bulunduğunu açıkladı. İşte, Bakan Yerlikaya'nın açıklamasından tam detaylar
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Motosikletten kaynaklanan ölümlü ve yaralamalı Trafik kazalarında son zamanlarda bir artış var. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyet ile 125 cc altında motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları lazım" dedi.

B SINIFI EHLİYET İLE MOTOSİKLET KULLANIMI İÇİN EĞİTİM ŞARTI

Bakan Yerlikaya, dün akşam gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yerlikaya, 125 cclik motosikletlerin B sınıfı ehliyetlerle kullanılabilmesine yönelik çalışmaya ilişkin, "Bu konuda daha önce bir çalışmaya başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili çalışmaya devam ediliyor. Eğitim önemli. Ben de bir motosiklet kullanıcısıyım. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyet ile 125 cc altında motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları lazım. Motosikletten kaynaklanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında son zamanlarda bir artış var. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyetle 125 cc altındaki motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları çok önemli ve gerekli" dedi.

Yerlikaya, tehlikeli motor kullanan, koruma ekipmanları ve kask kullanmayan hem kendine hem de diğer sürücülere zararı olan motosiklet sürücülerine karşı denetimlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Hürriyet

momentS
31 Ağustos 2023, 08:46
polis çevirirken eğitim aldığımıza dair belge veya başka bişey isteyecekler sanırım

espresso
31 Ağustos 2023, 10:12
polis çevirirken eğitim aldığımıza dair belge veya başka bişey isteyecekler sanırım

Bu eğitim zaten var, eğitim alıp sınava girip en azından A1 ehliyet alın demek istemiş. Yani bir şey değişmeyecek varolan uygulama devam edecek diye anladım ben.
50cc'lerin 80cc'ye çevrilmesi mevzularında da denetleme gelse güzel olur, sonuçta 50cc belli bir hızı geçemiyor, motorlu bisiklet diye geçiyor, bunun gücünü yükseltince artık B sınıfı ehliyetle kullanılmaması gerek.

Yaşadığım ilçede her yer vızır vızır 50cc dolu, genk kadınlar, orta yaşlı teyzeler bile sürüyor, keşke kask da taksalar.
Ben ekipmansız asla sürmem deyip xmax'ı çıkarmıyorum şehir içi yürüme mesafesindne uzak yere gideceksem araba daha kolay geliyor. Belki ileride elektrikli scooter tarzı yalnızca kask ile kullanabilecğeim bir şey alırım.

Ama kask denetimleri şart, gördüğüm küçük ilçe/kasaba/köy gibi yerlerde kimse kask takmıyor.

Nasate
31 Ağustos 2023, 14:00
Mantıklı olan bu. Ehliyet aldırsa 2 açıdan iyi, hem devlet kasasına bundan dolayı ek para girer, hemde bilinçsiz sürücüleri azaltır. Ha ücretler yüksek ona bir şey diyemem :)

BOO_74
31 Ağustos 2023, 14:28
İsabetli olmuş, inşallah prosedür kısmı az olur. En kötü 125cc 80km/h üstü hız yapıyor

buteo
31 Ağustos 2023, 15:55
Bu hususta kesinleşen ve yasalaşan bir durum var mı ? yani bu B ehliyetle 125 cc ye kadar kullanabilme olayı ne zaman yürürlüğe girecek ? Ayrıca eğitim almış olma şartı hiç yoktan iyidir bir tedbir olmuş bana kalırsa.

espresso
01 Eylül 2023, 00:21
Bu hususta kesinleşen ve yasalaşan bir durum var mı ? yani bu B ehliyetle 125 cc ye kadar kullanabilme olayı ne zaman yürürlüğe girecek ? Ayrıca eğitim almış olma şartı hiç yoktan iyidir bir tedbir olmuş bana kalırsa.

içişleri bakanı 125cc için eğitim şart demiş, onun eğitimi de A1 ehliyeti oluyor zaten, A1 ehliyetini 16 yaşından itibaren alabiliyorsunuz.