PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet pas yoketme



cemalesmen
27 Ağustos 2023, 20:10
arakdaşlar herkese selam motosikletimi kullanmadığım için 4-5 ay marinada bıraktım diğer motoru satınca onu kullanayım dedim önceden de pas vardı ama çoğalmış 2016 model motor bu pasları silmenin bir yolu var mı diskler ön maşa egzoz çanta demiri camı tutan zımbırtının demiri baya pas var silme yolu yoksada herhangi bir zararı olurmu bir de üzerinde 7 yıllık lastik var arka lastik patlak 2 günde 1 iniyor şişirip kullanıyorum sorun olur mu? dişleri var ama yırtık

tommygun
27 Ağustos 2023, 20:21
Ufak bir kavanoz ya da plastik bardak içine beyaz sirke+karbonat koyun. Dikkat edin, köpürür. Ardından diş fırçası ya da bulaşık süngerinin yeşil kısmyla bu solüsyonu kullanarak paslı yerlere haşır huşur girişin.

Motoseverrr
27 Ağustos 2023, 21:19
Pasın temizlenmesinin en garanti yolu pası kazımak ve orayı yeniden boyamaktır eğer paslı tutarsanız pas kanser gibi etrafınada yayılıp çürütmeye kadar gidecektir. Yine böyle bir yere bırakıp giderseniz gözünüzle gördüğünüz tüm metal aksama sıvıya ve ısıya dayanıklı gres yağını ince bir katman halinde sürerseniz pas yapma ihtimalini en aza indirirsiniz. Lastik konusu ise çok acil durumda değişmenizi öneririm lastikte diş yapısının öneminden ziyade hamur yapısının önemi bulunmaktadır.