PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosikleti başkasına vermemek için bahaneler tavsiyesi



burak r25
13 Nisan 2023, 11:25
Kullanmayı bilmeyen bazı arkadaşlar istiyor tur atıp gelmek istiyorlar ama dönmeyi bilmiyorum diyor 0 motoru neden senin eline vereyim ki. geçistirip duruyorum ama isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara misali.
Yalan söyleme konusunda da çok iyi değilim oyle bir şey söylemeliyim ki kendi rızası ile sürmesem daha iyi olur diyebilsin.
Motor 50 lik scooter .
Ya da çok mu cimrice düsünüyorum acaba bilemedim ki

freasy
13 Nisan 2023, 11:49
motorda gts sistemi var, sadece ben oturunca çalışıyor diyebilirsin

killingroad
13 Nisan 2023, 11:55
"abi bende o iş yok"
Herkesin motorunu isteyip herkese motorunu verecek olmak da bir tercih, saygı duyarım, ama benim tercihim değil.

hokahey
13 Nisan 2023, 11:57
hayır demeyi öğrenmek lazım. bazen hayır diyemeyeceğimiz anlar oluyor kabul ediyorum fakat güçlü bir şekilde hayır deyince insanlar da geri adım atabiliyorlar.

berk_cglr
13 Nisan 2023, 12:00
ben laps diye söylüyorum git sürmeyi öğren bakarız diyorum çok inat ederse düşersen motoru sana satarım aldığım fiyata ciddiyim diyorum uzatmıyorlar

Lunatique
13 Nisan 2023, 12:00
Bence "Ne emanet ederim, ne de emanet isterim" diye açıkça söyleyin.

İnsanlar bazı konularda kesin çizgilerinizin olduğunu bilsinler.
Bundan dolayı tavır yapar, laf söylerse saygısızlık yapmış olur ve karşı tarafın zihniyetinde sorun vardır.

Cimri değilsiniz.
Vermek istemiyorsunuz, vermek zorunda da değilsiniz.

ero__
13 Nisan 2023, 12:06
"Başım ağrıyor."

Psyduck
13 Nisan 2023, 12:56
Motoru vermemek için bir bahaneye ihtiyacınız yok aslında. sadece bir “olmaz” yetmeli.

Cenk Ayvaz
13 Nisan 2023, 12:56
Kesin ve net bir sekilde hayir demelisiniz. Arabayi bile aslinda vermemek lazim ama motorsikletten dusmesi durumunda birakin maddi hasari kullanan kisinin kendisi zarar görme ihtimali yüksek. Bosuna o risk altina girmeyin.

otopsici
13 Nisan 2023, 13:19
benim taktiğim iyi sürmeyi bilmiyorsa iban atıyorum telefonuna motosikletin fiyatını yazıyorum.
tanıdığım bildiğim motosiklet sürmeyi bilen biriyse genelde ön lastik basıncını veya bilemeyeceği bir şey soruyorum motosiklet hakkında.
"bunu bilmeyen adama motorumu vermem" diyip güzelde aşağıladıktan sonra bir daha istemiyorlar.
benim için istediklerini düşünebilirler istediklerini diyebilirler onlara kötü olmayacağım diye sonu kötü ve geridönüşü olmayacak bir durumda kalmak istemiyorum.
Gidip kaza yapsa "GEBERSE" kimse kendi kaşındı demez "sen niye bu salağa motosikletini verdin" deyip seni suçlar

Macabre
13 Nisan 2023, 17:15
Arkadaşlar yazmış zaten "hayır" demek millet olarak öğrenmemiz gereken bir tavır. Ve hayır denildiğinde trip atmamak da olması gereken. Ama baktınız kurtaramıyorsunuz, "kardeş kredisini ödüyorum. Bitmeden Kenan Sofuoğlu'na bile vermem, kusura bakma" demek komple bir engel koyar mesafenizi de göstermiş olur. Zaten karşınızdaki bunda bile uzatıyorsa bu konudan bağımsız genel bir mesafe koymanız gerek o insana. Bu cimrilik değil, birey olmanızdan ötürü en doğal hakkınızdır.

tommygun
13 Nisan 2023, 18:46
Ben avantajlıyım, benim motor talep edilen, tutulan bir motor değil. Sürmek isteyene "Kardeşim al, sür, bas gaza acıma, inşallah kaza yaparsın da 200.000'den kilitlerim sana motoru" diyorum. Haliyle sürmek isteyen pek olmuyor.

AzÇok
13 Nisan 2023, 18:53
Kendinizi bahane aramak durumunda görüyorsanız sonunda motoru verirsiniz.

F54
13 Nisan 2023, 21:25
yıllardır bu sorunu yaşıyorum küçük küçük scooter/cub larım oldu hep arkadaşlarım ister bende veririm ehliyeti varsa tabiki :)
ehliyeti olmayanlara ise vermem kesinlikle ha bir arkadaş hariç adamın kişisel serveti 3 5 milyon tl kaza yapsa polise yakalansa da sıkıntı yok ceza makbuzunu görmeden öder geçer zaten sanayi içinde kullanıyor oda benden milyon tl lik CİP'ini kıskanmaz anahtarlar hep masanın üzerinde olur :)
misal yeni aldığım dio yu iş yaptığım arkadaş istedi vermedim oda milyon luk ama adamın motorun m sinden haberi yok hatta hatta çok trip attı vermedim diye 2 3 güne unuttu geçti :)
vermeyin arkadaşlar motosikletini kimseye vermeyin
bütün arkadaşlarımın 2 3 motoru var 1 tanesi ege turu yaparken afrika twin verdi 10 bende kaldı bazen çarşı da motosiklet lazım oluyor en yakın arkadaşa uğrayıp dükkandan alıyorum işimi görüyorum benzin bile almam bazen de bende motor oluyor işim oluyor birini alıyorum beni bırakıyor motor onda kalıyor fakat bunlar 1. derece arkadaşlar

ufoz
13 Nisan 2023, 21:42
Ben avantajlıyım, benim motor talep edilen, tutulan bir motor değil. Sürmek isteyene "Kardeşim al, sür, bas gaza acıma, inşallah kaza yaparsın da 200.000'den kilitlerim sana motoru" diyorum. Haliyle sürmek isteyen pek olmuyor.

Çok iyi taktikmiş :)

espresso
13 Nisan 2023, 22:09
Motordan anlamayan acemi biriyse, şimdi alıp 10metre sonra düşüp kafanı kırmasan bile kolun bacağın kırılsa yine ben sorumlu olurum deyip verme. Yasal olarak siz sorumlusunuz o ayrı konu ama işin vicdani yönü var. 50cc scooter bile olsa ani gazlayıp 20-30km hıza çıkıp düşerse en azından kolu bacağı kırılabilir, hatta kafayı vurursa ölebilir de. insanlar bisikletten düşüp ölebiliyor.

Nikkfurie
13 Nisan 2023, 23:01
Eskiden motor camiasında bir söz vardı "motosiklet düşürene aittir" denirdi , yani bir motosiklete biri binipte düşerse o motoru satın alır , satın alacak paran yoksa binmeyeceksin , ısrar edene bu sözü hatırlatın ;)

Motoseverrr
13 Nisan 2023, 23:40
Çevremdeki çoğu kişi motosiklete çok soğuk baktığı ve korktukları için şanslıyım, bir gün hedefim olan Shadow 600 e ulaşırsam yapacağım ilk şey artçı selesini kaldırmak olacak, kanka beni şuraya atsana muhabbetine girmeden usulca takılabilirim.

salih dalkıl
13 Nisan 2023, 23:45
bahaneye gerek yok tek cümle yeterli oda hayır. ne arabamı ne motorumu kolay kolay birkaç kişi dışında vermem verdiğim kişilerde öyle zengin falan değil hepsi asgari ücretle çalışan insanlar ama bu insanlar bende ne motor ne araba yokken birkere bile bana hayır demeyen insanlar isterlerse parçalasınlar çünki aramızdaki bağ maddiyatla ölçülmez

hakan1969
13 Nisan 2023, 23:49
İki olay var konuyla biraz alakalı...

İlkinde ev taşıyoruz, taşıma şirketinin sahibi motorumu gördü dışarda. Beğendi ve kendi motorculuğundan bahsetmeye başladı. Bu arada baktım üstüne oturmuş. Muhabbete devam ediyoruz ama. Durmuyor adam. Sonra sesi nasıl bi bakim dedi, anahtar üstünde. Bastı çalıştırdı, ben kabus ne zaman bitecek diye bekliyorum, kapatıp insin bir an önce diye içimden çığlık atıyorum. Derken adam tak, vites gaz debriyaj, aldı gitti motoru. Ben resmen b.k gibi kaldım. Ne izin ne başka bişey. Oh baya bi gezdi geldi, koydu yerine...Bir de "güzel motor" vs diye yorumunu da yaptı. Ulan dedim içimden dua et şu eşyaya bir zeval gelmesin...🙂

İkincisi benim motor istemem;

O zamanlar çalıştığım fabrikada bir arkadaşın Kawa VN1500 ü var, bilen bilir, eskilerden 350 kg filan ve full aksesuar. Dedimki ver şunu bir bineyim...Dediki bir şartla, neymiş?

Eğer yana yatırırsan motorun altına atacaksın kendini, yastık gibi...😁

SuleymanE
14 Nisan 2023, 01:19
Kararlı ve net şekilde "hayır" demeyi bilmek lazım. Herkese motosiklet verilmez.

Yaşanmış bir olay anlatayım bu konuyla alakalı ibret olsun. Yıllar önce ben motorumu staj yaptığım yerdeki bir kişiye satmıştım. Sattığım kişinin ehliyeti vardı ama baya acemiydi, onu uyardım bak dedim bu şakaya gelmez aman dikkatli sür, hız yapma diye tembihledim.

Bir süre bu ortalıkta gözükmedi, sonra bir gün geldi, motor falan yok. Ne olduğunu anlattı:

Bu motorla bir arkadaşının yanına gidiyor. Arkadaşı bunu motor üstünde görünce baya kıskanıyor, ver bende bir bineyim bana da göster diyor ama sürmeyi hiç bilmiyormuş. Bu anlatmış biraz gaz debriyaj fren nedir falan fişman. Kaskını da vermek istemiş, yok ya şu ilerden dönüp gelirim deyip arkadaşı almıyor.

Sonra sokağın ilerisine gidiyor, bir şekilde dönmeyi başarıyor geri dönerken birden gazı fazla açıp motorun hakimiyetini kaybediyor, kaldırıma çarpıp fırlıyor ve düşüp kafasını betona vuruyor. Bizim eleman olay 3sn de oldu tepki verecek zamanım bile olmadı diye anlattı. Koşarak arkadaşının yanına gidiyor, bi bakıyor arkadaşının bilinci kapalı, kulaklarından ve ağzından da kan geliyor. O manzarayı görünce zaten bizim elemanın eli ayağı boşalmış. Ambulans geliyor, kaza yapanı hastaneye yoğun bakıma kaldırıyorlar, beyin kanaması geçirmiş. Ameliyat sonrası 4 gün komada bilinci kapalı halde yatmış, 5. gün bilinci gelmiş, bizim eleman anca o zaman bi rahat nefes alabilmiş.

Birde bu kaza yapanın ailesi bizim motorun sahibi kişiye neler neler demişler: "Oğlumuzu elimizden aldın, bak senin yüzünden ölü gibi yatıyor, beğendin mi yaptığını, Allah senin gibi arkadaşın belasını versin..." falan filan neler neler demişler.

Motor da pert ama bunun motoru düşünecek hali bile kalmamış. Resmen 1 hafta ne uyuyabildim ne yemek yiyebildim, kazayı keşke ben yapsaydım da böyle bir durumda kalmasaydım demişti.


Benim başıma gelmez demeyin sizin de başınıza gelebilir. Hatta adam alır motorunu gider bir yaşlıya veya çocuğa çarpar, ölümlü kazaya sebebiyet verir, sizin de başınız yanar.

Böyle bir olayla karşılaşmak mı daha zor yoksa "hayır bilader, emanet motor vermiyorum" deyip kestirip atmak mı daha zor karar sizin.


Velhasıl motor işi sakat iş. Öyle her önüne gelene emanet edilecek bir araç değil, aman dikkat...

rotalar
14 Nisan 2023, 01:38
Sonuna kadar katılıyorum.

Nikkfurie
14 Nisan 2023, 02:02
Kararlı ve net şekilde "hayır" demeyi bilmek lazım. Herkese motosiklet verilmez.

Yaşanmış bir olay anlatayım bu konuyla alakalı ibret olsun. Yıllar önce ben motorumu staj yaptığım yerdeki bir kişiye satmıştım. Sattığım kişinin ehliyeti vardı ama baya acemiydi, onu uyardım bak dedim bu şakaya gelmez aman dikkatli sür, hız yapma diye tembihledim.

Bir süre bu ortalıkta gözükmedi, sonra bir gün geldi, motor falan yok. Ne olduğunu anlattı:

Bu motorla bir arkadaşının yanına gidiyor. Arkadaşı bunu motor üstünde görünce baya kıskanıyor, ver bende bir bineyim bana da göster diyor ama sürmeyi hiç bilmiyormuş. Bu anlatmış biraz gaz debriyaj fren nedir falan fişman. Kaskını da vermek istemiş, yok ya şu ilerden dönüp gelirim deyip arkadaşı almıyor.

Sonra sokağın ilerisine gidiyor, bir şekilde dönmeyi başarıyor geri dönerken birden gazı fazla açıp motorun hakimiyetini kaybediyor, kaldırıma çarpıp fırlıyor ve düşüp kafasını betona vuruyor. Bizim eleman olay 3sn de oldu tepki verecek zamanım bile olmadı diye anlattı. Koşarak arkadaşının yanına gidiyor, bi bakıyor arkadaşının bilinci kapalı, kulaklarından ve ağzından da kan geliyor. O manzarayı görünce zaten bizim elemanın eli ayağı boşalmış. Ambulans geliyor, kaza yapanı hastaneye yoğun bakıma kaldırıyorlar, beyin kanaması geçirmiş. Ameliyat sonrası 4 gün komada bilinci kapalı halde yatmış, 5. gün bilinci gelmiş, bizim eleman anca o zaman bi rahat nefes alabilmiş.

Birde bu kaza yapanın ailesi bizim motorun sahibi kişiye neler neler demişler: "Oğlumuzu elimizden aldın, bak senin yüzünden ölü gibi yatıyor, beğendin mi yaptığını, Allah senin gibi arkadaşın belasını versin..." falan filan neler neler demişler.

Motor da pert ama bunun motoru düşünecek hali bile kalmamış. Resmen 1 hafta ne uyuyabildim ne yemek yiyebildim, kazayı keşke ben yapsaydım da böyle bir durumda kalmasaydım demişti.


Benim başıma gelmez demeyin sizin de başınıza gelebilir. Hatta adam alır motorunu gider bir yaşlıya veya çocuğa çarpar, ölümlü kazaya sebebiyet verir, sizin de başınız yanar.

Böyle bir olayla karşılaşmak mı daha zor yoksa "hayır bilader, emanet motor vermiyorum" deyip kestirip atmak mı daha zor karar sizin.


Velhasıl motor işi sakat iş. Öyle her önüne gelene emanet edilecek bir araç değil, aman dikkat...

özet ; verip kötü olacağına verme kötü ol

tommygun
14 Nisan 2023, 07:15
Geçmişte ben de aynı haltı yemiştim.

2006 ya da 2007 senesinde o zamanlar motosikleti en son süreli 8-9 sene olmuş. İş amaçlı bir yerdeydim, mekanın yanında sucu vardı, ben de zaman geçsin diye dışarıda takılıyor ve sucuyla muhabbet edip makara kukara yapıyordum. Sucu da Mondial motor almış yeni. Adamdan bir tur vermesini istemiştim, sağolsun beni kırmamıştı ama ben ileride düşüp adamın motorunu kırmıştm.

Mallaca
14 Nisan 2023, 10:26
Geçmişte ben de aynı haltı yemiştim.

2006 ya da 2007 senesinde o zamanlar motosikleti en son süreli 8-9 sene olmuş. İş amaçlı bir yerdeydim, mekanın yanında sucu vardı, ben de zaman geçsin diye dışarıda takılıyor ve sucuyla muhabbet edip makara kukara yapıyordum. Sucu da Mondial motor almış yeni. Adamdan bir tur vermesini istemiştim, sağolsun beni kırmamıştı ama ben ileride düşüp adamın motorunu kırmıştm.

Off gerçekten çok zor bir durum.

Metehan07-70
14 Nisan 2023, 17:44
Küçükken bisiklet isteyene, tekerin havası yok denirdi.

El Dorado
14 Nisan 2023, 18:10
Vermeyeceğimi herkes bildiği için böyle bir şeyi kimse benden isteyemez, istenmesi teklif dahi edilemez.

Hayır demesini bildiğimi ve kırmızı çizgilerimi herkesin öğrenmesi için çok uzun süre harcadım ama sonunda muvaffak oldum.

E.Yzr
15 Nisan 2023, 08:10
At, avrat, silah verilmez diyorum.