PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Koruma Demiri Mi Koruma Takozu Mu



enes_ayx
20 Şubat 2023, 17:06
Arkadaşlar Merhaba,

MT09 motorum için koruma düşünüyorum, koruma demiri veya koruma takozu takıcam. Açıkcası koruma demiri görüntü olarak hoş bulmadığım için biraz kararsızım ama riske de atmak istemiyorum. Onun yerine koruma takozu taksam koruma demiri ile aynı görevi görür mü kimisi aynı görevi görüyor görüntüyü bozma diyorlar kimisi de bir olmaz diyor. Benim için öncelik tabi daha korunaklı olması ama aynı görevi görüyor ise görüntüyü de pek bozmak istemiyorum. Sizin düşünceleriniz nelerdir.

Nikkfurie
20 Şubat 2023, 17:09
Koruma demiri iki üç noktadan bağlandığı için darbenin kuvvetini dağıtır , takoz ise tek bir noktadan bağlıdır ve bağlı olduğu yere zarar verebilir ki forumda bunun çokça örneğini gördük..

Quando 696
20 Şubat 2023, 17:35
Merhaba, koruma demirini tavsiye ederim çünkü darbeyi dağıttığı için motor kısmı daha az hasar görür. Takozlar ise tek bir noktayı korur ve hasar alma olasılığı daha fazladır aynı zamanda yapısı gereği dikey duruşundan mütevellit sağlam arbede de hasar aldığı noktayı göçertip onarıma kapatır. Ülkemizde gözlemlediğim kadarıyla çoğu insanımız artan kur dolayısıyla ne olduğu belli olmayan koruma takozlarını alırlar en ufak darbede onlar yamulur gider ya da kırılır, onlar en beteridir.

logaritma
20 Şubat 2023, 17:39
takozların bazıları koruma işlevini ya tam yapamıyor yada şase bağlantı noktasından şaseye zarar verebiliyor .. koruma demiri garanti iş olur ..

tarzan rıfkı
20 Şubat 2023, 17:40
ben takozdan yana seçim yapanlardanım.demir görünümünü hiç sevmiyorum.ben extradan motor bloğu korumada taktım takoz + blok koruma.şöyle bir şeyde fark ettim dünyanın hiç bir yerinde demir kullanan görmedim.sadece stunt işi ile uğraşanlar bunu takıyor doğal olarak ama yol kullannıcısı olarak hiç görmedim.hatta çoğunda takoz bile takmıyor sadece blok koruma takıyorlar.o derece bir kazada zaten düşünüceğin son şey motor olurdu.

bassturbin
20 Şubat 2023, 17:48
Mt09 için koruma demiri...Grenajlı motor değil darbeyi dağıtır...Diğer arkadaşlar zaten söylemiş...:cat:

Zaten grenajlı motorrada demir olmaz 2 3 yerden bağlanan...

enes_ayx
21 Şubat 2023, 11:57
Koruma demiri takmam daha mantıklı duruyor gibi teşekkür ederim bilgilendirme için

F54
22 Şubat 2023, 09:43
KORUMA DEMİRİ takıyoruz ama gerçekten işe yaradığını sanmıyorum daha önce tenere 660 da vardı motor her yan yattığında demir gelip grenaja dayanıp hasar veriyordu sonra baktım olmuyor çıkarttım 3 yıl koruma demirsiz kullandım ve düştüğüm zaman hiçbir yer çizilmedi çünkü gidon geniş grenaj çizilmesi için çok mesafe vardı yani enduro motosiklette hiçbir işe yaramıyor
bir defasında da koruma demirini çarpan araç demirin yamulması nedeniyle blok patladı MOTOR PERT E AYRILDI oruma demiri olmasa belki de blok patlamazdı

hasmet
22 Şubat 2023, 18:51
Tavsiyem hiç bir şey takmayın. İlle de takacaksanız da demir takın. Kaza esnasında motorun sizinle birlikte asfaltta kayabilmesi önemli. Takoz asfaltta kolay kaymıyor. Düştüğünüzde motosiklet bir de size çarpıyor. Siz motosikletten daha değerlisiniz.

tommygun
22 Şubat 2023, 19:12
Koruma malzemesinin kayması konusundaki görüşe katılıyorum.

2,5 sene kullandığım motorumdaki koruma takozlarını "olm titreşimin hissedilmesini arttırıyor, rezonans diye birşey var, hem Allah korusun kaza yaptığımız ettiğimiz de yok" diyerek çıkarttım. Artık Murphy kanunları mıdır, abdest mi tutmuyor bilemiyorum sökümden 10 gün sonra motoru sola yatırıp kaza yapmıştım.

Allahtan iyi ustalar tanıyorum da tamir ve boya yaptık, öteki türlü karenaj aramak çok zor.

Karenajsız motorlarda çok noktadan bağlı koruma demiri bana da daha güvenli geliyor.

motoloto
22 Şubat 2023, 20:44
Eğer koruma demiri taktırırsan süngerle sar darbenin şiddetini azaltır