PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yatırım amaçlı motosiklet tavsiyesi (d250 mi 250nk mı)



Zato
22 Ocak 2023, 18:42
Merhabalar. Malum, motosiklet her türlü döviz ya da kıymetli madenden daha fazla değerlendi ve geçtiğimiz yıl pek çok model %100 değer kazandı. Hal böyle olunca ben de yatırım amaçlı bir motosiklet alıp, kapalı garaja koyup seçim sonrası yaz sezonunda satayım diyorum. Bütçe maks 75bin civarı. Bu rakamlara cf moto 250 nk ve bajaj pulsar f250/n250/ns200 gibi modeller mevcut. Açıkçası bu yıl içerisinde 250 nk nın yeni kasası satışa çıkacağı için bu (eski)kasasını almak mantıklı gelmiyor fakat f250 ve n250 yeni çıkmış ürünler dolayısıyla daha uygun seçenekler gibi. Fyatı biraz uygun olsa direk dominar 250 alıp geçeyim diyorum ama bütçe yetmiyor. Siz olsanız bu amaçla (yatırım) hangi modele yönelirdiniz neden?

Psyduck
22 Ocak 2023, 19:27
Yatırım için japon almak (özellikle fırsat varsa tanıdık bayi falan, liste fiyatından almak) en mantıklısı olacaktır. Hintli ve çinli ile yatırım olacağını çok zannetmiyorum. Bir Pcx veya Nmax daha çok tercih edilebilir yatırım için.

imza: dominar 400 kullanıcısı.

f0cus
22 Ocak 2023, 20:07
Bir seçim vaadi olarak ÖTV'nin kalkması yada indirilmesi demek piyasanın cücük olması demek
Yatırım amaçlı ise motosiklete kıyasla xau, dolar, euro nispeten daha mantıklı kanımca

İllaki seçeneğiniz motosiklet olacaksa japon grubu olması daha iyi olabilir
Yine illaki seçenekler sadece bahsettikleriniz ile sınırlıysa ns200/rs200 yada nk250 derim. f250 ve n250 daha kronikleri/sorunları nedir belli olmayan yeni bir model

Zato
22 Ocak 2023, 21:10
Ötv nin kalkması/inmesi seçeneğinin en azından kısa/orta vadede çok mümkün olduğunu düşünmüyorum. Dolar, euro, altın vb enstrümanlar yerine motosikleti tercih etmemin başlıca sebebi, getirisinin hepsinden daha yüksek olması. Örn geçtiğimiz haziranda dolar alıp kenara koymuş olsak %10 getirmişti, dolar yerine bir cf moto 250 nk alıp garaja atsakbu gün itibariyle %25 getirmiş olacaktı. Motosiklet, bazı özel koşullar nedeniyle bana göre, aslında saçma bir şekilde, hala iyi bir yatırım aracı.

Japonlara girmek istemiyorum, 0 kilometre alıp kenara koyayım istiyorum. Japonların en ufak scooterlarına bile malesef bütçe yetmiyor.

N250/f 250 nin yeni piyasaya çıkmış olması hem bir avantaj hem de dezavantaj, f0cus’un çekincelerini paylaşıyorum fakat gerek bajaj ın artık ülkemizde belirli bir bilinirliğe ulaşmış olması gerekse bloğun bilinen, daha önce kullanılan bir blok olması bir miktar güven veriyor. 250 nk ile ilgili endişem, yeni kasasının müthiş görüntüsü ve bu yıl piyasaya geldiğinde eski kasayı gömerek değer kybettirme ihtimali

shooter1
22 Ocak 2023, 22:31
Çinli Hintli pek para etmez çünkü sıfırı geliyor ama japonda kara borsa var yazilsan bile sıra ne zaman gelir belirsiz
Bu yüzden bist derim %100leri geçen hisseler var dibi görenlerde var

Nine'T
22 Ocak 2023, 22:53
motosiklet piyasası da artık otomobil gibi hocam kesinlikle kazandırıyor belirttiğiniz modellerin hepsi de bence iyi getiri sağlayabilir.

tommygun
23 Ocak 2023, 08:04
Fiyatların gereksiz derecede pahalı olmasından forumda hangimiz şikayetçi değiliz ki? Burada ekonomiyi kötü yöneten taraf ne kadar sorumluysa stokçuluk yapan, galericilik yapan, bu işleri yatırım gözüyle görüp de aldığı sıfır motoru kullanmadan elinde tutup aylar sonra yüksek fiyattan satmaya uğraşan kişiler de aynı derecede sorumludur.

Üstadım bari siz, biz yapmayalım bu işleri.

Zato
23 Ocak 2023, 08:27
Fiyatların gereksiz derecede pahalı olmasından forumda hangimiz şikayetçi değiliz ki? Burada ekonomiyi kötü yöneten taraf ne kadar sorumluysa stokçuluk yapan, galericilik yapan, bu işleri yatırım gözüyle görüp de aldığı sıfır motoru kullanmadan elinde tutup aylar sonra yüksek fiyattan satmaya uğraşan kişiler de aynı derecede sorumludur.

Üstadım bari siz, biz yapmayalım bu işleri.

Otomobil piyasasında sıfır araçları toplayan galericilere ben de uyuzum ama bu farklı bir durum. Bir defa benim alacağım motosikletin sıfırı rahatlıkla her an bulunabiliyor, hatta sıra bile yok.. ayrıca otomobildeki gibi sıfır fiyatının üstünde bir rakama satma durumu da söz konusu değil. Haziranda isteyen gidip sıfır km sini alabilir veya isteyen gelip daha uygun fiyatla muhtemelen 500-600 km’de bende olanı alabilir. Stokçuluk durumunun söz konusu olabilmesi için ürünün piyasada az ya da hiç olmaması benim elimde bol miktarda olması ve arz/talep orantısızlığından haksız kazanç sağlamam gerekir.

arndiol
23 Ocak 2023, 08:59
uzun vadede yaş nedeniyle cfmoto ikinci plana atılıyor. 2017 bajajlar bile sıfıra yakın fiyat çekiliyor.

alabiliyorsan japon, alamıyorsan 2si arasında bajaj derim.