PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çift egzozu Teke dönüştürme



mdicle
05 Ocak 2023, 18:05
Merhaba arkadaşlar, internette çok aradım fakat bulamadığım için konuyu açmak istedim.
Moto guzzi breva 750 2003 model motorum var. Çift egzozlu, bunu altta yeni kazan ile birlikte tek egzoza dönüştürmeyi düşünüyorum. İzmirde iyi bir ustayla konuştum yaparım dedi. Fakat sormak istediğim motorun dengesinde veya başka bir yerinde sorun yaratır mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:22 ----------

https://www.hizliresim.com/pbdgoaz

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:01 ----------

Becerebilirsem fotoğrafları atmaya çalışacağım

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:03 ----------

https://www.hizliresim.com/mjliemo

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:04 ----------

https://www.hizliresim.com/bc4m7y5

OnixsyS
05 Ocak 2023, 18:23
muhtemelen ağırlık dengesi hesaplanarak üretilmiştir ama denemekten zarar gelmez

yaw bi forum sitesine forum yüklemek için bile insanlar binbir şekle giriyo yeni forum şart artık bitek benim mi böyle konular garibime geliyo fazlamı alıştınız fazla kişide ses çıkarmıyo

hasmet
05 Ocak 2023, 18:30
Sele alti cift egzosu olan CB900F'e yapilan bir islem, yandan tek egzosa donusturuluyor. Denge sorun olmuyor. Ama egzos motosikletin onemli bir gorsel parcasi oldugu icin goruntu istemez bozuluyor. Eski egzosun oldugu yerdeki bosluk ve boslugun arkasindaki zirzavat ile yeni egzosun biraz acaip cikinti durumu goze batiyor. Bir de model yeniyse, ECU'nun egzos sistemine ne kadar optimize edildigine bagli olarak verimde dusus, yakitta artis, belli devirlerde guc kaybi vs. olabilir.

tommygun
05 Ocak 2023, 18:45
20 senelik İtalyan motorun tepkilerini bilecek kadar tecrübeli abiler artık aramızda pek yok, foruma girmiyor, uğramıyorlar.

Biz artık sittirik motorlar arasında Çinli mi iyidir Hintli mi iyidiri tartışıyoruz. 250 cc tek silindir de üst limitimiz. Öyle moktan motorları övüyoruz ki fakirlikten cidden ayıp.

Sizin konunuza gelirsek, sizin motor da öyle "hakuna matata" motorlardan değil, dengenizde sıkıntı olmaz, yardırın geçin.