PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor kullandığınızı öğrenen eş dostun hemen kazalardan, ölümlerden bahsetmesi



freasy
25 Kasım 2022, 11:41
Muhtemelen hepiniz bunu defalarca yaşadınız ama ben yeni motorcu olduğum için daha fazla rahatsız oluyorum bu konudan. Eğitimli olsun eğitimsiz olsun, yakın olsun uzak olsun, yeni tanışmış olun ya da yılladır tanışıyor olun farketmiyor. Birisi motor kullandığınızı öğrenince hemen risklerden, kazalardan, ölümlerden, geçen gün sağından geçen motora nasıl sinir olduğundan vs bahsetmeye başlıyor. Kaza videoları atanlar bile oluyor. Müthiş rahatsız oluyorum ama çok da kırmak istemiyorum karşımdakini. Siz nasıl başa çıkıyorsunuz bu tip yersizliklerle?

arndiol
25 Kasım 2022, 11:56
kimisi binmeye korktugu için, kimisi sizin için korktugu için böyle yapıyor.

başkalarını boşvermek gerek.

pea
25 Kasım 2022, 11:57
Gülüp geçiyorum. Bizim insanımız illaki üstünlük taslayacak/nasihat verecek bir şey bulur.

%99 apaçilik, cahillik hikayesi oluyor zaten. 1000'lik 20 yaşında motorla yapılan kazalar, trafik kurallarına uymamalar, ekipmansızlıklar vs vs.

Motoseverrr
25 Kasım 2022, 12:02
Bizim köyde bir amca var motosiklet ile geldiğimi falan görmüştü, anlattığı hikayede zamanın Kawasaki motosikleti olmasıydı ve rüzgardan dolayı damarlarının tıkandığını bahsediyordu :queen:, motosiklet hakkında böyle şeyleri dinlemeyip yolumuza bakmak en doğrusu.

whitedeamon
25 Kasım 2022, 13:10
Bu muhabbeti yapanların %90’ı ne sizi düşündüğü ne de gerçekten zamanında birşeyler tecrübe ettiği için konuşuyor.Hepsi sırf ben merkezli olduğu İçin konuşur.Ben bilirim, ben nasihat veririm.Şimdiden konuşayım da yarın Birgül birşey olursa ben demiştim diyebileyim derdindedir.

killingroad
25 Kasım 2022, 13:24
Kim olduğuna ve hangi konuya parmak bastığına bağlı.

Güvenlikle ilgili söylenenleri dinliyorum ve peki diyorum sadece. Yakın bulduğum veya sevdiğim biriyse "tamam ölebilirim evet, ama bunun ihtimaline müdahale edebiliyorum" diyerek ille de her motora binenin ölmek zorunda olmadığını anlatmaya çalışıyorum.

Sağda solda gördükleri motorcuların hareketlerinden şikayet eden biriyse genelde gülüp geçiyorum, yine yakınım veya kıymet verdiğim biriyse "taksicilere bakıp otomobil şöförleri böyle böyle diyor musun?" diyorum, genelde konu kapanıyor.

Kaza videosu kısmı daha tatsız. Ben çok rahatsız olmuyorum kaza videosundan, kan revan olmadığı müddetçe. Rahatsız oluyorsan bunları bana yollama diye dümdüz söyle, ama aileden biriyse bu rahatsızlığını görüp üstüne oynayabilir :)

okanbagiscan
25 Kasım 2022, 13:51
Banada çok oluyor bu.Motosiklet sürmenin dinamiklerini bilmeyen güvenli sürüş diye bir şey duymamış.Motosiklet eğitimi diye birşeyin varlığından bir haber olan adam bana motor konusunda bilmişlik taslıyor.Hiç anlatmaya falan zaman harcayamıyorum böyle tipler.
Hepimiz bir gün ölücez diyip geçiyorum.

Çok yakınım kırmaayacağım biriyse yüzeysel anlatıyorum.

GoGi
25 Kasım 2022, 14:21
Sizi sevdiğine inandığınız birinin söylemesi iyi niyetiyle sizi kaybetme duygusundan söylüyordur.
Samimiyetinden şüphe ettiğiniz kişiye de boşboğaz diyebilirsiniz.
Bu yüzden bunlara fazla takılmamak lazım. He diyip geçmek sizi üzmez.

freasy
25 Kasım 2022, 16:22
Sağda solda gördükleri motorcuların hareketlerinden şikayet eden biriyse genelde gülüp geçiyorum, yine yakınım veya kıymet verdiğim biriyse "taksicilere bakıp otomobil şöförleri böyle böyle diyor musun?" diyorum, genelde konu kapanıyor.

güzel bir benzetme, etkili de olur :)


Bu muhabbeti yapanların %90’ı ne sizi düşündüğü ne de gerçekten zamanında birşeyler tecrübe ettiği için konuşuyor.Hepsi sırf ben merkezli olduğu İçin konuşur.Ben bilirim, ben nasihat veririm.Şimdiden konuşayım da yarın Birgül birşey olursa ben demiştim diyebileyim derdindedir.

çok doğru. bazıları resmen ben demiştim diyebilmek için bugünden yatırım yapıyor.

OnixsyS
25 Kasım 2022, 16:39
evet yine boş bir konu daha, yav bırakın başkasının boktan fikirlerini senin mi hayatın başkasının mı hayatı ben ölmek istiyom sanane diyom kapatıyom konuyu, kimseyide kırdım yada kırmadım diye düşünemem zaten yakınsak kırılmaz kırılıyosada sq


https://www.youtube.com/watch?v=JR9eB4JjYBY

not: Göt korkusundan 4 tekerlek içince güvende olduklarını sanan npc lerden nasihat almayın

Mr.wind
25 Kasım 2022, 16:48
1-motor seytan isi
2-600rr vardi sattim
3-sagdan soldan cikiyorsunuz sinir oluyorum
4-yaslaninca romatizmadan suruneceksiniz
5-colugun cocugun var ne isin var motorla
6-kiyafet giy çıkar tam amelelik
7-Bi oturayim da foto cek, kaskini takayim bi kere foto cek

OnixsyS
25 Kasım 2022, 16:55
7-Bi oturayim da foto cek, kaskini takayim bi kere foto cek

hepsi sana hayran ama totoları yemiyo kısaca kendi başaramadıklarını sanada yapma diyolar kısacası içten içe bizim milletimiz hiç birşeyi başarmanı tebrik edemez kendileriyle beraber dibe çekmeye çalışırlar

Nikkfurie
25 Kasım 2022, 17:55
Fosur fosur sigara içen biri var bizde adam sigarayı içmiyor yiyor , birgün abi motor tehlikeli demezmi kafam attı , ulen sigara sebepli ölen sayısı motorda ölenin bir milyon mislidir sen kendini düşün dedim hala düşünüyor :D bunla başka bir anım daha var yazayım aklıma gelmişken , bunun arabaya bindim arabada eski bir opel emniyet kemer ikazı olmayan yıllardan G kasa galiba , tam kemere elim gitti aaabi ayıp ediyosun demez mi , şaşırdım ne yaptım dedim , bize güvenmiyorsun abi usta şoförüz dedi , şaka falan değil ciddi ciddi sitem etti , hey Allah'ım ya baktım kendi kemeri koltuğun üstünden geçirmiş takılı duruyor , şimdi bu kafa emniyet kemerine çalışmıyor ama ne hikmetse motorun tehlikesinden haberdar :D

tecrube0
25 Kasım 2022, 20:29
%80 inin kendisi binmeye cesaret edememesinden söyledikleri istiyorki sen de kullanma ,%10 u sana birşey olursa diye korktuğundan söylüyor, geri kalan %10 da diğerleri travma yaşayanlar vs. (rakamları uydurdum bu arada :) )

Yürürken araba çarptığında sokağa çıkmaktan , bıçakla elim kesildiğinde ekmek kesmekten vazgeçmediğim için bundan da vazgeçmiyorum diyorum.
"sen bi denesene" :D

https://youtu.be/7wB7wSFxoaY?t=94

Hollandali
25 Kasım 2022, 21:43
:) cocuk yukarida herkes sana hayran demis,sdsdadsds

Olm kerkenez, motorculugu gozunde buyutme fazla,soforlukten fazlasi degil.
Sakaryadan Bursa ya falan gidiyon iste..Gobi çölününu motorla geciyomus gibi tavirlar falan noluyoruz.

F54
25 Kasım 2022, 22:09
1. derece akrabalardan böyle şeyler duymuyorum çünkü babam kardeşim dedem babamın amcası amcaoğlu 2 tanesi halaoğlu amcaoğlu çocuğu hepsi motosikletçi bir araya gelince aman yapma etme ölürsün vs yerine bu sene nereye gittin egzoz sesi çok güzelmiş vs muhabbetler

ha bende çok büyük kaza yaptım 8 yıl motosiklete binmedim babam da yaptı 10 gün yataktan kalkamadı halasının oğluda komada yattı fakat bunlar trafikte olağan şeyler olduğundan muhabbeti dahi açılmaz

oldcockroach
25 Kasım 2022, 23:27
İnsanlar özellikle bizim mllet beceremediği ve korktuğu şeyi kötülemeyi dalga geçmeyi pek sever. Ama haklılık payları yok mu var piyasada öküz dolu okuma yazmayı öğrenene parası olana akıldan yoksuna ehliyet verilince böyle oluyor. Arıca neden rahatsız oluyorsun ki hayat bu wcde de ölebilir insan o yüzden takılmayın böyle şeylere :) açık açık söyle rahatsız olduğunu söyle atma kardeşim rahatsız oluyorum de kırılan kırılsın elleme :)