PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor Isınma Süresi Hakkında Video Yorumunuz



Angrypower
30 Ağustos 2022, 22:31
https://www.youtube.com/watch?v=RT7ZYYlSjDw

Motorcu Muhabbetinin videosundaki bilgiler hakkında yorumunuz nedir?

Ben kendi motorumda sıcaklık göstergesi low'dan 41C'ye geçene kadar bekliyordum. Söz konusu şey doğru ise bu saatten sonra boş boş beklememe gerek kalmaz.

İşi gerçekten bilenlerin bilgisinden yararlanmak isterim.

mattiadestro
30 Ağustos 2022, 22:53
motoru çalıştırırım, kaskımı eldivenimi giyer biner giderim. motorun (r25-mt25 özelinde 3 çizgi) standart çalışma sıcaklığına gelinceye kadar yarı devirde vites atarım. sıcaklık tutunca kafama göre kullanırım.

Nikkfurie
30 Ağustos 2022, 23:58
Karbüratörlü sistemin sağlıklı karışımı silindire gönderebilmesi için ısı gereklidir bu sebeple bir müddet beklemek gerekiyordu , enjeksiyonlu sistemde ise motor soğuk olsa bile yakıt silindire seve seve giriyor beklemeye gerek yok , zaten rölantide dakikalarca beklerken motorunuzda yeterince ısınmayacak çünkü karbüratörlü sistemlerdeki jikle benzeri oksijeni kısıtlayıp çalışma devrini çok yükselten bir düzenek enjeksiyonda yok , rölantide bekledikçe motorun üzerinde yük yok diye ecu emisyonu tutturmak için devri düşürecek yakıtı kısacak , hemen yola çıkıp 5-10 dk orta devirlerde sürerseniz motorunuz dolayısıyla motor yağınızda çabucak ısınıp görevini tam anlamıyla yapacak kıvama gelir , yakıttan tasarruf edip çevreye ve cebinize fayda sağlarken sağlıklı şekilde yağlanan motorunuzunda ömrü uzar..