PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : iyi geceler motora başlama konusunda bilgi destek ve başlangıç motoru tavsiyeleriniz



kayra7
24 Ağustos 2022, 04:22
selamlar, motor almaya karar verdim ancak ehliyetim yok ve ehliyet konusunda tedirginim sınavı geçememe durumundan dolayı.
şimdi ehliyete yazılıp alana kadar motorun fiyatı sürekli artıyor, birkaç yıl önce yazılmıştım ancak araya bayram girince süre uzadı ve okul açıldığından okula gitmem gerekti. motor konusunda scooter üzerinde tecrübem fazlaca var. bana başlangıç için hangi motoru tavsiye edersiniz.

her zaman vitesli motor kullanmak istemişimdir ancak onunla ilgili pek tecrübem yok, arkadaşlarımın düşük cc motorlarında ufak çaplı denemelerim oldu ama tam olarak bildiğimi söyleyemem. Vitesiz motor ehliyeti mi almalıyım? yoksa A2 motor ehliyeti mi almalıyım?
öte yandan rahatına düşkün birisi olarak arabada da otomatik vites tercih ediyorum, şehir içinde kullanacağım ve bazı günler böyle yukarılara falan çıkıp kafa dinlemeye arıyorum aslında motoru. tavsiyelerinizi bekliyorum.

Kural [ Z ]
24 Ağustos 2022, 11:09
Merhabalar. Öncelikle sınavdan korkmanıza gerek yok, oldukça basittir. Sadece size gösterildiği şekilde çalışmanız, mümkün mertebe pratik yapabilmek için uygulama eğitimlere aksatmadan katılmanız gerekiyor. Zaten eğitimler de eğitim gibi geçmeyecek, eğlenceli bir hale gelecektir. Eğitimlerde başarılı olduğunuzda sınav size sadece kendinizi kendinize kanıtlama anı olarak gelir. Yani streslik bir durum da yok aslında. Dikkat etmeniz gereken husus ucuz ehliyet veren kurumdansa iyi eğitim veren kurumu bulup ondan ehliyet almanız :cat:

Diğer cevaplarda doğruluk için yaşınızı ve motosiklet + ekipman için ayırabileceğiniz bütçeyi, yeni - 2.el tercihinizi de belirtirseniz daha doğru ve net cevaplar alabilirsiniz.

espresso
24 Ağustos 2022, 11:17
Sınavdan korkmayın. Ama ehliyet kursunu iyi seçin.
kimi ehliyet kursları düzgün motor eğitimi vermiyor, sen öğren biz sınava sokarız tarzı gidiyor. onlardan uzak durun. Full ekipman sağlayıp motorla düzgün eğitim veren bir kursa giderseniz onlar sınavı geçecek kadar öğretir zaten.

OnixsyS
24 Ağustos 2022, 11:29
Sınavdan korkmayın. Ama ehliyet kursunu iyi seçin.
kimi ehliyet kursları düzgün motor eğitimi vermiyor, sen öğren biz sınava sokarız tarzı gidiyor. onlardan uzak durun. Full ekipman sağlayıp motorla düzgün eğitim veren bir kursa giderseniz onlar sınavı geçecek kadar öğretir zaten.

örnek vermek gerekirse a ehliyetine yükseltirken ehliyetimi verdikleri mt7 sola çekiyodu, 1 amörtisörü patlaktı, debriyaj telinde boşluk vardı onu bile ben gerdim bildiğim için, sinyaller normal çalışmıyordu yani sol için sola basılı tutman gerekiyodu , lastikler onlara ne desem az 17 tarihli lasitk takılıydı düşünün yani birde bu yüksek cc için
he ehliyeti ucuza almışmıydım baya bi ucuza almıştım tanıdık vs de vardı a2-b vardı a yükseltme için sadece kurs 1400tl ye geldi 2022 hemde

ChopperZ
24 Ağustos 2022, 11:55
2 sene önce hiç motor tecrübem yokken gidip bir mt 25 almıştım.Daha sonra onda ufak ufak öğrenip ehliyet ve ekipmanları dizdim.Enflasyonun çok yüksek olduğu böyle bir ülkede motoru alıp kenara koyun gerisi yavaş yavaş halledilir.

espresso
24 Ağustos 2022, 12:06
Ben de 2016 Kasım ayı sonunda nasıl olsa zam gelir alıp kenara koyayım kapalı otopark da var deyip xmax almıştım ama ehliyetim yoktu. Ehliyeti alana kadar otoparkda durdu, ara sıra rodajı yapılsın diye kardeşim sürdü ben artçı olarak birlikte gezdik. 6 ay sonra ehliyeti aldım.

Yazıldığım ehliyet kursunda A ehliyet için ilk başta 125cc YBR ile başlayıp kademe kademe 500cc honda'ya kadar devam ettim, kurs dizlik de dahil tam ekipman sağlıyordu, o arada kendime ekipman da topladım, sınav günü benim katıldığım kurs ile diğer kurslardakiler daha uzaktan ekipmanlarındna belli oluyordu, bizim kursta herkes tam ekipmanla sınava girdi, kimileri yalnızca başında kask ile, kısa kollu falan şekilde sınava girdi. Bizim kurstan sınavdan kalan olmamıştı diye kalmış aklımda.


Ehliyet sınavından sonra trafiğe çıkmadan önce kendi motorumla hakimiyet eğitimi de aldım onun da çok faydasını gördüm.