PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cenazeyi tabutundan çıkartarak motosiklet ile tur attırdırlar



admin
09 Aralık 2021, 17:44
Ekvador’da yaşayan bir grup arkadaş ilginç bir cenaze törenine imza attı. Vefat eden Erick Cedeno'nun arkadaşları, onun cenazesini tabutundan çıkartarak son bir motosiklet turu yapmaya karar verdi. Bu eylem için Cedeno'nun ailesinden izin aldıklarını belirten arkadaşları, gerektiği gibi veda ettiklerini söyledi.

Ekvardor’da yaşayan 21 yaşındaki Erick Cedeno bir akrabasının cenazesine giderken vurularak hayatını kaybetti. Polis, kentte böyle bir durumun ilk kez yaşandığından söz ederken olayı sağkın ve sağlıksız faaliyet olarak kayıtlara geçti. Erick Cedeno arkadaşları ise ona veda etmek için ilginç bir yol seçti. Arkadaşlarının cenazesini tabuttan çıkartan bir grup, onunla son bir motosiklet yolculuğu yaptı.

La Republic’nın haberine göre Erick Cedeno’nun cansız bedeni motosikletin üzerine çıkartıldığında diğer arkadaşları alkışlarla tempo tuttu ve tezahürat yaptı. Cesedi alan kişilerden hiçbiri yetkililer tarafından gözaltına alınmadı. Cenazenin özel bir olay sayılması nedeniyle olayla ilgili soruşturma açılmadı ve herhangi bir şikayette bulunulmadı.

Kaynak: MYNET

tommygun
09 Aralık 2021, 18:08
Tabi ki olayı bizlerin inanç sistemi ve kültürüyle değerlendirildiğinde gözümüze bir garip geliyor ama insanın yaşarken yapmayı sevdiği bir olayla uğurlanması çok da kötü olmamalı. Görüntüler elbet hoş değil ama arkadaşlarının niyeti bence harika.

Kerem34_
09 Aralık 2021, 18:27
Adamın vasiyetidir yaparlar, bizim gibi saygısızların bol olduğu bir ülkenin anlaması zor. Yaşayana mı saygı duyuyorlar da ölene duyacaklar. Canlı canlı, aklı başındayken video çekip öldüğümde gömülmek istemiyorum, ateşte yakın, denize atın, köpeklere verin ne yaparsanız yapın beni toprağın altına gömmeyin diyen ateist adamı öldüğü gün camiden cenaze kaldırıp toprağa gömüyoruz.

Adam ölmüş zaten, istersen motoru götüne sok. Öyle istediyse öyle yapmalısın, vicdani bir sorumluluktur bu.

Gökhan_Aygün
09 Aralık 2021, 19:56
Ben de "genç yaşta yakışıklıyken ölürsem, içimi doldurun; bedenimi de mumyalayın, evin bir köşesine koyun, biblo gibi durayım" diyorum tınlayan yok.

vandamme
09 Aralık 2021, 20:15
Şaşırmadım; Madagaskar’da ölüyle dans edenler varken :)

https://nereye.com.tr/wp-content/uploads/2017/12/%C3%B6l%C3%BC-ta%C5%9F%C4%B1ma.jpg

okanbagiscan
10 Aralık 2021, 08:31
Toplumların inançları kültürleri farklı farklı.Discoveryde seyrretiğim bir kabilede ölülerini sarp kayalıklarda yer açarak mumyalayıp defnediyorlar.Beeli aralıklarla oradan alıp bir hafta evine getirip orada misafir ediyorlar yeniden götürüp kayalıktaki yerine bırakıyorlar.
Tabi ordan alıp eve getirip götürme danslar müzikler yemekler falan bayram havasında geçiyor tüm ritüel.

AzÇok
10 Aralık 2021, 19:34
Bu şekil mi yapmışlar?

https://www.youtube.com/watch?v=VChlcGNJJ-0

espresso
10 Aralık 2021, 20:04
Ben öldükten sonra geride kalanlar kendilerini iyi hissetmek için ne yaparlarsa yapsınlar benim için farketmez.