PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : R6 egzoz sesini susturmak



KnHktn
29 Ağustos 2021, 14:00
Selamun aleykum üstadlarım.

Öncelikle konuyu ve özellikle R6 için bir çözüm bulamadığım için yeni konudan ötürü rahatsızlık veriyorsam özür dilerim / varsa eskisi taşınması adına yardımlarınızı / hatta yeter ki konuyu bulayım dilerseniz linç edin.

Evet arkadaşlar çift teker camiasında yeni olarak, R6'yı yalnızca işe gidiş gelişlerde kullanma dönemini bitiriyorum, sınavı da geçince artık trafiğe çıkıyorum. Legal, rahatsız etmeyen, ceza yedirmeyen, millete küfrettirmeyen bir egzoz sesi istiyorum.


Bunun için bazı yöntemler öğrendim, yaklaşık 2-3 saat videolar izledim, fakat R6 için kesin bir çözüme giden yolu keşfedemedim.

Bulaşık telleri, DB Killer, Silencer, Headers, Baffler, Muffler vs vs.

Bana bir çözüm yolu lazım, hangisine başvurayım?

Net'ten parça mı alayım, egzozcuya gidip yenisini/parçasını mı yaptırayım, yoksa daha cazip bir şeyler mi tavsiye edersiniz?

Uzun ömürlü olmasını istiyorum, bu arada varsa bi yöntemi, ufak bi tıkla tatmin edici sesine tekrar geri döndürebilecek şeylerin tavsiyesine de açığım.

Egzozum https://www.youtube.com/watch?v=cGqPyXYwz6I linkinde mevcuttur (daha önce bujiden ötürü sesi değiştiği için yüklemiştim)

Ozan arıcı
29 Ağustos 2021, 15:28
İkinci elde veya çıkma orijinal egzoz bulup slip on egzoz takacaksın. Düz boru olduğu sürece ne yaparsan yap sesi kısamazsın. Geçici çözümler olur. Mevcut egzoza daha büyük bir susturucu da yaptırılabilir ama sağlıklı olur mu bilemem.

DarthRider
29 Ağustos 2021, 15:56
Orijinal katalizör,headers ve egzoz ucu işinizi çözecek.Şu an malum sitede ilanlarda mevcut.Çıkma olarak alın,takın,geçin.

Atincozkan
29 Ağustos 2021, 18:00
Slip on takicaksin.arrow olabilir cunku diger markalara gore daha az sesi var ayrica mivv de olabilir.ses yuksek gelirse susturucu takicaksin.katalizor ve orjinal headers i kullanicaksin.

felix_bjk1903
30 Ağustos 2021, 09:26
orjinal eksoz takmanız yeterli olacaktır, etrafa rahatsızlık vermeyecek seviyeye iniyor o zaman zaten.

Mert54
30 Ağustos 2021, 09:59
Motor dediğiniz biraz gümbürtü çıkartır ben otobandan geçerken ortalama 1 km öteden duyuluyor uçak kalkıyor sanki diyorlar :D

hasmet
30 Ağustos 2021, 16:21
Motor dediğiniz biraz gümbürtü çıkartır ben otobandan geçerken ortalama 1 km öteden duyuluyor uçak kalkıyor sanki diyorlar :D
Muhtemelen duymak istemeyeceğiniz bayağı başka bir şeyler de diyorlardır sesin şiddetine göre. Hatta tanımadığınız bir sürü akrabanız bile olmuş olabilir otoban civarında... :wiinkk:

KnHktn
31 Ağustos 2021, 10:08
Üstadım orjinal egzoza 5k'dan aşağı fiyat veren olmadı şu ana kadar

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:04 ----------

Sanırım en mantıklısı sıstırıcı yoluna gitmek, henüz netleştiremedim ne kadar yeterli olacağını, çünkü hepsi internet satışında.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:05 ----------

Uyumlu olanı bulamıyorum maalesef

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:06 ----------

Atama babama rahmet okunmasına gerek yok, ben onlara dualarımı ederim üstad 🤣