PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kafasına göre ateşleme yapan çılgın bujiler



greyhorse
11 Ağustos 2021, 21:52
Selamlar
yaklaşık 1 hafta önce başıma gelen ve halen çözümünü bulamadığım bir sorun var.ilk çalıştırmada bujilere kıvılcım gelmiyor.arka arka marş basıyorum 5dk - 10dk sonraki denememde (bujiler ark yapıyor)motor çalışıyor.motor bir kere çalıştıktan sonra bujide ateşleme sorunu olmuyor arka arkaya 10 defa deneyeyim sorunsuz marş basıyor.kontağı iptal ettim,fişleri temizledim,bobinleri değiştirdim.sargılar sağlam buji ark yapmasa da cdi'a giden tek kabloda elektrik var,okuyucu sağlam cdi'ı multimetre'de kontrol ediyorum sağlam gibi görünüyor fakat suçlu cdi gibi duruyor bu konuda fikirlerinizi almak isterim.

Thesinner83
12 Ağustos 2021, 12:14
Buji tırnak aralıklarını kontrol ettiniz mi acaba? Isınınca genleşmeden dolayı aralık ideal ölçüye geldiği için ateşleme normale dönüyor olabilir?

HaktanCbr
12 Ağustos 2021, 13:21
Yeni buji alınsa iyi olur aslında denemek için ne kadar pahalı olabilir ki yada dendiği gibi buji tırnağı biraz açılabilir.

greyhorse
12 Ağustos 2021, 22:03
yazmamışım elimde farklı bujiler mevcut,hiçbir motorumda bujilerin tırnak aralığı ile oynamadım,sağlıklı bir şekilde çalışıyorlardı.velhasıl farklı bujilerde de sonuca ulaşamadım zanlı cdi gibi duruyor

greyhorse
15 Ağustos 2021, 19:55
sorun cdi kaynaklıymış.çinli muadil cdi ile değiştirdim.orijinali iki bobine ayrı çıkış veriyordu.bu cdi tek cıkış ,bağladım şimdilik bir sıkıntı yok.