PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW F650 GS hız göstergesi ve ABS problemi ve yanısıra Özel Servis tavsiyesi*



Unicorn Knight
22 Haziran 2021, 12:44
Selamlar.

Birkaç hafta evvel motorun ön ve arka teker rulmanlarını değiştirdikten yaklaşık bir hafta, belki bir 10 gün kadar sonra durduk yere hız gösteegesi (Analog) ve ABS çalışmaz oldu. İlk kontak açılışında hız göstergesinin ibresi check etmek adına en sona gidip geri geliyor, yani doğrudan ibrenin kendisinden kaynaklanan bir sorun olmadığını düşünüyorum. Ayrıca yine birkaç gün evvel kısa far ve hemen altında yer alan park ampulü de çalışmamaya başladılar. Ancak ampulleri yuvadan çıkarıp kontrol ettiğimde tel kesmediklerini görüp haricen kontrol ettiğimde de çalışıyor olduklarını gördüm. Bazı yabancı forumlarda tüm bu sorunların 12 pinli bir konnektörün gevşemesi/çıkması vs gibi durumlardan kaynaklandığı söylenmiş, ancak diyagram üzerinden de baksam neden bahsediyor olduklarını anlayamadım. Eğer bunun ne olduğuna dair bir fikriniz varsa ve beni detaylı bir şekilde tarif ederek yönlendirirseniz (daha iyisi varsa görsellerle destekleyerek) minnettar kalırım.

Aslında tüm bu sorunlar ve çok daha fazlası motorumu 60000 bakım için yetkili servise götürmekten vazgeçip (akıllara zarar yükseklikte bir teklif verdi Borusan) Anadolu Yakası'nda, neredeyse Tuzla'da bulunann özel bir Enduro & Enduro Tourer servisine referansla götürmem üzerine başladı. Motoru teslim aldıktan sonra sürekli gevşeyen sürüyle vida ve onları tek tek yeniden sıkmak zorunda kalmak gibi abukluklar dersem biraz daha iyi ifade etmiş olurum sanırım nasıl bir işgüzarın eline düştüğümü.

Velhasılkelam şimdi bana bu motordan GERÇEKTEN anlayan ve alavere dalavere çevirmeyecek, ayrıca müşterisine karşı olması gerektiği gibi kibar yaklaşan (telefonda hödük hödük konuşmayan, zira Google'da BMW Motorrad'lar için yaptığım özel servis aramalarının en tepelerinde çıkan bir tanesinin sahibi aynen böyle bir hödük!) bir usta gerekiyor. Gerekiyor ki artık çıkmam gereken tatile motorumun tüm eksiğini gediğini halledip çıkabileyim, uzun yol yapabileyim.

Netice itibariyle hem eğer servise gitmeden yapabileceğim bir şey olup olmadığı hususunda yardım ve yönlendirmelerinizi, hem de bir üst paragrafta belirttiğim gibi düzgün bir BMW Motorrad özel servisi varsa oraya yönlendirmenizi rica ediyorum. Şimdiden Teşekkürler.

mephamd
22 Haziran 2021, 13:15
Önce arayın.
Çünkü sıra olmayabilir.

GEN-MAR GARAGE

https://maps.app.goo.gl/1cUkGa2KdR2MxwaHA

ero__
22 Haziran 2021, 17:15
Maslak Atatürk Oto Sanayi Levent Fazlıoğullarından doğru adresiniz olacaktır.

Teknisyen Oto
Adres: Maslak, Atatürk Sanayi Sitesi 1. Kısım 44. Sk. No:81, 34398 Şişli/İstanbul
Telefon: (0212) 346 25 45

Kimi ustanın kaşesi kimine yüksek gelebilir, kimi insan ise USTA arar... hem de bu devirde mumla.

Birini birine övmek bana saçma geliyor ama yapılan işten memnun kalmayan ne duydum ne gördüm.

Levent
22 Haziran 2021, 17:42
Güngören de GS Moto / Ibrahim usta var. Çözer işini, fiyatıda borusandan %10-20 fln aşağı.. cok ucuz değildir.

Yunus Özbek
22 Haziran 2021, 19:42
Bazı abs li motorlar hız ölçümünü abs sensörü ile yapar. Abs sensöründe sorun olursa hem abs çalışmaz hem hız göstergesi.

ero__
22 Haziran 2021, 20:45
ABS sensörünün okuyucusunu ters takan "USTA" dahi gördü bu gözler :D

Unicorn Knight
24 Haziran 2021, 14:45
biraz kaba bir ifade olacak belki, lakin cüzdanımı "döğdürmek" arzusu gütseydim bunu yapmak için Borusan zaten orada hazır bekliyor arkadaşlar. (eğer o Bosch marka sensör kablosu değişecekse parçanın fiyatı yurtiçi/yurtdışı fix zaten, hatta yurtiçi fiyatları biraz daha insaflı. lakin hiçbir yerde stok yok, o da ayrı bir mesele.)

neredeyse aynı parayı verip de üstüne bir de daha telefonda potansiyel müşterisi ile konuşmayı dahi bilmeyen, sanki çok yüce bir makammış da biz aciz kullarına lütfediyormuş gibi triplere giren tiplere ulufe dağıtmaya niyetim yok.

netice itibariyle şu 12 pinli konnektör diye tarif edilen ve gevşemiş ya da çıkmış olabileceği söylenen parçanın yerini tarif ederseniz belki de ne parça değişimine ne de usta olmayan ustalarla boğuşmaya lüzum kalmadan hallolacak problem. başlığı açtığım günden beri halen diyagramları alt üst ediyorum ama hangi parçanın kastediliyor olduğunu çözemedim. bunu anlamadan da orasını burasını kafama göre söküp takmak ve belki de daha beter bir hale getirmek istemiyorum.

Kerem34_
24 Haziran 2021, 16:38
https://www.google.com/amp/s/www.letgo.com/tr-tr/amp/i/bmw-12-pin-soket-terminal-konnektoer-oem-8364646_935fb3d1-00a1-4d5a-85e4-ecf841867b3d

Şu arkadaşı arayıp nereden sökülen parça olduğunu sorarsanız biliyordur belki. Hep araba parçası satıyor ama bu motosiklet olarak gözüküyor sitede. Sormakta fayda var.

gurcanozturk
24 Haziran 2021, 17:07
netice itibariyle şu 12 pinli konnektör diye tarif edilen ve gevşemiş ya da çıkmış olabileceği söylenen parçanın yerini tarif ederseniz belki de ne parça değişimine ne de usta olmayan ustalarla boğuşmaya lüzum kalmadan hallolacak problem. başlığı açtığım günden beri halen diyagramları alt üst ediyorum ama hangi parçanın kastediliyor olduğunu çözemedim. bunu anlamadan da orasını burasını kafama göre söküp takmak ve belki de daha beter bir hale getirmek istemiyorum.

https://www.f650gs.crossroadz.com.au/Repairs/Dash/Dash-Info.pdf

X9001 socketi olabilir mi ?