PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alanya Emniyeti motosiklet sürücülerini uyardı



admin
27 Mayıs 2021, 15:55
Havaların ısınması ve pandemi nedeniyle insanların toplu taşıma yerine motosiklet kullanımına yönelmesi sonucu kazalarda artış yaşandığına dikkat çeken Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, sürücülerin kurallara uymasını istedi.

Müdürlükten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “100 kilometre hızla giden motosiklet herhangi bir nedenden dolayı devrilirse 65 metre sonra durabiliyor. Asfaltta sürüklenirken oluşan sıcaklık 770 santigrat dereceye ulaşıyor. Motosiklet duran bir cisme veya bir araca çarptığında sürücüsü çoğunlukla kafasını araca veya zemine çarptığından dolayı ciddi kafatası travması, kafatası parçalanmaları veya boyun kırılmaları meydana geliyor.

Kaza anında motosiklet cisme çarpması neticesinde durmak zorunda kaldığından sürücü ve arkasında ikinci bir kişi varsa üzerindeki şahıslar kaza anında olay yerinin uzağına fırlamak suretiyle daha fazla zarar görür. Sürücünün arkasındaki yolcu sürücünün sırtını adeta bir uçuş rampası gibi kullanarak daha uzak bir mesafeye düşer ve bunun neticesinde daha ağır yaralar alır. Kaza anında kask kullanmayanlar kullananlarla karşılaştırıldığında 5 kat daha fazla ölümcül kafa travmasına maruz kaldıkları görülüyor.

Araba kazalarında yaralanma oranı yüzde 20 iken motosiklet kazalarında bu oran yüzde 80’in üzerinde. Ayrıca motosiklet kazalarında ölüm riski araç kazalarına oranla kat kat daha yüksek. Kask hayat kurtarır. Kaskın da aklın da başında olsun.”

Kaynak: Haber Alanya

https://imagizer.imageshack.com/img922/2236/cyFfZU.jpg

fatih.met
28 Mayıs 2021, 18:41
nüfus çok nüfus, doğal selesyon, seleksiyon. bırakın aynen devam etsinler.

emenyasin
28 Mayıs 2021, 20:51
Belli bir bilgi birikimi olmadan motosiklete başlayan kişileri uyarmak için olayın ciddiyetini öne sürmeleri güzel olmuş.

watercolours
28 Mayıs 2021, 21:00
Bizim millet bunları biliyor. Sorun, milletteki "Bana bir şey olmaz" zihniyeti.

mavellen
03 Haziran 2021, 17:06
Alanyada scooter süren arkadaşlar. Şansa hayattalar. Alanyada scooterlerin her biri trafik canavarları. Araç sürenlerde onlardan geri kalır değil ama konu motormuş. Keşke haber scooter sürücülerini itina ile uyardı olsaydı.

killingroad
03 Haziran 2021, 17:48
He zaten memlekette motosiklet ve trafik konusundaki sıkıntılar bir kask takmayla çözülüyor, bunu söyleyin insanlara işiniz bu kadar. Tebrikler.

tommygun
03 Haziran 2021, 18:14
Motosiklet sürücüleri de Alanya Emniyeti'ni uyardı "Siz önce çalınan motosikletleri bulun"