PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Scooter Karbüratör - Teknik servis hakkında



Bettanre
17 Mayıs 2021, 14:29
Merhaba Bursa'da yaşıyorum.
Nisan'ın 7si gibi motorumu teknik servise bıraktım. Arora 50cc(ares) scooter kullanıyorum. Uzatmadan, sorunun karbüratörde olduğunu tespit ettiler. Garanti kapsamında olan motorumu teknik servise bıraktım. Tarih şu anda 17 Mayıs 2021 hala motoruma parça bekliyorum. Sorum şu sizce bu normal mi?? Oldukça sinirim bozulmuş vaziyette.

Ek okumak daha iyi kavramak isteyenler de devam etsin.

Motoru bıraktığımda ilk sorunu bulmak için bir zaman harcadılar. Sorunu bulduklarında parçayı fabrikaya göndermişler fabrika arızalı olduğunu onaylamış. Ardından fabrikadan parça bekleme moduna geçtik yani. Bana söylenen bu. İşin can sıkıcı kısmı motoru satan arkadaş doğruları söylemek yerine kaypak kaypak yalanlara başvuruyor. Örneğin karantina olduğu günler kargolar çalışmıyor gibi saçma bir yalana başvurdu adam bana. Oysaki çalıştığım yerde 4 tane kargo var ve hepsi de çalışıyor. Bunun gibi ''hallederiz abi'' modunda olup yalanlarla geçiştirmesi iyice sinirimi bozdu... Tam bahar geldi motoru kullanmanın en tatlı zamanı ve ben motorumdan bu saçma sebeplerden uzak kalıyorum!

Ekrem_06
17 Mayıs 2021, 14:56
Geçmiş olsun can sıkıcı bir durum, karbüratörün arızalı olmasını kabul etmeleri güzel bir cevap.. Bıraktığınız servisi ve parçanın gelecek yerini iyice darlamak çözüm olabilir. İnşallah sıfır karbüratör yollarlar jetlerini temizleyip buyur al abi yapmazlar.

Ali Çimen
17 Mayıs 2021, 21:08
Geçmiş olsun, çok saçma bir durum, klasik bahaneler. 40 günde o karbüratör Çin'den dahi gelirdi. Servisin Arora'nın sistemine talepte bulunmamış olasılığını da düşünün derim. Bazı servisler markalardan para alamayınca maalesef bunu yapıyor.