PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastik temizleme konusu yine yeniden...



Metela
30 Nisan 2021, 00:17
Biliyorum bu konu forumda ara ara açılıyor ancak her zaman yeni ürünler de geliyor olabilir veya yeni yöntemler de bulunmuş olabilir.

Benim motosikletin lastiği artık kahverengi gibi oldu, şimdiye kadar lastiğe asla bir şey sürmedim, şu an ilk senesi bile dolmadı ama görüntüsünü hiç beğenmiyorum, lastiklerim michelin pilot road 4 2020 üretim.

Bu lastikleri yol tutuşunu bozmadan temizlemenin yolu var mıdır?, en azından yere değmeyen yanak kısımları temizlenebilir mi? Aşağıda paylaştığım linkteki ürün güvenli bir ürün mü hiç deneyen oldu mu, başka güvenli bir yöntem var mıdır?

https://www.hepsiburada.com/uniland-motosiklet-lastik-parlatici-750-ml-temizleme-sungeri-pm-HB000005HEGZ

Ozan arıcı
30 Nisan 2021, 00:56
Jantı ve lastiğin yanak kısımlarını yumuşak fırça ve cam sil kabına doldurduğum su bulaşık deterjanı karışımıyla yıkıyorum. Pırıl pırıl oluyor. Bu tür parlatıcı ürünleri tavsiye etmiyorum. Uzun vadede lastiğin yanaklarını çatlatıyor. Pahalı ve markları ürünlerde böyle bir problem olmaz ama şahsi fikrim böyle ucuz ürünlere lastik emanet edilmez.

Beto87
30 Nisan 2021, 05:26
Lastiğe ve özellikle yanaklara hiçbir kimyasal sürme. Temizlemek istiyorsan su ile yıka sabun da sürme. Parlak lastik ile kaza yapmaktansa çirkin lastik ile güvenli sür.