PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce motosikletler ne zaman araba gibi bir araç yerine konur?



Barisozde
11 Mart 2021, 08:57
selamlar herkese. Fabrikada mühendis olarak çalışıyorum. İşyerine arada motorumla geliyorum. 1500 kişinin çalıştığı fabrikada 9 arabalık park yeri yapmışlar ki zaten 4üne patronlar arabalarını koyuyor otopark mevzu çok sıkıntılı. her beyaz yaka gibi benim de bir araçlık park yerim var sözde. daha önce elli defa güvenlik müdürüyle karşı karşıya geldik. kendi müdürüm de bu konuda desteklemiyor tabii. en son olay motorla geldiğinde fabrikanın dışına bırak'a kadar geldi. ulan bu araç değil mi? neyse tekrar aldım içeri araba yerine koydum. forklift ve kamyonların geçtiği yerin oraya koy deniyor şimdi. çarpsalar napacazz sorusu ayrı adanada güneşte kalmasını hiç istemiyorum o ayrı. şimdi araba otoparkının arkasına çektim, hanzonun biri geri geri gelirken görmez diye ödüm kopuyor. kurumsal olmayan bir yer olmadığı için mahalle usulü yeğenim motoru çek de geçek kafasında herkes.
Bu durum aşşşşşırı rahatsız ediyor beni. toplumun her kesiminden okumuşu, okumamışı falan hiç farketmiyor.
bu bir dert yanma başlığıdır. Bizim toplum ne zaman muasır medeniyetler seviyesine yaklaşacak da bizi araçtan sayacak acaba?

arndiol
11 Mart 2021, 09:18
Aradaki fark işletmelerde motosiklet ile otomobil için ayrılmış alanların ayrı olması.

Kurumsallıkla alakası yok, bizim firmada da motor alanı yerine araba alanına koyarsam sorun cıkar.

Esas sorun sizin araç parkı konusunda motosikletler için alan belirlenmesini sağlamanız.

Barisozde
11 Mart 2021, 09:33
tam olarak izah edemedim galiba şirkette araba için bile patron hariç 5 araçlık yer var. adamlar arsayı almış tamamını fabrika yapmış. herhangi bir sosyal alan ya da düzgün bir otopark bile yok. Bu durumda tek motosikletli çalışan ben olduğum için motosiklet park alanı falan hayal yani. 1300+ kişinin çalışacağı yere 9 araçlık otopark yapmak kurumsal olmamak dışında neyle açıklanabilir bilmiyorum. Kurumsal ya da yarı kurumsal yerlerde dahi böyle bir şey görmedim. Keşke harici bir alan olsa orası ayrı

3RE3RA
11 Mart 2021, 10:04
Eğer mümkünantı varsa, kendi aracıyla gelen bir arkadaşınızla konuşarak onun aracının önüne, aracı siperlik gibi kullanarak park sorununu geçici de olsa çözebilirsiniz. konu başlığına gelirsek, bunun için hindistan, pakistan veya çin gibi şehrin araba sürülemeyecek kadar aşırı kalabalık olması gerekir.

Barisozde
11 Mart 2021, 10:13
aynen hocam denk geldikçe öyle yapıyorum ama kaçak göçek gizleyerek yapmak çok aptalca. ülkemizin kafa yapısının çoğu alanda olduğu gibi bu alanda da baya gelişmesi şart.

Mr.wind
11 Mart 2021, 10:23
oturdugum sitede kapali otoparkta arabalara yer kalmassa ve park yerinde motosiklet varsa, motosikleti deviriyor bazi hayvan oglu hayvanlar. Bigun kan cikacak bakalim ne zaman

mavzer-i
11 Mart 2021, 10:41
o mevzu bizim sitenin otoparkında da vardı bi ara.
araba park yerin tam ortasına park ederken
siteden çıkarken güvenlik; motoru aralara park etseniz olurmu acaba site sakinlerinden şikayet ediyorlar, demişti.
gelsin bana söylesin demiştim bende.
ne gelen var ne giden.
şimdi bir araba yerine iki motor park ediyorum.

ufakla çıksam büyük duruyor park yerinde
büyükle çıksam ufak duruyor park yerinde

park yerim her zaman benim için boş kalıyor hemde işime geliyor.

msandikci
11 Mart 2021, 10:50
Selam, yarı kurumsal yarı geleneksel (yer Ereğli, Konya) tarzda bir işletmede Kalite Güvence Müdürü olarak görev almaktayım. Motosiklet ile gelip gidiyorum kar kış kıyamet olmadıkça. Çoğu zaman şöyle kenara koy, aman şurada dursun, aman burası otomobil park alanı gibi bir konu bir şekilde ortaya çıktığında "abi valla xxx para verdim hala borcunu ödüyorum personel, kamyon şoförleri vb. gelip kurcalıyor" gibi bir yorum yapıp fabrika müdürü'ne ait park alanına koyuyorum. Benim bulunduğum işletme için bu olay kurtarıyor şuan için. Kurtarmayacağı durumda da büyük ihtimalle "ulaşım sağlayacağım başka bir aracım maalesef mevcut değil" gibi bir yaklaşım ile ilerlerim.
Yaşamakta olduğumuz sorunlar tamamen kültürel eksikliklerden kaynaklanmakta. Konunun pek kolay bir şekilde çözüleceğine inanmıyorum şahsım adına.

Barisozde
11 Mart 2021, 11:11
inanın ben de hiç inanmıyorum. ben de hala borcunu ödüyorum. az önce iş arkadaşımdan arabasını rica ettim motorun önüne ben çektim. biri çekmeye çalışırken kazaya kurban gitmesin diye ama ne zamana kadar böyle gidecek sürekli bir tedirginlik bişey. cidden o güneş altında taş yarılır motoru güneşte bıraksam boya falan geçtim lastik gevrer. ne diyeceğimi bilmiyorum sadece halimize üzülüyorum.

Erenkc91
11 Mart 2021, 12:17
Ne zaman ailesinden biri veya kendisi motosiklet sahibi olur o zaman sayarlar.

Ezio41
11 Mart 2021, 12:26
Hiçbir zaman o musaır medeniyetler seviyesine çıkamayacağız maalesef.

hasmet
11 Mart 2021, 12:35
Motosiklet araba gibi bir araç değil. Bazı kuralların farklılık göstermesi gayet normal, ki ileri ülkelerde de öyle. İş yerimde, değil araba ve motosiklet; motosiklet ve skuter'ların park yerleri bile ayrı. Aylık park ücretleri de farklı.

Barisozde
11 Mart 2021, 12:55
tamam her şey farklı olsun. ama bize de yer olsun ben onu diyorum tabii ki her şey aynı değil. ücretler falan da farklı ama bu direkt adam yerine konmamak

tarzan rıfkı
11 Mart 2021, 12:57
kadınları dövüp hayvaları öldürmeyi normal gören bir milletten motosikletleri taşıt yerine koyma sırası ohoooooooooooooooooooohhoooooooooo

Barisozde
11 Mart 2021, 13:45
çok haklısın dostum. insan yine de sitem ediyor işte canımız sıkılıyor.

The Dude
11 Mart 2021, 14:12
tamam her şey farklı olsun. ama bize de yer olsun ben onu diyorum tabii ki her şey aynı değil. ücretler falan da farklı ama bu direkt adam yerine konmamak

kesinlikle.

öncelikle amacınızın ne olduğu konusunu netleştirmeniz gerekiyor.
motosiklet park sorunu üzerinden bir iktidar mücadelesi mi gerçekleşiyor?
motosiklet için park yeri yok mu?
iletişim bozukluğunun kökeninde ne var?

konuya zamanında daha profesyonel bir yaklaşım sergileseydiniz bu kadar sorun yaşamamanız mümkündü.
(Taktik olmadan strateji, zafere giden en yavaş yoldur. Strateji olmadan taktik, yenilgi öncesi yapılan gürültüdür.)

şu an yapacağınız uzlaşma manevrası ise geri çekilme olarak nitelenerek zayıflık olarak görülebilir, bu da mevcut sürtüşmede problem olabilir. tabi kılıçları ortaya çıkarma niyetindeyseniz.

açıkçası bu kadar ince hesaplar yapabilecek bir kapasiteniz olduğunu düşünmediğimden sorunu çözebileceğinizi düşünmüyorum.
biraz daha politik davranmanızı tavsiye ederim.

rakiplerinizi biraz inceleyin ve zayıf yönlerini anlamaya çalışın, bu arada bazı zayıf noktalarınız olduğu izlenimi uyandırarak saldırabilecekleri yerleri siz seçin. (Düşmanı bildiğiniz kadar kendinizi de biliyorsanız, zafer konusunda şüpheniz olmasın.)

konu, siz farkında olmadan farklı boyutlar kazanabilir.

gazan mübarek olsun, taş üstünde taş omuz üstünde baş bırakma.

Barisozde
11 Mart 2021, 14:31
adam yerine konmamak motorla alakalıydı. şu yazdığın yazıyı gelip yüzüme söyleyebilir miydin çok merak ediyorum. zamanında profesyonel yaklaşımmış, kapasite yokmuş aga sen kimsin de böyle hükümler verebiliyorsun? başlığı açma sebebim sitemdi. soru kısmı da geneldi. şuanki durumla alakalı bir mevzu değil yani hı herkesin aksine sen diyorsan hayır motosikletli olduğum için hiç haklarım yenmedi sana helal olsun trde teksin.
tanımadığın insanlarla alakalı, bilmediğin olaylarla alakalı hüküm vermeden önce tekrar düşün. hadsiz hadsiz kapasite yok bilmemne yok diyerek klavyeden esmek rahattır.

mustick
11 Mart 2021, 14:59
Her işletmede durum farklı olabiliyor. Üzeri kapalı motosiklet park yeri yaparak kameranın yanı sıra başına üç vardiya güvenlik elemanı diken iş yerimi tebrik ediyorum.

Barisozde
11 Mart 2021, 15:04
ben de tebrik ediyorum kendilerini. sana da mutluluklar diliyorum :D

The Dude
11 Mart 2021, 15:10
sizin yaşadığınızla benzer problemleri birkaç kez yaşadığımdan mütevellit zaman içerisinde konuyla ilgili nasıl yaklaşımlar sergilenmesi konusunda fikrimi beyan ettim.

kapasite konusu sadece ne kadar fevri olup olmadığınızı anlamak içindi, yanıtımı aldım, zaar.

böyle devam edin.

zor ama umarım sorununuzu çözersiniz.

Barisozde
11 Mart 2021, 15:24
emin ol iş hayatımda forumda beni tanımadan yorum yapmaya kalkışan insanlara davrandığım gibi davranıyorumdur.

LostRider
11 Mart 2021, 16:57
Çocuklarımıza adam gibi eğitim verip bir nesil hanzoların gidişini bekleyip düzgün eğitimli yeni nesil onların yerini doldurduğunda araç yerine konur. Ne zaman mı? Sanırım ben , torunlarım ve onların torunları görmez.