PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağ nereye gidiyor?



yuemtu
10 Mart 2021, 21:27
Merhaba arkadaşlar,

Arkadaşlar joymax 250 kullanıcısiyim motorum 45.000 km de bakımlarını bu zamana kadar eksiltmeden yaptım. 2.000 km önce düzensizlikten dolayı subap ayarı da yaptırdım. Yağ eksiltme olayı başladı. Baya yağ eksiliyor ve duman atma yok. Soğukken bile duman atmıyor ve yağ kaçağı yere yağ damlama olayı da yok.

Peki bu yağ nereye gidiyor problemi nerde aramalıyım kolay gelsin.

mavzer-i
10 Mart 2021, 21:35
sukuter olduğundan dolayı debriyajı sıkıp son gaz veremessin. o yüzden eksostan duman göremessin. o yağı gıdım gıdım yakıyordur

Ozan arıcı
10 Mart 2021, 22:08
Duman atma olayı boşta belli olmaz. Motor yükteyken farkedilir.
Egzoza kumaş süzgeç benzeri birşey geçirip yokuş yukarı motoru zorlaman lazım. Yada tüm gün sürüş yap. Yağ yakıyorsa illa ki kumaşta birikir. Bir diğer yöntem ise parmağını egzoza sokup iyice gezdir. Kaygan bir zemin varsa yağ yakıyordur veya eline sıvıyla karışık katranımsı kurum geliyorsa yine yağ yakmaya işarettir.

sandıkçı
11 Mart 2021, 13:24
Bende aynı sorunla uğraşıyorum.Motorum 2015 Joymax 100bini devirdi.Motor yaptırdım çok sakin kullanır tek kişi binersem problem yok.Ama 2 kişi kullanılmaya başlıyınca yağ eksilmeye başlıyor.Motor yapılmadan önce içiyordu,şimdi çok daha az.
Kullanımı rahat parçaları uygun fiyatlarda.Servislede sorun yaşamadığım için satmayıp böyle devam.Petrol ofisinin Maximoto yağlarından aldım.Eksildikce takibini yapıyorum.

serif abi
11 Mart 2021, 13:38
Daha önce yoksa ve subap ayarı yaptırdıktan sonra çıktı ise , subap kaidelerini keçelerini bozmuşsunuz ..

Üst kapagı tamirci yapamaz rektefiyeci yapar.

Üst kapatan silindir içine giriyor ise öyle aman aman da duman da atmaz , fark etmemeniz normal