PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vitesten Atma Sorunu Zx12r



Yavuz Arı
14 Aralık 2020, 21:53
Merhaba,

2000 model kawasaki zx12r motorum var. Gazı yavaş açtığımda hiçbir sorun yok, ancak gazı sert açıp hızlanmak istedğimde ise sadece 2. Viteste boşa atıyor.

Neden kaynaklı olabilir? fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Kural [ Z ]
14 Aralık 2020, 22:33
İkinci vites dişlileriniz aşınmış, şanzıman revizyonu yapılmalı. Diğer bir değişle motor yarılıp açılacak, ne varsa sökülüp bakılacak. İkinci vites dişli grubunun değişimine kesin gözüyle bakabilirsiniz. Bu esnada motor takım conta ve şanzımandaki ikinci vites grubuna ek olarak şu anda gözle görülmeyen ancak ömrü dolmaya yaklaşmış çok daha farklı masraflar da çıkacaktır (çizilmiş yağ pompası, debriyaj seti, supap ayar şimleri, yataklar ve bazı iç rulmanlar hatta segman takımı...), hazırlıklı olun.

Motosiklet markanızın distribitöründen de kaynaklı olarak parça tedariğiniz zaman alabilir. Kışın motosiklete daha az binildiğinden, daha az bakıma götürülen motosiklet olduğundan kaliteli işçilik ve işçilik ücreti konusunda daha şanslı olabilirsiniz. Bu yüzden şimdiden motosikletinizi tamirci veya servise götürüp parça tespitleri ile siparişleri geçmenizi öneririm.

pea
14 Aralık 2020, 22:41
Debriyaj ayarından da olabilir. Doğru ayarlanmadıysa boştan 2'ye düzgün geçmiyor ve ani gaz açmada/kapamada boşa düşüyor olabilir.
@Kural [Z]'nin dediklerine girişmeden önce debriyaj telini, debriyaj kolunu iyi kontrol edin.