PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : debriyajsız yavaş sürüş



natijax
13 Kasım 2020, 00:07
trafiğe baya alıştım ama misal duran trafikte arabaların arasından geçerken veya çok yavaş giderken yarım debriyaj ve 1. vites yapıyorum ben fren ile kombinleyerek bu bana çok gereksiz gelmeye başladı. ve bakıyorum scooterlar çok rahat yavaş geçebiliyor. demek ki debriyaja ihtiyacımız yok.
geçen dikkat ettim birinin eline ön fren ve gazı eş zamanlı kullanıyorlar galiba scooterler hızı sabitlemek için.

vitesli motorlarda siz ne yapıyorsunuz misal çok yavaş giderken veya duran trafikte yavaş şekilde aralardan geçerken
ben her zaman trafiğin akışına yakın hızlarda sürüyorum risk almamak için. duran trafik de dahil. o yüzden basmıyorum sakin sakin durabileceğim hızda gittiğim için gayet yavaş geçiyorum bu yüzden o saçma 1. vites + devriyaj + fren olayını kullanıyorum. duran trafik dahil aralradan deli gibi hızlı geçenlere sormuyorum bu soruyu.

misal şeyi de merak ediyorum hadi çok ciddi dar alandan dönücez scooterlı biri yarım debriyaj olayını yanmadan nasıl dönüyor? gazla oynayıp aç kapa yapa yapa mı veya ayak koyarak mı? sahiden düşününce debriyajsız motor sürmek daha zor gibi gözüktü gözüme. hiç scooter kullanmadığım için. hele hele yavaş hızlarda denge kaybetmeden gidebilmek adına.

BloodyBaron
13 Kasım 2020, 09:03
Hocam skuterler geçebiliyor çünkü debriyajları yok bu debriyaj olayı gereksizdir demek değil ki. Alıştıkça uygun viteste kullandığınızda debriyaj kullanma durumlarınız azalacak. Ama bazı geçişlerde mesela art arda duran iki arabanın arasından geçerken ışıklarda ben debriyaj kullanıyorum.

berk_cglr
13 Kasım 2020, 09:13
yerine göre yarım debriyaj ve fren kombini ya da sadece fren sadece debriyaj değişiyor yani yolun hızı boğluğun genişliği yokuş yukarı aşağı olması tamamen sana kalmış

natijax
13 Kasım 2020, 09:53
biraz ben abartmışım o zaman. 1. vites kullanmayı sevmiyorum bırakınca ötüyor deli gibi ondan da biraz şey ettim. 2. viteste denicem yarım debriyajı.

berk_cglr
13 Kasım 2020, 11:25
biraz ben abartmışım o zaman. 1. vites kullanmayı sevmiyorum bırakınca ötüyor deli gibi ondan da biraz şey ettim. 2. viteste denicem yarım debriyajı.

1 genelde düşük hız için iyide 250cc ve altı için eğer ciddi torklu bir motor varsa o zaman 2 3 sorun yapmaz biraz motorun karakteristiğine bağlı mesela mosnter 696 torklu ama 1 vites düşük devride silkelenme huyu var o yüzden konfor amaçlı debriyaj istiyor çok takılmam sese yarım debriyaj az gaz ver gider zaten

natijax
13 Kasım 2020, 12:14
benim motor hemen stop ediyor zorlanınca ybr var.
o yüzden 2. viteste yarım debriyajdan çekerken hızlanmazsam ileri geri vura vura stop eder :)
her neyse şaşmamak lazım bildiğimizden.

teşekkür ediyorum en zor zamanları az çok geçtik yavaş yavaş zevk almalar başlıyor motordan :)