PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Suzuki Vl250 Yağ yakmaya başladı.



afrossus
09 Eylül 2020, 07:06
Öncelikle hepinize iyi günler-forumlar diliyorum.Şimdi bu gönderiyi acemi olarak atıyorum kendimce gözlemlerimi sizle paylaşacağım ve sizlerin tecrübesinden faydalanmak istiyorum.Motorumu 19000 kmde satın aldım ve direk bi ustaya ( maalesef tanıdık diye güvenme gafletine düştüm) götürüp bakımlarını yaptırdım.Çok ciddi bir para aldı benden 1900 tl gibi.Neyse bana yağ yakıp yakmadığını anlamak için 1-2 hafta sür yağ seviyesine dikkat et azalma varsa bu sıkıntıdır getir halledeyim dedi.Dediği gibi hep kontrol ettim hiç azalma olmadı.Kendimce her bensizn aldığımda da kuruş-litre tüketimimi not ettim.Km başına 20 kuruş-100km 3 litre yaktı hep ta ki son 1 haftaya kadar.20400 km de değişikliği gözlemledim.Sürüşümdeki değişiklikleri söyleyecek olursam daha yüksek devir-süratli kullanmaya başladım ve biraz da artçım oldu.bunların dışında her şey aynı ama yağ ibresine baktığımda bariz bi azalma gözlemledim ve motor boşta durup gaza yüklenince siyah duman çıktığını da gözlemledim.Ve son benzin aldığımda 100km 3,5 litre ve km başına 23 kuruşa denk gelen bi sarfiyat not ettim.Şimdi sizlerden ricam şu,güvenilir bir usta var(istanbul avrupa yakası) mı veyahut bu sorun niye olmuştur?Dediğim gibi 19000 de aldım motoru şuanda 20600 kmde,yağ değişim vs. yapmadım hiç ondan olabilir mi?
Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler.

tommygun
09 Eylül 2020, 07:27
1900 TL para alan ustanız keşke yağı da değiştirseymiş bir zahmet. Siyah duman atması yağ yakmasından ziyade yakıt hava karışımında bir problem olduğu anlamına gelir diye düşünüyorum. Mavimsi bir duman için yağ yakma işareti derler.

afrossus
09 Eylül 2020, 07:46
kendi demesine göre değiştirdi ama çok güvenemiyorum.Bu ilk sefer benim hatamdı ama artık düzgün ustaya gitmeyi düşünüyorum.

mkolia
09 Eylül 2020, 08:24
Yağ gösterge cami yok mu hocam yağ şeffaf ise değiştirmiştir, siyahsa değiştirmemiş.

afrossus
09 Eylül 2020, 09:12
en baştan beri siyahtı bundan %100 eminim.Valla ne diyim benim cahilliğim ve ustayım diye geçinen kişilerin ahlaksızlığı saolsun.Sorun ondan mıdır hocam yani uzun süredir siyah renkteki yağdan dolayı mı olmuştur son zamanlarda yağ yakma durumu?

mavzer-i
09 Eylül 2020, 09:16
1900 liraya motora ne yaptı çok merak ediyorum

ben versys 650 yi yetkili serviste bakıma soktum tüm sıvıları değişti yağ dahil hava filtresi ve yağ filtresi dahil
1000 lira bile tutmadı.

götürdüğün usta nerede adı sanı ne. oralara yolumuz düşerse gitmeyelim kapısına. bizimde paramıza çökmesin

afrossus
09 Eylül 2020, 09:23
bujileri değiştirdi,yağ değiştirdi(!),zincir bakımı yaptı,pasta cila yaptırdı,bi kaç şey daha söyledi de tam aklımda değil şuanda ama öyle çok masraf tutacak bişe değil,ben yücel motor suzuki resmi servisten fiyat almıştım 1100 tl fiyat çıkarmışlardı ben de güya tanıdık daha uygun olur diye gittim ama sonuç ortada... şirinevlerde bi usta hocam isim vermiyim burdan ben yine.Açıkçası canım çok sıkıldı yani o kadar kullandım motoru son zamanlarda bu yağ yakması sıktı canımı. Sizce o yağın kötüleşmesinden dolayı olabilir mi bu yakma durumu?

mavzer-i
09 Eylül 2020, 09:30
gerçekten çok almış. haksız kazanç sağladı desem yalan olmaz.

pasta cila yaptırması göz boyaması. hani şu büyük tabağın ortasına iki lokma et koyup dünya para alan restorantlar gibi.

gerekirse ben zaten yaparım pasta cilamı 20 liraya alacğaım sprey ile

yağ uzun süre değişmesse viskositesi kayboluyor iyice su kıvamına geliyor. bu durumda yakma gerçekleşebilir. çünkü yağ iyice inceliyor
incelmeyi geçtim artık yağlama görevini yapamayıp motora zarar vermeye başlayabilir.

tabi içindeki yağ kaç km dir içinde onu da bilmiyorum

afrossus
09 Eylül 2020, 09:36
çok teşekkür ediyorum size,ben o zaman bugun gidip bi yağ değiştireyim zaten en uygun çözüm denemesi bu olacaktır,yeni yağda da sorun olursa öyle usataya giderim o zaman.saolun tekrardan bilginiz için