PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benelli Bn251 hakkında görüşleriniz...



ressam58
08 Eylül 2020, 00:09
Sivastan merhabalar arkadaşlar..2019 model 6.800 km de Benelli bn251 motorla bu hayalime giriş yaptım.Yeniyim acemiyim... :) Tabiki herkes gibi bende tecrübelerle kendimi geliştireceğim.Bizim Sivasta benelli servisi yok malesef... Bana özellikle bu motor hakkında kendi yaşadıklarınızdan veya nelere dikkat etmem gerektiğinden bahsederseniz çok yardım etmiş olursunuz...saygılar herkese

arndiol
08 Eylül 2020, 08:25
Sakın devirme ve bozma.

arkadaş nasıl bir yedek parçe pahalılığıdır bu aletteki.

yoksa severim, genc işi sempatik bir motor.

atlantic
08 Eylül 2020, 17:24
Merhaba, hayırlı olsun. Yaklaşık 4 aydır ben de bn251 e biniyorum. Yaklaşık 4000km oldu, herhangi bir problem yaşamadım, yalnız 1-2 ufak sıkıntısı olduğunu biliyorum. Birincisi motor soğukken stop etme sorunu. Bunu genelde motoru biraz rölantide beklettikten sonra kullanırsanız aşıyorsunuz. Eğer ilk çalıştırmada rölantide dalgalanmalar oluyorsa bir süre sonra stop etmeye başlayacaktır. Sebepleri, kirlenmiş hava filtresi, kötü yakıt veya en çok karşılaşılan sorun rölanti sensörü arızası. Garanti varsa servis hallediyor.

Diğer sorun da arka fren hortumu orta bölümde, sürücü selesinin altında motor bloğuna temas ediyor genelde. Bunu kablo bağı vs. herhangi birşeyle tutturarak motor bloğundan uzaklaştırmanızı tavsiye ederim. Sürekli temas ettiği için bir süre sonra hortum erimeye başlıyor ve baya bir masraf açıyormuş.

Bunların dışında motoru çok tazyikli suyla yıkamayın, motor bloğunu çamurlukları vs tabiki yıkayabilirsiniz ama far arkasına ve gidondaki elektronik parçalara asla tazyikli su tutmanızı önermem.

Bn251 tek silindir olmasından dolayı biraz titreşimli çalışan bir motor, bunu iridium buji takarak %90 a kadar kesebilirsiniz. NGK cr8eix uyumludur. Ben çok faydasını gördüm. Ellerim uyuşuyordu, iridiuma geçtikten sonraki farkı görünce şok olmuştum.

Bir de zincir biraz sesli çalışıyor, onu da ön dişliyi contalı tür dişliler ile değiştirirseniz büyük oranda sessizleşiyormuş ama ben henüz o işe girişmedim. Çok rahatsız edici gelmiyor.

Tekrar hayırlı olsun, kazasız belasız.