PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ducati Scrambler 400 cc motor sicakken kalkista gelen surtunme sesi ve aku sorunu



ayriksi
05 Eylül 2020, 16:21
Herkese Merhaba,

Fransa'da yasiyorum, bu yil Subat ayinda buradan 2019 model Ducati Scrambler Hashtag (400cc) aldim. Motoru aldiktan 1-2 ay gectikten sonra iki sorunla karsilastim. Su an 1300 km'de rodaj kurallarini kitapcikta yazdigi gibi uygulamaya calistim ve 1000 bakimini zamaninda yaptirdim.


1. Aku bosalmasi

Aku motora bagliyken pandemi surecinde 1 ay calismadi, bu arada ilk kez bosaldi ve sokup sarj ettirdim.
Tatil icin Turkiye'ye gelirken akuyu soktum, 1 ay sonra geldigimde motor yine calismadi, 12'nin altina inmisti (gosterdege okunan deger 11.2V idi) tekrar sarj ettirdim
Sarj sonunda 14.8 V gibi bir deger okunuyordu, ama bu deger motoru kullandikca dusmeye basladi ve motoru her gun kullandigim sirada bir sabah yine calistiramadim.
Bundan sonra iterek 2-3 kez calistirdim motoru, kendini sarj etmesini saglamaya calistim, ancak her seferinde motor vurdurarak daha zor calismaya ve sonunda ekranda pil hatasi ile birlikte motor hatasi da gostermeye basladi, bu noktada servise goturdum.



2. Debriyajdan gelen surtunme sesi

Motor sogukken hic gelmeyen bu ses, motor isindiktan sonra eger bir yerde durursam, sadece kalkista kullandigim viteste(hem 1 hem de 2'yle kalkarak denedim) ve debriyaji birakirken geliyordu (debriyaji ne kadar surede biraktigima bagli degiserek 2-10 saniye arasi).
Motoru ilk aldigimda bunu yapmiyordu, sanirim 700-800 km'lerde yapmaya basladi.
Diger vites gecislerinde ve hareket halindeyken bu sesi hic yapmadi.
Servise gitmisken bunu da soyledim.





Yetkili ducati servisine bu sorunlari dilim dondugunce anlatmaya calistim (benim Fransizcam onlarin da Ingilizcesi pek iyi degil), motoru iceri goturduler (bu esnada ne yaptiklarini goremiyorsunuz) ve sonra bana 3 parcanin degismesi gerektigini soylediler;
1. Aku
2. Starter (mars motoru)
3. Clutch plate (kavrama plakasi)

Sizce koyduklari teshis ve degistirdikleri parcalar mantikli mi, baska bir servise daha gostermemi oneririr misiniz? Garantisi oldugu icin aku ve starter'i buyuk ihtimalle garantinin karsilayacagini ama kavrama plakasini Ducati'nin odemeyebilecegini soylediler, aku ve starter'i siparis ettiler, digerini de Ducati'ye sordular cevap bekliyorlar.

Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.

fb__ömer
05 Eylül 2020, 16:29
Akünüz ölü o doğru. Gerisine yorum yapamıyorum maalesef.