PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzun Yol Öneriler



Conexantt
03 Eylül 2020, 12:50
Merhabalar,

Malum içerisinde bulunduğumuz pandemi durumundan dolayı artık çemberin iyice daraldığını ve en yakınımızdakilerin de test sonuçlarının pozitfi çıktığını öğrenmeye başladık.

Eşim Adana'lı ve ailesi orada yaşıyor. Biz Manisa'da yaşıyoruz. İş yerimizdeki karar ile 7 aydır evden çalışıyoruz ve bu süreçte korkudan hiç dışarı çıkmadık neredeyse. Geçtiğimiz Cuma akşamı eşimin kardeşinde covid belirtileri olduğunu öğrendik ve hemen teste gitmesini söyledik, yaklaşık 3 gündür bu belirtileri gösteriyormuş. Biz eşimle merakla test sonucunu beklerken cumartesi sabah aldığımız telefon ile kayınpederimin beynine pıhtı attığını ve felç geçirdiğini, ambulans ile hastahaneye kaldırıldığını ve komada olduğunu öğrendik.(test sonucu da covid pozitif)apar topar araç kiralayıp Adana'ya yola çıktık. giderken kayınvalideyi de teste gönderdik. o da pozitif çıktı ancak hiç bir belirti yok. kayınvalide ile kayınbilader evde karantinadalar. biz Adana'ya vardık. 2 gün oradaydık ihtiyaçlarını karşıladık kapının önüne bıraktık falan. sonrasında aracı teslim etmek için ben Manisa'ya döndüm.

şimdi tekrar Adana'ya gideceğim. ancak ne otobüse ne uçağa binmek istemiyorum. açıkçası bana da bulaşır da eşime ve yanında kaldığımız akrabalara bulaştırırım diye korkuyorum.

SYM Wolf 250cc motosikletim var. onunla gitmeyi düşünüyorum ancak daha önce bu kadar uzun bir yolculuk yapmadım. toplamda 900 km. en fazla bir günde 450 km yaptım.

burada bu konuda çok terübeli abiler ve kardeşler var. bu yolu gidebilmek için önerilerinize ihtiyacım var. ismet abi 100 cc motoru ile Türkiye'yi dolaşıyor evet ama benim en fazla 13-14 saatte bu hedefe ulaşmam lazım.

Loveless
03 Eylül 2020, 13:17
Motorunuz güzel yol gitmek için de uygun arkada çanta da varsa eşyalarınızı da taşımak zorunda kalmazsınız sırtınızda. Motorunuz su soğutmalı ise 250cc size yetecektir tabi her 200kmde bir mola vermeniz şartıyla. Yolu 2ye bölerek 1 gece herhangi bir pansiyonda kalarak da gidebilirsiniz. Yine de kolay değil 900km yol ne otobüsle ne de arabayla bildiğiniz gibi. Bir de bakım yaptırmadan yoka çıkmayın derim. Ben de tatildeyim manisaya dönücem haftaya gerçekten de vakalar çok mu arttı manisada ?

arndiol
03 Eylül 2020, 13:27
Fahrettin bey Ankara diyip dursa da Manisa şu an vaka olarak en tepede bile olabilir. Hastanelerde yer yok, çatır çatır hastalanıyor herkes. Haftanın yarısı evden calısıp yarısı manisaya gelen birisi olarak söylüyorum bunu. hastanelere agırlaşmadıgı sürece yatırmıyorlar bile insanları, cünkü yer yok.

ve cehalet. insanların umrunda değil. maskesiz dolaşıp "işveren ücretli izin versin" diye şikayet ediyorlar.

Manisada dikkatli olmak lazım.


Ana konuya dönecek olur isek, 900 km zor. Sabit 90-100 ile gideceksiniz ki bu bile size 10 saate denk gelir, trafik ve ara yavaşlamaları da katsak 11 saat yapar.

her 1.5 saatte bir en az 15 dakika dinenmeniz lazım bu da 13-14 saati doldurur.

yani hiç yemeden, uyumadan, wc e bile dogru düzgün girmeden durmadan gitmeniz anlamına geliyor bu.

araba ile bile zor.

Size tavsiyem yolu %60 - %40 olarak 2 ye bölmeniz ve arada bir gece pansiyonda konaklamanız.